Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Ssilvia wrote:Powiedzieli ci może dlaczego niedrożny? Czasami jest to przebyta infekcja, jakieś bakterie albo endomendriozy i zrosty?👩34 👨39
14 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Marty.Na wrote:Któraś napisała, że pomyliła wątki. Aha! Czyli to ja też tutaj przez przypadek pisałam kilka postów 😅 a wszystko przez to, że tu są znajome Nicki i myślę, że to ten miesięczny wątek
Robiłam test dziś i wyszła biel. To 9 albo 10 dpo, pewności nie mam. Raczej już się nie nastawiam, że coś będzie. Jutro jeszcze skoczę betę zrobić, bo chciałabym ten progesteron odstawić 😌Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 19:46
Marty.Na, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy 💪
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄 Owulacja & cykl
Endometrium: 13 mm 🌸
Śluz płodny 🧻
Pęcherzyki pękają 🥚💥
Jajowody – drożne ✅
-
Ssilvia wrote:Poczekaj do 12dpo. ☺️ Ja zrobiłam 10dpo i biel totalna, nie wiem jak to się stało że przeciągnąłem jeszcze dwa dni ten progesteron i 12dpo dwie kreseczki ☺️
Ssilvia lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
cukrzyk1991 wrote:Hejo 😊 Ja już po punkcji.
Pani Doktor mówi że pobrali 7 "komórek", a z tego embriolog ocenił że 6 nadaje się do zapłodnienia (nie wiem czy to oznacza 6 🥚 MII ?)
Wydaje mi się ze to ładny wynik - nastawiałam się na gorszy.
Czuję się całkowicie ok 😊 W czw/pt bede wiedzieć czy mamy zarodek/zarodki
Trzymam kciuki żeby zarodki się wykluły 🐣🤞cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Ja już po monitoringu. Zidentyfikowane zostały dwa pęcherzyki, po jednym na każdym jajniku. Jeden 15mm, a drugi 16mm, Endo 7mm. Owulacja będzie pewnie koło środy. Mamy się starać tak żeby do tego czasu z 3 razy chociaż zaliczyć 😂 cieszę się że są oba na różnych jajnikach to jest przynajmniej szansa po równo 50/50. Trzeba działać xD
Podobno dobrą mam reakcję na te tabsy, bo dostałam najmniejszą dawkę a wyprodukowałam 2 pęcherzyki. Rano przed wstaniem wydawało mi się że czuję jakieś pulsowanie po jednej stronie, jakby jakiś bąbelek się powiększał i zmniejszał, ale nie wiem czy to może być odczucie związane z jajnikiem, bo chyba jakieś dziwne jak na jajnik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 13:02
White1, cukrzyk1991, Pelasia30, snieżka lubią tę wiadomość
K 👩&L👨
33&37
——————————————————
Ja:
B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
2dc
FSH: czerwiec: 5,55 |
LH: czerwiec: 5,3 |
TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7
FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68)
FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)
A-tpo:10 (0-34)
A-tg: 19,2 (0-115)
Homocysteina: czerwiec: 8,4|
Estradiol: czerwiec: 20,7 (30,9-90,4)
Prolaktyna: czerwiec: 36,1 (4,79-23,3)
DHEA: czerwiec: 297 (98,8-340)
Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCOS, JP -liczne pcomy
————————————————
5cs
Aktualnie: Stymulacja lametta: 1x1
7dc:
JP pęcherzyk 11mm
JL pęcherzyk 11 mm
10dc:
JP: pęcherzyk 15mm
JL: pęcherzyk 16mm -
Klaudia k - wszystko brzmi super. Może to uczucie faktycznie związane jest z działaniem lametty, pewnie mogłabyś to określić w przyszłych stymulacjach (oby nie były już potrzebne 🤞)
Ja wczoraj zbadałam B12, ferrytynę i homocysteinę. Tą ostatnią robią jakąś wolną metodą, bo jednal wybrałam punkt nie przy labie i czas oczekiwania na wynik to 6 dni, a nie 2. Jeśli chodzi o pozostałe, to po suplementacji w porównaniu z wynikami z maja:
Ferrytyna 24 -> 39
B12 340 -> 434
Nie zmieniłam diety, na ferrytynę brałam 2x1 laktoferyny przez miesiąc + 2x1 żelaza z wit. C cały czas (ale często zapominałam 😅)
Na B12 biorę metylowaną formę w końskiej dawce 950ug co odpowiada 38000% RWS. Niestety mój organizm średnio ją wchłania i jednocześnie dużo zużywa 😋👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
💉 IVF 01.2026
⏳️ 09.25 8 cykl stymulowany -
Witam was dziewczyny. Postanowiłam napisać swój pierwszy post, bo wpadam już w totalnego doła z powodu braku efektów ponad 3 letnich starań... Podstawowe badania oboje mamy ok, mąż nawet ponad przeciętne, ja jestem pewna, przez moje wszystkie objawy że mam endometriozę, ale dwóch specjalistów to wykluczyło po usg. Laparoskopowo uznali że nie ma sensu ciąć. Do invitro się nie kwalifikujemy bo nie ma ku temu powodów. Witaminy biorę już pół roku. Ból przy współżyciu okropny, ćwiczenia nie dają rady. Jedyne co wyszło źle to prolaktyna. Brałam nawet dostinex ale i to nie przyniosło ciąży. Drożność ok, ledwo przetrwałam. Invicta chce robić inseminację, ale ciągłe wydawanie kasy przy 10% skuteczności wg mnie bez sensu. Mam już dosyć.💃30 🕺30
Starania od 05.2022
- hiperprolaktynemia ❎
( 4 cykle na dostinexie)
- jajowody drożne ✅
- endometrioza❓
- plemniki ✅
- bardzo bolesne miesiączki ❎
- AMH 2.33 mg/ml ✅ -
Jagusia wrote:Witam was dziewczyny. Postanowiłam napisać swój pierwszy post, bo wpadam już w totalnego doła z powodu braku efektów ponad 3 letnich starań... Podstawowe badania oboje mamy ok, mąż nawet ponad przeciętne, ja jestem pewna, przez moje wszystkie objawy że mam endometriozę, ale dwóch specjalistów to wykluczyło po usg. Laparoskopowo uznali że nie ma sensu ciąć. Do invitro się nie kwalifikujemy bo nie ma ku temu powodów. Witaminy biorę już pół roku. Ból przy współżyciu okropny, ćwiczenia nie dają rady. Jedyne co wyszło źle to prolaktyna. Brałam nawet dostinex ale i to nie przyniosło ciąży. Drożność ok, ledwo przetrwałam. Invicta chce robić inseminację, ale ciągłe wydawanie kasy przy 10% skuteczności wg mnie bez sensu. Mam już dosyć.👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
💉 IVF 01.2026
⏳️ 09.25 8 cykl stymulowany -
Jagusia wrote:Witam was dziewczyny. Postanowiłam napisać swój pierwszy post, bo wpadam już w totalnego doła z powodu braku efektów ponad 3 letnich starań... Podstawowe badania oboje mamy ok, mąż nawet ponad przeciętne, ja jestem pewna, przez moje wszystkie objawy że mam endometriozę, ale dwóch specjalistów to wykluczyło po usg. Laparoskopowo uznali że nie ma sensu ciąć. Do invitro się nie kwalifikujemy bo nie ma ku temu powodów. Witaminy biorę już pół roku. Ból przy współżyciu okropny, ćwiczenia nie dają rady. Jedyne co wyszło źle to prolaktyna. Brałam nawet dostinex ale i to nie przyniosło ciąży. Drożność ok, ledwo przetrwałam. Invicta chce robić inseminację, ale ciągłe wydawanie kasy przy 10% skuteczności wg mnie bez sensu. Mam już dosyć.
Hej zgadzam się z White, nie macie udokumentowanego roku starań? A skoro masz takie bóle to może urofizjo by coś pomógł?K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 cykl: encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ❌
9 cykl: histeroskopia 💉 - podejrzenie zapalenia endometrium ❌
10 cykl ⌛
29.09 wizyta kwalifikacyjna do IVF ⌛ -
Jagusia wrote:Witam was dziewczyny. Postanowiłam napisać swój pierwszy post, bo wpadam już w totalnego doła z powodu braku efektów ponad 3 letnich starań... Podstawowe badania oboje mamy ok, mąż nawet ponad przeciętne, ja jestem pewna, przez moje wszystkie objawy że mam endometriozę, ale dwóch specjalistów to wykluczyło po usg. Laparoskopowo uznali że nie ma sensu ciąć. Do invitro się nie kwalifikujemy bo nie ma ku temu powodów. Witaminy biorę już pół roku. Ból przy współżyciu okropny, ćwiczenia nie dają rady. Jedyne co wyszło źle to prolaktyna. Brałam nawet dostinex ale i to nie przyniosło ciąży. Drożność ok, ledwo przetrwałam. Invicta chce robić inseminację, ale ciągłe wydawanie kasy przy 10% skuteczności wg mnie bez sensu. Mam już dosyć.
A zbadaj sobie w wolnej chwili CA125 - często jest lekko podniesione (powyżej normy) przy endometriozie.
To zwykłe badanie z krwi (robi je np. diagnostyka, nie czeka się długo na wynik)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 19:35
✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Marker robiłam przy innej okazji kiedyś i wyszedł ok.
Badanie było u specjalisty od Endo (wg mapy fundacji pokonać endometriozę) zalecił dietę przeciwzapalną do której się stosuje w sumie już od wielu lat, w klinice byliśmy w styczniu na badaniach z krwi i wszystko ok, w lutym drożność ok, przy okazji dwie z rzędu owulacje monitorowane i ok. już 40ty cykl starań naturalnie nieudany. Nie mam pomysłu. Jedyne co mi przychodzi na myśl że w moim pokoleniu jest coś nie tak- 4 kuzynki które albo nie mogą zajsc, albo ciąże pozamaciczne albo biochemiczne...💃30 🕺30
Starania od 05.2022
- hiperprolaktynemia ❎
( 4 cykle na dostinexie)
- jajowody drożne ✅
- endometrioza❓
- plemniki ✅
- bardzo bolesne miesiączki ❎
- AMH 2.33 mg/ml ✅ -
Jagusia wrote:Marker robiłam przy innej okazji kiedyś i wyszedł ok.
Badanie było u specjalisty od Endo (wg mapy fundacji pokonać endometriozę) zalecił dietę przeciwzapalną do której się stosuje w sumie już od wielu lat, w klinice byliśmy w styczniu na badaniach z krwi i wszystko ok, w lutym drożność ok, przy okazji dwie z rzędu owulacje monitorowane i ok. już 40ty cykl starań naturalnie nieudany. Nie mam pomysłu. Jedyne co mi przychodzi na myśl że w moim pokoleniu jest coś nie tak- 4 kuzynki które albo nie mogą zajsc, albo ciąże pozamaciczne albo biochemiczne...
A byłaś u fizjoterapeuty uroginekologicznej a propos tego bólu miednicy podczas stosunków ?
Badalas cos z immunologi np. kiry ? Masz jakies cb za sobą ? Moze rezonans pod kątem endometriozy byłby lepszy ? Moze warto zrobic histeroskopie za kase np. w klinice nieplodnosci aby ocenic stan macicy (w tym stan zapalny) od wewnątrz ? 🤔✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
Mozesz tez zbadać ANA 1/2/3 - moze sie wpadnie na jakis trop.
Mozna tez sprawdzić inne p-ciała✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
Jagusia - czasem endometrioza potwierdza się dopiero w MRI (badaniu rezonansem). Tylko trzeba je zrobić w polecanym, specjalizującym się w tym miejscu.
Jeśli ból przy współżyciu jest "przy wejściu" to kobietom poza fizjo urogin pomaga ostrzyknięcie osoczem bogatopłytkowym.
Przy takim wywiadzie rodzinnym ja bym skłoniła się ku badaniom w kierunku nadkrzepliwości.
Co do in vitro to niepłodność idiopatyczna to chyba też wskazanie?? Ale ja bym jeszcze pobrnęła w diagnostykę.31 👩❤️👨 38
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - norma
AMH - 3,14
💊 Mama DHA Premium Plus, N-acetylocysteina 2 x 600 mg
8 cs o pierwszego potomka
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Cukrzyku, cudowna wiadomość. Pamiętam jak wypisywałaś smoki w stopce a tu już prawie połowa pokonana. Trzymam kciuki za zapłodnienie komórek i prawidłowy rozwój zarodków.
Mardotka, kurczę ważne że jedna strona jest drożna i cudowna wiadomość z podniesieniem AMH.
Jagusia witamy Cię na wątku. Przykro mi, że Twoje starania trwają już tyle czasu. Też nie rozumiem podejścia kliniki. Taki czas starań już spokojnie powinien być kwalifikacją do in vitro a na pewno powinnaś mieć zlecone bardziej dogłębne badania, np. z zakresu immunologii. Czy robiłaś może pakiet trombofilii?
Faktycznie, może powinniście poszukać innej kliniki.
Mardotka, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość
🔜 październik- pierwszy cykl z monitoringiem.
15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-32dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
AMH 3,55 ✅
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
Belia wrote:Cukrzyku, cudowna wiadomość. Pamiętam jak wypisywałaś smoki w stopce a tu już prawie połowa pokonana. Trzymam kciuki za zapłodnienie komórek i prawidłowy rozwój zarodków.
Mardotka, kurczę ważne że jedna strona jest drożna i cudowna wiadomość z podniesieniem AMH.
Jagusia witamy Cię na wątku. Przykro mi, że Twoje starania trwają już tyle czasu. Też nie rozumiem podejścia kliniki. Taki czas starań już spokojnie powinien być kwalifikacją do in vitro a na pewno powinnaś mieć zlecone bardziej dogłębne badania, np. z zakresu immunologii. Czy robiłaś może pakiet trombofilii?
Faktycznie, może powinniście poszukać innej kliniki.👩34 👨39
14 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 150
Ferrytyna - 36
D3 - 72
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
cukrzyk1991 wrote:Mozesz tez zbadać ANA 1/2/3 - moze sie wpadnie na jakis trop.
Mozna tez sprawdzić inne p-ciała
Tak właściwie to w jakim celu robi się te badania? 🤔 Coś gdzieś kiedyś czytałam, że przy Hashimoto można takie wykonać, ale nie do końca rozumiem jaki to może mieć wpływ na płodność 🙈👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Podejrzenie PCOS (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
🔜 10.25 stymulacja + drożność?
Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3 -
Pelasia30 wrote:Tak właściwie to w jakim celu robi się te badania? 🤔 Coś gdzieś kiedyś czytałam, że przy Hashimoto można takie wykonać, ale nie do końca rozumiem jaki to może mieć wpływ na płodność 🙈
Ogólnie schorzenia autoimmunologiczne mogą mieszać w płodności (np. są podwyższone komórki NK, które utrudniają implantację). Ale to wszystko i tak dość nieznana działka. Ja miałam też podwyższone ANA1 i myślałam, że to przez hashimoto i cukrzycę, ale możliwe że swoją cegiełkę dołożyła też endometrioza.✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
✨️19.09.25 punkcja🤞
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
cukrzyk1991 wrote:Ogólnie schorzenia autoimmunologiczne mogą mieszać w płodności (np. są podwyższone komórki NK, które utrudniają implantację). Ale to wszystko i tak dość nieznana działka. Ja miałam też podwyższone ANA1 i myślałam, że to przez hashimoto i cukrzycę, ale możliwe że swoją cegiełkę dołożyła też endometrioza.
Cukrzyku, a Ty przed transferem musisz przyjmować jakiś dodatkowy lek z powodu podwyższonego ANA? Czy już Ci się to unormowało?
Ja się nad tym zastanawiam, bo przygotowuję się psychicznie do ivf, które pewnie czeka mnie po nowym roku i zastanawiam jak to się zwykle odbywa przy problemach autoimmunologicznych 🤔
Nie chcę ryzykować, że przez brak jakiegoś leku, może się u mnie nie udać, zwłaszcza, że przeciwciała cały czas idą mi w górę 🥺👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln --> 24.41 〽️
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml --> 9.04 〽️
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7% --> 15.2
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26% --> 28.1
🔆żywotność - 78% --> 80%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
Hormony: ✅ -
Z tego co widzę, to każda klinika kieruje się chyba swoimi zasadami 😠 Myślę, że dziewczyny mają rację i że warto zmienić klinikę. Ewentualnie, jeśli chcecie zostać w obecnej, to możecie zapytać czy jeśli proponowana przez nich inseminacja nie zadziała, to czy wtedy was zakwalifikują do programu. Teraz pewnie i tak już nie mają środków, ale od stycznia będą. Poza tym wtedy już minie wam rok od pierwszych badań w klinice, więc powinni to wziąć pod uwagę.
Trzymam kciuki, żeby ktoś Was tam potraktował poważnie i pomógł 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 18:54
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln --> 24.41 〽️
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml --> 9.04 〽️
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7% --> 15.2
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26% --> 28.1
🔆żywotność - 78% --> 80%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
Hormony: ✅