Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do pogody to tragedia.... Siedzę ciągle pod kocem 🫣 chyba juz dzisiaj zaczniemy sezon grzewczy bo tylko marzniemy w tym mieszkaniu 🙈👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Podejrzenie PCO (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
09.25 drożność jajowodów ✅
🔜 10.25 stymulacja?
Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E -
Kokosik wrote:Siasi ale szczęście 🍀 ja czułam, że tym razem kropeczek będzie silny i zdrowy. Gratuluję raz jeszcze 🫶
Mam nadzieję, że już odetchnęłaś i teraz czas cieszyć się ciążą 🥰
U nas też zimno. Już zastanawiam się na wyciągnięciem kurtki zimowej 🥶
Karczoszku bardzo mi przykro. Dużo wirusków dla Ciebie żeby za 3 razem już zostały 🦠
Ja też wyciągnę chyba kurtkę zimową. Mam niskie ciśnienie i od zawsze marznę. Płaszcze mi już nie pomagają więc puchówka pójdzie w ruch. Kij z tym że mam po same kolana.
Macie może kominek? Ja zawsze marzyłam się wygrzewać przy kominku, ale nie mogliśmy miec i tylko gazowka wchodziła w grę. Szczerze zazdroszczę i lubię jeździć zimą do siostry, bo mają właśnie kominek.
No i narobiłam dużo soków malinowych, ale pije tyle, że został mi ostatni słoik, a myślałam że będą na całą zimę 🤯 Plus muszę kupić miód bo pół słoika mam tylko z zeszłego roku.Mardotka, Kirby, Pacynka, snieżka, Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
Siasi gratuluję 🥰 mega wzrusz na te fotki
Karczoch ogromne tulasy 🫂
Buziaki dla reszty ekipy 😘 a jakby tego było mało to jeszcze wiruski 🦠
P.s. u mnie sezon na grzanie już od tygodnia, "futro" z szafy też już ubrane nie raz 🥶Powder, Siasi lubią tę wiadomość
-
No powiem wam, że dzisiaj 3 stopnie rano to przesada 😅 pracuje w serwisie samochodowym i ludzie już opony zmieniają 🙈🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Imazolka wrote:No powiem wam, że dzisiaj 3 stopnie rano to przesada 😅 pracuje w serwisie samochodowym i ludzie już opony zmieniają 🙈
Ja właśnie też się zastanawiałam 🫣 Ale mój mąż ma firmowego busa i jeszcze bank nie udostępnił możliwości zmiany opon, a chłop o 4 w nocy jeździ w okolice Zakopanego xDK 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -9 cykl z pomocą medyczną ❌
10 cykl ⌛
Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾 -
Imazolka wrote:No powiem wam, że dzisiaj 3 stopnie rano to przesada 😅 pracuje w serwisie samochodowym i ludzie już opony zmieniają 🙈👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
💉 IVF 01.2026
⏳️ 10.25 9 cykl Lametta + Zivafert -
No mój też już od kilku dni chodzi i gada, że musimy kupić opony i wymienić 🙈
Ja już dwa miesiące siedze w domu bo w sierpniu zwolniłam się z toksycznej pracy, ale niedługo zaczynam nową i nie wiem jak się wygrzebie z tego ciepłego koca 🤣👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Podejrzenie PCO (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
09.25 drożność jajowodów ✅
🔜 10.25 stymulacja?
Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E -
Siasi wrote:Ciocie jestem, żyje i rosnę ❤️ Dziękuję za wszystkie kciuki, przydały się bardzo i czułam Waszą moc.
Oficjalnie zostawiam wiruski, proszę się częstować 🦠 🦠 🦠
Polecam poranne wizyty, dużo mniej stresu. Te popołudniowe mnie wysysają z energii na 3 dni. Wbiłam się przy okazji do dentysty bo zwolnił się termin i zaplombowałam zęba. Wszystkie zdrowe, zostało jeszcze zrobić higienizacje. Czy tylko ja lubię chodzić do dentysty? (Mam tak od dziecka 😂), a dziś dodatkowo przypadkiem trafiłam na młodą, świetna panią doktor.
Czy u Was też tak zimno? Ja się zastanawiam nad odpaleniem pieca bo marznę strasznie 🤯
Rośnijcie zdrowo ❤️
Chętnie przygarnę wiruski, chociaż jak na razie zbieram wszystkie, tylko nie te ciążowe 😅
Ledwo zaczęła się jesień a ja już na antybiotyku 😩
W ogóle, to mam straszne schizy, bo 5 miesiecy temu wróżka powiedziała mi, że właśnie w tym cyklu zajdę w ciążę.. długo w to wierzyłam, ale jak zobaczyłam ostatnie wyniki narzeczonego, to nadzieje odeszły. Tylko, że wczoraj cały dzień czułam ciągnięcie w brzuchu i takie dziwne ciepło.
Pewnie to od zapalenia pęcherza, ale bardzo chciałabym, żeby to jednak był ten cud 🥺Siasi lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
AMH - 2,140 ng/ml
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln --> 24.41 〽️
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml --> 9.04 〽️
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7% --> 15.2
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26% --> 28.1
🔆żywotność - 78% --> 80%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
Hormony: ✅ -
snieżka wrote:Rośnijcie zdrowo ❤️
Chętnie przygarnę wiruski, chociaż jak na razie zbieram wszystkie, tylko nie te ciążowe 😅
Ledwo zaczęła się jesień a ja już na antybiotyku 😩
W ogóle, to mam straszne schizy, bo 5 miesiecy temu wróżka powiedziała mi, że właśnie w tym cyklu zajdę w ciążę.. długo w to wierzyłam, ale jak zobaczyłam ostatnie wyniki narzeczonego, to nadzieje odeszły. Tylko, że wczoraj cały dzień czułam ciągnięcie w brzuchu i takie dziwne ciepło.
Pewnie to od zapalenia pęcherza, ale bardzo chciałabym, żeby to jednak był ten cud 🥺
Trzymam kciuki, żeby to jednak był ten cud! ❤️snieżka lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Imazolka wrote:Zawsze chciałam iść do wróżki! Ale nie znam żadnej sprawdzonej. Są jakieś dark strony do szukania? 😂
Trzymam kciuki, żeby to jednak był ten cud! ❤️karczoch321, Powder, Gnom, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
💉 IVF 01.2026
⏳️ 10.25 9 cykl Lametta + Zivafert -
Imazolka wrote:Zawsze chciałam iść do wróżki! Ale nie znam żadnej sprawdzonej. Są jakieś dark strony do szukania? 😂
Trzymam kciuki, żeby to jednak był ten cud! ❤️
Ja właściwie online korzystałam z polecenia koleżanki. Czytalam też sporo pozytywnych opinii o tej wróżce, więc się skusiłam.
Ja ogólnie bardzo się interesuję ezoteryką 😅 A z drugiej strony to studiuję psychologię, która odrzuca takie tematy. No ale ja jestem pełna sprzeczności 😅👩🏻 29 👦🏻 33
AMH - 2,140 ng/ml
👦🏻
🔆żywotność - 78% --> 80%
White1 wrote:A byłabyś gotowa na to jakby ci powiedziała, że na przykład nie będziesz mieć dzieci albo będziesz mieć z innym człowiekiem itp.? 🙈
Ja właśnie z tego powodu długo się wstrzymywałam ze skorzystaniem z takich usług 😅 Ale też mam świadomość, że nawet jakby powiedziała, że się nie uda, to ta przepowiednia może zupełnie się zmienić, jeśli ja zmienie keiruenk działań.
No ale prawdą jest, że takie słowa mogą nas zablokować, bo jednak będę nam ciążyć podświadomie👩🏻 29 👦🏻 33
AMH - 2,140 ng/ml
👦🏻
🔆żywotność - 78% --> 80%
snieżka wrote:Ja właściwie online korzystałam z polecenia koleżanki. Czytalam też sporo pozytywnych opinii o tej wróżce, więc się skusiłam.
Ja ogólnie bardzo się interesuję ezoteryką 😅 A z drugiej strony to studiuję psychologię, która odrzuca takie tematy. No ale ja jestem pełna sprzeczności 😅
Mojej znajomej dawno temu wróżka przepowiedziała, że będzie miala bliźniaki. Starali się o dziecko i zaszła w ciążę po tej przepowiedni czekała na USG żeby sprawdzić czy rzeczywiście będą bliźniaki. Na USG wyszło jedno dziecko więc stwierdziła, że wróżka do dupy. Niestety za jakiś czas poroniła, po jakimś czasie zaszła znowu w ciążę i urodziła bliźniaki.
Ja osobiście nie wierzę w takie rzeczy, nigdy nie byłam u wróżki i nie kusi mnie żeby sprawdzać swoją przyszłość 😀
Starania od 07.2024
✅ Mąż -> wszystkie wyniki w normie
styczeń 2025: TSH, progesteron, estradiol etc ✅
marzec 2025:👨⚕️Hashimoto
kwiecień 2025: ANA9 -> PPJ (ANA23) ⚠️
maj 2025: biopsja endometrium ⚠️ -> antybiotyk - Unidox Solutab 20 dni
lipiec: ferrytyna ⬇️ -> suplementacja
wrzesień 2025: badanie drożności ✅
endokrynolog
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio, selen, Kurkumina, żelazo -
Kirby wrote:Mojej znajomej dawno temu wróżka przepowiedziała, że będzie miala bliźniaki. Starali się o dziecko i zaszła w ciążę po tej przepowiedni czekała na USG żeby sprawdzić czy rzeczywiście będą bliźniaki. Na USG wyszło jedno dziecko więc stwierdziła, że wróżka do dupy. Niestety za jakiś czas poroniła, po jakimś czasie zaszła znowu w ciążę i urodziła bliźniaki.
Ja osobiście nie wierzę w takie rzeczy, nigdy nie byłam u wróżki i nie kusi mnie żeby sprawdzać swoją przyszłość 😀
Ja zaczęłam wierzyć w tego typu rzeczy jak chorowałam dosyć ciężko i alternatywne metody (np. bioenergoterapia) mi po mogły. Byłam też kiedyś na szkoleniu u bioenergoterapeutów i oni nie wiedząc o moich problemach zdrowotnych, potrafili wskazać wszystkie miejsca w ciele, które dotykała choroba (a było ich dużo). Sama też nauczyłam się kilku rzeczy na tym szkoleniu, które kiedyś wydawały mi się niemożliwe.
Więc staram się teraz czerpać ze wszystkiego, co pojawi mi się na drodze👩🏻 29 👦🏻 33
AMH - 2,140 ng/ml
👦🏻
🔆żywotność - 78% --> 80%
White1 wrote:A byłabyś gotowa na to jakby ci powiedziała, że na przykład nie będziesz mieć dzieci albo będziesz mieć z innym człowiekiem itp.? 🙈
Moi teściowe znowu wierzą w totalną biologię. Parę rzeczy może faktycznie ma sens, a parę akurat dla mnie to brednia, więc też się staram chłodno na to patrzeć 😁 ale na ich przykładzie widzę, że właśnie wszystko jest kwestią wiary w cośsnieżka lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Imazolka wrote:To raczej chciałabym iść z czystej ciekawości. Patrzę na takie rzeczy przez palce 😁 chociaż moja mama była u wróżki dawno dawno temu i do tej pory wszystko jej się sprawdziło, oprócz tego, że ja będę z jakimś mundurowym 😂 no z mundurowym nie jestem i tez się z tego śmieje. Ale też jej powiedziała np że wyjedzie za granicę i już tam zostanie. No można powiedzieć, że się sprawdziło, a z drugiej strony w tamtych czasach w mojej okolicy prawie wszyscy wyjeżdżali, żeby lepiej zarabiać. Też mi się wydaje, że dużo ludzi sobie przypisuje jakieś rzeczy lub sytuację, żeby było, że to się im sprawdziło.
Moi teściowe znowu wierzą w totalną biologię. Parę rzeczy może faktycznie ma sens, a parę akurat dla mnie to brednia, więc też się staram chłodno na to patrzeć 😁 ale na ich przykładzie widzę, że właśnie wszystko jest kwestią wiary w coś
Dokładnie, wszystko jest kwestią wiary. Wydaje mi się, że jak ktoś w to bardzo wierzy to jakoś podświadomie kieruje swoim życiem żeby tak rzeczywiście było.snieżka lubi tę wiadomość
Starania od 07.2024
✅ Mąż -> wszystkie wyniki w normie
styczeń 2025: TSH, progesteron, estradiol etc ✅
marzec 2025:👨⚕️Hashimoto
kwiecień 2025: ANA9 -> PPJ (ANA23) ⚠️
maj 2025: biopsja endometrium ⚠️ -> antybiotyk - Unidox Solutab 20 dni
lipiec: ferrytyna ⬇️ -> suplementacja
wrzesień 2025: badanie drożności ✅
endokrynolog
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio, selen, Kurkumina, żelazo -
Kirby wrote:Dokładnie, wszystko jest kwestią wiary. Wydaje mi się, że jak ktoś w to bardzo wierzy to jakoś podświadomie kieruje swoim życiem żeby tak rzeczywiście było.
Pewnie, że tak. Jak w coś wierzymy i dużo o tym myślimy, to kierujemy w tę stronę mnóstwo energii i chcąc czy nie chcąc, przyciągamy to do siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 14:41
👩🏻 29 👦🏻 33
AMH - 2,140 ng/ml
👦🏻
🔆żywotność - 78% --> 80%
Dziewczyny a jak u was z treningami siłowymi? Normalnie ćwiczycie? Bo ja mam treningi typowo siłowe raz w tygodniu i nigdy się nad tym nie zastanawiałam, aż wczoraj gdzieś tu na forum wyczytałam, że nie powinno się ćwiczyć siłowo np przy stymulacji. I w sumie zapytałam chata i on też mówi, że tylko lekka aktywność fizyczna. Ale czy to nie przesada?🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Imazolka wrote:Dziewczyny a jak u was z treningami siłowymi? Normalnie ćwiczycie? Bo ja mam treningi typowo siłowe raz w tygodniu i nigdy się nad tym nie zastanawiałam, aż wczoraj gdzieś tu na forum wyczytałam, że nie powinno się ćwiczyć siłowo np przy stymulacji. I w sumie zapytałam chata i on też mówi, że tylko lekka aktywność fizyczna. Ale czy to nie przesada?
Ja siłowo tylko czasami (próbuję teraz wrócić), ale z kolei sporo biegam. Pytałam o to każdego lekarza po kolei i kazali ćwiczyć i zachowywać się normalnie. Jeśli organizm jest przyzwyczajony do pewnego poziomu wysiłku to nie powinien to być problem. Ja w tym cyklu gdzie teraz udało mi się być chwilę w ciąży, tydzień przed testem biegałam intesywnie po krzakach w zawodach na orientację i jak widać to nie przeszkodziło kropkowi w zagnieżdżeniu się 😜
Ale ja mimo wszystko planuje napisać trenerowi, że będę raz w miesiącu chciała lżejszą rozpiskę mniej więcej na czas od 7dpo do testu/okresu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 15:10
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 14 cs
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
🍀08.25 - pierwszy cykl z lamettą -
Imazolka wrote:Dziewczyny a jak u was z treningami siłowymi? Normalnie ćwiczycie? Bo ja mam treningi typowo siłowe raz w tygodniu i nigdy się nad tym nie zastanawiałam, aż wczoraj gdzieś tu na forum wyczytałam, że nie powinno się ćwiczyć siłowo np przy stymulacji. I w sumie zapytałam chata i on też mówi, że tylko lekka aktywność fizyczna. Ale czy to nie przesada?👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
💉 IVF 01.2026
⏳️ 10.25 9 cykl Lametta + Zivafert