Uczucie jakby coś stało w gardle
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie ..może któraś też się z tym spotkała..czytałam że może to być spowodowane tarczyca..
Co jakiś czas pojawia się u mnie wrażenie jakby mi coś stało w gardle... trwa to kilka dni później nie ma śladu...;/
Ale jest to bardzo irytujące..bo cały czas probuje odchrząknąć to coś i nic
Może któraś z Was tak ma.. i zna jakieś genialne sposoby heheeFoto_Anna lubi tę wiadomość
-
A leczysz się na tarczycę? Robiłaś jakieś badania związane z tarczycą?
Ja tak miałam kiedyś i było to przez tarczycę. Nie pamiętam dokładnie ale ja miałam takie uczucie ciągle a nie tylko kilka dni czasem bardziej to czułam czasem słabiej.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
vanessa wrote:A leczysz się na tarczycę? Robiłaś jakieś badania związane z tarczycą?
Ja tak miałam kiedyś i było to przez tarczycę. Nie pamiętam dokładnie ale ja miałam takie uczucie ciągle a nie tylko kilka dni czasem bardziej to czułam czasem słabiej.
Mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy i sie na nią leczę..
ostatnio tsh miałam 1,84 a spadło z 5,07 od maja..
dwa miesiące temu też miałam takie uczucie..
i nie wiem czy to od tarczycy czy już się nabawiłam nerwicy ... ;/
Ja mam uczucie jakby tak nisko w przełyku coś mi stało .. -
Ania_84, ja też mam czasami takie uczucie (np. dzisiaj) i chyba nic nie da się z tym zrobić, przynajmniej ja nie wpadłam na żaden genialny sposób heh Wydaje mi się, że to może być wina tarczycy - jak Ty leczę się na niedoczynność.
Natomiast ja dodatkowo mam zdiagnozowany refluks, a to również objawia się takim odczuciem guli. Sprawy żołądkowe u Ciebie ok?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Veri wrote:Ania_84, ja też mam czasami takie uczucie (np. dzisiaj) i chyba nic nie da się z tym zrobić, przynajmniej ja nie wpadłam na żaden genialny sposób heh Wydaje mi się, że to może być wina tarczycy - jak Ty leczę się na niedoczynność.
Natomiast ja dodatkowo mam zdiagnozowany refluks, a to również objawia się takim odczuciem guli. Sprawy żołądkowe u Ciebie ok?
Szczezre to nie brałam pod uwagę refluksu ... nigdy nie miaam badań w kierunku żołądka.. ale mogę mieć jakieś problemy ..bo od 7 roku zycia przyjmuje leki ..które moga podrażniać przewód pokarmowy
Zauważyłam że pojawia się głównie po tym jak zaczynam ponownie pic kawe, albo się stresuje. -
Ania_84 a miałaś robione USG tarczycy? Mnie uczucie gulki w gardle powodowały guzki tarczycy, ale to nie znaczy, że Ty je też masz.
Dobrze by było jakbyś u endokrynologa o tym uczuciu wspomniała... -
Ostatnie usg tarczycy mialam a sierpniu 2012 i nie bylo guxkiw jedyne co. Wyszlo to ze mam malutka tarczyce
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Dziewczyny mam pytanie ..może któraś też się z tym spotkała..czytałam że może to być spowodowane tarczyca..
Co jakiś czas pojawia się u mnie wrażenie jakby mi coś stało w gardle... trwa to kilka dni później nie ma śladu...;/
Ale jest to bardzo irytujące..bo cały czas probuje odchrząknąć to coś i nic
Może któraś z Was tak ma.. i zna jakieś genialne sposoby hehee
nie wiem Anula, może powtórz badania? -
Chyba to będzie od stresu właśnie- bo od wczoraj pije melisę - jest lepiej
Ale zrobię powtórne USG i badania -
nick nieaktualny
-
Właśnie zauważyłam że jak zajmę się czymś.. i nie myślę o tej "przeszkodzie" to mi mija. Póki co pije melise i biore magnez- bo podobno on dobrze działa.. jako odprężacz
A ja jestem strasznym nerwuskiem.. a raczej może nie nerwuskiem..a stresującym się człowiekiemAnoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kochana, ja robiłam badania na celiakie, brałam leki na refluks, stosowałam specjalna dietę, nawet miałam gastroskopie... Nic nie pomogło i nic nie zostało wykryte. Sama się obserwowalam i wyszło że to stres...Tsh mam w normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2013, 06:37
-
nick nieaktualnyWitam serdecznie. Moj 11-letni syn od kilku dni narzeka na taka dolegliwosc, probuje odkalsnac ale to nic nie daje, nie robilismy zadnych badan w tym kierunku, ae jak czytam wasze wiadomosci, to czy to mozliwe by takie dziecko mialo problem z tarczyca?
-
Ja takie coś tez miałam. Mam faktycznie problemy z tarczycą, ale miałam niedawno USG i tarczyca nie jest powiększona, mimo Hashimoto.
Pewien bliski mi lekarz powiedział, że to ze stresu i w medycynie nazywa się to Globus histericu ( mozna o tym poczytac w internecie )
Faktycznie w okresie, gdy to odczuwałam byłam w ogromnym stresie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 17:51
-
Daven wrote:Anka, normalnie prowokujesz tym tematem, Łobuziaro !
nutka prowokacji nie zaszkodzi
dziewczyny u mnie gula w gardle to nic innego jak stresDaven lubi tę wiadomość