UDAŁO SIĘ! Zafasolkowana, ciężarna! Gratulujemy!
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle z tymi testami owulacyjnymi jest zamieszanie, często wychodzą, choć jest na pewno po owulacji (sprawdzonej monitoringiem cyklu), czasem nie wychodzą w ogóle. Nie ma się nimi co sugerować, są tylko dodatkiem do obserwacji własnego ciała.
-
Lenuś wrote:Martynika,
mogę zapytać jaki miałaś progesteron w ciąży, która się nie utrzymała? Pytam, bo wczoraj lekarz nie chciał mi przepisać duphastonu pomimo moich argumentów odn. niskiego wyniku progesteronu i trochę za słabego endometrium. Mój wynik z poprzedniego cyklu w 7 dpo to 8,73 i według mnie to za mało, ale mogę się mylić.
Przy beta HCG 143 miałam progesteron o wartości 31,47 nmol/l. Norma dla I trymestru zaczyna się od 52, progesteron był za niski, ta ciąża się nie utrzymała.
W obecnej ciąży, na samym początku, przy beta HCG 87 progesteron wynosił 99 nmol/l, a więc był już dużo dużo wyższy, niż za poprzednim razem i to się " naprawiło" samo, nie przyjmowałam przed zajściem w ciążę duphastonu.
Według norm, które dostałam na swoich badaniach, w fazie lutealnej, czyli po owulacji, normy dla jednostek nmol/l to 5,3 - 86, a dla jednostek ng/ml 1,7 - 27. Pytanie w jakich jednostkach masz wynik, który tutaj podałaś, chociaż i dla jednej i dla drugiej to jest norma, chociaż w tym pierwszym przypadku dolna granica.Andzia33, Lenuś lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny, lekarza zmieniam bez dwóch zdań.
Martynika... niestety mój wynik jest w nmol/l, czyli zdecydowanie za nisko.
A tak już w temacie forum...wszystkim przyszłym mamom gratuluję i trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie:)Andzia33 lubi tę wiadomość
-
Andzia33 wrote:Gratulacje dla nowych mam!
Lenuś moja ginka mówi ,że progesteron powinien byc 18 i więcej,jeżeli jest mniej to trzeba brac luteinę lub dupchaston.Idż do innego gina.
No ja raz badałam progesteron jakieś dwa cykle temu i wynik miałam 17
Gin powiedział ze to bardzo ładny wynikAndzia33 lubi tę wiadomość
-
MILA wrote:No ja raz badałam progesteron jakieś dwa cykle temu i wynik miałam 17
Gin powiedział ze to bardzo ładny wynik
Jeżeli chodzi o wyniki progesteronu, to jeszcze wszystko zależy, w jakim momencie cyklu zostały zrobione badania.
Wszystkim świeżym ciężaróweczkom z całego serca gratuluję i życzę Wam spokojnej, nuuuudnej jak flaki z olejem, książkowej ciąży . Sobie też . A reszcie dogłębnego zarażenia się w tym temacie i rychłego zaciążenia .Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny