W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny! ,
Ależ w napieciu trzymacie too nie pozostaje mi nic innego jak czekac w tym tyg. na fotki Waszych testow
Tomama mozesz siknac w czwartek, czemu nie bete sobie zrobisz w piatek I bedzie jasna sprawa
U mnie dzis 11dc, wizyta jutro, pewnie dzien przed lepiej nie wspolzyc?
Kurcze wczoraj nie bylo, dzis tez chyba nie...cos malo bzykow w tym cyklu, od jutra trzeba sie wziacWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 10:49
2017 - syn 💙
2019 - poronienie
2020 - 2x cb
2021 - cb
2021-
08.07 - II 🍀
9.07 - Beta 40 mlU 🍀
12.07 - Beta 310 mlU 🍀
15.07 - Beta 590 mlU
19.07 - Beta 1200 mlU
23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
15.03 - córcia 💗
2023-
16.06 - 10mm Cudu z ❤
[/url] -
Pewska wrote:Czesc dziewczyny! ,
Ależ w napieciu trzymacie too nie pozostaje mi nic innego jak czekac w tym tyg. na fotki Waszych testow
Tomama mozesz siknac w czwartek, czemu nie bete sobie zrobisz w piatek I bedzie jasna sprawa
U mnie dzis 11dc, wizyta jutro, pewnie dzien przed lepiej nie wspolzyc?
Kurcze wczoraj nie bylo, dzis tez chyba nie...cos malo bzykow w tym cyklu, od jutra trzeba sie wziac💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Cześć dziewczynki.
Właśnie mnie zalało, Andzia możesz wpisać tam u mnie najgorsza małpę na świecie taka najbrzydsza z rogami.
Nie mam depresji początkowo-cyklowej bo już plamienia i spadek temperatury dawały jednoznaczne sygnały i nie pozostawiały złudzeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2020, 11:39
-
Hania007 wrote:Cześć dziewczynki.
Właśnie mnie zalało, Andzia możesz wpisać tam u mnie najgorsza małpę na świecie taka najbrzydsza z rogami.
Nie mam depresji początkowo-cyklowej bo już plamienia i spadek temperatury dawały jednoznaczne sygnały i nie pozostawiały złudzeń.💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Hania007 wrote:Cześć dziewczynki.
Nie mam depresji początkowo-cyklowej bo już plamienia i spadek temperatury dawały jednoznaczne sygnały i nie pozostawiały złudzeń.
A Ty zawsze miałaś te plamienie, czy to się pojawiło z czasem? -
A ja sobie porównałam bieżący wykres z wcześniejszymi i doszłam do wniosku, że ciążowo to on nie wygląda.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Moja droga Kate❤️, napewno będzie nasz!, jestem pełna pozytywnych emocji, boje się tylko o męża, ze on kiedyś pęknie i nie będzie chciał się już starać, niestety nie ma tyle cierpliwości co ja..😔
Maja, czy badasz szyjkę cały cykl? Jeśli nie, to badanie szyjki sporadycznie nic Ci nie powie, z szyjka to jest tak ze oba wendruje jak włóczykij i tym się nie sugeruj. Często w ciąży jest nisko i zamknięta, tak jak przed okresem tylko przed okresem otwarta.
Żonkil, niestety od jakiegoś czasu dopiero tak plamie. Od pół roku mniej więcej, chociaż zdarzały się cykle ze plamilam ale sporadycznie (specjalnie sprawdziłam ostatnie lata jak to wyglądało w kalendarzyku), zaczyna się bezowym śluzem (taki kawa z mlekiem) jeden dzień taki zabarwiony a drugi dzień już wchodzi w odcień brązu, po czym zmienia się w planienie( już bez śluzu) różowe i zalewa mnie krew, zazwyczaj tego samego dnia. Plamie do 3 dni przed @ -
VianEthel2 wrote:A ja sobie porównałam bieżący wykres z wcześniejszymi i doszłam do wniosku, że ciążowo to on nie wygląda.
-
nick nieaktualny
-
Hania007 wrote:Vian Słoneczko, Ciążowy wykres nie musi się różnic niczym od zwykłego okresu owulacyjnego. Także ten, nie kombinuj, ja w tym cyklu miałam typowo ciążowy z dipem i trójwarstwowy i dupa, także tym się nie sugeruj ważne ze temperatura się utrzymuje na wysokim poziomie.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Co to znaczy trójwarstwowy?
Trójstopniowy, jak jest pierwsza faza niskich temperatur później skok druga faza wysokich i jeszcze jeden skok z reguły poprzedza go spadek jednodniowy i skok trzeci i wtedy temperatury się utrzymują jeszcze wyżej niż z drugiej fazy, ponoć spowodowane jest to jeszcze większa produkcja progesteronu żeby utrzymać ciąże, taki wykres może ale NIE MUSI ! występować w ciąży, zdążą się to czasem obserwować na wykresach ciążowych i niestety nieciazowych ale to bardzo rzadko, bo tylko 10% wykresów nieciazowych jest trójstopniowym, oczywiście statystycznie. Ja się zawsze łapie na te małe procenty statystyk, gdzie prawdopodobieństwo jest znikome. -
Hania007 wrote:Moja droga Kate❤️, napewno będzie nasz!, jestem pełna pozytywnych emocji, boje się tylko o męża, ze on kiedyś pęknie i nie będzie chciał się już starać, niestety nie ma tyle cierpliwości co ja..😔
Maja, czy badasz szyjkę cały cykl? Jeśli nie, to badanie szyjki sporadycznie nic Ci nie powie, z szyjka to jest tak ze oba wendruje jak włóczykij i tym się nie sugeruj. Często w ciąży jest nisko i zamknięta, tak jak przed okresem tylko przed okresem otwarta.
Żonkil, niestety od jakiegoś czasu dopiero tak plamie. Od pół roku mniej więcej, chociaż zdarzały się cykle ze plamilam ale sporadycznie (specjalnie sprawdziłam ostatnie lata jak to wyglądało w kalendarzyku), zaczyna się bezowym śluzem (taki kawa z mlekiem) jeden dzień taki zabarwiony a drugi dzień już wchodzi w odcień brązu, po czym zmienia się w planienie( już bez śluzu) różowe i zalewa mnie krew, zazwyczaj tego samego dnia. Plamie do 3 dni przed @
Dzięki Hania!
Dziewczyny ja już nie będę tam grzebać !
Poleciałam właśnie do apteki żeby się upewnić czy ta beta nie spada oby w związku z ta szyjka, i na teście wyszło mi oto to:
https://zapodaj.net/f246024064728.jpg.html
W niedziele był cień cienia cieni, a w biochemicznych testy wychodziły mi grubo po terminie małpy teraz to ja miałam małpę planowana dopiero za 5dni.
Boże daje mi to nadzieje !
Hania ja miałam takie plamienia dokładnie takie jak mowisz i dostałam na nie duphaston od 16 do 26dnia cyklu po dwóch cyklach ładnie mi unormował i plamienia ustały.Anetynka, Lusi91 lubią tę wiadomość
-
Maja, uspokój się i nic się nie stresuj. Wszystko jest dobrze, beta rośnie na pewno bo test już wyraźny nie jakiś bladzioch. Miałam Ci mówić żebyś nie grzebała bo możesz nabawić się tylko infekcji. Odpoczywaj, napij się meliski, poczytaj książkę.
Mam nadzieje ze tez coś mi przepisze na te plamienia bo jestem umówiona na 13 lipca do ginekologa. Byłam już u dwóch i nikt się nie zainteresował traktują mnie Zawsze jak wariatkę i jakaś histeryczkę. -
nick nieaktualny
-
Glendolinaa wrote:Maja, super:) ładnie Ci musiała beta podskoczyć od wczoraj, bo 7 nie daje takiej kreski. A z lekarka się kontaktowałas?
Zobaczymy co będzie.
Tak jak mówię przy ostatnich dwóch biochemkach testy wychodziły mi bardzooo późno wiec jestem dobrej myśli
Ten miałam o czułości 10 wiec musiało coś z tej 7 podskoczyc tymbardziej ze nie Sikalam z porannego. -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny! U mnie dziś 33 dzień i cisza. Dwa dni temu miałam lekko różowy śluz. Żadnych objawów. Tracę nadzieję. Od trzech dni rano taka sama temperatura 36,9. Dopiero od kilku dni ją mierzę.
Po wrześniowym poronieniu to pierwsza próba w staraniu o maluszka ☺️
Mocno trzymam za Was kciuki i pozdrawiam! 😃 -
Dżoana13 wrote:Cześć Dziewczyny! U mnie dziś 33 dzień i cisza. Dwa dni temu miałam lekko różowy śluz. Żadnych objawów. Tracę nadzieję. Od trzech dni rano taka sama temperatura 36,9. Dopiero od kilku dni ją mierzę.
Po wrześniowym poronieniu to pierwsza próba w staraniu o maluszka ☺️
Mocno trzymam za Was kciuki i pozdrawiam! 😃
Testowałas już? -
Hania007 wrote:Maja, uspokój się i nic się nie stresuj. Wszystko jest dobrze, beta rośnie na pewno bo test już wyraźny nie jakiś bladzioch. Miałam Ci mówić żebyś nie grzebała bo możesz nabawić się tylko infekcji. Odpoczywaj, napij się meliski, poczytaj książkę.
Mam nadzieje ze tez coś mi przepisze na te plamienia bo jestem umówiona na 13 lipca do ginekologa. Byłam już u dwóch i nikt się nie zainteresował traktują mnie Zawsze jak wariatkę i jakaś histeryczkę.
W końcu trafisz na pewno na dobrego. Jeśli u Ciebie to pojawiło się z czasem to znaczy, że coś ta faza lutealna nie domaga. Bierzesz może niepokalanek? Wit.z grupy B też chyba są pomocne i magnez.