W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka89 wrote:Zażeram małpiszona Nutellą ciastkami i popijam winem. Jestem beznadziejna
Tak jakoś liczyłam na ten cykl - kalkulator pokazał mi, że dzidzia urodziłaby się dokładnie w moje urodziny - myślałam że to znak, tak samo jak szereg objawów ciazowych, które mnie dopadły.🤪
Staramy się krótko, ale jestem już zmęczona. Szczególnie moja praca, widzę, że nie jestem jedyna. Wszyscy odchodzą, ja nadal tkwię w tym bagnie, bo podjęliśmy decyzję o staraniach... szefowa wariatka, prezes wariat... A mrówka musi dowozic wyniki
Chyba złapałam doła
-
Hania007 to żeś zakozaczyła z tą interpretacją wykresu. Moze zerkniesz też na mój? U mnie dziś mega skok temperatury, owulaki jeszcze nie pozytywne ale niewiele brakuje. Tylko dzis miałam kiepską noc, od 4:30 do 6 męczyły mjie jelita i miałam niezła jazdę w łazience. Także chyba ta tempka, która też zmierzona godzinę później niż zawsze, jest do zignorowania?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dziewczyny, jeszcze miałam Was zapytać - czy badania pierwszej fazy trzeba zrobić koniecznie w 3 DC? Chce zrobić to raz jeszcze i porządnie. Dziś prosiłam na czacie lux medu internistę o skierowanie i mi odmówił... A do gina nie ma szans dostać się jutro, by wypisala mi skierowanie na krew...
-
Dziewczyny macie czasem wrażenie takiego swirowania?😂 ja co sobie przyrzeknę ze spokój to i tak nie dam rady.
A dzisiaj jeszcze został mi ostatni owulacyjny sobie machnęłam 10dpo około i jest pozytywny i teraz będą wkrętki czy się udało czy mam problemy hormonalne 😅Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Mama trójki dzieci z ogonami🐶
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
VianEthel2 wrote:Hania007 to żeś zakozaczyła z tą interpretacją wykresu. Moze zerkniesz też na mój? U mnie dziś mega skok temperatury, owulaki jeszcze nie pozytywne ale niewiele brakuje. Tylko dzis miałam kiepską noc, od 4:30 do 6 męczyły mjie jelita i miałam niezła jazdę w łazience. Także chyba ta tempka, która też zmierzona godzinę później niż zawsze, jest do zignorowania?
No Hania jak profesor podeszła do sprawy ja ignoruje temp jak mam jakieś przeboje z organizmem. A który masz teraz dzień cyklu? Jak Ci się utrzyma wysoka temp to bym się zastanowiła czy to nie była owu. -
Muszka05 wrote:Dziewczyny macie czasem wrażenie takiego swirowania?😂 ja co sobie przyrzeknę ze spokój to i tak nie dam rady.
A dzisiaj jeszcze został mi ostatni owulacyjny sobie machnęłam 10dpo około i jest pozytywny i teraz będą wkrętki czy się udało czy mam problemy hormonalne 😅
W Sensie 10 dzień cyklu czy 10 dni po ❤❤
Ze świrowaniem to nie jesteś sama, ja dzisiaj przechodzę samą siebie, szkoda gadać -
nickt wrote:Dziewczyny, jeszcze miałam Was zapytać - czy badania pierwszej fazy trzeba zrobić koniecznie w 3 DC? Chce zrobić to raz jeszcze i porządnie. Dziś prosiłam na czacie lux medu internistę o skierowanie i mi odmówił... A do gina nie ma szans dostać się jutro, by wypisala mi skierowanie na krew...
Z tego co wiem to właśnie 3 dzień cyklu jest najbardziej miarodajny -
Angie25 wrote:No Hania jak profesor podeszła do sprawy ja ignoruje temp jak mam jakieś przeboje z organizmem. A który masz teraz dzień cyklu? Jak Ci się utrzyma wysoka temp to bym się zastanowiła czy to nie była owu.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Angie25 wrote:W Sensie 10 dzień cyklu czy 10 dni po ❤❤
Ze świrowaniem to nie jesteś sama, ja dzisiaj przechodzę samą siebie, szkoda gadać
10dpo został mi jeden owulak
To machnęłam z ciekawości albo z przyzwyczajenia. Po owulacji wychodziły już negatywne może druga 😅Lipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
OlaNova wrote:jak ja to dobrze znam! zaczęliśmy się starać rok temu, sytuacja w firmie była spoko, ale już kilka lat tam pracuję i mam dość, tych ich zagrywek, podchodów, krzywych akcji, jestem zmęczona bezpłatnymi nagodzinami. Dawałam sobie pół roku na zaciążenie, a jak się nie uda to chciałam zmienić robotę, ale potem przyszedł wirus i nagle DUPA. Teraz w fimie wszystko się sypie, obniżyli wszystkim pensje, do tego zaczynają zmniejszać etaty a tym samym jeszcze bardziej ucinają pensje. Nie chcę teraz zmieniać pracy, bo co jeśli zaraz okaże się, że jednak zaciążyłam... NOT COOL.
Więc rozumiem Cię i nie wiem co Ci poradzić, każdej z nas sytuacja jest inna... Ale na pewno bym nie rezygnowała ze starań! czas działa na naszą niekorzyść, a jak w końcu ciąża się uda to będziesz tak szczęśliwa, że te stresy związane z pracą nie będą już dla Ciebie istotne.
Ja przewartościowałam wszystko. Moja firma nie przynosi już dochodów tylko dokładam wiec stwierdziłam ze chce poświecić się dziecku. Chociaż nie wiem jak to wyjdzie bo żyje w stresie cały czas. Branża oświatowa wiec wiecie jak
To teraz jestLipiec 2020 cb, luty 2021 cb
Zoi ❤️ 36+5, 1900g -
Muszka05 wrote:10dpo został mi jeden owulak
To machnęłam z ciekawości albo z przyzwyczajenia. Po owulacji wychodziły już negatywne może druga 😅
Gdzieś czytałam hita, że jedna dziewczyna zrobiła owulaka po owu już wyszedł jej pozytyw i szybciej jej pokazał, że jest w ciąży niż test ciążowy. Ile w tym prawdy nie mam pojęcia 🤷♀️😅 -
Muszka05 wrote:Ja przewartościowałam wszystko. Moja firma nie przynosi już dochodów tylko dokładam wiec stwierdziłam ze chce poświecić się dziecku. Chociaż nie wiem jak to wyjdzie bo żyje w stresie cały czas. Branża oświatowa wiec wiecie jak
To teraz jest
U mnie jest tak, że jestem samozatrudnienia, spodziewam się, że kokosów Nie dostanę ale tak jak mówisz w pewnym momencie w życiu są rzeczy ważniejsze niż pieniądze. Ja też myślałam, że u mnie to chwila moment A tu wyszło że nie jest tak łatwo i kwitnę. Ja podeszłam do sprawy tak, że nie będę mojego życia prywatnego uzależnić od zawodowego. Z rozsądkiem oczywiście ale tak podchodzę do sytuacji. -
Angie25 wrote:U mnie jest tak, że jestem samozatrudnienia, spodziewam się, że kokosów Nie dostanę ale tak jak mówisz w pewnym momencie w życiu są rzeczy ważniejsze niż pieniądze. Ja też myślałam, że u mnie to chwila moment A tu wyszło że nie jest tak łatwo i kwitnę. Ja podeszłam do sprawy tak, że nie będę mojego życia prywatnego uzależnić od zawodowego. Z rozsądkiem oczywiście ale tak podchodzę do sytuacji.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
VianEthel2 wrote:Hania007 to żeś zakozaczyła z tą interpretacją wykresu. Moze zerkniesz też na mój? U mnie dziś mega skok temperatury, owulaki jeszcze nie pozytywne ale niewiele brakuje. Tylko dzis miałam kiepską noc, od 4:30 do 6 męczyły mjie jelita i miałam niezła jazdę w łazience. Także chyba ta tempka, która też zmierzona godzinę później niż zawsze, jest do zignorowania?
Coś z tymi wykresami się nie tak dzieje bo wyświetlają się chyba złe daty 🤔, na wykresie nie ma tez zaznaczonej daty ostatniej miesiączki ale wnioskuje ze to będzie pierwszy pokierować temperatury. Obserwujesz śluz? Warto łączyć metodę terminczna z objawowa. O której zawsze mierzysz temperaturę? Ta temperatura na bank jest zakłócona i nie brałabym jej pod uwagę. Po pierwsze dolegliwości jelitowe, pewnie wstawałas w nocy, może nawet wielokrotnie. Temperatura mierzona godzinę później może już być o 0.1 stopnia wyższa.
Jesteś przed owulka? Często biegunka łapie w okolicy owulacji -
Muszka05 wrote:Dziewczyny macie czasem wrażenie takiego swirowania?😂 ja co sobie przyrzeknę ze spokój to i tak nie dam rady.
A dzisiaj jeszcze został mi ostatni owulacyjny sobie machnęłam 10dpo około i jest pozytywny i teraz będą wkrętki czy się udało czy mam problemy hormonalne 😅
Czytałam kiedyś takie forum, gdzie wypowiadały się zwolenniczki testowania testami właśnie owulacyjnym, hormon HGC jest ponoć bardzo podobny do LH i test owulacyjnym może wykryć ciąże, natomiast najczęściej dzieje się to wtedy kiedy już testy ciążowe wychodzą pozytywne. Chociaż słyszałam o przypadkach gdzie test owu pokazał nawet wcześniej niż ciążowy 🤷♀️
A robiłaś ciążowy? -
MayMasza wrote:Wiedza w małym paluszki dosłownie jak u profesora fajnie tak być już nauczonym odczytu
Dziewczyny żaden profesor, poprostu dużo się naczytałam i tyle😜
Przyznam szczerze ze taka obserwacja bardzo mi pomaga wiec ciagle się uczę, sprawia mi to frajdę. NPR to wiedza tak obszerna, że chyba do menopauzy jej nie ogarnę do końca. Ale każdy cykl to nowe doświadczenie i Wam również chętnie służę pomocą w razie co 🤓MayMasza, Kasiulka03 lubią tę wiadomość
-
Oliwia23 wrote:Moja koleżanka z niecierpliwością czeka na okres a ja marzę żeby go nie dostać 😂 chociaż tu z Wami sobie pomarze 💚
OlaNova lubi tę wiadomość
-
Angie25 wrote:A owulacja występuje normalnie?
Angie25 lubi tę wiadomość
Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Angie25 wrote:U mnie jest tak, że jestem samozatrudnienia, spodziewam się, że kokosów Nie dostanę ale tak jak mówisz w pewnym momencie w życiu są rzeczy ważniejsze niż pieniądze. Ja też myślałam, że u mnie to chwila moment A tu wyszło że nie jest tak łatwo i kwitnę. Ja podeszłam do sprawy tak, że nie będę mojego życia prywatnego uzależnić od zawodowego. Z rozsądkiem oczywiście ale tak podchodzę do sytuacji.
Angie, racja święta jak cholera! Ja tez zdałam sobie z tego sprawę po 6 latach prowadzenia firmy i wiecznego podporządkowywania się do niej. KoniecAngie25 lubi tę wiadomość