Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
Odpowiedz

W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤

Oceń ten wątek:
  • amaniii Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) Dziś wypada u mnie termin @, oczywiście zastanawiam się czy testować czy nie 🤷🏻‍♀️ Jeżeli chodzi o objawy to w zasadzie żadnych specjalnych, poza bólem głowy który dokucza mi od 3 dni.. korci mnie zatestować, ale się boje.. owulka na pewno była, od razu działaliśmy i jakoś tak pokładam mała nadzieje w ten cykl🙈😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, jeszcze za wcześnie u mnie na test. A jak Twoje plamienia?
    Maja, a stałoby się coś, jakbyś nie posłuchała lekarza i wzięła jeszcze 2 dni do powtórki bety? Wynik masz podwyższony. Albo fasolka próbuje się wgryźć i warto ja wspomóc albo próbowała i niestety się nie udało. Dowiesz się za 2 dni. Ja bym nie słuchała lekarza. Niby specjaliści, maja wiedzę i doświadczenie, ale ja tam na 100% nie ufam.

• Dusia91 Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Jeszcze nie, termin za tydzień dopiero, ale już czuje, ze cykl nieudany i nastawiam się na lipiec. Wole w ta stronę i się miło zaskoczyć, niż nastawiać na ciąże i bardzo cierpieć.
    Zrobiłam owulaka i wyglada prawie pozytywnie.

https://zapodaj.net/ab51e71794b51.jpg.html

Ale ja akurat w teorie o pozytywnych owulakach w ciąży nie wierze.
    hej co do pozytywnych owulacyjnych w ciąży wiele się naczytałam... Twierdzą ze zawsze w ciąży wyjdzie pozytywny natomiast nie każdy pozytywny oznacza ciążę 🤷🏼‍♀️przyznam się ze ja skorzystałam z tego ze w domu mialam niewykorzystane i zrobiłam jakieś 8dpo, kreska testowa bordowa jak nigdy nawet podczas owulacji nie miałam takiej... Dziś czekam na drugi wynik bety więc u mnie się potwierdzilo 🤷🏼‍♀️

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Hania, jeszcze za wcześnie u mnie na test. A jak Twoje plamienia?
    Maja, a stałoby się coś, jakbyś nie posłuchała lekarza i wzięła jeszcze 2 dni do powtórki bety? Wynik masz podwyższony. Albo fasolka próbuje się wgryźć i warto ja wspomóc albo próbowała i niestety się nie udało. Dowiesz się za 2 dni. Ja bym nie słuchała lekarza. Niby specjaliści, maja wiedzę i doświadczenie, ale ja tam na 100% nie ufam.
    Chyba tak zrobię ze do środy jeszcze będę brała normalnie tymbardziej ze na początku tego cyklu przepisała mi 3 opakowania „na zaś” to dopiero 11dpo ovulce wiec mam nadzieje ze wyłapałam sam początek 🙏

20s640t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie25 wrote:
    Też zastanawiam się nad tymi testami albo nad ich monitorem. Wiecie coś więcej o nich? albo o tym monitorze? warte to tyle kasy?

Dżoana13 Witam Cię, przykro mi z powodu Twojej straty ;( i będę trzymać kciuki za dwie kreseczki w lipcui za pozytywne rozwiązanie w marcu! <3

Misia881 Każdy ma wzloty i upadki. Mamy prawo do tego przecież. U Ciebie nie jest jeszcze nic przesądzone więc trzymam kciuki za ten cykl jeszcze!

Czy lipcowy wątek już powstał?

Wątek jest :)

Jeśli chodzi o monitor to mój pierwszy cykl z nim więc nie wiem a mam go tylko dlatego że mój mąż go wylicytował na allegro za 50 zlotych inaczej bym go nie kupowała

• Żonkil Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Chyba tak zrobię ze do środy jeszcze będę brała normalnie tymbardziej ze na początku tego cyklu przepisała mi 3 opakowania „na zaś” to dopiero 11dpo ovulce wiec mam nadzieje ze wyłapałam sam początek 🙏

Na pewno wyłapałaś sam początek. 11dpo to bardzo wcześnie, bądź dobrej myśli!

Starania od 01.2020
    - 05.2020 💔cb
    -07.2020 💔poronienie 8tc Aniołek [*]

eb856b1cbf.png

6c781ed246.png
  • Angie25 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Jeszcze nie, termin za tydzień dopiero, ale już czuje, ze cykl nieudany i nastawiam się na lipiec. Wole w ta stronę i się miło zaskoczyć, niż nastawiać na ciąże i bardzo cierpieć.
    Zrobiłam owulaka i wyglada prawie pozytywnie.

https://zapodaj.net/ab51e71794b51.jpg.html

Ale ja akurat w teorie o pozytywnych owulakach w ciąży nie wierze.

Ale oszukaństwo, ja myślałam, że Ty dostałaś małpe!
    No to u Ciebie jest nadzieja jeszcze! Trzymam kciuki, żeby się udąło jeszcze teraz, jak nie to spotkamy się na testowaniu w lipcu.

Majaaa, moim zdaniem to mega wcześnie dlatego wynik taki niski. Ja bym się już zaczęła powoli cieszyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:

11 dpo, beta 7 to bardzo prawdopodobne, ze to początek:) trzymam kciuki, powodzenia!:)

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny trzymacie mnie na duchu! W środę biege znowu na betę a duphaston biorę dalej jak brałam :)

Kasiulka03 lubi tę wiadomość

20s640t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie25 wrote:
    Ale oszukaństwo, ja myślałam, że Ty dostałaś małpe!
    No to u Ciebie jest nadzieja jeszcze! Trzymam kciuki, żeby się udąło jeszcze teraz, jak nie to spotkamy się na testowaniu w lipcu.

Majaaa, moim zdaniem to mega wcześnie dlatego wynik taki niski. Ja bym się już zaczęła powoli cieszyć :)

Już czuje jej wredny oddech na plecach. Może nawet nie każe na siebie małpa czekać do niedzieli, albo złośliwie się spóźni.
    Dusia, przez Ciebie będę codziennie sikać na owulaki;D
    W ogóle jestem ciekawa na jakiej podstawie działają. One wyłapują beta hcg już takie bardzo niskie wartości?
    Próbowałam coś o tym czytać, ale dla mnie to mit, albo przypadek. A i tak mnie nie dotyczy, bo wyszedł „prawie”, a to duża różnica.
    Maja, nie dziękuj. Jesteśmy tu po to, żeby się wzajemnie wspierać.

• Pewska Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amaniii wrote:
    Hej wszystkim :) Dziś wypada u mnie termin @, oczywiście zastanawiam się czy testować czy nie 🤷🏻‍♀️ Jeżeli chodzi o objawy to w zasadzie żadnych specjalnych, poza bólem głowy który dokucza mi od 3 dni.. korci mnie zatestować, ale się boje.. owulka na pewno była, od razu działaliśmy i jakoś tak pokładam mała nadzieje w ten cykl🙈😁

Testuj, jak juz termin @ masz to spokojnie powinno byc widac i nie bedziesz sie zastanawiac :)

Maja a z dym dupkiem to dziwna sprawa ze kazala odstawic.
    W ogole to zauwazylam ze lekarze jak widza nidka bede to zakladaja jakby ciazy nie bylo...:/

Żonkil lubi tę wiadomość

2017 - syn 💙
    2019 - poronienie
    2020 - 2x cb
    2021 - cb

2021-
    08.07 - II 🍀
    9.07 - Beta 40 mlU 🍀
    12.07 - Beta 310 mlU 🍀
    15.07 - Beta 590 mlU
    19.07 - Beta 1200 mlU
    23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
    30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
    06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
    18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
    09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
    02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
    16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
    14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
    16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
    15.03 - córcia 💗

2023-
    16.06 - 10mm Cudu z ❤

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewska, mi się wydaje, ze lekarze cały I trymestr traktują z przymrużeniem oka. Ale może ja na takich trafiałam, do ginekologów miałam od zawsze pecha.

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się dziwie bo na wizycie powiedziała „jak tylko będzie Pani w ciąży proszę do mnie dzwonić zwiększymy dawkę duphastonu...”
    Może nie skojarzyła mnie po smsie 🤷‍♀️
    Spytała się jej kiedy powtórzyć betę i kiedy się do niej zgłosić ale pewnie odpisze mi po dyżurze...

Anetynka lubi tę wiadomość

20s640t.png
  • Anetynka Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaaa wrote:
    Tez się dziwie bo na wizycie powiedziała „jak tylko będzie Pani w ciąży proszę do mnie dzwonić zwiększymy dawkę duphastonu...”
    Może nie skojarzyła mnie po smsie 🤷‍♀️
    Spytała się jej kiedy powtórzyć betę i kiedy się do niej zgłosić ale pewnie odpisze mi po dyżurze...

Ja tez bym brala dalej duphaston. Ja jak zadzwonilam odnosnie plamien to tez od razu gun spisala ciaze na straty ale dala mi duphaston na zasadzie “mozemy sprobowac”, plamienia ustaly, beta na razie rosnie, droga jeszcze dluga ale co wyplakalam tamtego wieczora to moje, wiec ja tez staram sie z dystansem podchodzic do tego co mowia lekarze, a 2 dni wiecej brania duphastonu na pewno nie zaszkodzi, co najwyzej cykl sie przesunie jesli sie okaze ze to nie ciaza. Ale ja mam u ciebie dobre przeczucie 😄

15.06. ⏸
    06.07. ❤️
    uwo9vfxmb46afor5.png
  • Dusia91 Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolinaa wrote:
    Już czuje jej wredny oddech na plecach. Może nawet nie każe na siebie małpa czekać do niedzieli, albo złośliwie się spóźni.
    Dusia, przez Ciebie będę codziennie sikać na owulaki;D
    W ogóle jestem ciekawa na jakiej podstawie działają. One wyłapują beta hcg już takie bardzo niskie wartości?
    Próbowałam coś o tym czytać, ale dla mnie to mit, albo przypadek. A i tak mnie nie dotyczy, bo wyszedł „prawie”, a to duża różnica.
    Maja, nie dziękuj. Jesteśmy tu po to, żeby się wzajemnie wspierać.
    Ja czytałam ze to taki jakby efekt uboczny bo hcg jest podobne do lh 🤷🏼‍♀️ nie wiem... Nie polecają tej metody żeby się niepotrzebnie nie nakręcać no ale ja oczywiście zrobiłam 🙈

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powtórzyłam dziś test i byłam na becie jak radziłyście. Czekam na wyniki a test zrobiłam clearblue 25 mlu/ml
    https://naforum.zapodaj.net/dd675acea09d.jpg.html

Pewska lubi tę wiadomość

• Majaaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia91 wrote:
    Ja czytałam ze to taki jakby efekt uboczny bo hcg jest podobne do lh 🤷🏼‍♀️ nie wiem... Nie polecają tej metody żeby się niepotrzebnie nie nakręcać no ale ja oczywiście zrobiłam 🙈
    Dusia, daj znać jak beta dziś!
    I powiedz mi ile byłaś dni po kiedy miałaś wynik 20 bety?

20s640t.png
  • amaniii Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Hej dziewczyny, powtórzyłam dziś test i byłam na becie jak radziłyście. Czekam na wyniki a test zrobiłam clearblue 25 mlu/ml
    https://naforum.zapodaj.net/dd675acea09d.jpg.html

Ewidentnie jest kropeczek :) gratulacje :D

• Kate28 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana13, Witamy Cię :) Trzymam kciuki za Twoje starania :D

Majaaaa, ja będąc na Twoim miejscu brałabym dalej dupka. Zaszkodzić nie powinien a w przypadku ciąży na pewno pomoże. :) Jestem pełna nadziei, że Ci się udało. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 16:10

💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg

👩🏼
    ✅ TSH 1,170 μIU/ml,
    ✅ FT3 3,40 pg/ml,
    ✅ FT4 1,18 ng/dl,
    ✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
    ✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
    ✅ OB 4.0 mm/h,
    ✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
    ✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
    ✅Progesteron,
    ✅Cytologia (grupa II),
    ✅Prolaktyna 10,00
    ✅FHS 9,63
    ✅LH 7,54
    ✅Estradiol 75,10,
    ✅Testosteron 30,50.

🧔🏼:
    ✅FSH 5,05
    ✅ LH 7,59
    ✅Testosteron 570
    ✅TSH 1,569
    ✅Prolaktyna 11,86.
    ❌Morfologia 1%

💊kwas foliowy

,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz"
  • basia_siaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam takie pytanie czy jeżeli bierze się luteinę w 2 fazie cyklu to jest sens robić badanie progesteronu 7dpo???

Gratuluje wszystkim przyszłym🤰😍
    Podczytuje Was, ale staram się nie nakręcać by się znów nie rozczarować 🙃

11.06.2009 Córeczka M. <3
    12.2019 HSG
    10.04.2020 Córeczka W. 15tydz. 💔

PAI-1 4G heterozygotyczny

ab0fdc51e4.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ