W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane Beta 674, a dziś mam 32 dzień cyklu
Zniecierpliwiona, Dusia91, Anetynka, Ni3zapominajka, PaniKaziukowa, Majaaaa, Glendolinaa, Biedronka89, sezamkova, VianEthel2, Lusi91, Miśka 91 lubią tę wiadomość
-
Żonkil wrote:Kochane Beta 674, a dziś mam 32 dzień cyklu
Ale duuuza, fajnie! Jest baardzo dobrzeŻonkil, Biedronka89 lubią tę wiadomość
2017 - syn 💙
2019 - poronienie
2020 - 2x cb
2021 - cb
2021-
08.07 - II 🍀
9.07 - Beta 40 mlU 🍀
12.07 - Beta 310 mlU 🍀
15.07 - Beta 590 mlU
19.07 - Beta 1200 mlU
23.07 - 5t3d pęcherzyk 7mm 🍀
30.07 - 6t3d 0,5 cm Cudu 😍
06.08 - 7t3d 1,1 cm Maleństwa ❤
18.08 -9t1d 2,3 cm Dzieciątka ❤
09.09 - 12t2d 5,47cm Szczęścia 💗
02.11 - 20t0d 380g Radości 💗
16.12 - 26t2d 1000g Miłości 🍓
14.01 - 30+3 1600g Dzidziusia 👶
16.02 - 35+1 2500g Córeczki 🍓
15.03 - córcia 💗
2023-
16.06 - 10mm Cudu z ❤
[/url] -
Maja, nie stresuj się spokojnie, spróbuj jeszcze zrobić pojutrze zobaczysz jaki przyrost, nie wiem czy bym słuchała takiej „gumki” bo z tymi gumkami to jest tak różnie, trzeba mieć ograniczone zaufanie. Wkoncu wynik powyżej 7 to ciąża, to co ona gada.🤔
Glebdolina, ja plamie ba beżowo drugi dzień dzisiaj, zero objawów miesiączkowych. Ale temperatura spadła o dwie kreski także pewnie jutro przyjdzie malpiszon wredny
Żonkil pięknie Ci ta beta urosła 😍Żonkil lubi tę wiadomość
-
Żonkil wrote:Kochane Beta 674, a dziś mam 32 dzień cyklu
Hania ona prowadziła moja pierwsza ciąże wiec jej ufam, teraz jak u niej byłam w tym cyklu tez podeszła spoko, myśle ze w biegu przeczytała smsa i nie skojarzyła mnie. Powtórzę betę w środę i wtedy do niej zadzwonię więcej będę wiedziałaAnetynka, Żonkil lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny gratuluje dobrych wiadomości:) super przyrosty. Misia, może jeszcze za wcześnie. Historie dziewczyn tu pokazują, ze czasem trzeba trochę poczekać na pozytywna betę. A jak nie, to może w następnym miesiącu się uda:)
Powiem Wam, ze my tak na ten czerwiec narzekamy, a będzie chyba jedna z najlepszych statystyk w roku. Ponad 30% zaciazonych, jeśli się nie mylę, a to dobry wynik!Dusia91, Żonkil lubią tę wiadomość
-
Majaaaa wrote:Prawie 300% piękny przyrost! Jak miałaś w 13dpo 20,4 to moje 7,05 w 11dpo daje mi jakieś nadzieje 🙏
Żonkil, Majaaaa lubią tę wiadomość
-
Glendolinaa wrote:Dziewczyny gratuluje dobrych wiadomości:) super przyrosty. Misia, może jeszcze za wcześnie. Historie dziewczyn tu pokazują, ze czasem trzeba trochę poczekać na pozytywna betę. A jak nie, to może w następnym miesiącu się uda:)
Powiem Wam, ze my tak na ten czerwiec narzekamy, a będzie chyba jedna z najlepszych statystyk w roku. Ponad 30% zaciazonych, jeśli się nie mylę, a to dobry wynik! -
nick nieaktualnyHej!
Majaaaa jest kropeczek, złapałaś się na sam początek, gratuluję!
Żonkil ekstra beta!
Tak czytam jak piszecie o Acardzie, tak, to to samo co na serce. Nie wiem, ja bym sobie tego tak ot nie brała, to w końcu lek rozrzedzający krew, w niskiej bądź wysokiej dawce, działa tak samo.Żonkil lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAcard to kwas acetylosalicylowy, czyli Aspiryna, Polopiryna, czy Etopiryna albo inne podobne takie, ale w mniejszej dawce.
W Acardzie jest 75 mg, w innych lekach średnio 300-500.
Jak ktoś nie ma uczulenia albo problemów z krzepliwoscia, to od zażywania kilka dni nie powinno się nic stać.
Ale nie jestem zwolenniczka przyjmowania leków na własna rękę.sezamkova lubi tę wiadomość
-
Ja chyba ten acard zakupie w tym cyklu, ponieważ mam bardzo gęsta krew, zawsze jest problem z pobieraniem bo mega szybko krzepnie. Tez nie wiem czy to dobrze🤔 myśle ze jeden cykl nie zaszkodzi spróbować. Moj ojciec jest po udarze, bierze takie leki na rozgrzeszenie krwi ze jak się zaciął przy goleniu to karetka musiala przyjechać bo 5 godzin krwawił także myśle ze spoko bedzie😅
-
Dziewczyny gratuluję dodatnich wyników i odpowiednich przyrostów.
U mnie dziś tempka nieco w dół, ale i tak jest wyższa od najniższej w 3dpo. Boli mnie natomiast podbrzusze, głównie okolice blizny po cc i na zmianę jajniki. Powiem szczerze, że dość je czuje, ale zdecydowanie mniej niż w okolicy owulki, kiedy mnie zginało z bólu.
U mnie pogoda paskudna, jak zaczęło padać przed 14, tak do tej pory nie odpuszcza.
Ile dpo najwcześniej robicie testy?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
VianEthel, ja testuje zazwyczaj od 9dpo oczywiście nie polecam Ci bo to zdecydowanie za wcześnie. Myśle ze od 11dpo można testować jak się ma dużo testów na zbyciu tylko pamiętaj żeby się nie zrażać bo większe prawdopodobieństwo jest ze nic nie wyjdzie mimo ciąży niż ze wyjdzie . 😊
Dziewczynki mam taka zagwozdke, ponieważ do lekarzy chodzić nie lubię i rzadko chodzę to nie za bardzo się znam na rzeczy. Umówiłam się dzisiaj do ginekologa na 13.07 ale 6.07 mam mieć planowana owulacji i pytanie czy jakby np coś zaskoczyło czy tam grzebiąc nie zruszy mi nic? Nie śmiejecie się ze mnie ale serio nie mam pojęcia a już jestem przewrażliwionaVianEthel2 lubi tę wiadomość