W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję kochane, uspokoiłyście mnie ❤️ pomyślałam sobie, że nawet jeśli nie rozwija się dobrze, to teraz nic z tym nie zrobię, tak miało być. Czekam na wizytę, ale jestem dobrej myśli
Nutka85, AgulaM, Kasia95, Anett93, wellwellwell, Poziomka9204, Tabeaa, Anati, Namisa, gabi5443 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Dziękuję kochane, uspokoiłyście mnie ❤️ pomyślałam sobie, że nawet jeśli nie rozwija się dobrze, to teraz nic z tym nie zrobię, tak miało być. Czekam na wizytę, ale jestem dobrej myśli
Nie znam się, bo nigdy w ciąży nie byłam, ale brzmi to jak totalna bzdura, a równoległy wątek czerwcowy nie wygląda na wiarygodne źródło informacji.
Jedne mają mdłości, inne nie, jedne bolą piersi po owulacji, inne nie, brzmi to jak totalny ściek, więc nawet się tym nie przejmuj...
My już wracamy, nogi mi odpadają 🤣💃
Kakyuu 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 21:50
AgulaM, Ferox, Monk@, Anett93, Poziomka9204, Tabeaa lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Dziękuję kochane, uspokoiłyście mnie ❤️ pomyślałam sobie, że nawet jeśli nie rozwija się dobrze, to teraz nic z tym nie zrobię, tak miało być. Czekam na wizytę, ale jestem dobrej myśli
Jak się czujesz?
Mnie lekko stresują bóle podbrzusza. Wiem, że na początku ciąży, to normalne, ale kojarzą mi się one na tyle okresowo, że się ich trochę boję.
Chyba wybiorę się jutro i w środę sprawdzić, czy beta dobrze przyrasta.Anett93 lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Nie znam się, bo nigdy w ciąży nie byłam, ale brzmi to jak totalna bzdura, a równoległy wątek czerwcowy nie wygląda na wiarygodne źródło informacji.
Dobrze gada, polać jej! 🥂
A ja jeszcze tak z innej beczki: jak postępować z "macaczkami"? 😂 Chodzi mi o to, że nigdy nie lubiłam, jak ktoś przekraczał moją przestrzeń prywatną. No ale teraz macanie po brzuchu wkurza mnie niemiłosiernie! 🤬
Nie jestem w ogóle asertywna i nie umiem powiedzieć wprost 🤦♀️
Czy ludzie myślą, że to jest fajne? Dotykać bez pozwolenia? Ech...
Niektóre z Was pewnie przez to przechodziły, może coś doradzicie? 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 21:56
verliebtindich, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Mikaaa92, działajcie 🔥🔥
Kakyuu, trzymam kciuki za test 🤞🏼🤞🏼 czy jutro czy później 🤞🏼🤞🏼
Jejku, ja się zestresowałam 🤦🏼♀️ właśnie na równoległym czerwcowym przeczytałam, że jak ciąża żywa, to piersi bolą. A mnie nie bolą i nie bolały wcale... Jak je pościskam, to coś tam trochę bolą, ale nie jakiś mocno i mniej niż przed 🐒 teraz będę się stresować, a to pewnie jakieś bzdury 🤦🏼♀️ któraś też gdzieś tam pisała, że całą ciążę nie miała objawów, nawet bólu piersi, więc pewnie niepotrzebnie się nakręciłam 🙄
Ja 2 tygodnie chodziłam z martwym płodem. Do dnia zabiegu piersi mnie bolały. Poza tym nie miałam prawie żadnych innych objawów i się martwiłam, ale do dnia gdy zatrzymało się serce, ciąża rozwijała się wzorowo.💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Dzięki dziewczyny ❤️ ja wiem, że każda ciąża jest inna i nawet sama zawsze to tłumaczyłam wszystkim innym, ale jak tam to przeczytałam, to aż zwątpiłam 🤦🏼♀️ w ogóle zauważyłam, że my zawsze wzajemnie sobie radzimy, wiele wiemy, ale jak przychodzi co do czego, to wiele z nas jeszcze szuka potwierdzenia u reszty 😅 czy to na pewno pik, czy beta dobrze przyrasta itd 😂😂
Nutka, ciężko coś doradzić, ja raczej nie umiem mówić takich rzeczy wprost, co chyba by było najlepszym rozwiązaniem...
Zuz.ka wrote:Podoba mi się Twoje podejście ♥️ i cieszę się, że jesteś spokojniejsza.
Jak się czujesz?
Mnie lekko stresują bóle podbrzusza. Wiem, że na początku ciąży, to normalne, ale kojarzą mi się one na tyle okresowo, że się ich trochę boję.
Chyba wybiorę się jutro i w środę sprawdzić, czy beta dobrze przyrasta. -
Kasia95 wrote:Ja 2 tygodnie chodziłam z martwym płodem. Do dnia zabiegu piersi mnie bolały. Poza tym nie miałam prawie żadnych innych objawów i się martwiłam, ale do dnia gdy zatrzymało się serce, ciąża rozwijała się wzorowo.
-
Cześć dziewczyny, udało mi się nadrobić forum, mam nadzieje, ze weekend spędziłyście w miłej atmosferze i odpoczynku 😊
Gratuluje kreseczek i wyników bet, trzymam za Was kciuki 🥰
Pocahontas, udanego wyjazdu, Wenecja jest przepiękna 😍
Mnie niestety rozłożyła infekcja gardła, nie mogę mówić i jak coś przez chwilę mówię, to na maksa mnie drapie gardło i zaczynam kaszleć 😭 klima mnie tak załatwiła i od piątku już mnie to gardło bolało, a w weekend na weselu tylko doprawiłam i dziś już kiszka.. wylądowałam na antybiotyku 🙈 będę miała straszy zapier*ol w pracy i nie mam jednak długiego weekendu, więc życzę Wam już teraz miłego tygodnia i samych pozytywnych wiadomości 😊Poziomka9204 lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Monk@ wrote:Dziękuję za odpowiedź ❤️ ciężko się czyta takie historie, mam nadzieję, że kolejna Twoja ciąża będzie już do samego końca zdrowa ❤️
Tak jak piszesz, czasami nie mamy na coś wpływu i nic więcej zrobić nie możemy. Jednak trzeba cieszyć się z tego cudownego stanu i nie myśleć, że coś może pójść źle. Ja bardzo mocno trzymam za Was wszystkie kciuki 💕💕Monk@ lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
W ogóle się tym nie przejmuj i nie porównuj z nikim. Każdy jest inny. U mnie ciąża zatrzymała się w 9 tc a piersi bolały przez kolejne 3 tygodnie, aż w 12 tc się dowiedziałam. Także nie ma co czytać takich rzeczy. Wszystko na pewno będzie dobrze, tak trzeba myśleć 💛
Monk@ lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Kluska95 wrote:Cześć dziewczyny, udało mi się nadrobić forum, mam nadzieje, ze weekend spędziłyście w miłej atmosferze i odpoczynku 😊
Mnie niestety rozłożyła infekcja gardła, nie mogę mówić i jak coś przez chwilę mówię, to na maksa mnie drapie gardło i zaczynam kaszleć 😭 klima mnie tak załatwiła i od piątku już mnie to gardło bolało, a w weekend na weselu tylko doprawiłam i dziś już kiszka.. wylądowałam na antybiotyku 🙈 będę miała straszy zapier*ol w pracy i nie mam jednak długiego weekendu, więc życzę Wam już teraz miłego tygodnia i samych pozytywnych wiadomości 😊
Taaak, fajnie fajnie 😊 gdyby nie dzisiejszy ból gardła i duszności, to byłoby super, ale strasznie slabo mi sie kierowalo dzisiaj w drodze powrotnej przez ten kaszel ;/
Najgorzej, że przełożyłam badanie krzywych na piątek, a nie mogę brać wtedy leków i znów muszę przełożyć, więc nie zapisze się do endokrynologa tak jak planowałam07.23 Misia 🩷👶 -
Nutka mnie mało macali w pierwszej ciąży wiec przeważnie mi to nie przeszkadzało, jedna osoba przy gratulowaniu nam ciąży bardzo długo mnie głaskała i mój chłopak zauważył ze nie czuje się z tym komfortowo i nadstawił krocze mówiąc ze tez przy tym był i jemu tez się należą gratulacje bo chłopaki odstawiły kawał dobrej roboty 😂 i od razu przeszła ochota na macanki.
Może tez po prostu jasno zasygnalizować ze ci to przeszkadza a jak do kogoś nie dotrze to powiedz ze lekarz zabronił bo głaskanie może wywołać skurcze macicy.
Monka nie wchodz tam na ten wątek czerwcowy to istne złooo. Wyluzuj się słuchaj się swojego lekarza, a jeśli cię cos niepokoi umów się na wizytę. Ciąża powinna być czasem przepełnionym spokojem a nie strachem bo Grażyna czy Zosia nie miała takich objawów i to się zle skończyło.
verliebtindich, Anett93, Poziomka9204, Nutka85, AgulaM, Monk@, hypatia92, gabi5443 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Mikaaa92, działajcie 🔥🔥
Kakyuu, trzymam kciuki za test 🤞🏼🤞🏼 czy jutro czy później 🤞🏼🤞🏼
Jejku, ja się zestresowałam 🤦🏼♀️ właśnie na równoległym czerwcowym przeczytałam, że jak ciąża żywa, to piersi bolą. A mnie nie bolą i nie bolały wcale... Jak je pościskam, to coś tam trochę bolą, ale nie jakiś mocno i mniej niż przed 🐒 teraz będę się stresować, a to pewnie jakieś bzdury 🤦🏼♀️ któraś też gdzieś tam pisała, że całą ciążę nie miała objawów, nawet bólu piersi, więc pewnie niepotrzebnie się nakręciłam 🙄Monk@ lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Nutka85 wrote:Czytanie tamtego wątku szkodzi 😂
A tak na serio, ja teraz mam tak, że raz bolą raz nie. Ale pocieszam się tym, że nie mam innych objawów, a wg USG Kropek rośnie w normie, więc widocznie tak ma być. Ciesz się z niebolących piersi - mnie bolą nawet jak idę i podskakują 🤪
Mi dzisiaj brzuch widać. A to dopiero 9+6 😱 pewnie to bardziej wzdęcia, ale już się przejmuję, że ktoś skomentuje, że dopiero początek, więc pewnie się obżeram 😁Anett93, Zuz.ka, Nutka85 lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Hej,
dawno się nie udzielałam, ale przez różne problemy prywatne miałam mało czasu na forum, teraz wszystko zaczyna wracać do normy. Poproszę o wpisanie na wolnego strzelca.
Gratulacje kreseczek.
Walczymy dalej, 4 stymulowany cykl obecnie, w następnym cyklu robimy badania przed inseminacją. Owulacje są (tylko pierwszy cykl dość podejrzany i późny, ale następne ładnie), ale mimo tego jakoś nie pyka. Staram się nie kryzysować, nie mierzę temperatury, i raczej staram się mieć starania w tle niż na pierwszym planie; i jest dzięki temu mi psychicznie lepiej. No i poprzedni cykl ze względu na inne problemy też ciężko mi liczyć - staraliśmy się, ale np. endometrium było słabe prawdopodobnie przez ilość stresu.
Z dobrych wieści - TSH piękne po Euthyroxie, ale tak się spodziewałam - zdecydowanie nie zdawałam sobie sprawy, że mam tyle objawów niedoczynności i żyje mi się lepiej odkąd biorę Euthyrox.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2022, 23:38
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Kluska95 wrote:Cześć dziewczyny, udało mi się nadrobić forum, mam nadzieje, ze weekend spędziłyście w miłej atmosferze i odpoczynku 😊
Mnie niestety rozłożyła infekcja gardła, nie mogę mówić i jak coś przez chwilę mówię, to na maksa mnie drapie gardło i zaczynam kaszleć 😭 klima mnie tak załatwiła i od piątku już mnie to gardło bolało, a w weekend na weselu tylko doprawiłam i dziś już kiszka.. wylądowałam na antybiotyku 🙈 będę miała straszy zapier*ol w pracy i nie mam jednak długiego weekendu, więc życzę Wam już teraz miłego tygodnia i samych pozytywnych wiadomości 😊
Szybkiego powrotu do zdrówka! 🤞Kluska95 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ciężko was nadrobić tak lecicie 😁
A ja jutro chyba robię test, dostałam 🐒 9.06 a 11 już przestałam krwawić. Ba wczoraj po ❤️ byłam pewna że mnie zaleje, bo czasem tak bywa że przystopuje coś ale no nic. Zero krwi. Dzisiaj w sumie już wczoraj też sucho. Wiem, że takie mierzenie temp teraz to nic nie da ale 37,1 w pochwie. Dam znać rano co i jak o ile usnę.
A jak będą ⏸️ to będę miała wyrzuty sumienia, bo z soboty na niedzielę świętowałam urodziny przyjaciółki i trochę drinków wypiłam ale przecież okres miałam i testy były negatywne...
Dobra, nie truje więcej ale człowiek ma zalatane dni i nawet nie zwraca uwagi aż tak, dopiero teraz wieczorem tak mnie olsnilo że coś jest nie tak, że to w sumie ledwo dwa dni były i nie jakieś mocne.
Chyba się nakręciłam za bardzo 😂 -
Girls, mam zagwozdkę
Kiedy dawać Ovitrelle? Dziś (obecnie mamy 12:30 🤪), wieczorem czy jutro rano patrząc na owulaki?
Czekam na Wasze rady 🥰🤪verliebtindich, 2+3 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina