X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • natkurka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Monka mnie do tej pory nie bolą piersi, 12 tydzień 😅 też się tym martwiłam na początku, i po co..strata czasu i energii. Te dziewczyny co tak piszą, że piersi muszą boleć, to chyba na głowę upadły😅

To nie dziewczyny pisaly tylko jedna dziewczyna tez miala obawe co do bolacych piersi bo tak powiedział jej lekarz wiec to nie tak ze taka wiedza jest powielana i brana z pewnik tylko watpliwosci jednej z dziewczyn. Jak widac i po tym wątku lekarze są różni/ dziwni wiec i tamten namieszal dziewczynie w glowie

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Anetko i Kakyuu bardzo mi przykro...😔 mocno Was przytulam 💞

Monk@ Słoneczko 🌼 nasze nie porownuj, tak jak dziewczyny pisały każda ciąża inna 😘 .
    Mnie tak samo w II fazie cyklu nie bolą piersi, a owulacje występują i progesteron mam w normie 😉😄 czekamy razem z Tobą na pierwszą wizytę, zobaczysz będzie wszytsko pięknie wyglądać 🌼💞🐰😘💋

Verlie, Kluska, w takim razie mialyscie iście taneczny weekend 💃🕺😄💞 Kluska dużo gozdzikow, miodu i imbiru dodawaj do herbatki, naparow by przeszło jakoś gardziołko😘😘💋.
    Teraz sporo osób chodzi z chrupka, zawalonym gardłem, jak nie Klima to przeciągi, zimne napoje 🤧🤪. Zdrówka!😘❣

U mnie weekend również intensywny. Teściowa powiedziała,że mamy się nie zastanawiać tylko jesienią zająć się procedura in-vitro, że mąż mając 11 lat, bardzo ciężko przeszedł świnkę i że to też może byc przyczyna słabych wyników nasienia... Mąż ma zamiar trzymać się bardziej chłodzenia jajeczek, do pracy codziennie sok pomidorowy,bo okazało się, że nie zawsze trzymał się moich wytycznych 🤪Nawet plastry zamowilismy te chłodzące, bo spędza sporo czasu w aucie...a jak wyniki fragmentacji przyjdą to od razu idziemy do androloga Męża i jeżeli w ciągu trzech miesięcy dojdzie choć trochę do poprawy,ale ciężko będzie o naturalna ciążę to zapisujemy się na wizytę do kliniki niepłodności i zaczynamy poważne rozmowy o in-vitro...

Dziewczyny, mam pytanie jak wygląda ta kwalifikacja do in-vitro ( ta bonifikata)?
    Czy najpierw idę do kliniki i oni proponują patrząc na nasze wyniki czy najpierw sama składam o dofinansowaniu wniosek?? Wybaczcie trochę chaotycznie, ale ciężko mi zebrać myśli jeśli o tę sytuację chodzi...
    Sama,na stronie internetowej danej kliniki sprawdzasz czy mają podpisaną umowę z Twoim miastem/województwem. Zglaszasz się online,jeśli są wolne miejsca to jest takie info na stronie kliniki, dzwonia do Was i zapraszają na kwalifikacje. Warunkiem otrzymania dofinansowania jest rozliczenie ostatniego pitu w danym mieście/ woj, i spełnione warunki leczenia tj. Rok udokumentowanego leczenia, niedroznosc, niskie Amh, kiepskie wyniki nasienia i wiele wiele innych czynników. Musicie poczytać:)

My dziś też jedziemy na badanie nasienia, niby spiny nie mamy żeby wyszło dobrze, bo zawsze z czegoś wybiorą,ale gdzieś z tylu głowy wolałabym żeby te wyniki wyszły ok, byłabym wtedy spokojniejsza. Także prosimy o pół kciuka 🥰

Monk@, Gwiazdeczka 93, mamaleonka, Ilaria, Anett93 lubią tę wiadomość

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    Sama,na stronie internetowej danej kliniki sprawdzasz czy mają podpisaną umowę z Twoim miastem/województwem. Zglaszasz się online,jeśli są wolne miejsca to jest takie info na stronie kliniki, dzwonia do Was i zapraszają na kwalifikacje. Warunkiem otrzymania dofinansowania jest rozliczenie ostatniego pitu w danym mieście/ woj, i spełnione warunki leczenia tj. Rok udokumentowanego leczenia, niedroznosc, niskie Amh, kiepskie wyniki nasienia i wiele wiele innych czynników. Musicie poczytać:)

My dziś też jedziemy na badanie nasienia, niby spiny nie mamy żeby wyszło dobrze, bo zawsze z czegoś wybiorą,ale gdzieś z tylu głowy wolałabym żeby te wyniki wyszły ok, byłabym wtedy spokojniejsza. Także prosimy o pół kciuka 🥰

No właśnie wychodzi na to, że warunki w Warszawie są inne, dlatego to nie do końca się tak przekłada 1:1 😢
    W Warszawie nie ma warunku udokumentowanego roku starań, za to musi być kwalifikacja przez lekarza, AMH > 0,7, wiek powyżej 25 lat, zamieszkanie na terenie Warszawy minimum 2 lata i chyba jeszcze coś :D i ja na stronie tej mojej kliniki nie widziałam też żadnej opcji zapisów, więc mi się wydaje, że co kraj, to obyczaj :D

Powodzonka Agula, im więcej dobrych żołnierzyków, tym lepiej, niech mają w czym przebierać! 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 10:10

AgulaM lubi tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    No właśnie wychodzi na to, że warunki w Warszawie są inne, dlatego to nie do końca się tak przekłada 1:1 😢
    W Warszawie nie ma warunku udokumentowanego roku starań, za to musi być kwalifikacja przez lekarza, AMH > 0,7, wiek powyżej 25 lat, zamieszkanie na terenie Warszawy minimum 2 lata i chyba jeszcze coś :D i ja na stronie tej mojej kliniki nie widziałam też żadnej opcji zapisów, więc mi się wydaje, że co kraj, to obyczaj :D

Powodzonka Agula, im więcej dobrych żołnierzyków, tym lepiej, niech mają w czym przebierać! 🤞🤞🤞
    Trzeba przebrnąć przez całą papierologie i poczytać co dana klinika potrzebuje. .:)

Dzięki:) mój B ze stresu śniadania nie chciał 😂😂😂😂

👩‍🦰35👦40
    Starania od 9 lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
    transfer?
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie ja 8 dzień po ovitrelle miałam 7,8 betę, skubany się trzyma mocno w organizmie

Ja zatestowalam w Wenecji ale jakimś testem z action i cień cienia cienia był, ale to albo fabryczna albo ovitrelle nadal.... Jak małpa nie przyjdzie to dopiero zatestuje bo bez sensu to xd

W sumie zatestowalam, żeby sprawdzic czy drineczki mogę i stwierdziłam, że mogę xd nie będę więcej hipotetyzowac ewentualnej ciąży bo mi życie przeleci

Właśnie byliśmy w bazylice św Marka i zapalilismy świeczkę i pomodlilismy się o dzidziusia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 10:17

AgulaM, Agwinka, Darka96, Kofii, Monk@, Nutka85, Gwiazdeczka 93, mamaleonka, Isisi, wellwellwell, Zazu92, Poziomka9204, Namisa, Lolka997, hypatia92, gabi5443, Kluska95, Anett93, Tabeaa, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️
    16.08.2022- beta 310 mIU/ml 🍀
    19.08.2022- beta 1046 mIU/ml 🍀 (przyrost 127%)

🧔29
    badanie nasienia ✅ morfologia 14%

hZAtp2.png

Wysłany: 13 czerwca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    Verlie ja 8 dzień po ovitrelle miałam 7,8 betę, skubany się trzyma mocno w organizmie

Ja zatestowalam w Wenecji ale jakimś testem z action i cień cienia cienia był, ale to albo fabryczna albo ovitrelle nadal.... Jak małpa nie przyjdzie to dopiero zatestuje bo bez sensu to xd

W sumie zatestowalam, żeby sprawdzic czy drineczki mogę i stwierdziłam, że mogę xd nie będę więcej hipotetyzowac ewentualnej ciąży bo mi życie przeleci

Właśnie byliśmy w bazylice św Marka i zapalilismy świeczkę i pomodlilismy się o dzidziusia :)

Wiem wiem, bardziej się złapałam jakiejś głupiej myśli, że 2 dni temu była jaśniejsza, co z tego, że z bardziej rozcieńczonego moczu i że dziś dopiero 6dpo XD

Wiecie jak to jest, niby wiem, udaje, że jestem trzeźwomyślącą osobą, ale .... 🤣

Edit: my też już bylismy ze swoją intencją w Licheniu, Leśniowie, Gidlach i na Jasnej Górze, potężny arsenał przygotowaliśmy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 10:55

Gwiazdeczka 93, Pocahontas16, AgulaM, Anett93 lubią tę wiadomość

• Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:

Pocahontas, my byliśmy miesiąc temu w podróży poślubnej nad Como, Gardą, pojechaliśmy też do Wenecji i w bazylice św. Marka zapaliliśmy świeczkę w tej samej intencji :))

mamaleonka, AgulaM, Anett93 lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM kciuki za nadanie Męża ✊✊💞😘 będzie dobrze!💪😄

Agula, Verlie, dziękuję za informację 😘🥰
    Tak,tak, badanie nasienia Mąż robi w klinice niepłodności w Oviklinice,także zaraz wejdę na stronę i zobaczę co i jak 😊☺
    Trochę na forum widzę, że czasem dziewczyny dopiero przy zmianie kliniki udaje się transfer i tak myślę czy jest jakiś ranking najbardziej skutecznych klinik.🤔😉muszę poszukać ☺😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2022, 11:07

AgulaM lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Kakyuu Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    A dlaczego zawieszacie starania? Coś się dzieje?
    Mieliśmy pół roku jeśli chcieliśmy zdążyć na spokojnie przed weselem w przyszłym roku jeszcze z zapasem. Jeśli byśmy zaszli w lipcu to będziemy mieli tylko 2 miesiące żeby się pozbierać. Teraz już niestety trzeba się wstrzymać do przyszłego roku.

• mamaleonka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:

Super podejście ❤️ To kiedy powinna przyjść 🐒?
    Będziemy czekać, a teraz odpoczywajcie i cieszcie się chwila.

Przytulam wszystkie u których pojawiła się małpa. Następny cykl może być tym szczęśliwym 🥰

Ja dziś od rana mam mdłości ani kawy nie wypiłam albo śniadania nie zjadłam ale wydaje mi się to za szybko na ciążowe, wiec podejrzewam ze wczorajszy grill mi zaszkodził.

age.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:
    Super podejście ❤️ To kiedy powinna przyjść 🐒?
    Będziemy czekać, a teraz odpoczywajcie i cieszcie się chwila.

Przytulam wszystkie u których pojawiła się małpa. Następny cykl może być tym szczęśliwym 🥰

Ja dziś od rana mam mdłości ani kawy nie wypiłam albo śniadania nie zjadłam ale wydaje mi się to za szybko na ciążowe, wiec podejrzewam ze wczorajszy grill mi zaszkodził.

To nie za szybko, ja się męczyłam już przed terminem @. A teraz się to tylko nasiliło, dzisiaj od rana kiepsko się czuje, generalnie mój plan pracy jak najdłużej idzie w odstawkę, ja już nie mam siły a to dopiero 7tydzien 😂
    Śniadanie wciskam, ale wcale nie smakuje, kawa śmierdzi z dalaka 😂

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Isisi Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do których przyszla @ przykro mi 😞 i tule.

Monka ja rozumiem, że w wyczekanych ciążach to chciałoby się mieć wszystkie objawy, bo to jednak jest jakiś odnośnik do tego, że rozwój postępuje, chociaż często bywa tak, że pomimo, że zarodek obumiera to objawy utrzymują się przez pewien czas.
    Mi 4 dni temu nagle wszystkie objawy przeszły, wystraszylM się już. Ale za dwa dni w nocy obudził mnie ból piersi. 3 dni nie odczowalam bólu brzucha, cały czas myślami jak to, nie rośnie juz ? No coś musi być nie tak... dzisiaj już czuje jak mnie ciągnie w dole, więc moje samopoczucie poprawiło się. Do piątku musze jeszcze wytrzymać, żeby umówić pierwsza wizytę, bo mój lekarz w tej chwili jest nieobecny.

f31b33ca75.png

02.2018 Aniołek 9tc
    03.2019 Synek
    01.2022 Aniołek 7tc
    06.2022 ⏸
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój dzisiejszy owulak. Pierwszy raz taki widok przyprawił mnie o smutek i łzy 😞
    Wczoraj wieczorem był już pozytywny, mój K. pytał jaki wyszedł i stwierdził, że trzeba poseksić, po czym położyliśmy się a on bez żadnego zainteresowania i zaangażowania w końcu uznał że trzeba iść spać, powiedział dobranoc i poszedł w kime. Dziś nad ranem już wyjechał za granicę na 4dni 😔
    Jest mi cholernie smutno bo zależało mi bardzo na tym miesiącu, po pierwsze bo jesteśmy już te min 3mies brania supli, a po drugie jakby się udało to bym miała już l4 na całe wakacje, a moja praca niestety jest też świąteczno/weekendowa więc często w wakacje jak on ma wolny weekend to ja pracuje a byśmu mogli skoczyć nad morze czy jezioro :(
    Nie wiem.....teraz już mi się nic nie chce, i po co ja mierzyłam temp, robiłam te owulaki piłam wino jak wszystko poszło się je*ać 😭

IMG-20220613-105639.jpg

natkurka lubi tę wiadomość

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isisi wrote:
    Dziewczyny do których przyszla @ przykro mi 😞 i tule.

Monka ja rozumiem, że w wyczekanych ciążach to chciałoby się mieć wszystkie objawy, bo to jednak jest jakiś odnośnik do tego, że rozwój postępuje, chociaż często bywa tak, że pomimo, że zarodek obumiera to objawy utrzymują się przez pewien czas.
    Mi 4 dni temu nagle wszystkie objawy przeszły, wystraszylM się już. Ale za dwa dni w nocy obudził mnie ból piersi. 3 dni nie odczowalam bólu brzucha, cały czas myślami jak to, nie rośnie juz ? No coś musi być nie tak... dzisiaj już czuje jak mnie ciągnie w dole, więc moje samopoczucie poprawiło się. Do piątku musze jeszcze wytrzymać, żeby umówić pierwsza wizytę, bo mój lekarz w tej chwili jest nieobecny.

Oj, ja też marudzę mężowi, że żadnych objawów nie mam 🤦‍♀️ tzn.piersi bolą, dość mocno, ale to też nie zawsze. Szybciej robię się śpiąca i to tyle 🤪

Mdłości miałam parę razy, ale nic więcej, nie rzygalam. brzuch to mnie na początku troszkę ciągnął, ale to bardzo krótko, teraz już w ogóle. No... Chyba, że kicham, to wtedy czasami tak mocno ciągnie.

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam weekend offline, w sobotę wypiliśmy trochę winka ze znajomymi, w niedzielę dużo spacerowaliśmy z mężem i psem po lesie żeby zresetować głowę przed kolejnym tygodniem. Ale nadrobiłam was rano do kawy :D
    Przytulam wszystkie z was, które zobaczyły biel wizira 💔 jesteśmy w tym razem! 🤞
    Co do kredytów jeszcze się odniose - my też już placimy już drugie tyle niż rok temu, a po kolejnej podwyższce będzie jeszcze lepiej. W tym momencie zarabiam głównie na ratę kredytu i przyznam - jest to mocno demotywujace. Oby się ogarnęła sytuacja za jakiś czas bo ludzie tego nie udźwigną :(

AgulaM, wellwellwell, Anett93 lubią tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam jeszcze że wczoraj wykupiłam dostęp do kursu o przygotowaniu do ciąży Kasi Więcej niż Hormony, przerobiłam już trochę i mega polecam każdej z was. Niby o wielu rzeczach człowiek wiedział, ale to wszystko jest tak zebrane w całość i usystematyzowane że mega otwiera głowę. Mi np. pokazało że można starać się rok (jak ja z mężem) ale w nieodpowiednim czasie i mieć okrągłe zero szans na zajście w ciążę. Stresowałam się wcześniej że skoro nam nie wyszło dotąd to znaczy że na pewno jest coś grubo nie tak. A fakty były takie, że 70 procent z tych starań było w nieodpowiednim czasie, w okresie pełnym stresu i niedosypiania. No i prawda, jak się słyszy od ludzi "Wyluzujcie, a na pewno się uda" to się nóż w kieszeni otwiera, bo co oni wiedzą o tym jak ciężko jest zajść skoro udało się im w pierwszym cyklu... ale jakaś pokrętna logika w tym jest. Stres-napiecia w ciele-nierównowaga hormonalna-osłabiony organizm który nie ma energii na udźwignięcie takiego ciężkiego kalibru jakim jest poczęcie i odchowanie nowego życia. Tylko jak w dzisiejszych czasach galopującej inflacji i wojen za granicą znaleźć spokój i wyjść z tego kołowrotka :/

Livka, AgulaM, hypatia92, Anett93 lubią tę wiadomość

• Namisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:
    To mój dzisiejszy owulak. Pierwszy raz taki widok przyprawił mnie o smutek i łzy 😞
    Wczoraj wieczorem był już pozytywny, mój K. pytał jaki wyszedł i stwierdził, że trzeba poseksić, po czym położyliśmy się a on bez żadnego zainteresowania i zaangażowania w końcu uznał że trzeba iść spać, powiedział dobranoc i poszedł w kime. Dziś nad ranem już wyjechał za granicę na 4dni 😔
    Jest mi cholernie smutno bo zależało mi bardzo na tym miesiącu, po pierwsze bo jesteśmy już te min 3mies brania supli, a po drugie jakby się udało to bym miała już l4 na całe wakacje, a moja praca niestety jest też świąteczno/weekendowa więc często w wakacje jak on ma wolny weekend to ja pracuje a byśmu mogli skoczyć nad morze czy jezioro :(
    Nie wiem.....teraz już mi się nic nie chce, i po co ja mierzyłam temp, robiłam te owulaki piłam wino jak wszystko poszło się je*ać 😭

IMG-20220613-105639.jpg

Aa kochana, przytulam mocno. Masz prawo do tego smutku i frustracji, to zrozumiałe. A dzialaliscie coś trochę wcześniej, te dwa/trzy dni przed testem? Może coś z tego wyjdzie?

Zazu92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 czerwca 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    AgulaM kciuki za nadanie Męża ✊✊💞😘 będzie dobrze!💪😄

Agula, Verlie, dziękuję za informację 😘🥰
    Tak,tak, badanie nasienia Mąż robi w klinice niepłodności w Oviklinice,także zaraz wejdę na stronę i zobaczę co i jak 😊☺
    Trochę na forum widzę, że czasem dziewczyny dopiero przy zmianie kliniki udaje się transfer i tak myślę czy jest jakiś ranking najbardziej skutecznych klinik.🤔😉muszę poszukać ☺😊

Haha, właśnie myśleliśmy, że tam się chyba przeniesiemy po przeprowadzce, bo będzie najbliżej :D

Ale ogólnie chyba są dobre opinie o Oviklinice :)

AgulaM lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 czerwca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:

IMG-20220613-105639.jpg

😢😢😢😢😢
    Masz prawo do frustracji, przytulam mocno.
    Napij się wina, może to ostatni miesiąc wolności, czego Ci z całego serca życzę.

Zazu92 lubi tę wiadomość

• Livka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:

IMG-20220613-105639.jpg
    Myślę że każda starająca się para albo miała podobną sytuację,albo będzie ją miała. Ma prawo być ci przykro,ale wiesz jesteśmy tylko ludźmi, każdy ma prawo mieć gorszy dzień lub być zmęczonym. Głowa do góry Kochana ♥️

Zazu92 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ