W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
wellwellwell wrote:
Kurczę....
No faktycznie, chyba nie za bardzo.. 😢
Jeśli to jest najciemniejszy to niestety na pik to rzeczywiście nie wygląda 😢
U mnie facelle się bardzo ładnie wybarwił:
Może ta owulka się po prostu przesunie? Może jeszcze będzie, ale później?
Nie takie rzeczy się zdarzały 🤞24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
No faktycznie well, nie wygląda na pozytyw
A coś się zmieniło w tym cyklu u Ciebie? Jakieś leki inne czy coś?
Ja jak zmieniłam suple to mi się cały cykl poprzestawiał.
Pisz śmiało o swoich obawach! Po to tutaj jesteśmy, żeby wspierać 😘ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Madziq6 wrote:Czyli są pozytywne😁?
Jeżeli chodzi o temp ładnie rośnie naraziea to dobrze czy źle?🤣🙈
Tak, są pozytywne
Jeśli temp rośnie to jest dobrze. Po owulacji temp wzrasta i utrzymuje się cały czas jeśli ciąża, a jeśli brak ciąży to przed @ spada.ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Właśnie pamietam że przy poprzednich staraniach ta temp rosła była chwila że spadła kilka dni przed 🐒a potem znowu zaczęła rosnąć. Zobaczymy jak będzie teraz
Zazu92 lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:
No będziemy jeszcze próbować ❤, ale nadzieji sobie nie robię i raczej testów ciążowych przed terminem @ nie będę sprawdzać.
A ty oprócz monitoringów sprawdzasz LH jeszcze w domu? Czy to akurat jakiś stary test?
-
Zazu92 wrote:No faktycznie well, nie wygląda na pozytyw
A coś się zmieniło w tym cyklu u Ciebie? Jakieś leki inne czy coś?
Ja jak zmieniłam suple to mi się cały cykl poprzestawiał.
Pisz śmiało o swoich obawach! Po to tutaj jesteśmy, żeby wspierać 😘
Właśnie nie biorę żadnych leków. Tylke suple - pregna start, magznez, b complex i cynk.
Dzięki dziewczyny, wasza pomoc jest nieoceniona! 🥰Zazu92 lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:No będziemy jeszcze próbować ❤, ale nadzieji sobie nie robię i raczej testów ciążowych przed terminem @ nie będę sprawdzać.
A ty oprócz monitoringów sprawdzasz LH jeszcze w domu? Czy to akurat jakiś stary test?
Verlie pisała wyżej że już od 4 dnia po ovitrelle robi testy 😅😁ona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Dziewczyny,
Zdjecia mozna dodawac tylko w platnej subskrypcji ovu? Mialam na miesiac i daje sobie reke uciac ze mozba bylo dodawac zdj a teraz nie potrafie❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Dziewczyny muszę się podzielić swoja historia bo się udusze 😅 od prawie 2 lat staramy się o drugiego dzidziusia , niestety nic a nic się nie udawało. Przez ten czas ani jednego pozytywnego testu nawet cien cienia . Zrobiliśmy podstawowe badania . U męża wyszło słabe nasienie . Badnienie powtórzyliśmy. Wyniki jeszcze gorsze . Totalna załamka. Zapisałam męża do androloga I jest diagnoza , żylaki powrózka nasiennego . Skierowanie na zabieg , bez tego ani rusz . Okej zawsze to lepiej już coś wiedzieć niż nie wiedzieć nic . Dzisiaj drugi dzień po dacie spodziewanej miesiączki . Strasznie piekły mnie piersi , myślę sobie co jest ? Zrobiłam test a tam piękna krecha . Nie mogę w to uwierzyć poprostu nie moge. Wtedy kiedy już wiedzialam że bez zabiegu nie da rady żebym mogła zajść jest 😍😍😍
Karo1234, wellwellwell, Madziq6, kawoholiczka, Kasia95, mamaleonka, Isisi, Edith 19, hypatia92, Chrupka , Zazu92, Livka, Gravity, 2+3, gabi5443, Poziomka9204, Anett93, inome, Darka96, Ilaria, Zuz.ka, kropka_123 lubią tę wiadomość
-
Ikazdyb wrote:Dziewczyny muszę się podzielić swoja historia bo się udusze 😅 od prawie 2 lat staramy się o drugiego dzidziusia , niestety nic a nic się nie udawało. Przez ten czas ani jednego pozytywnego testu nawet cien cienia . Zrobiliśmy podstawowe badania . U męża wyszło słabe nasienie . Badnienie powtórzyliśmy. Wyniki jeszcze gorsze . Totalna załamka. Zapisałam męża do androloga I jest diagnoza , żylaki powrózka nasiennego . Skierowanie na zabieg , bez tego ani rusz . Okej zawsze to lepiej już coś wiedzieć niż nie wiedzieć nic . Dzisiaj drugi dzień po dacie spodziewanej miesiączki . Strasznie piekły mnie piersi , myślę sobie co jest ? Zrobiłam test a tam piękna krecha . Nie mogę w to uwierzyć poprostu nie moge. Wtedy kiedy już wiedzialam że bez zabiegu nie da rady żebym mogła zajść jest 😍😍😍
Fajna historia! Gratuluje! Dwa lata to bardzo dlugi czas i wiele negatywnych emocji a teraz taka piękna❤️
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Dziewczyny,
Zdjecia mozna dodawac tylko w platnej subskrypcji ovu? Mialam na miesiac i daje sobie reke uciac ze mozba bylo dodawac zdj a teraz nie potrafie
Nie trzeba mieć płatnejona i on 29lat
ona:
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
on:
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Ikazdyb wrote:Dziewczyny muszę się podzielić swoja historia bo się udusze 😅 od prawie 2 lat staramy się o drugiego dzidziusia , niestety nic a nic się nie udawało. Przez ten czas ani jednego pozytywnego testu nawet cien cienia . Zrobiliśmy podstawowe badania . U męża wyszło słabe nasienie . Badnienie powtórzyliśmy. Wyniki jeszcze gorsze . Totalna załamka. Zapisałam męża do androloga I jest diagnoza , żylaki powrózka nasiennego . Skierowanie na zabieg , bez tego ani rusz . Okej zawsze to lepiej już coś wiedzieć niż nie wiedzieć nic . Dzisiaj drugi dzień po dacie spodziewanej miesiączki . Strasznie piekły mnie piersi , myślę sobie co jest ? Zrobiłam test a tam piękna krecha . Nie mogę w to uwierzyć poprostu nie moge. Wtedy kiedy już wiedzialam że bez zabiegu nie da rady żebym mogła zajść jest 😍😍😍
Gratulacje 🙂 -
Piękna historia😍Gratulacje teraz zdrowo rosnijcie!🤗 -
Kofii wrote:W pierwszym poście jest instrukcja dodawania zdjęć 😊❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
Wellwellwell jest jeszcze opcja, że pik był mega krótki i go po prostu nie wylapalas. Z takich cykli bez piku jest dużo ciąż.
Dlatego warto obserwować śluz, bo czasem wydaje się że owulaki przekreślają szansę, a w cale tak nie jest🍀wellwellwell, Monk@ lubią tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
natkurka wrote:Tak widzialam ale to przez wklejenie linka a widze ze niektore z Was dodaja i od razu sa zdjecia dlatego sie zastanawialam czy ta mozliwosc jest w wersji premium
natkurka, Ilaria lubią tę wiadomość
-
Wellwellwell nawet gdyby okazało się, że to cykl bezowulacyjny to pamiętaj, że to normalna rzecz. Czasem się zdarza taki cykl, także gdyby tak było to nie martw się mocno
Wiem, że takie odebranie nawet szansy na dany cykl boli, bo ja miałam tak w lutym i w maju, ale to były takie miesiące bez tej psychicznej presji 2 fazy cyklu, czasem też takie są potrzebneverliebtindich, Zazu92, wellwellwell, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Myślałam że mi się dzisiaj małpa rozkręci, raz była taka żywa krew na papierze, ale tak to cały dzień leciutkie plamienie. Nie wiem czy liczyć jako 1 dc czy jeszcze nie
co mówicie?
Wyzulilam badania w Medicover na hormony i u mnie można robić w piątek albo środę... Stad moja rozkmina bo ani w piątek ani w środę nie będzie idealnie xd
Jeśli dzisiaj będzie 1dc to jutro 2dc a środa 7dc
Jesli jutro się rozkręci i będzie 1dc to w środę 6dc...niby najlepiej 3-5 dc więc i tak i tak średnioWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2022, 19:06