W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Gwiazdeczka przykro mi z powodu bieli
ale najważniejsze że macie plan i widzę że Ty jesteś pełna energii pozytywnej i tak trzymać ! 💪😁😘
W końcu się doczekacie i będzie wspaniale 🥰Gwiazdeczka 93, Lolka997, AgulaM lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Verlie, wszystkie widzialysmy jak cienie ciemniały i byłyśmy w tym z tobą. Przytulam mocno i trzymam kciuki za twoj przyszły plan 🤞💪♥️ Musi się udać!
Monk@ ale wspaniale że było już widać serduszko! Bardzo pozytywnie ci zazdroszczę, to musialo niesamowite przeżycie. Dajesz nadzieję że i nam się kiedyś uda być w tym samym miejscu 😍
Gwiazdeczka smutek że biel, ale widzę że nie tracisz pogody ducha ☀️ Kciuki za kolejny miesiąc i plan 🤞🤩
Babova, Peonia - ode mnie również moc życzeń, żeby każdy dzień w waszym życiu był wypełniony pięknymi chwilami, żeby szybko spełniły się wasze największe marzenia, żebyście potrafiły żyć chwilą i doceniać codzienność 😊
Ja dziś mam wolne, będę trochę sprzątać, popracuje w ogrodzie, poczytam książkę. Okrutnie mnie wysypało na brodzie, a to dopiero 5dpo 😢 Ale ostatnio to praktycznie cały czas mam trądzik, tylko raz się nasila, raz trochę odpuszcza. Szczerze mam dość, walczyłam z tym cały okres nastoletni, potem we wczesnej dorosłości, łykałam kilogramy tabletek a to cholerstwo niezmiennie mi towarzyszy. Jedyne co mi pomagało na dłuższą metę to redinoidy, w każdej formie, ale są zakazane przy staraniach. Mam nawet jeszcze jakies stare serum z retinolem w całkiem dużej dawce, które leży sobie w szafce i czeka nie wiadomo na co... Dobra, kończę kawę i biorę się za ogarnianie 💪 pięknego dnia dziewczyny ♥️Monk@, Babova, AgulaM, peonia, verliebtindich, Gwiazdeczka 93, Poziomka9204, Anett93, MalaEw lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny od dłuższego czasu już was tutaj obserwuje i czytam wasze historie i chciałabym dołączyć i może podzielić się z wami trochę naszą historią choć nie jest ona jakaś długa bo w zasadzie trwa tak około pół roku
Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka, 2+3, mocno przytulam. Nadejdzie wasz dzień, i to na pewno już niedługo! ❤️
Verlie, wszystkie to widziałyśmyAle kochana, jak już mówiłam, na pewno raz dwa zobaczysz te prawdziwe upragnione dwie kreseczki ❤️
Ja dziś mam fajny dzień, wczoraj posiedzialam na spokojnie sama z rodzicami, udało mi się utargować 100 zł mniej na czynszu w nowym mieszkaniu 😂 I poinformowałam tez obecna szefowa, ze nie przedłużam umowy. Dzisiaj za to wraca mąż i będziemy świętować moje urodziny. A ze płodne powoli się zbliżają… 😈Zazu92, Lolka997, hypatia92, AgulaM, peonia, Monk@, verliebtindich, Vivico, Kasia95, Gwiazdeczka 93, natkurka, 2+3, Poziomka9204, Anett93, Livka, Mikaaa92, Zuz.ka lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Namisa wrote:Verlie, wszystkie widzialysmy jak cienie ciemniały i byłyśmy w tym z tobą. Przytulam mocno i trzymam kciuki za twoj przyszły plan 🤞💪♥️ Musi się udać!
Monk@ ale wspaniale że było już widać serduszko! Bardzo pozytywnie ci zazdroszczę, to musialo niesamowite przeżycie. Dajesz nadzieję że i nam się kiedyś uda być w tym samym miejscu 😍
Gwiazdeczka smutek że biel, ale widzę że nie tracisz pogody ducha ☀️ Kciuki za kolejny miesiąc i plan 🤞🤩
Babova, Peonia - ode mnie również moc życzeń, żeby każdy dzień w waszym życiu był wypełniony pięknymi chwilami, żeby szybko spełniły się wasze największe marzenia, żebyście potrafiły żyć chwilą i doceniać codzienność 😊
Ja dziś mam wolne, będę trochę sprzątać, popracuje w ogrodzie, poczytam książkę. Okrutnie mnie wysypało na brodzie, a to dopiero 5dpo 😢 Ale ostatnio to praktycznie cały czas mam trądzik, tylko raz się nasila, raz trochę odpuszcza. Szczerze mam dość, walczyłam z tym cały okres nastoletni, potem we wczesnej dorosłości, łykałam kilogramy tabletek a to cholerstwo niezmiennie mi towarzyszy. Jedyne co mi pomagało na dłuższą metę to redinoidy, w każdej formie, ale są zakazane przy staraniach. Mam nawet jeszcze jakies stare serum z retinolem w całkiem dużej dawce, które leży sobie w szafce i czeka nie wiadomo na co... Dobra, kończę kawę i biorę się za ogarnianie 💪 pięknego dnia dziewczyny ♥️
Dziewczyny wetkne się trochę w wątek😊
Namisa wiesz co ja generalnie nie mam dużych problemów z cerą, nigdy nie stosowałam retinoli ale na początku ciąży pisałam do takiej firmy KOI, używałam od nich fajnej maski i chciałam mieć pewność, że mogę tę maskę stosować również bezpiecznie w ciąży. Pani odpisała, że tak ale chciała zainteresować mnie też innym produktem, który może Tobie by przypadł do gustu:
"Szczególnie dedykowany dla Pań w ciąży jest krem z roślinnym retinolem-bakuchiolem.
Jest to lekki krem, który świetnie nawilża , wypełnia zmarszczki i działa przeciwzapalnie. Dodatkowo delikatnie złuszcza skórę i wyrównuje jej koloryt.
Maska jest bardzo bogata w probiotyki, które normalizują prace mikrobiomu skóry i poprawia ilość pożytecznych dla skóry bakterii."
Ja akurat wtedy takiej maski nie potrzebowałam, ale może Tobie by pomogła skoro mówisz, że tylko retinole Tobie pomagały? Musiałabyś więcej poczytać o tym bakuchiolu, ale po odpowiedzi widzę że może być stosowany w ciąży, także przy staraniach też powinien być bezpieczny. W każdym razie nie jestem kosmetologiem ani lekarzem, także na temat bezpieczeństwa bakuchiolu się nie mogę wypowiedzieć, ale może warto zgłębić temat? Kosmetyki KOI trochę kosztują, ale miałam od nich parę produktów i uważam, że są bardzo dobrej jakości 🙂
Namisa, Monk@ lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Namisa wrote:Verlie, wszystkie widzialysmy jak cienie ciemniały i byłyśmy w tym z tobą. Przytulam mocno i trzymam kciuki za twoj przyszły plan 🤞💪♥️ Musi się udać!
Ja dziś mam wolne, będę trochę sprzątać, popracuje w ogrodzie, poczytam książkę. Okrutnie mnie wysypało na brodzie, a to dopiero 5dpo 😢 Ale ostatnio to praktycznie cały czas mam trądzik, tylko raz się nasila, raz trochę odpuszcza. Szczerze mam dość, walczyłam z tym cały okres nastoletni, potem we wczesnej dorosłości, łykałam kilogramy tabletek a to cholerstwo niezmiennie mi towarzyszy. Jedyne co mi pomagało na dłuższą metę to redinoidy, w każdej formie, ale są zakazane przy staraniach. Mam nawet jeszcze jakies stare serum z retinolem w całkiem dużej dawce, które leży sobie w szafce i czeka nie wiadomo na co... Dobra, kończę kawę i biorę się za ogarnianie 💪 pięknego dnia dziewczyny ♥️
Rozumiem Cię doskonale, bo też walczę z trądzikiem i niestety przy staraniach/ciąży jest to mega utrudnione, bo tak jak mówisz retinol czy jakieś kwasy odpadają.
Powiem Ci, że bardzo mi pomogła dieta, ale tu też musiałam być cierpliwa i na efekty czekałam kilka miesięcy, na szczęście coś się zmieniło. -
Namisa retinol nie na lato
Gwiazdeczka tule
A ja na piątek mam umówiona droznosc... Po raz trzeci... Mam nadzieję, że się uda zrobić🤞🤞🤞wellwellwell, Lolka997, Zazu92, peonia, Monk@, Kluska95, Namisa, Ilaria, Gwiazdeczka 93, laimė, 2+3, gabi5443, Poziomka9204, Anett93, Krysia23, kropka_123, Mikaaa92, Aneta2506, hypatia92 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Często o Was myślę, ale żyje w niedoczasie więc wpadam wieczorem nadrobić strony do czytania i padam 🤣 dzisiaj 8dc i bije się z myślami czy testować owulakami czy odpuścić już teraz.
Okres mnie mocno przeciorał. Brałam dość mocne leki przeciwbólowe.
Trzymam kciuki za wszystkie rozwijające się kropki i przytulam te dziewczyny które spotkały się z bielą.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Klaudiaam wrote:Hej dziewczyny od dłuższego czasu już was tutaj obserwuje i czytam wasze historie i chciałabym dołączyć i może podzielić się z wami trochę naszą historią choć nie jest ona jakaś długa bo w zasadzie trwa tak około pół roku
Witamyopowiedz coś więcej o sobie? 😊
Livka lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Pocahontas16 wrote:Namisa retinol nie na lato
Gwiazdeczka tule
A ja na piątek mam umówiona droznosc... Po raz trzeci... Mam nadzieję, że się uda zrobić🤞🤞🤞
Pamiętaj o przeciwbólowym przed 😘AgulaM lubi tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Solejukowa11 wrote:Moja beta 13,4 mlu . Nie wiem czy się cieszyć czy płakaćStarania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Lolka997 wrote:Z jednej strony chciałabym Ci napisać, że cieszę się, że podchodzisz do badania, a z drugiej za nic w świecie się nie cieszę, bo tego bólu nie chciałabym powtarzać 😂
Pamiętaj o przeciwbólowym przed 😘👩🦰36👦41
Starania od 10lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium-wynik ok.
🏳🏳🏳🏳 -
Najlepiej, że umówiłam się przed pracą a dopiero później do mnie dotarło, że mogę nie być w stanie iść do pracy. Ale w razie w mam zastępstwo
Obawiam się tylko znowu tak szybkiej owulacji, która uniemożliwi badanie. A nie przyspiesze nic, bo plamienie jeszcze mam...
Ale nie biorę nac xd żeby nie wystrzeliło za szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 10:22
AgulaM lubi tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Najlepiej, że umówiłam się przed pracą a dopiero później do mnie dotarło, że mogę nie być w stanie iść do pracy. Ale w razie w mam zastępstwo
AgulaM lubi tę wiadomość
Starania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Pocahontas16 wrote:Ale nie biorę nac xd żeby nie wystrzeliło za szybkoStarania o pierwszy cud od 04.2021
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
Ovitrelle
Lolka997 wrote:Mnie zabieg bolał mocno, ale tak z pół godziny po byłam już normalnie w stanie funkcjonować
Ja sobie pobiore NAC po badaniu ale nie w takiej dużej dawvce, raczej 600mg dziennie, typowo p/utleniajco -
KlaraJa dzięki za info o tym bakuchiolu, przyjrzę się tematowi. Mi ogólnie dobrze robi porządne, regularne złuszczanie, a że mam skórę przeoraną latami leczenia, zabiegów itp to mało co robi na niej wrażenie. Jeszcze jak dojdą jakieś hormonalne zawieruchy to już w ogóle ciężko się potem pozbierać. Ale sprawdzę to, bo brzmi zachęcająco!
Wellwellwell no to łącze się w bólu 💔 Z dietą to ja mam takie love-hate relationship, raz jem bardzo zdrowo przez jakiś czas i sprawia mi to duża frajdę, potem wlecą jakieś czipsiki, grille, piwka... Ale masz rację, dieta pewnie pomogłaby to ogarnąć, tylko trzeba dużo konsekwencji i samozaparcia. A tego często brak niestety. Choć już się trochę ogarnęłam dietetycznie, w porównaniu do tego co było pół roku temu, gdy byłam w przeprowadzkowych szale. Mnie szybkie przekąski głownie gubią, bo jak już gotuje to zdrowo. Ale czasem potrafię cały dzień być o białej bułce a potem wieczorem dojeść paczkę chipsów do filmu
Pocahontas z tego co się orientuję można retinole latem, ale trzeba bardzo uważać słońce, stosować najwyższą ochronę przeciwsłoneczna i odpowiednio dobrać stężenie retinolu. Polecam Martę Grzegorzak na instaJa tam cały rok nakładam filtr 50tke i reaplikuje w ciągu dnia dla pewności 😁
MalaEw lubi tę wiadomość