W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka9204 wrote:U nas jutro 32stopnie i burza, a na kolejny dzień znowu ponad 30stopni... tropiki, nie trzeba lecieć na wakacje za granicę 😄
nawet się nie ma jak wychłodzić
jedyny plus pracy w biurze, że jest klima. W domu nie mamy niestety, ale mamy wiatrak, więc jak będę później siedzieć, to chociaż przy wiatraku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 22:24
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Zuzka trzymam mocno kciuki za wizytę! 🤞😘 Zobaczysz że będzie wszystko dobrze. Koniecznie nam pisz
Ja pogadałam z chłopem i doszliśmy do wniosku a raczej on kazał mi już jutro lecieć na betę i proga. Bo on się boi że może być za niski. W zeszłym tygodni nasi przyjaciele poronili w 7tyg bo prog za niski poszły krwawienia i tak się skończyło. No i teraz mój K. się boi o to.
Także jutro pierwsza beta! 🤞wellwellwell, AgulaM, Zuz.ka, Anett93, mamaleonka, Kasiooola, Monk@, Lolka997, Lipcowa, 2+3, Kluska95, Tabeaa, Vivico, hypatia92, Gwiazdeczka 93, gabi5443, Poziomka9204, pluto_nova, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Kluska95 wrote:Mnie dziś od południa boli głowa max, aż musiałam wziąć ibuprom 💩
Ej ja tak samo, już się bałam, że to migrena, ale aż tak mnie nie zmiotło.
Ale też ibuprom był grany.
Zazu, moim zdaniem dobra decyzja, zobaczysz, co w trawie piszczy.
Trzymam kciuki za ładną, dwucyfrową betę i sporego proga 🤞Zazu92, AgulaM, Kluska95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Zazuuu toż to kreska na piękną betę jest! I jak ładnie ściemniała od rana, musiało stężenie podskoczyć pięknie w ciągu dnia! 😊 Super, mocno zaciskam kciuki za jutrzejszą betę i proga 🤞🤞♥️
A ja przez Was i te historie z waszą koleżanka siedzę od godziny w wannie i czytam co to za drama była i jaka jest jej geneza 😂😂 Akurat nie byłam na bieżąco bo miałam wtedy przerwę od forum i takie rzeczy mnie ominęły 😅 Ale już zbadałam temat i powiem wam tyle że dobrze, że teraz jest na tym wątku tak jak jestAgulaM, Anett93, Zazu92, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:Zazuuu toż to kreska na piękną betę jest! I jak ładnie ściemniała od rana, musiało stężenie podskoczyć pięknie w ciągu dnia! 😊 Super, mocno zaciskam kciuki za jutrzejszą betę i proga 🤞🤞♥️
A ja przez Was i te historie z waszą koleżanka siedzę od godziny w wannie i czytam co to za drama była i jaka jest jej geneza 😂😂 Akurat nie byłam na bieżąco bo miałam wtedy przerwę od forum i takie rzeczy mnie ominęły 😅 Ale już zbadałam temat i powiem wam tyle że dobrze, że teraz jest na tym wątku tak jak jest
👩🦰36👦41
Starania od 10lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium-wynik ok.
🏳🏳🏳🏳 -
Monk@ wrote:Zuzka, trzymamy kciuki, dawaj znać! O której wizyta? Mi brzuch wywaliło, bo jem za trzech
serio dwa obiady potrafię zjeść i przekąski w ilościach normalnego posiłku, no głodna wiecznie. Choć powoli na jedzenie patrzeć nie mogę
Well, faktycznie miałaś późno owulację, już pamiętamto próbuj, może jednak 🤞🏼 trzydziestego też możesz zarezerwować drugi raz 😁
Ja może ilościowo nie wypadam najgorzej, ale za to jakościowo… 🤦🏽♀️. Niestety od zawsze bardziej niż do słodyczy ciągnęło mnie słonych przekąsek, a teraz tylko się to nasiliło.
Pojawiła mi się też potężna ochota na różne potrawy. W sobotę wspomniałam mamie, że chodzą za mną gołąbki, a wczoraj dostałam zdjęcie, że uruchomiła dla mnie produkcję 😍Anett93, Zazu92, AgulaM, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Ej ja tak samo, już się bałam, że to migrena, ale aż tak mnie nie zmiotło.
Ale też ibuprom był grany.
Zazu, moim zdaniem dobra decyzja, zobaczysz, co w trawie piszczy.
Trzymam kciuki za ładną, dwucyfrową betę i sporego proga 🤞
Upał, brak klimy w pracy i ból głowy, to wyjątkowo parszywe połączenie 🥵 -
Pocahontas16 wrote:Monk@ co teraz malujesz?
Zazu, to kciuki za betę i proga, informuj na bieżąco 🤞🏼
Well, pokazuj, co tam wysikałaś 🤞🏼😁
Zuzka, trzymamy też za wizytę 🤞🏼
Ktoś jeszcze testuje dzisiaj?Zazu92, AgulaM lubią tę wiadomość
-
Ja mam pytanko a propo testów owulacyjnych horien. Czy one się dobrze wybarwiaja? Bo pilnuje, żeby nie było z rozcienczonego moczu, a co sik to inna kreska xd
-
Hej laski
Trzymam kciuki za dzisiejsze testujące! 😘🥰
Dawajcie te dwie kreski 😁
Ja już w pracy siedzę, za 15min otwierają lab i idę spuszczać krew. Zrobię od razu kwas foliowy bo po tym co pisałyście ostatnio to zaczęłam się zastanawiać czy mi się przyjmuje w organizmieMonk@, verliebtindich, Namisa, wellwellwell, Kofii, Anett93, AgulaM, Pfry, Gwiazdeczka 93, hypatia92, Kasia95, gabi5443, Poziomka9204, pluto_nova lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Zazu, trzymam mocno kciuki za betę i proga 🤞🤞
Zazu92 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Ja miałam urlop w piątek i poniedziałek, a dziś już wracam do pracy i kompletnie mi się nie chce. Najchętniej bym położyła się w łóżku z powrotem i tam została 😂Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Pocahontas16 wrote:Ja mam pytanko a propo testów owulacyjnych horien. Czy one się dobrze wybarwiaja? Bo pilnuje, żeby nie było z rozcienczonego moczu, a co sik to inna kreska xd
Te horieny to te z allegro, nie? Mi się beznadziejnie wybarwiały, w pierwsze dni testowania to w ogóle druga kreska się nie pojawiała, gdzie na facelle była już całkiem pokaźna. Ale za to jak już był pik to ładnie wyłapywały. -
Namisa wrote:Zazuuu toż to kreska na piękną betę jest! I jak ładnie ściemniała od rana, musiało stężenie podskoczyć pięknie w ciągu dnia! 😊 Super, mocno zaciskam kciuki za jutrzejszą betę i proga 🤞🤞♥️
A ja przez Was i te historie z waszą koleżanka siedzę od godziny w wannie i czytam co to za drama była i jaka jest jej geneza 😂😂 Akurat nie byłam na bieżąco bo miałam wtedy przerwę od forum i takie rzeczy mnie ominęły 😅 Ale już zbadałam temat i powiem wam tyle że dobrze, że teraz jest na tym wątku tak jak jest
Czy tylko ja nie wiem o co chodzi? 🙈🙈🙈
U mnie dziś biel.
Niby jest jakiś delikatny cień, ale to chyba po prostu kreska fabryczna bo jakaś taka szarawa. No i zaczyna mnie boleć brzuch okresowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 07:31
-
Monk@ wrote:Dziewczyny, nie mogę nigdzie na necie znaleźć tego, ale pewnie wiecie
7+1 to ósmy tydzień, czy się mylę? Skończone siedem tygodni, ale jest się w ósmym? Czy jest się w siódmym aż do 7+6?
Wydaję mi się, że zaczynasz już 8t jak masz 7+1, ale niech ktoś jeszcze potwierdzi -
wellwellwell wrote:Czy tylko ja nie wiem o co chodzi? 🙈🙈🙈
U mnie dziś biel.
Niby jest jakiś delikatny cień, ale to chyba po prostu kreska fabryczna bo jakaś taka szarawa. No i zaczyna mnie boleć brzuch okresowo.
Koleżanki ja bym nawet panikarą nie nazwała, to był wyższy stopień wtajemniczenia. Miała przyrosty w normie, ale niższe wartości, niż by chciała (wrzuciła w kalkulator i były poniżej mediany, ale dalej w normie) i ona stwierdziła, że jak nie będzie kolejnego przyrostu ponad 200%, to koniec, zdiagnozowała sobie sama ciążę pozamaciczną, jeździła po szpitalach, no ogólnie telenowela. A tutaj każda jej pisała, że ma się uspokoić, że wszystko jest w porządku, że stres szkodzi dziecku, a ta dalej swoje. Ja tam na ten czas też wyszłam z forum, bo już nie mogłam tego czytać. Bardzo mi działają na nerwy takie osoby. W takim wielkim skrócie, możesz sobie w ramach rozrywki poczytać majowy wątek. Ona na początku maja jakoś się zakreskowała i wpadła już po tym, więc to pierwsza połowa będziealbo po jej postach poszukaj
AgulaM, gabi5443, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Well, widzę, że dodałaś zdjęcie
ja niestety nic nie widzę, ale pewnie na żywo widać. Mnie nigdy te facelaki nie okłamały, tzn. jak nic nie było, to biel raziła po oczach, choć u dziewczyn coś tam bywało, więc ciężko stwierdzić. Zatestuj jeszcze faktycznie trzydziestego, jak coś ma być, to będzie już widać 🤞🏼🤞🏼
Lolka997 lubi tę wiadomość