X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy dalej macie wyższe tętno, niż zwykle? Kasiooola, wiem, że Ty swoje znasz?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziewczyny, czy Wy dalej macie wyższe tętno, niż zwykle? Kasiooola, wiem, że Ty swoje znasz?
    Ja zawsze miałam dość wysokie, ale teraz mam wrażenie, że jeszcze wyższe. Przy mierzeniu ciśnienia mam zawsze koło 85 🤦‍♀️

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Ja mam wyższe niż przed ciąża, spoczynkowe teraz 86, przed ciąża miałam często poniżej 70. Ogólnie to odczuwam.

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja teraz leżąc w łóżku i przysypiając miałam 85 właśnie 🤦🏼‍♀️ kardiolog chce mi zbijać to tętno, bo twierdzi, że gdybym miała duży brzuch już, to wiadomo, mogłabym mieć wyższe, ale teraz to jeszcze nie. No ale ile czytam, to już w pierwszym trymestrze to tętno rośnie, bo organizm bardzo się zmienia i musi intensywniej pracować. Dlatego chciałam jeszcze z Wami potwierdzić. Sama nie wiem, co robić. Z jednej strony to serce wali niemiłosiernie, z drugiej jeśli to normalne, to niech tak jest. Nie chciałabym organizmowi przeszkadzać w pracy i na siłę go zwalniać... Jutro mam kardiologa znowu i z nim porozmawiam jeszcze...

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ ja mam niskie ciśnienie a tętno właśnie kolo 83-85 :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Monk@ ja mam niskie ciśnienie a tętno właśnie kolo 83-85 :)
    Ale wcześniej też takie miałaś czy niższe?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej miałam niskie ciśnienie i niski puls zawsze. Ogólnie taki człowiek, co musi kofeinę 😅 Teraz piję bezkofeinową kawę i tylko herbatę czasami, więc powinno niby jeszcze spaść ale wzrosło.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    No ja teraz leżąc w łóżku i przysypiając miałam 85 właśnie 🤦🏼‍♀️ kardiolog chce mi zbijać to tętno, bo twierdzi, że gdybym miała duży brzuch już, to wiadomo, mogłabym mieć wyższe, ale teraz to jeszcze nie. No ale ile czytam, to już w pierwszym trymestrze to tętno rośnie, bo organizm bardzo się zmienia i musi intensywniej pracować. Dlatego chciałam jeszcze z Wami potwierdzić. Sama nie wiem, co robić. Z jednej strony to serce wali niemiłosiernie, z drugiej jeśli to normalne, to niech tak jest. Nie chciałabym organizmowi przeszkadzać w pracy i na siłę go zwalniać... Jutro mam kardiologa znowu i z nim porozmawiam jeszcze...

Może dzisiaj zapytaj jeszcze ginekologa o to?
    Bo ja też wszędzie gdzie czytam, to tętno w ciąży wzrasta...
    Zegarek mi podaje, że spoczynkowo mam średnio 65 (ale on chyba tak liczy, że jak już sprzątam czy wstanę w ogóle to już nie jest spoczynek). Ale jak sobie co jakiś czas kontroluje, to zazwyczaj koło 80.

Nie to, żebym kwestionowała słowa kardiologa oczywiście! Ale jak sama mówisz, po co ruszać coś, co jest w normie.

Ja czasami mam tak, że jak się położę, to czuje jakby mi serce mocniej waliło. Nawet nie to że szybko, ale tak jakoś mocno. Jak na kreskówkach, jak Kaczorowi Donaldowi 😜
    Kontroluje ciśnienie, ale mam w normie, zazwyczaj w granicach 120/80.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 11:05

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, może podpytam dziś gina, ale to ten, co mi ostatnio powiedział, że ciąża to nie choroba. Raczej mu tylko powiem, że jestem pod opieką kardiologa i że się źle czuję ze względu na serce, mam duszności itd. Zobaczymy, jaki będzie miał dziś humor 🙄 a jutro z kardiologiem przegadam, co mogę z tym robić - czy spacery jakieś czy basen czy co...

Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko dobrze, kropek się wiercił 😄 ma prawie 3 cm. Badania prenatalne mam umówione jednak w innym miejscu z polecenia mojej pani ginekolog, ale też na 10 sierpnia 😊

20220718-105627.jpg

Isisi, Nutka85, Monk@, cukierniczka, verliebtindich, Joll213, Namisa, Kasia95, mamaleonka, Kasiooola, Poziomka9204, Mart768 lubią tę wiadomość

• Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Chyba nie zgadzam się z kardiologiem. Rzut serca wzrasta już od początku ciąży, co przekłada się na tętno. 85 to sporo, ale do 100 nadal daleko.

Monk@ lubi tę wiadomość

• Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Ja już po wizycie, wszystko dobrze, kropek się wiercił 😄 ma prawie 3 cm. Badania prenatalne mam umówione jednak w innym miejscu z polecenia mojej pani ginekolog, ale też na 10 sierpnia 😊

20220718-105627.jpg

Urocze Stworzonko 😍. To musi być niesamowite, zobaczyć jak Maluch się rusza ♥️

Kofii lubi tę wiadomość

• Nutka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii, extra 🥰🥰🥰

Kofii lubi tę wiadomość

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:

20220718-105627.jpg
    Super! 🥰 Już duży dzidziuś z niego 😍

Kofii lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków, nie wchodziłam na forum, bo byłam zbyt zdenerwowana przed wizytą 😅
    Ja teraz też trzymam kciuki za wasze wizyty ✊️

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, w ogóle podziwiam Ciebie, choć pewnie więcej z Was podziwiam, tylko się nie chwalicie 🤪 pisałaś ostatnio, że starasz się te 10k kroków dziennie wyrobić. Kurczę, u mnie jak jest 5k, to jest super. Od kiedy nie chodzę do pracy, to nie jestem w stanie zrobić więcej. Codziennie planuję, że pójdę na jakiś spacer, ale jestem tak zmęczona, że nie mam siły. W piątek przebiłam te magiczne 10 tysięcy, ale było bardzo ciężko. Nie wiem, może będę się starać póki co robić 7, a przy lepszych dniach albo jak już nie będę tak zmęczona, to wtedy do 10 dobijać... Jestem załamana, że ostatnio głównie leżę, nie ruszam się w ogóle i obawiam się, że sercu to też nie pomaga 😔

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Nutka, w ogóle podziwiam Ciebie, choć pewnie więcej z Was podziwiam, tylko się nie chwalicie 🤪 pisałaś ostatnio, że starasz się te 10k kroków dziennie wyrobić. Kurczę, u mnie jak jest 5k, to jest super. Od kiedy nie chodzę do pracy, to nie jestem w stanie zrobić więcej. Codziennie planuję, że pójdę na jakiś spacer, ale jestem tak zmęczona, że nie mam siły. W piątek przebiłam te magiczne 10 tysięcy, ale było bardzo ciężko. Nie wiem, może będę się starać póki co robić 7, a przy lepszych dniach albo jak już nie będę tak zmęczona, to wtedy do 10 dobijać... Jestem załamana, że ostatnio głównie leżę, nie ruszam się w ogóle i obawiam się, że sercu to też nie pomaga 😔
    Ja niby zwlekam się codziennie do pracy, ale później jestem totalnie nieproduktywna. Czasami zmuszam się do pieczenia, gotowania i lekkiego sprzątania, ale prasowanie gromadzi mi się od dwóch tygodni. Mama namawia mnie do spacerów, ale nie jestem w stanie się zmusić.

I tak jestem zadowolona, że pomimo siedzącego trybu życia waga stoi w miejscu. W pierwszym trymestrze dopuszczalny jest przyrost 0,5-2kg i mieszczę się w tej normie. Zawsze się bałam, że z moim brakiem silnej woli na pewno będę w piorunującym tempie tyła w ciąży 🤣

Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Nutka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Kochana, zupełnie nie ma czego podziwiać! To, że staram się robić tyle kroków, to nie znaczy, że to wychodzi zawsze. Wczoraj na przykład miałam 3tys 🤦‍♀️
    Mam bardzo aktywnego sportowo męża, i to motywuje. On idzie na bieganie, a ja na spacer. Albo na zakupy idę pieszo, a nie samochodem. Ale różnie to bywa.
    Ogólnie jestem ostatnio leniwym naleśnikiem, naprawdę! 😉

Monk@ lubi tę wiadomość

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Ogólnie jestem ostatnio leniwym naleśnikiem, naprawdę! 😉
    Ale z jagodami? 😀

Wzięłam właśnie psa na szybki spacer, tysiąc kroków i zdycham 🥵 ale pogoda też nie pomaga, dużo w słońcu szliśmy, więc czuję się troszkę usprawiedliwiona.
    Ale fajnie, że masz motywację. U mnie odwrotnie, to ja zawsze była bardziej sportowa 🤪 o Kasioooli tu mówić nie będę, bo jak patrzę na IG, co ona wyczynia, to się zastanawiam czasem, czy ona faktycznie to samo przeżywa 😂
    No nic, trzeba się wziąć za siebie i próbować ruszać. Może do jakiejś jogi się zmotywuję, choć nadchodzące upały chyba mi to wybiją z głowy...

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Ale z jagodami? 😀

Wzięłam właśnie psa na szybki spacer, tysiąc kroków i zdycham 🥵 ale pogoda też nie pomaga, dużo w słońcu szliśmy, więc czuję się troszkę usprawiedliwiona.
    Ale fajnie, że masz motywację. U mnie odwrotnie, to ja zawsze była bardziej sportowa 🤪 o Kasioooli tu mówić nie będę, bo jak patrzę na IG, co ona wyczynia, to się zastanawiam czasem, czy ona faktycznie to samo przeżywa 😂
    No nic, trzeba się wziąć za siebie i próbować ruszać. Może do jakiejś jogi się zmotywuję, choć nadchodzące upały chyba mi to wybiją z głowy...

Naleśnik z Nutellą ze mnie 😂

Ja właśnie powinnam się zmobilizować do jogi 😜 ale nigdy nie ćwiczyłam jogi, więc jakoś tak ciężko mi się wybrać na zajęcia 😜

Dzisiaj po pizzy idziemy z koleżankami na spacer po parku, więc na pewno trochę tych kroków wpadnie. Miałam iść wcześniej jeszcze sama, ale już mi się odechciało 😜 byłam na rynku, zrobiłam 1700, więc na razie wzięłam się za porządki.

A to Kasiooola taka aktywna?
    Ja nie mam IG, więc jestem w tyle z informacjami 😉

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ