W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Joll213 wrote:Dziewczyny a mi się nasunęło pytanie jeśli chodzi o prenatalne.. wy będziecie robiły test PAPP-A i ten NIFTY? Czy albo jeden albo drugi? Czym one wgl się różnią.. w pierwszej ciazy miałam skierowanie na amniopunkcje więc nie miałam wgl robionych tych testów.. I u nas z amniopunkcji wyszło że maleńka jest w 100% zdrowa genetycznie.. teraz w sumie nam dylemat co robić i wgl..👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Monk@ wrote:No i pomyśl sobie, że wpadłaś dopiero na fioletowe, nie znasz naszej koleżanki i myślisz, że ona taka mądra, bo już z jednym dzieckiem i tyle się wypowiada i w ogóle. Też byś jeździła dwa razy na prenatalne po całej Polsce i nie spała po nocy. Ja tam staram się słuchać, co mówi położna, kiedy jakie badania itd., ale wiadomo, tutaj się pogada, tam poczyta i człowiek się zastanawia potem 🤦🏼♀️👫 33lata
Ja już teraz też przestałam wchodzić 😜
Ten czas poświęcam na przeglądanie wózków 😂 -
Jejku, a mi się taaak dobrze śpi 🥱 a zaraz muszę się zacząć ogarniać i do kardiologa. Co prawda na 15:30, ale dziś bez auta jestem, to komunikacją dłużej zejdzie. Tak mi się nie chce 🥴
Zuzka 🤞🏼🤞🏼 dawaj koniecznie znać po 😁 -
Nutka85 wrote:Ja już teraz też przestałam wchodzić 😜
Ten czas poświęcam na przeglądanie wózków 😂
Jeny, ja się muszę Wam przyznać do czegoś 😂😂 kupiłam wczoraj masę ubranek na vinted 🤣 już do mnie jadą, jutro powinny być 🙈Nutka85, Mart768, Kasiooola, Poziomka9204, Kofii, Namisa lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:No i pięknie 😘 jak coś ciekawego wyczytasz albo znajdziesz, to dawaj znać
Jeny, ja się muszę Wam przyznać do czegoś 😂😂 kupiłam wczoraj masę ubranek na vinted 🤣 już do mnie jadą, jutro powinny być 🙈
Hihi, pochwal się potem zdjęciami tych ciuszkow, na pewno są przesłodkie 😍
Zuz.ka wrote:Coś ciekawego znalazłaś?
Ja dzisiaj idę na 18 na wizytę. Im bliżej, tym bardziej mi się czas dłuży 🤣
Zuzka, mocne kciuki za wizytę 🤞
Na razie ograniczam się do oglądania 😂 wiecie, nawet najlżejszy wózek, z dzidziusiem w środku przekracza moje możliwości siłowe, jeśli chodzi o znoszenie go z 2p (z wysokim parterem, czyli tak naprawdę 3 kondygnacja). Ja jestem bardzo niska, więc nie dam rady po prostu. Ale szukam, może jest jakieś rozwiązanie 😁
Baaardzo mi się podobają wózki głębokie retro, takie z dużymi kołami ❤️ ale obawiam się, że to kiepski pomysł przy małych osobach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 11:20
-
Nutka85 wrote:Zuzka, mocne kciuki za wizytę 🤞
Na razie ograniczam się do oglądania 😂 wiecie, nawet najlżejszy wózek, z dzidziusiem w środku przekracza moje możliwości siłowe, jeśli chodzi o znoszenie go z 2p (z wysokim parterem, czyli tak naprawdę 3 kondygnacja). Ja jestem bardzo niska, więc nie dam rady po prostu. Ale szukam, może jest jakieś rozwiązanie 😁
Baaardzo mi się podobają wózki głębokie retro, takie z dużymi kołami ❤️ ale obawiam się, że to kiepski pomysł przy małych osobach... -
Zuz.ka wrote:Ja też mieszkam na 2. piętrze bez windy. Wstępnie myślałam o zostawianiu stelaża w samochodzie i zabieraniu samej gondoli do domu.
Ja też taką opcję biorę pod uwagę.
No i jeszcze chyba muszę się rozejrzeć za wózkiem sportowym, takim biegowym 😁 niech mąż łączy przyjemne z pożytecznym 😜Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Zuzka, mocne kciuki za wizytę 🤞
Baaardzo mi się podobają wózki głębokie retro, takie z dużymi kołami ❤️ ale obawiam się, że to kiepski pomysł przy małych osobach...
https://m.ceneo.pl/86658130;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=147420742&gclid=CjwKCAjwrNmWBhA4EiwAHbjEQMlC6JrkHaow18ro4z_rScJY7h6flu1NLrTQR5ubBHE8kSV5mCVNfBoCqH8QAvD_BwE
Ja też nie dałabym rady dźwigać całego wózka, ja mam 2piętro.
Ja w przyszłym tygodniu zacznę myśleć o wyprawce, najpierw chce zrobić trochę porządków w domu żeby było gdzie położyć nowe rzeczy 😃Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
Ja mam dzisiaj jakiegoś dołka.
Od jakiegoś czasu próbuje kupić węgiel na kopalni i nie ma szans się tam dostać.
Dzisiaj się popłakałam, za chwilę będzie jesień trzeba będzie palić w domu a ja nie mam czym
Nie ma w domu gazu, nie mam żadnej pompy ciepła, jedyne źródło ciepła to był ten węgiel, na który poprostu mnie nie stać w takich cenach jak jest na składach 😞
Że ja będę siedziała w zimnym domu z noworodkiem? 😭 Normalnie jestem tym załamana. Nic nie wymyślę bo wszystkie inne alternatywy to są koszty... Nie małe zresztą.
Już nie smece, muszę się jakoś ogarnąć i wypłakać.26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kurczę ja jeszcze jakoś "nie czuję " tego oglądania ubranek i wózków itp... Może po prenatalnych jak już będę w 100% spokojna 😅
Kasiola słyszałam o tych problemach z węglem:( coś wymyślisz na pewno!
Zuzka trzymam kciuki za wizytę 😄cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Ja muszę też porządek zrobić, ale w pokoju dla dziecka 🤦🏼♀️ do tej pory to było moje biuro na czas pracy z domu (jakieś 90%) i taka graciarnia - co nie wiedzieliśmy, gdzie postawić, to szło tam. Wiem, że dziecko póki co w swoim pokoju ani spać ani siedzieć nie będzie, ale chciałabym jednak tam wstawić szafki z ciuszkami, przewijak i jakieś sprzęty, które będą potrzebne. W reszcie mieszkania totalnie nie ma już na nic innego miejsca, więc nie wyobrażam sobie tego inaczej. Muszę się tylko zebrać w jakiś dzień, może jutro, i popatrzeć, co na szybko można wyrzucić, co gdzieś utknąć i zastanowić się, co zostaje, a co wystawiamy. Niby jeszcze czas, ale jak Poziomka mówi, dobrze mieć gdzie wstawić te nowe rzeczy. Jak się lepiej poczuję, to i w swojej szafie zrobię porządki, bo też już by wypadało.
W ogóle zaczęłam się rozglądać za ubraniami ciążowymi. Powoli mi bluzki się zwijają z brzucha i muszę kupić coś luźniejszego 😂 najlepiej takie, co i teraz będą w miarę leżeć, póki brzuch wcale duży nie jest, ale i później się w nie jeszcze spokojnie zmieszczę. Oczywiście większość na duże brzuchy, już parę par spodni znalazłam 😍 kusi, żeby wziąć, ale będą jeszcze fajne, muszę się powstrzymać 🤪Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Kasiooola wrote:Ja mam dzisiaj jakiegoś dołka.
Od jakiegoś czasu próbuje kupić węgiel na kopalni i nie ma szans się tam dostać.
Dzisiaj się popłakałam, za chwilę będzie jesień trzeba będzie palić w domu a ja nie mam czym
Nie ma w domu gazu, nie mam żadnej pompy ciepła, jedyne źródło ciepła to był ten węgiel, na który poprostu mnie nie stać w takich cenach jak jest na składach 😞
Że ja będę siedziała w zimnym domu z noworodkiem? 😭 Normalnie jestem tym załamana. Nic nie wymyślę bo wszystkie inne alternatywy to są koszty... Nie małe zresztą.
Już nie smece, muszę się jakoś ogarnąć i wypłakać. -
Kasiooola, przykro mi, że musisz przez takie coś przechodzić.
Jakie to jest straszne, że porządni, pracujący ludzie muszą się martwić o ogrzewanie 😔 że pracujący ludzie muszą przejmować się takimi rzeczami, że nas nie stać na podstawowe potrzeby 😢
Wypłacz się, nie można tłumić w sobie takich emocji. I pisz zawsze jak będzie Ci źle!
-
Monk@ wrote:Ja muszę też porządek zrobić, ale w pokoju dla dziecka 🤦🏼♀️ do tej pory to było moje biuro na czas pracy z domu (jakieś 90%) i taka graciarnia - co nie wiedzieliśmy, gdzie postawić, to szło tam. Wiem, że dziecko póki co w swoim pokoju ani spać ani siedzieć nie będzie, ale chciałabym jednak tam wstawić szafki z ciuszkami, przewijak i jakieś sprzęty, które będą potrzebne. W reszcie mieszkania totalnie nie ma już na nic innego miejsca, więc nie wyobrażam sobie tego inaczej. Muszę się tylko zebrać w jakiś dzień, może jutro, i popatrzeć, co na szybko można wyrzucić, co gdzieś utknąć i zastanowić się, co zostaje, a co wystawiamy. Niby jeszcze czas, ale jak Poziomka mówi, dobrze mieć gdzie wstawić te nowe rzeczy. Jak się lepiej poczuję, to i w swojej szafie zrobię porządki, bo też już by wypadało.
W ogóle zaczęłam się rozglądać za ubraniami ciążowymi. Powoli mi bluzki się zwijają z brzucha i muszę kupić coś luźniejszego 😂 najlepiej takie, co i teraz będą w miarę leżeć, póki brzuch wcale duży nie jest, ale i później się w nie jeszcze spokojnie zmieszczę. Oczywiście większość na duże brzuchy, już parę par spodni znalazłam 😍 kusi, żeby wziąć, ale będą jeszcze fajne, muszę się powstrzymać 🤪
Nas czeka przemeblowanie... Mamy dwupokojowe mieszkanie, nie ma szans na razie na większe 😔
Przeglądam różne inspiracje na urządzenie kacika dla niemowlaka w sypialni rodziców 🙂 mam nadzieję, że wyjdzie mi to jakoś ladnie 😜
Ale jak się pomieścimy to nie mam pojęcia 😁
Nooo.... Pół mojej szafy pójdzie zaraz do piwnicy, bo i tak się nie zmieszczę w te rzeczy 😁 -
Kasiooola wrote:Ja mam dzisiaj jakiegoś dołka.
Już nie smece, muszę się jakoś ogarnąć i wypłakać.
Sorry, że tak Wam się wbijam w wątek, ale mam pytanie do Ciebie Kasiooola a propo tego węgla, a nie chce tutaj spamować, zaakceptujesz moje zaproszenie do przyjaciółek?👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
dominikawa wrote:Sorry, że tak Wam się wbijam w wątek, ale mam pytanie do Ciebie Kasiooola a propo tego węgla, a nie chce tutaj spamować, zaakceptujesz moje zaproszenie do przyjaciółek?
Tak, możesz pisać26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝