W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzka, ja z rozpiętym ostatnio jeździłam w samochodzie, po czym wysiadłam do sklepu i zapomniałam zapiąć 🤣
Teraz chyba najlepiej jakieś luźne sukienki czy tuniki i leginsy, jak się trochę chłodniej zrobi. Ja często noszę sukienki, ale teraz wszystkie ciasne w biuście i ledwo dopinam...
Nutka, ja niestety nie mam żadnej piwnicy, komórki czy strychubędę chować po kartonach i gdzieś w kąt szafy albo się pozbywać, bo nie sądzę, żebym wróciła szybko do figury i rozmiaru sprzed ciąży, więc te ciaśniejsze ciuchy pewnie wystawię... I popatrzę, czego z domu się można pozbyć.
Jak pogoda u Was? U nas niby 30 stopni, ale całkiem znośnie -
Z dobrych rzeczy, zamówiłam komode na rzeczy dla dzidziusia. Bo wkoncu też muszę jakoś ogarnąć sypialnie, narazie dzidziuś będzie z nami w dużej sypialni, później będzie nas czekało przeniesienie starszego do drugiego pokoju gdzie obecnie znajduje się moja siłownia, która ma zjechać na dół do pokoju, wiec w tym roku jeszcze nie będziemy się w tym paprac, w przyszłym, w lecie.
Starszak się już cieszy na nowy, większy pokój.
Dzieci będą miały dostęp do tego samego balkonu, więc nic nie traci, bo lubi teraz tam siedzieć.
Jeszcze jednego nie urodziłam a mój już gada o kolejnym 😂😂 chyba chciał mi dzisjaj nastrój poprawić...
Dzisiaj wtorek więc kolejny raz spróbuję ten węgiel kupować, trzymajcie kciuki, żebym się nie poddała i nie zaczęła przy tym raczej płakać ze się znowu nie udalo 😞Monk@ lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Monk@ wrote:Zuzka, ja z rozpiętym ostatnio jeździłam w samochodzie, po czym wysiadłam do sklepu i zapomniałam zapiąć 🤣
Teraz chyba najlepiej jakieś luźne sukienki czy tuniki i leginsy, jak się trochę chłodniej zrobi. Ja często noszę sukienki, ale teraz wszystkie ciasne w biuście i ledwo dopinam...
Nutka, ja niestety nie mam żadnej piwnicy, komórki czy strychubędę chować po kartonach i gdzieś w kąt szafy albo się pozbywać, bo nie sądzę, żebym wróciła szybko do figury i rozmiaru sprzed ciąży, więc te ciaśniejsze ciuchy pewnie wystawię... I popatrzę, czego z domu się można pozbyć.
Jak pogoda u Was? U nas niby 30 stopni, ale całkiem znośnie👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Ja ostatnie dni w legginsach i bluzach i długich koszulach. Wczoraj na jodze w jednej pozycji legginsy mi się zrolowaly i wbily w brzuch, oczywiście poprawiłam zaraz ale chyba muszę się rozejrzeć za czymś luzniejszym. Niby brzucha jeszcze nie ma ale ja byłam wcześniej bardzo szczupła (szczerze to trochę niedojadalam), a odkąd zaszłam grzecznie jem 4-5 posiłków, więc po ubraniach szybko zobaczyłam zmianę.
Monk@ pisałaś coś o jakichś fajnych spodniach?15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Taaak, ale takie już typowo ciążowe znalazłam, takie na naprawdę duży brzuch 🙈 że mam ochotę kupić i nosić z piłką w środku 😂
Właśnie wracam od kardiologa, jestem bardzo zadowolona, bo porozmawiałam z nim i stwierdził, że nie muszę jednak podwyższać dawki leków 🤗 serce pracuje całkiem ładnie, więc to nie jego zasługą są duszności i zawroty głowy. Dobrze i nie 🤪 zwala to na ciążę i niech tak będzie, skoro nikt nic nie widzi
Zuzka, czekamy razem z Tobą 🤞🏼🤞🏼🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 15:50
cukierniczka, Nutka85, Zuz.ka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monka - super ze wizyta udana i leków jednak nie trzeba❤️ zobaczymy czy tętno nam trochę spadnie w 2 trymestrze 😁
Ja jestem zmęczona dzisiaj psychicznie, miałam dzisiaj nieprzyjemnosci z dyrektorka której nie trawie odkąd tam pracuje. Do końca tygodnia zostaje w domu. Wykorzystam część zaległego urlopu, bo jeszcze mam go tyle że mogę w domu siedzieć i miesiąc, 😂
Teraz muszę drzemkę bo nie mogę wytrzymać, 🤪Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Monk@, to super wieści!
Nawet, jeśli dolegliwości są paskudne, to lepiej, że są "naturalne", niż wynikające z choroby i wymagające leczenia 🙂
Pochwaliłas mnie, że staram się być w ruchu... Wczoraj było 12 tys, dzisiaj 8, ale i wczoraj i dzisiaj po spacerze czułam ciągnięcie po prawej stronie brzucha. Takie od pachwiny do żeber. Nie był to jakiś ból, ale takie ciągnięcie, które wkurza. Po kilku minutach odpoczynku mija. Więc to pewnie Kropek się rozrasta 😜Monk@ lubi tę wiadomość
-
Monka, fajnie, że kardiolog Cię uspokoił
Ja już po wizycie. Mamy 3,3cm zdrowego Człowieczka na pokładzie. Akcja serca 170, doktor puścił nam na kilka uderzeń dźwięk 😍. A na sam widok tańczącego w macicy Malucha ścisnęło mi się serce ze wzruszenia ♥️. To teraz 2 sierpnia prenatalne i 9. kolejna wizyta u mojego gina
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 19:03
cukierniczka, Nutka85, Kofii, Kasiooola, Monk@, Kasia95, Poziomka9204, mamaleonka, kawoholiczka, Namisa, Joll213 lubią tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Monka, fajnie, że kardiolog Cię uspokoił
Ja już po wizycie. Mamy 3,3cm zdrowego Człowieczka na pokładzie. Akcja serca 170, doktor puścił nam na kilka uderzeń dźwięk 😍. A na sam widok tańczącego w macicy Malucha ścisnęło mi się serce ze wzruszenia ♥️. To teraz 2 sierpnia prenatalne i 9. kolejna wizyta u mojego gina
.
Super 😍😍😍 -
.
-
Zuzka, a coś Ci mówił o pappa - kiedy robić z krwi? Ja już chciałam iść jutro, jak namawiał mnie gin, ale czytam i czytam i niby od 11 do 14 tygodnia się robi i czasem jest napisane, że ma być między 11+6 a 13+6 🤦🏼♀️ sama już nie wiem 😏 dzwoniłam do centrum, gdzie mam mieć USG i tam mi babka powiedziała, że w sumie to ona nie wie, ale że jeśli chcę, żeby lekarz od razu omówił wynik, to mam mieć ze sobą już i żeby zrobić między 11 a 14 tygodniem 🤦🏼♀️ i teraz nie wiem, jak ten jedenasty tydzień liczyć, bo faktycznie my sobie liczymy jedenasty od 10+1, a lekarze liczą skończone tygodnie, więc to by było od 11+0. Ja mam 11+0 w niedzielę 🙄
-
.
Zuz.ka lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kofii wrote:Zuzka super 😍😍😍
Melduję, że znalazłam owocowe herbaty bez hibiskusa w Rossmanie, z firmy sir Albert's ze słoniem na opakowaniu 😄
Edit: taka różowa? Truskawka z różą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 20:45
-
Zuzka piękny maluszek 😍🥰🥰
Monka, ja myśle ze krew możesz spokojnie zrobić 11+0 ale jak mówisz ze to niedziela to zrób 11+1
U nas w końcu pojawiło się lato, dziś było chlapanie w baseniku i lody 🤩😊
Jutro ma być jeszcze cieplej ale powiem Wam ze jest mega ciężko, szybko mi się słabo robi i czuje się jak zombie. Ja wam współczuje jak wy przez ostatnie tygodnie macie cały czas upały.. ja przez jeden dzień i już narzekam
U mnie jest jeszcze problem bo mam astmę i jak jest gorąco i to powietrze stoi to mam wrażenie ze nie mogę złapać oddechu. -
Kofii wrote:Tak różowe opakowanie: truskawka z różą i zielone opakowanie: mango 😄 będę zaraz próbować 😄
daj znać, choć ja teraz na herbaty nie mam ochoty, ale jak się ochłodzi, to będzie jak znalazł
Mamaleonka, no właśnie ciągle o tym piszę, bo gin kazał mi już teraz zrobić, a jestem teraz 10+2, więc jeszcze przed 11. Widzę u mamy ginekolog, że można od ósmego robić, więc zrobię chyba i tyle... -
Monk@ wrote:Zuzka, a coś Ci mówił o pappa - kiedy robić z krwi? Ja już chciałam iść jutro, jak namawiał mnie gin, ale czytam i czytam i niby od 11 do 14 tygodnia się robi i czasem jest napisane, że ma być między 11+6 a 13+6 🤦🏼♀️ sama już nie wiem 😏 dzwoniłam do centrum, gdzie mam mieć USG i tam mi babka powiedziała, że w sumie to ona nie wie, ale że jeśli chcę, żeby lekarz od razu omówił wynik, to mam mieć ze sobą już i żeby zrobić między 11 a 14 tygodniem 🤦🏼♀️ i teraz nie wiem, jak ten jedenasty tydzień liczyć, bo faktycznie my sobie liczymy jedenasty od 10+1, a lekarze liczą skończone tygodnie, więc to by było od 11+0. Ja mam 11+0 w niedzielę 🙄
.
Mnie dzisiaj dopadło zmęczenie okropne. Wróciłam z pracy i od razu zasnęłam, później wybudziły mnie koszmarne mdłości 🤢, które szybko przeszły, jak coś zjadłam. Od lekarza wróciłam przed 19 i od tamtej pory nie mam siły ruszyć się z łóżka 😬. Ale jeszcze tylko jutro do pracy i mam wolne do końca tygodnia 😍. -
Monk@ wrote:O proszę, ja kojarzyłam z mango tylko zieloną, a tu owocowa jeszcze
daj znać, choć ja teraz na herbaty nie mam ochoty, ale jak się ochłodzi, to będzie jak znalazł
Mamaleonka, no właśnie ciągle o tym piszę, bo gin kazał mi już teraz zrobić, a jestem teraz 10+2, więc jeszcze przed 11. Widzę u mamy ginekolog, że można od ósmego robić, więc zrobię chyba i tyle...
No właśnie tez czytałam i są różne informacje.
Mysle ze najlepiej będzie ze zrobisz tak jak mówił lekarz. On pewnie będzie brał pod uwagę to w jakim tyg były robione testy z krwi i będzie brał inne widełki jak będzie wyliczał prawdopodobieństwo.
Tak mi się wydaje😜
Wiec słuchaj gina i leć na krew 😊