W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Monk@ wrote:Nutka, trzymaj się kochana, pogrzeb to też ciężka sprawa, ale mam nadzieję, że po nim będzie łatwiej pogodzić się z odejściem dziadka 💔
A może jakieś książki, filmy, seriale? Choć ja tak się wymądrzama zawsze myślałam, że jak będę w ciąży, to będę:
- gotować te wszystkie potrawy z moich niezliczonych książek kucharskich - obecnie na myśl o gotowaniu jest mi niedobrze;
- czytać masę książek,
- nadrabiać filmy,
- doszkalać się w kilku wybranych dziedzinach,
- szydełkować.
I trochę tego jeszcze byłoa obecnie moim najulubieńszym zajęciem jest leżenie na łóżku albo na kanapie 🤦🏼♀️ oczywiście nie robię tego jakoś super chętnie, ale nie mam siły na nic innego 🥴 mam nadzieję, że ze zmianą pogody i od drugiego trymestru będzie zdecydowanie lepiej.
A paczka już jest, dotarła dwie godziny temu. Co prawda do paczkomatu mam kilkaset metrów, ale jest duża i nie wiem, jak ciężka, więc wolę podjechać samochodem. A samochód u mechanika 🤦🏼♀️
Książek czytam dużo 😉
Zaraz do tego dojdą książki o tematyce ciążowej 😜
Hehehe, zawsze tak jest 😉 ma się ogromne plany na urlop/zwolnienie/dni wolne, a jak przychodzi co do czego, to za nic się człowiek nie może wziąć 😁
Nie no, pewnie. Nie szarp się z paczką! Niech mąż odbierze, będziecie razem przeglądać 🥰
Pokaże Wam jak mi już brzuch widać 😜
Normalnie miałam płaski brzuch 😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2022, 12:30
Poziomka9204, Kasia95, Monk@, Namisa, mamaleonka, cukierniczka, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Nutka, trzymaj się kochana, pogrzeb to też ciężka sprawa, ale mam nadzieję, że po nim będzie łatwiej pogodzić się z odejściem dziadka 💔
A może jakieś książki, filmy, seriale? Choć ja tak się wymądrzama zawsze myślałam, że jak będę w ciąży, to będę:
- gotować te wszystkie potrawy z moich niezliczonych książek kucharskich - obecnie na myśl o gotowaniu jest mi niedobrze;
- czytać masę książek,
- nadrabiać filmy,
- doszkalać się w kilku wybranych dziedzinach,
- szydełkować.
I trochę tego jeszcze byłoa obecnie moim najulubieńszym zajęciem jest leżenie na łóżku albo na kanapie 🤦🏼♀️ oczywiście nie robię tego jakoś super chętnie, ale nie mam siły na nic innego 🥴 mam nadzieję, że ze zmianą pogody i od drugiego trymestru będzie zdecydowanie lepiej.
A paczka już jest, dotarła dwie godziny temu. Co prawda do paczkomatu mam kilkaset metrów, ale jest duża i nie wiem, jak ciężka, więc wolę podjechać samochodem. A samochód u mechanika 🤦🏼♀️👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Nutka85 wrote:Książek czytam dużo 😉
Zaraz do tego dojdą książki o tematyce ciążowej 😜
Hehehe, zawsze tak jest 😉 ma się ogromne plany na urlop/zwolnienie/dni wolne, a jak przychodzi co do czego, to za nic się człowiek nie może wziąć 😁
Nie no, pewnie. Nie szarp się z paczką! Niech mąż odbierze, będziecie razem przeglądać 🥰
Pokaże Wam jak mi już brzuch widać 😜
Normalnie miałam płaski brzuch 😱
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Dziewczyny, nie wiem jakie seriale lubicie, ale u mnie królują romansidła 🙈 i tak w tamtym roku zaczęłam oglądać Virgin River i przepadłam! To totalnie moje klimaty 😊 dzisiaj patrzę a tu wszedł kolejny sezon 🥰 przez najbliższe dni mnie nie ma 😄
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Nutka, pięknie rośnie 🥰
Ja właśnie na każdy urlop planowałam książki, gotowanie na zapas, sprzątanie i zawsze to robiłam 🙈 a teraz mocy brak...
A za serialami ani filmami nie przepadam, łącznie z tym, że nie znam klasyków praktycznie żadnych, więc chciałam coś tam nadrobić 😅 ale no nie. Jedyne co to jakieś hiszpańskie oglądam, ale to dla języka, który kocham 🥰 ale też nie każdy serial zniosę, mimo tego hiszpańskiego nawet 🤪
Poziomka, uważaj na siebie... Ja przed 10 szłam na tramwaj, to do przystanku doszłam ledwo żywa... Tętno 130, a nie szłam szybko... Pożałowałam, że ruszyłam się z domu, bo mąż też proponował, żebym odpuściła to badanie dziś. Wsiadłam w tramwaj, a tam klima chyba na 15 stopni była ustawiona 🤦🏼♀️ prawie pół godziny jazdy, zmarzłam niemiłosiernie i ciekawa jestem, kiedy jakaś angina albo chociaż przeziębienie wleci 😏 u nas teraz 32°C, ma niby dobić do 35, a jutro 36. Choć gdzieś słyszałam, że dziś ma być 37°C nawet 🥵Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Nutka, pięknie rośnie 🥰
Ja właśnie na każdy urlop planowałam książki, gotowanie na zapas, sprzątanie i zawsze to robiłam 🙈 a teraz mocy brak...
A za serialami ani filmami nie przepadam, łącznie z tym, że nie znam klasyków praktycznie żadnych, więc chciałam coś tam nadrobić 😅 ale no nie. Jedyne co to jakieś hiszpańskie oglądam, ale to dla języka, który kocham 🥰 ale też nie każdy serial zniosę, mimo tego hiszpańskiego nawet 🤪
Poziomka, uważaj na siebie... Ja przed 10 szłam na tramwaj, to do przystanku doszłam ledwo żywa... Tętno 130, a nie szłam szybko... Pożałowałam, że ruszyłam się z domu, bo mąż też proponował, żebym odpuściła to badanie dziś. Wsiadłam w tramwaj, a tam klima chyba na 15 stopni była ustawiona 🤦🏼♀️ prawie pół godziny jazdy, zmarzłam niemiłosiernie i ciekawa jestem, kiedy jakaś angina albo chociaż przeziębienie wleci 😏 u nas teraz 32°C, ma niby dobić do 35, a jutro 36. Choć gdzieś słyszałam, że dziś ma być 37°C nawet 🥵
❤️
O matkoooo, Monka, uważaj na siebie! Naprawdę przy takich temperaturach to chyba bezpieczniej, żebyśmy chodziły z kimś. Nigdy nie wiadomo jak organizm się zachowa.
A klima w komunikacji to przesada. Albo w ogóle nie włączają, albo rozkręcają na maxa. A to chwila, żeby się przeziębić 😔 mam nadzieję, że jednak nic Cię nie dopadnie. Odpoczywaj 😍
A seriali i filmów też nie oglądam i nie znam 😂 najgorzej jak gramy w jakieś kalambury czy tabu. I trafi się taka kategoria, obciach po całości, bo klasyki to dla mnie też czarna magia 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2022, 12:54
-
Poziomka9204 wrote:No i pięknie 🥰
❤️Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:❤️
O matkoooo, Monka, uważaj na siebie! Naprawdę przy takich temperaturach to chyba bezpieczniej, żebyśmy chodziły z kimś. Nigdy nie wiadomo jak organizm się zachowa.
A klima w komunikacji to przesada. Albo w ogóle nie włączają, albo rozkręcają na maxa. A to chwila, żeby się przeziębić 😔 mam nadzieję, że jednak nic Cię nie dopadnie. Odpoczywaj 😍
A seriali i filmów też nie oglądam i nie znam 😂 najgorzej jak gramy w jakieś kalambury czy tabu. I trafi się taka kategoria, obciach po całości, bo klasyki to dla mnie też czarna magia 🤦♀️
Jejku, myślałam, że tylko ja jestem takim ewenementem, co to nigdy nie wie, o czym mowa, jak jakiś cytat z filmu czy coś 🙈 dobrze wiedzieć, że jest jeszcze ktoś taki 😁 od szwagierki dostałam długaśną listę filmów do nadrobienia - jakieś 4 lata temu, chyba nic z tego nie nadrobiłam 😂 zdecydowanie wolę książki. Ciążowych już kilka czytam, ale jak pojawił się temat, żeby zainteresować się szpitalem do rodzenia, to odłożyłam i chyba podświadomie nie chcę wracać do tej książki, bo przeraża mnie wizja wyboru szpitala 😂 -
Ja żadnej klasyki też nie oglądam
ale wieczorem z moim zawsze jakiś film czy odcinek serialu wpada :p zaczęłam więcej oglądać pracując na zdalnym.
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Dziewczyny jest serducho!! ♥️♥️♥️
Widziałam jak pięknie pulsuje, jestem przeszczęśliwa 😍 Gin dopytala o moja pracę i sugerowała od razu zwolnienie, ale jeszcze wstrzymam się do konca miesiąca, żeby pozamykać wszystkie tematy w pracy. Ustalilysmy że od 1.08 idę na L4. Czuje się jakby mi taaaki wielki ciężar spadł ,piersi 😊🤩Monk@, mamaleonka, Nutka85, cukierniczka, Kasiooola, Zuz.ka, Kasia95, Joll213, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Namisa wrote:Dziewczyny jest serducho!! ♥️♥️♥️
Widziałam jak pięknie pulsuje, jestem przeszczęśliwa 😍 Gin dopytala o moja pracę i sugerowała od razu zwolnienie, ale jeszcze wstrzymam się do konca miesiąca, żeby pozamykać wszystkie tematy w pracy. Ustalilysmy że od 1.08 idę na L4. Czuje się jakby mi taaaki wielki ciężar spadł ,piersi 😊🤩Namisa lubi tę wiadomość
-
Ja 3 lata temu pierwszy raz widziałam Matrix i tak się wkręciłam ze w jedna noc obejrzeliśmy wszystkie części. Mój chłopak mnie namawiał prawie 7 lat żebym to z nim obejrzała 😂
Jeśli chodzi o seriale to uwielbiam sitcomy. Na początku wkurza mnie ten śmiech z puszki ale potem go ignoruje 😜
Myśle ze jak już przejdę na chorobowe to obejrzę sobie jeszcze raz teorie wielkiego podrywu.
Ja właśnie wróciłam od lekarza.
Mam już założona kartę ciąży nadal nie dowierzam.
W poniedziałek po wizycie u gin jak znów zobaczę maluszka to planuje powiedzieć najbliższej rodzinie. A reszta się dowie po pappa albo jak już urodzę 😂
U nas tez upał ja od 9 z młodym na ogrodzie, po 11 już się schowaliśmy do domu bo było za gorąco.
Odpoczywajcie dziewczyny i pijcie dużo. Ja teraz litrami pije wodę z cytryna i mięta.
No i oczywiście arbuz ❤️ Jak ja kocham lato tyle pysznych owocówNamisa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Widziałam jak pięknie pulsuje, jestem przeszczęśliwa 😍 Gin dopytala o moja pracę i sugerowała od razu zwolnienie, ale jeszcze wstrzymam się do konca miesiąca, żeby pozamykać wszystkie tematy w pracy. Ustalilysmy że od 1.08 idę na L4. Czuje się jakby mi taaaki wielki ciężar spadł ,piersi 😊🤩
Super 🥰❤️❤️❤️
To teraz będzie ci się lepiej pracować te ostatnie dni jak już będziesz wiedziała ze niedługo już L4Namisa lubi tę wiadomość
-
Widziałam jak pięknie pulsuje, jestem przeszczęśliwa 😍 Gin dopytala o moja pracę i sugerowała od razu zwolnienie, ale jeszcze wstrzymam się do konca miesiąca, żeby pozamykać wszystkie tematy w pracy. Ustalilysmy że od 1.08 idę na L4. Czuje się jakby mi taaaki wielki ciężar spadł ,piersi 😊🤩
Pięknie 😍Namisa lubi tę wiadomość
-
Kasia95 wrote:Dziewczyny, nie wiem jakie seriale lubicie, ale u mnie królują romansidła 🙈 i tak w tamtym roku zaczęłam oglądać Virgin River i przepadłam! To totalnie moje klimaty 😊 dzisiaj patrzę a tu wszedł kolejny sezon 🥰 przez najbliższe dni mnie nie ma 😄
Kasia95 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Zazdroszczę urlopu, ja na razie pracuję do 2 sierpnia, potem półtora tygodnia urlopu (ślub Brata), a jak wracam 2 dni pozniej usg prenatalne 😬
Nie wiem jak długo pociągnę w tym korpo, ostatnio już się mnie pytała lekarka czy dać mi l4, to się prawie popłakałam że nie mogę, że mi nie przysługuje to nie mogła w to uwierzyć....15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Namisa - i świetnie ❤️ rośnijcie zdrowo 😘
Nutka - dzizys że ja mam tak daleko do Ciebie 🤪 bo też się tam wybiorę i na kopie 😁
Natchnęłaś mnie na fotkę z brzuszkiem, bo popołudniu już mam całkiem spory 😁 do prscy śmigam w luźnych ubraniach, ale już pojawiają się jakieś dziwne pytania od dyrekcji do innych pracowników że ja jeszcze pracuje 🤪🤦♀️ boże dobrze ze to mam ustalone z szefostwem a nie z dyrekcja jak wygląda teraz mój sposób pracy. Już do mnie chodzą dopytują o co chodzi, a ja obiecałam sobie ze nie będę tego rozgłaszać zanim magiczny 1 trymestr nie minie, więc zbliżam się do ustalonego swojego dedline😁
U mnie też upał, od rana czuje się gorzej, wogole nie mam energii, i widzę że te upały mają zostać z nami do końca lipca 🤪
Namisa lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiooola wrote:Namisa - i świetnie ❤️ rośnijcie zdrowo 😘
Nutka - dzizys że ja mam tak daleko do Ciebie 🤪 bo też się tam wybiorę i na kopie 😁
Natchnęłaś mnie na fotkę z brzuszkiem, bo popołudniu już mam całkiem spory 😁 do prscy śmigam w luźnych ubraniach, ale już pojawiają się jakieś dziwne pytania od dyrekcji do innych pracowników że ja jeszcze pracuje 🤪🤦♀️ boże dobrze ze to mam ustalone z szefostwem a nie z dyrekcja jak wygląda teraz mój sposób pracy. Już do mnie chodzą dopytują o co chodzi, a ja obiecałam sobie ze nie będę tego rozgłaszać zanim magiczny 1 trymestr nie minie, więc zbliżam się do ustalonego swojego dedline😁
U mnie też upał, od rana czuje się gorzej, wogole nie mam energii, i widzę że te upały mają zostać z nami do końca lipca 🤪
Kasiooola, pochwal się fotka 🥰 -
Kasiooola wrzucaj fotkę
Ja to przecież dopiero 9 tydzień ale jeny, praktycznie od samego początku mam takie wzdęcia...
Moje jelitka nigdy nie były jakieś top ale to co się dzieje teraz jest bardzo męczące i niewygodne.
Jak ten dzidziuś się tam zmieści, skoro już teraz na wieczór mam brzuch jak w 6 miesiacu.
(Sorki, że narzekam15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Kasiooola wrote:Namisa - i świetnie ❤️ rośnijcie zdrowo 😘
Dawaj fotkę 😁 Podziwiam że udało ci się to w pracy ukryć, ja jestem strasznie słaba w ukrywanieU nas i tak mała szansa na ukrycie czegokolwiek bo pracujemy w takim systemie godzinnym że jak nagle jedna osoba zaczyna pracować mniej niż np 12 godzin to jest to po prostu zauważalne i od razu się rzuca w oczy 🙃