W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuz.ka wrote:Monka, fajnie, że kardiolog Cię uspokoił
Ja już po wizycie. Mamy 3,3cm zdrowego Człowieczka na pokładzie. Akcja serca 170, doktor puścił nam na kilka uderzeń dźwięk 😍. A na sam widok tańczącego w macicy Malucha ścisnęło mi się serce ze wzruszenia ♥️. To teraz 2 sierpnia prenatalne i 9. kolejna wizyta u mojego gina
.
Piękny jest!! Nie dziwię się że się wzruszyłas 🥰😍 -
Dzień dobry dziewczyny 😊 U mnie pierwsze dni po powrocie do pracy zwariowane, więc nie miałam zbyt wiele czasu na forum, ale już się sytuacja stabilizuje. Dziś lecę na wizytę po południu, z om wychodzi 6+6 ale biorąc pod uwagę usg sprzed tygodnia to jestem jakieś 6+2. Modlę się żeby było już serduszko, choć lekarz tydzień temu powiedział że dopuszcza opcje, że dziś może jeszcze nie być widać. Pamiętacie moze jak to było u was? Oczywiście wiem że nie ma się co porównywać ale jednak chętnie poslucham 😁
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Namisa, u mnie już na takim etapie było ale co jest normą to nie wiem. Trzymam mocno kciuki i dawaj znać po. Ja się szykuje do pracy, nie chce mi się straszliwie. Ale tylko 6 godzin dziś jestem, wracam i umoszcze się w fotelu kokonie, na balkonie, w cieniu oczywiście i będę chillowac i czytać książkę ☀🥰
Namisa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Namisa - u mnie pulsowało już 6+0, ale się nie nastawiałam że będzie
Dzizys jakoś mi ten brzuch wywala 😱 to już nie są wzdęcia 😂 póki co też latam w sukienkach dość luźnych z gumką pod biustem ale dżinsy z pasem na wielki brzuch też już mam, pewnie koło 18tc już będę w nich śmigać 🤣
Dzisiaj przyszłam do biura, to nawet mi się dobrze wstawało, jakaś energia jest, ale ma być znowu upał wiec koło południa się stąd ulotnie
Miłego dnia ❤️26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Namisa, ja byłam 6+2 i widziałam serduszko. Ale to musiało byc bardzo wcześnie, bo biło 108 pamiętam, więc chyba się dopiero rozkręcało.
Trzymam kciuki za wizytę 🤞 i zebys też już zobaczyła ten pulsujący punkcik. Bo słuchanie serduszka to dopiero później, teraz zawyczaj dopiero po 10tc puszczają dźwięk.
Dziewczyny, kopnijcie mnie w dupę 🤦♀️ wapdl mi wczoraj jakiś artykuł o niepowodzeniach w 15-21tc. I po co ja to czytałam 😔 i znów się nakręcam.
Dobrze, że za tydzień wizyta, chce zobaczyć Kropeczka i usłyszeć serduszko...Namisa lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Namisa, ja byłam 6+2 i widziałam serduszko. Ale to musiało byc bardzo wcześnie, bo biło 108 pamiętam, więc chyba się dopiero rozkręcało.
Trzymam kciuki za wizytę 🤞 i zebys też już zobaczyła ten pulsujący punkcik. Bo słuchanie serduszka to dopiero później, teraz zawyczaj dopiero po 10tc puszczają dźwięk.
Dziewczyny, kopnijcie mnie w dupę 🤦♀️ wapdl mi wczoraj jakiś artykuł o niepowodzeniach w 15-21tc. I po co ja to czytałam 😔 i znów się nakręcam.
Dobrze, że za tydzień wizyta, chce zobaczyć Kropeczka i usłyszeć serduszko...
Nutka, bo my zaraz do ciebie wpadniemy i internet odłączymy jak nie przestaniesz czytać takich rzeczy.
Wszystko jest dobrze z kropkiem a ty teraz musisz jedynie odpoczywać i dbać o siebie.
-
mamaleonka wrote:Nutka, bo my zaraz do ciebie wpadniemy i internet odłączymy jak nie przestaniesz czytać takich rzeczy.
Wszystko jest dobrze z kropkiem a ty teraz musisz jedynie odpoczywać i dbać o siebie.
Ostatnio kiepsko czas, pożegnanie, pogrzeb niedługo. I jakoś taki depresyjny nastrój się włącza.
Artykuł szybko wyłączyłam, już mężowi też obiecałam, że będę wchodzić tylko do Was i na strony z pięknymi inspiracjami, wózkami, ciuszkami...
❤️ Dziękuję, że jesteście ❤️ -
Ale dziś będzie ciepło... pamiętajcie o piciu wody 💗
My dziś mówimy o ciąży najbliższym znajomym... wolałabym zrobić to później, ale dziś taka okazja, że widzimy się wszyscy, więc stwierdziliśmy, że robimy to 😎😁 jestem ciekawa jak zareagują, bo nikt z nich nawet nie myśli o dzieciach, my jesteśmy też jedynym małżeństwem w grupie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2022, 08:47
Nutka85, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Nutka, rozumiem, bo ja też z niecierpliwością czekam na każdą wizytę, żeby sprawdzić, czy na pewno wszystko jest ok. Każda z nas tak ma, serio! Ale nie ma co martwić się na zapas, najbardziej ryzykowny okres masz za sobą
równie dobrze możesz czytać o wypadkach samochodowych czy zawałach serca u zdrowych ludzi i zamartwiać się na zapas. Też można! Ale po co? Musisz uwierzyć w swojego małego ludzika, on tam dzielnie się rozwija i robi, co może, żeby przyjść cało na świat
będzie dobrze 😘
Kofii, powodzeniaja mówię po kolei znajomym, ale takim, którym nie będę miała ewentualnie problemu powiedzieć, że coś poszło nie tak. Dla nas re dwa tygodnie będą decydujące, jak już będzie po USG genetycznym, to na spokojnie będę mówić wszystkim, łącznie z pracą 😁
No, gorąco dziś, gorąco, więc lecę zaraz do miasta, póki się nie zrobi najgorzej... A potem schowam się w domu i wykąpię psa, żeby go trochę ochłodzić, bo się biedaczek męczy już 😔Nutka85, cukierniczka lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Nutka, rozumiem, bo ja też z niecierpliwością czekam na każdą wizytę, żeby sprawdzić, czy na pewno wszystko jest ok. Każda z nas tak ma, serio! Ale nie ma co martwić się na zapas, najbardziej ryzykowny okres masz za sobą
równie dobrze możesz czytać o wypadkach samochodowych czy zawałach serca u zdrowych ludzi i zamartwiać się na zapas. Też można! Ale po co? Musisz uwierzyć w swojego małego ludzika, on tam dzielnie się rozwija i robi, co może, żeby przyjść cało na świat
będzie dobrze 😘
Kofii, powodzeniaja mówię po kolei znajomym, ale takim, którym nie będę miała ewentualnie problemu powiedzieć, że coś poszło nie tak. Dla nas re dwa tygodnie będą decydujące, jak już będzie po USG genetycznym, to na spokojnie będę mówić wszystkim, łącznie z pracą 😁
No, gorąco dziś, gorąco, więc lecę zaraz do miasta, póki się nie zrobi najgorzej... A potem schowam się w domu i wykąpię psa, żeby go trochę ochłodzić, bo się biedaczek męczy już 😔
Mówisz to, co mój mąż! I wiem, że macie rację...
Postaram się ogarnąć 😘
Takie informowanie znajomych to też fajne przeżycie 🥰
I widać jak ludzie mają rozne podejście 🙂 jedni pogratulują i tyle, a inni nagle zaczynają Ci podstawiać krzesło, ochrzaniać dzieci jak biegają zbyt blisko mnie 😜albo dotykać brzucha, co jak mówiłam niesamowicie mnie irytuje 😂
To fajny czas 🥰
Mój mąż się tez wkręcił w niektóre rzeczy, wczoraj szukał w necie opinii na temat wozkow. Ja to patrzę co ładne i fajne, a on jakieś amortyzację, składanie, i inne takie 😜 -
Nutka85 wrote:Namisa, ja byłam 6+2 i widziałam serduszko. Ale to musiało byc bardzo wcześnie, bo biło 108 pamiętam, więc chyba się dopiero rozkręcało.
Dobrze, że za tydzień wizyta, chce zobaczyć Kropeczka i usłyszeć serduszko...
Oglądaj ubranka, wózki, kołderki, to tak poorawia humor i rozwiewa troski.
I uśmiech od ucha do ucha! 🙂Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Nutka, Ty chyba cierpisz na brak zajęć 🤪 nie myślałaś o jakichś robótkach ręcznych, malowaniu, rysowaniu? Czas będzie szybciej leciał i nie będziesz szperać po jakichś dziwnych stronach 🤪
Nutka85, Poziomka9204, mamaleonka, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Dziewczyny, a mnie męczy okropnie ten ostatni tydzień pracy, jest za dużo zamieszania, stresu 😞 dajcie mi trochę energii, bo mimo, że śpię długo to ciągle chodzę zmęczona.
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Monka, dzwoniłam w sprawie PAPP-Y - u mnie krew pobierają w dniu USG.
Nutka, czytanie tego nie ma sensu. Mnie też stresuje, jak czytam informacje o poronieniach na późniejszym etapie ciąży, ale staram się trzymać tylko pozytywnych myśli.
My dwa tygodnie temu powiedzieliśmy moim znajomym, w zeszły weekend mojej rodzinie (mieliśmy grilla, na którym byli prawie wszyscy moi kuzyni, ciocie i wujkowie 😁), w ten byliśmy u babci męża poinformować o prawnuku w drodze, a w najbliższy przekażemy info znajomym męża 🤣.Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Wiem dziewczyny, ja to wszystko wiem... 😔
Monk@, coś w tym jest na pewno. Bo zawsze byłam bardzo aktywna, w ruchu. Teraz musiałam to ograniczyć. Moim największym hobby był fitness i taniec, teraz z rozsądku to odpuszczam po prostu. Oprócz tego dużo czytam, zajmuje się bullet journalingiem, trochę nowoczesną kaligrafią 😉 ale i tak mam za dużo czasu na myślenie, to fakt.
Poziomka, również dziekuję za miłe słowa. I mam nadzieję, że szybko odzyskasz energię. Pogoda nam też nie sprzyja na pewno. Ja jestem rozleniwiona, wyspana na maxa, a dzisiaj i tak wstałam dopiero po 8 🤦♀️
Na razie odpuszczam spacer, bo nie dam rady po prostu. Mamy też dzisiaj pożegnanie dziadka, to na pewno też mnie trochę "osłabi". Ale potem chyba zabiorę bratanka na basen, przy nim nie ma czasu na rozmyślanie i czarnowidztwo.
Dziękuję za Wasze rozsądek 😘
Monk@, a Twoja paka ciuszkow już przyszła? 🥰Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nutka, trzymaj się kochana, pogrzeb to też ciężka sprawa, ale mam nadzieję, że po nim będzie łatwiej pogodzić się z odejściem dziadka 💔
A może jakieś książki, filmy, seriale? Choć ja tak się wymądrzama zawsze myślałam, że jak będę w ciąży, to będę:
- gotować te wszystkie potrawy z moich niezliczonych książek kucharskich - obecnie na myśl o gotowaniu jest mi niedobrze;
- czytać masę książek,
- nadrabiać filmy,
- doszkalać się w kilku wybranych dziedzinach,
- szydełkować.
I trochę tego jeszcze byłoa obecnie moim najulubieńszym zajęciem jest leżenie na łóżku albo na kanapie 🤦🏼♀️ oczywiście nie robię tego jakoś super chętnie, ale nie mam siły na nic innego 🥴 mam nadzieję, że ze zmianą pogody i od drugiego trymestru będzie zdecydowanie lepiej.
A paczka już jest, dotarła dwie godziny temu. Co prawda do paczkomatu mam kilkaset metrów, ale jest duża i nie wiem, jak ciężka, więc wolę podjechać samochodem. A samochód u mechanika 🤦🏼♀️ -
Nutka85 wrote:Wiem dziewczyny, ja to wszystko wiem... 😔
Monk@, coś w tym jest na pewno. Bo zawsze byłam bardzo aktywna, w ruchu. Teraz musiałam to ograniczyć. Moim największym hobby był fitness i taniec, teraz z rozsądku to odpuszczam po prostu. Oprócz tego dużo czytam, zajmuje się bullet journalingiem, trochę nowoczesną kaligrafią 😉 ale i tak mam za dużo czasu na myślenie, to fakt.
Poziomka, również dziekuję za miłe słowa. I mam nadzieję, że szybko odzyskasz energię. Pogoda nam też nie sprzyja na pewno. Ja jestem rozleniwiona, wyspana na maxa, a dzisiaj i tak wstałam dopiero po 8 🤦♀️
Na razie odpuszczam spacer, bo nie dam rady po prostu. Mamy też dzisiaj pożegnanie dziadka, to na pewno też mnie trochę "osłabi". Ale potem chyba zabiorę bratanka na basen, przy nim nie ma czasu na rozmyślanie i czarnowidztwo.
Dziękuję za Wasze rozsądek 😘
Monk@, a Twoja paka ciuszkow już przyszła? 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2022, 12:29
Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰