W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Monk@ wrote:Namisa, moi dziadkowie
to będzie ich drugi prawnuk albo prawnuczka 😊
Dziewczyny, dajcie znać, jak Wasze wyniki 🤞🏼🤞🏼
Sama ciągle sprawdzam, czy moja pappa już jest, choć i tak z wynikiem nic nie zrobię 😋
Mnie właśnie z drzemki wybudził hałas za oknem 🥴 idę chyba ogarnąć trochę mieszkanie, dziś przychodzi do mnie fizjoterapeutka wymasować mi plecy, bo mnie strasznie ostatnio bolą.
Ja od wyników pappy byłam niecierpliwa, a to jeszcze cały tydzień czekałam 😂
Moja krzywa w porządku. Miałam 86/157/106 więc na szczęście mieszczę się w normach 😁
Nie wiem skad ta glukoza w moczu 🤷🏼♀️ ale wyczytałam, że na jej poziom wpływa też stres, i może tu jest problem 🤦♀️
Jeszcze czekam na wyniki moczu i morfologii.
Poziomka, to teraz kciuki za Twoją glukozę 🤞
A krzywej w ogóle nie ma się co bać 😜 naprawdę nie było tak źle, niepotrzebnie w ogóle o tym myślałam 🙂
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Namisa, moi dziadkowie
to będzie ich drugi prawnuk albo prawnuczka 😊
Dziewczyny, dajcie znać, jak Wasze wyniki 🤞🏼🤞🏼
Sama ciągle sprawdzam, czy moja pappa już jest, choć i tak z wynikiem nic nie zrobię 😋
Mnie właśnie z drzemki wybudził hałas za oknem 🥴 idę chyba ogarnąć trochę mieszkanie, dziś przychodzi do mnie fizjoterapeutka wymasować mi plecy, bo mnie strasznie ostatnio bolą.👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Nutka85 wrote:Ja od wyników pappy byłam niecierpliwa, a to jeszcze cały tydzień czekałam 😂
Moja krzywa w porządku. Miałam 86/157/106 więc na szczęście mieszczę się w normach 😁
Nie wiem skad ta glukoza w moczu 🤷🏼♀️ ale wyczytałam, że na jej poziom wpływa też stres, i może tu jest problem 🤦♀️
Jeszcze czekam na wyniki moczu i morfologii.
Poziomka, to teraz kciuki za Twoją glukozę 🤞
A krzywej w ogóle nie ma się co bać 😜 naprawdę nie było tak źle, niepotrzebnie w ogóle o tym myślałam 🙂Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
Glukoza 88,7
Żelazo 141
Myślałam, że moje żelazo w ciąży może trochę spadnie 🤣 a krzywą chyba mogę trochę odłożyć w czasie, takiego wyniku dawno nie miałam.Namisa, Monk@ lubią tę wiadomość
👫 33lata
Poziomka9204 wrote:A jak Cię będzie masować? Moja siostra jest fizjo i powiedziała, że w pierwszym trymestrze się nie masuje ciężarnych. A też bardzo bolały mnie plecy, teraz jest lepiej 🙂
-
Poziomka9204 wrote:Glukoza 88,7
Żelazo 141
Myślałam, że moje żelazo w ciąży może trochę spadnie 🤣 a krzywą chyba mogę trochę odłożyć w czasie, takiego wyniku dawno nie miałam.
No i super, w takim razie krzywa pewnie możesz zrobić wtedy kiedy jest planowo 🙂
Ja mam wyniki morfologii, podwyższone leukocyty i neutrofile. Ale podobno może tak być w ciąży, staram się więcej nie czytać, żeby nie fiksować 😉Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Co do masażu to z tego co słyszałam trzeba się specjalizować w masażu ciężarnych, bo nie wszystko wolno. W klinice do której chodzę do gin mają fizjoterapeutke i jest w wykazie masaż dla ciężarnych, bardzo mnie to kusi, żeby sobie sprezentować
Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Cześć dziewczyny, witam się z Wami z urlopu. Wzięłam dwa dni, z myślą, że jeden z nich wykorzystam na załatwienie zaległych spraw w urzędach, banku itd. Dzisiaj rano wstałam i stwierdziłam, że chyba nie ma szans na żadne wyjście z domu 🤦🏽♀️. Zwłaszcza, że punkt pierwszy planu stanowiło zrobienie zdjęcia do dokumentów 🤣. Ostatecznie samą siebie zmotywowałam obietnicą, że jak załatwię wszystko, co zaplanowałam, to będę mogła zamówić ubranka dla Malucha. I poszłam, nawet sobie pierwszy raz od dawna zrobiłam makijaż do tego zdjęcia 🤣.
Przed chwilą wróciłam i pakuję się do łóżka z książką i zmrożonym arbuzem 😍cukierniczka, Monk@, Poziomka9204, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny wpadam na szybko. Ostatnie dni to ciagle tylko pakowanie i załatwianie ostatnich rzeczy przed wyjazdem. Jestem mega zmęczona ja nie wiem jak ja wytrzymam 12 h w samochodzie.
Dostałam już zaproszenie na usg 12.08 na 8:40 cieszę się ze tak wcześnie przynajmniej nie będzie się dłużyło.
U mnie dziś tylko 18 stopni wiec odetchnęliśmy 😊
Dbajcie o siebie dziewczyny.
Ja już włączam tryb wakacyjny. Będę czytała co tam u was ale nie wiem czy będę miała czas cos pisać 😜😜
Na pewno sie odezwę po poniedziałkowym usg 😊Nutka85, Poziomka9204, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
-
Złapałam trochę zasięgu więc się odzywam 😄 jestem nad jeziorkiem i o zasięg niestety ciężko 😅 powiedzieliśmy znajomym w takiej formie "uwaga, chcielibyśmy Wam we trójkę coś powiedziec". Nikt na początku nie wiedział o co chodzi, dopiero jak się złapałam za brzuch to się zaczęły gratulacje i przytulanie, koleżanka się popłakała 🥺 mówiła mi później że teraz mam 2 mózgi, więc jestem najmądrzejsza i 2 serduszka, więc kocham wszystkich mocniej 😄
Takze ogolnie bardzo milo. Niestety pogodę mamy kiepską, bo taki upał, ze nic się nie da robic, ekipa pływa w basenie, a ja nie wchodzę do niego, bo boję się o infekcję, mam wątpliwości co do czystosci wody 😆 w jacuzzi był niezły osad z brudu 😝 trochę mi przez to wczoraj było smutno, że musialalam rezygnować z atrakcji i jak mąż mnie zapytał co tam, to łzy mi polecialy, bo się przejęłam też tym, że już powiedzieliśmy i że wolałabym to jednak jeszcze zostawić dla nas 😆 powiem Wam, że w ciąży mam serio dużą zmiennosc nastrojów.
Po powrocie nadrobię Wasze posty 💝mamaleonka, Zuz.ka, Namisa, Poziomka9204, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Kurczę, nie wiedziałam... Jej jeszcze też nie mówiłam... A nogi może chociaż masować?👫 33lata
Dzień dobry w piątek 🤩
Pierwsza noc spałam że swoją nową poduszka ciążowa i powiem wam że to jest to czego mi brakowało między nogami 🤣
Zmęczenie dzisiaj mnie pokonało, nie mam siły wstać, nie wiem jak dzisiaj włączę tego laptopa 🤪 dobrze ze te piątki są u nas takie krótkie, o 12 koniec 🥵
Nie wiem jak można spać znowu od 20 do 5 rano, i wstać zmęczonym 🥴
We wtorek mam te badania prenatalne, już mi się stresik zaczyna udzielać 🤪 więc muszę zaplanować weekend nad wodą, żeby tyle nie myśleć 🥴cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Będziemy trzymać kciuki za wtorek, wiem ze to trudne ale postaraj się za dużo o tym nie myśleć. Przeglądaj ciuszki, jak któraś dziewczyna napisala ❤
Ja sie właśnie zwlekam do biura, dzis 7h, najgorzej, bo klima jest taka, że full mrozi, nie da się jej ustawić na konkretną temperaturę, więc po kilku dniach w tej klimie już drapie gardło
Trzymajcie się, piątek, piąteczek, piątunioWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 08:00
Kasiooola, Poziomka9204, Nutka85 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Ja ostatecznie odwołałam tę fizjo, nie będę ryzykować.
Też spałam dziś pierwszą noc z poduszką i tak szczerze mówiąc, wolałam zwykłą 😂 jakoś tak muszę mieć coś więcej między nogami ta zwykła jest większa, grubsza, jakoś tak wygodniej mi wtedy 🤣 dziś mnie znów plecy bolą 🤦🏼♀️
Kasiooola, będzie dobrze 😘 nie myśl dużo, faktycznie sobie weekend zaplanuj jakoś przyjemnie i zlecibędziemy trzymać kciuki 🤞🏼🤞🏼
Ja się przyznam, że trochę zanutkowałam wczoraj (sorry Nutka, musiałam 😂). Przyszły mi wyniki pappy i no zaczęłam grzebać 🤦🏼♀️ ostatnio na wątku lipcowym jakaś dziewczyna wrzuciła swój wynik z mediami i patrzyłam, czy się tam łapię i tak nie do końca... No ale szybko zamknęłam i zobaczymy, niech lekarz się wypowie. Nawet, jeśli to wskazuje na duże ryzyka, to nic już nie zmienię
U nas dziś 32°C, kto by pomyślał, że kiedyś się będę cieszyć z takiej temperatury 😂 wczoraj było 37°C, więc dzisiaj jestem dobrze nastawiona 😂Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ja ostatecznie odwołałam tę fizjo, nie będę ryzykować.
Też spałam dziś pierwszą noc z poduszką i tak szczerze mówiąc, wolałam zwykłą 😂 jakoś tak muszę mieć coś więcej między nogami ta zwykła jest większa, grubsza, jakoś tak wygodniej mi wtedy 🤣 dziś mnie znów plecy bolą 🤦🏼♀️
Kasiooola, będzie dobrze 😘 nie myśl dużo, faktycznie sobie weekend zaplanuj jakoś przyjemnie i zlecibędziemy trzymać kciuki 🤞🏼🤞🏼
Ja się przyznam, że trochę zanutkowałam wczoraj (sorry Nutka, musiałam 😂). Przyszły mi wyniki pappy i no zaczęłam grzebać 🤦🏼♀️ ostatnio na wątku lipcowym jakaś dziewczyna wrzuciła swój wynik z mediami i patrzyłam, czy się tam łapię i tak nie do końca... No ale szybko zamknęłam i zobaczymy, niech lekarz się wypowie. Nawet, jeśli to wskazuje na duże ryzyka, to nic już nie zmienię
U nas dziś 32°C, kto by pomyślał, że kiedyś się będę cieszyć z takiej temperatury 😂 wczoraj było 37°C, więc dzisiaj jestem dobrze nastawiona 😂
Monka wyniki krwi ci nic nie mówią bez usg. Spokojnie, nie stresuj się i nie marnuj czasu. Wykorzystaj ten czas na odpoczynek albo czytanie czegoś ciekawego 😊😊
Cierpliwości, na pewno wszystko jest ok.
My już kota zawieźliśmy do hotelu a ja się poryczalam ze go zostawiamy na 2 tyg. Pierwszy raz na tak długo.
Mam nadzieje ze nie pomyśli ze go zostawiliśmy na zawsze.
-
Kasiooola wrote:Dzień dobry w piątek 🤩
Pierwsza noc spałam że swoją nową poduszka ciążowa i powiem wam że to jest to czego mi brakowało między nogami 🤣
Zmęczenie dzisiaj mnie pokonało, nie mam siły wstać, nie wiem jak dzisiaj włączę tego laptopa 🤪 dobrze ze te piątki są u nas takie krótkie, o 12 koniec 🥵
Nie wiem jak można spać znowu od 20 do 5 rano, i wstać zmęczonym 🥴
We wtorek mam te badania prenatalne, już mi się stresik zaczyna udzielać 🤪 więc muszę zaplanować weekend nad wodą, żeby tyle nie myśleć 🥴Kasiooola lubi tę wiadomość
👫 33lata
Monk@ wrote:Ja ostatecznie odwołałam tę fizjo, nie będę ryzykować.
U nas dziś 32°C, kto by pomyślał, że kiedyś się będę cieszyć z takiej temperatury 😂 wczoraj było 37°C, więc dzisiaj jestem dobrze nastawiona 😂👫 33lata
Wiem, że bez USG te wyniki nic nie powiedzą, że lekarz to wrzuca w program i się wylicza. Tylko ta mediana mi dała do myślenia, bo skoro na wiek ciąży są podane dane, no to jednak o czymś to świadczy. Ale postanowiłam się nie przejmować, nic już nie szukam i nie myślę o tym
czekam cierpliwie do wizyty 🧘🏼♀️
Mamaleonka, udanego wyjazduna kotach się nie znam. Pies za dwa tygodnie by skakał z radości
a kot to nie wiem, czy się nie obrazi czy co... Koleżanka ma dwa i mi opowiada czasem, że na złość robią, sikają po łóżkach czy co... Dlatego jestem team psy, kota nigdy nie zrozumiem 😂
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Wiem, że bez USG te wyniki nic nie powiedzą, że lekarz to wrzuca w program i się wylicza. Tylko ta mediana mi dała do myślenia, bo skoro na wiek ciąży są podane dane, no to jednak o czymś to świadczy. Ale postanowiłam się nie przejmować, nic już nie szukam i nie myślę o tym
czekam cierpliwie do wizyty 🧘🏼♀️
Mamaleonka, udanego wyjazduna kotach się nie znam. Pies za dwa tygodnie by skakał z radości
a kot to nie wiem, czy się nie obrazi czy co... Koleżanka ma dwa i mi opowiada czasem, że na złość robią, sikają po łóżkach czy co... Dlatego jestem team psy, kota nigdy nie zrozumiem 😂
Nutka85 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Monk@ wrote:Ja się przyznam, że trochę zanutkowałam wczoraj (sorry Nutka, musiałam 😂). Przyszły mi wyniki pappy i no zaczęłam grzebać 🤦🏼♀️ ostatnio na wątku lipcowym jakaś dziewczyna wrzuciła swój wynik z mediami i patrzyłam, czy się tam łapię i tak nie do końca... No ale szybko zamknęłam i zobaczymy, niech lekarz się wypowie. Nawet, jeśli to wskazuje na duże ryzyka, to nic już nie zmienię
Hehehee 😂😂
No co Ty, za nic nie przepraszaj! Wiem jaka jestem i jak się zachowuję, w pełni na to zasłużyłam 😜 Zaraz będą o mnie krążyć legendy jak o majówce 😁
Widzisz, jednak trochę korci takie szukanie w necie 😜
Ale kochana, mediana jest dla wieku Twojego i dla wieku ciąży. Tak mi się wydaje. I nie popełniaj mojego błędu, nie szukaj, nie nakręcaj się! Jak to mój mąż mi powiedział: "Skoro te wyliczenia robi specjalista genetyk, przy użyciu specjalistycznego programu, to myślisz, że ty sobie dasz z tym radę przy pomocy Google?" Coś w tym jest 🙂
Kiedy masz mieć skorygowane wyniki podane, wiesz już?
Mamaleonka, ja musiałam mojego kota dać do hotelu na 2 miesiące 😢 moja mama wylądowała w szpitalu, a to z nią kot mieszkał. A w domu był generalny remont. Kot miał się dobrze, nawet się nie obraził 🙂 będzie Cię tak samo uwielbiał jak przed hotelem 🥰
Poziomka, mam nadzieję, że jak upały miną, to wrócą Ci siły 😉
Tak a'propos: znajoma, jak jej mówiłam, że na początku nie miałam na nic siły to z taką wyższością powiedziała "moja bratowa do 8miesiaca dużo się ruszała, niektóre baby to się rozczulają nad sobą". No myślałam, że ją trzasnę 🤦♀️🤦♀️
Ale pamiętaj, że takie osobowości to tylko sporadycznie się spotyka. Ja Cię doskonale rozumiem, na początku mogłam iść spać o 19, a rano i tak nie miałam na nic siły, energii i ochoty. Teraz to minęło, więc na pewno u Ciebie będzie podobnie, raz tak, raz tak... Jednak "odwalamy" kawał dobrej roboty, nie? 😜😂😜Poziomka9204 lubi tę wiadomość