SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Namisa, moi dziadkowie :) to będzie ich drugi prawnuk albo prawnuczka 😊

Dziewczyny, dajcie znać, jak Wasze wyniki 🤞🏼🤞🏼
    Sama ciągle sprawdzam, czy moja pappa już jest, choć i tak z wynikiem nic nie zrobię 😋

Mnie właśnie z drzemki wybudził hałas za oknem 🥴 idę chyba ogarnąć trochę mieszkanie, dziś przychodzi do mnie fizjoterapeutka wymasować mi plecy, bo mnie strasznie ostatnio bolą.

Ja od wyników pappy byłam niecierpliwa, a to jeszcze cały tydzień czekałam 😂

Moja krzywa w porządku. Miałam 86/157/106 więc na szczęście mieszczę się w normach 😁
    Nie wiem skad ta glukoza w moczu 🤷🏼‍♀️ ale wyczytałam, że na jej poziom wpływa też stres, i może tu jest problem 🤦‍♀️
    Jeszcze czekam na wyniki moczu i morfologii.

Poziomka, to teraz kciuki za Twoją glukozę 🤞
    A krzywej w ogóle nie ma się co bać 😜 naprawdę nie było tak źle, niepotrzebnie w ogóle o tym myślałam 🙂

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Namisa, moi dziadkowie :) to będzie ich drugi prawnuk albo prawnuczka 😊

Dziewczyny, dajcie znać, jak Wasze wyniki 🤞🏼🤞🏼
    Sama ciągle sprawdzam, czy moja pappa już jest, choć i tak z wynikiem nic nie zrobię 😋

Mnie właśnie z drzemki wybudził hałas za oknem 🥴 idę chyba ogarnąć trochę mieszkanie, dziś przychodzi do mnie fizjoterapeutka wymasować mi plecy, bo mnie strasznie ostatnio bolą.
    A jak Cię będzie masować? Moja siostra jest fizjo i powiedziała, że w pierwszym trymestrze się nie masuje ciężarnych. A też bardzo bolały mnie plecy, teraz jest lepiej 🙂

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Ja od wyników pappy byłam niecierpliwa, a to jeszcze cały tydzień czekałam 😂

Moja krzywa w porządku. Miałam 86/157/106 więc na szczęście mieszczę się w normach 😁
    Nie wiem skad ta glukoza w moczu 🤷🏼‍♀️ ale wyczytałam, że na jej poziom wpływa też stres, i może tu jest problem 🤦‍♀️
    Jeszcze czekam na wyniki moczu i morfologii.

Poziomka, to teraz kciuki za Twoją glukozę 🤞
    A krzywej w ogóle nie ma się co bać 😜 naprawdę nie było tak źle, niepotrzebnie w ogóle o tym myślałam 🙂
    Nie boję się jej, do tej pory nie miałam na nią czasu przez pracę 🙈 a czeka na mnie przygotowana paczka cytrynowej glukozy.

Nutka85 lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza 88,7
    Żelazo 141

Myślałam, że moje żelazo w ciąży może trochę spadnie 🤣 a krzywą chyba mogę trochę odłożyć w czasie, takiego wyniku dawno nie miałam.

Namisa, Monk@ lubią tę wiadomość

👫 33lata

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    A jak Cię będzie masować? Moja siostra jest fizjo i powiedziała, że w pierwszym trymestrze się nie masuje ciężarnych. A też bardzo bolały mnie plecy, teraz jest lepiej 🙂
    Kurczę, nie wiedziałam... Jej jeszcze też nie mówiłam... A nogi może chociaż masować?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Glukoza 88,7
    Żelazo 141

Myślałam, że moje żelazo w ciąży może trochę spadnie 🤣 a krzywą chyba mogę trochę odłożyć w czasie, takiego wyniku dawno nie miałam.

No i super, w takim razie krzywa pewnie możesz zrobić wtedy kiedy jest planowo 🙂

Ja mam wyniki morfologii, podwyższone leukocyty i neutrofile. Ale podobno może tak być w ciąży, staram się więcej nie czytać, żeby nie fiksować 😉

Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masażu to z tego co słyszałam trzeba się specjalizować w masażu ciężarnych, bo nie wszystko wolno. W klinice do której chodzę do gin mają fizjoterapeutke i jest w wykazie masaż dla ciężarnych, bardzo mnie to kusi, żeby sobie sprezentować :)

Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się z Wami z urlopu. Wzięłam dwa dni, z myślą, że jeden z nich wykorzystam na załatwienie zaległych spraw w urzędach, banku itd. Dzisiaj rano wstałam i stwierdziłam, że chyba nie ma szans na żadne wyjście z domu 🤦🏽‍♀️. Zwłaszcza, że punkt pierwszy planu stanowiło zrobienie zdjęcia do dokumentów 🤣. Ostatecznie samą siebie zmotywowałam obietnicą, że jak załatwię wszystko, co zaplanowałam, to będę mogła zamówić ubranka dla Malucha. I poszłam, nawet sobie pierwszy raz od dawna zrobiłam makijaż do tego zdjęcia 🤣.

Przed chwilą wróciłam i pakuję się do łóżka z książką i zmrożonym arbuzem 😍

cukierniczka, Monk@, Poziomka9204, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość

• mamaleonka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpadam na szybko. Ostatnie dni to ciagle tylko pakowanie i załatwianie ostatnich rzeczy przed wyjazdem. Jestem mega zmęczona ja nie wiem jak ja wytrzymam 12 h w samochodzie.

Dostałam już zaproszenie na usg 12.08 na 8:40 cieszę się ze tak wcześnie przynajmniej nie będzie się dłużyło.

U mnie dziś tylko 18 stopni wiec odetchnęliśmy 😊

Dbajcie o siebie dziewczyny.
    Ja już włączam tryb wakacyjny. Będę czytała co tam u was ale nie wiem czy będę miała czas cos pisać 😜😜

Na pewno sie odezwę po poniedziałkowym usg 😊

Nutka85, Poziomka9204, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złapałam trochę zasięgu więc się odzywam 😄 jestem nad jeziorkiem i o zasięg niestety ciężko 😅 powiedzieliśmy znajomym w takiej formie "uwaga, chcielibyśmy Wam we trójkę coś powiedziec". Nikt na początku nie wiedział o co chodzi, dopiero jak się złapałam za brzuch to się zaczęły gratulacje i przytulanie, koleżanka się popłakała 🥺 mówiła mi później że teraz mam 2 mózgi, więc jestem najmądrzejsza i 2 serduszka, więc kocham wszystkich mocniej 😄
    Takze ogolnie bardzo milo. Niestety pogodę mamy kiepską, bo taki upał, ze nic się nie da robic, ekipa pływa w basenie, a ja nie wchodzę do niego, bo boję się o infekcję, mam wątpliwości co do czystosci wody 😆 w jacuzzi był niezły osad z brudu 😝 trochę mi przez to wczoraj było smutno, że musialalam rezygnować z atrakcji i jak mąż mnie zapytał co tam, to łzy mi polecialy, bo się przejęłam też tym, że już powiedzieliśmy i że wolałabym to jednak jeszcze zostawić dla nas 😆 powiem Wam, że w ciąży mam serio dużą zmiennosc nastrojów.
    Po powrocie nadrobię Wasze posty 💝

mamaleonka, Zuz.ka, Namisa, Poziomka9204, Szatkownicadojajek lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Kurczę, nie wiedziałam... Jej jeszcze też nie mówiłam... A nogi może chociaż masować?
    Nogi chyba tak, z tego co wiem to nie można odcinka szyjnego, bo to stymuluje macicę 🙂

👫 33lata

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątek 🤩
    Pierwsza noc spałam że swoją nową poduszka ciążowa i powiem wam że to jest to czego mi brakowało między nogami 🤣

Zmęczenie dzisiaj mnie pokonało, nie mam siły wstać, nie wiem jak dzisiaj włączę tego laptopa 🤪 dobrze ze te piątki są u nas takie krótkie, o 12 koniec 🥵
    Nie wiem jak można spać znowu od 20 do 5 rano, i wstać zmęczonym 🥴
    We wtorek mam te badania prenatalne, już mi się stresik zaczyna udzielać 🤪 więc muszę zaplanować weekend nad wodą, żeby tyle nie myśleć 🥴

cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy trzymać kciuki za wtorek, wiem ze to trudne ale postaraj się za dużo o tym nie myśleć. Przeglądaj ciuszki, jak któraś dziewczyna napisala ❤
    Ja sie właśnie zwlekam do biura, dzis 7h, najgorzej, bo klima jest taka, że full mrozi, nie da się jej ustawić na konkretną temperaturę, więc po kilku dniach w tej klimie już drapie gardło :/
    Trzymajcie się, piątek, piąteczek, piątunio ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 08:00

Kasiooola, Poziomka9204, Nutka85 lubią tę wiadomość

15.06 ⏸
    29.06 usg jest zarodek
    age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatecznie odwołałam tę fizjo, nie będę ryzykować.
    Też spałam dziś pierwszą noc z poduszką i tak szczerze mówiąc, wolałam zwykłą 😂 jakoś tak muszę mieć coś więcej między nogami ta zwykła jest większa, grubsza, jakoś tak wygodniej mi wtedy 🤣 dziś mnie znów plecy bolą 🤦🏼‍♀️

Kasiooola, będzie dobrze 😘 nie myśl dużo, faktycznie sobie weekend zaplanuj jakoś przyjemnie i zleci :) będziemy trzymać kciuki 🤞🏼🤞🏼

Ja się przyznam, że trochę zanutkowałam wczoraj (sorry Nutka, musiałam 😂). Przyszły mi wyniki pappy i no zaczęłam grzebać 🤦🏼‍♀️ ostatnio na wątku lipcowym jakaś dziewczyna wrzuciła swój wynik z mediami i patrzyłam, czy się tam łapię i tak nie do końca... No ale szybko zamknęłam i zobaczymy, niech lekarz się wypowie. Nawet, jeśli to wskazuje na duże ryzyka, to nic już nie zmienię ;)

U nas dziś 32°C, kto by pomyślał, że kiedyś się będę cieszyć z takiej temperatury 😂 wczoraj było 37°C, więc dzisiaj jestem dobrze nastawiona 😂

Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Też spałam dziś pierwszą noc z poduszką i tak szczerze mówiąc, wolałam zwykłą 😂 jakoś tak muszę mieć coś więcej między nogami ta zwykła jest większa, grubsza, jakoś tak wygodniej mi wtedy 🤣 dziś mnie znów plecy bolą 🤦🏼‍♀️

Kasiooola, będzie dobrze 😘 nie myśl dużo, faktycznie sobie weekend zaplanuj jakoś przyjemnie i zleci :) będziemy trzymać kciuki 🤞🏼🤞🏼

Ja się przyznam, że trochę zanutkowałam wczoraj (sorry Nutka, musiałam 😂). Przyszły mi wyniki pappy i no zaczęłam grzebać 🤦🏼‍♀️ ostatnio na wątku lipcowym jakaś dziewczyna wrzuciła swój wynik z mediami i patrzyłam, czy się tam łapię i tak nie do końca... No ale szybko zamknęłam i zobaczymy, niech lekarz się wypowie. Nawet, jeśli to wskazuje na duże ryzyka, to nic już nie zmienię ;)

U nas dziś 32°C, kto by pomyślał, że kiedyś się będę cieszyć z takiej temperatury 😂 wczoraj było 37°C, więc dzisiaj jestem dobrze nastawiona 😂

Monka wyniki krwi ci nic nie mówią bez usg. Spokojnie, nie stresuj się i nie marnuj czasu. Wykorzystaj ten czas na odpoczynek albo czytanie czegoś ciekawego 😊😊
    Cierpliwości, na pewno wszystko jest ok.
    My już kota zawieźliśmy do hotelu a ja się poryczalam ze go zostawiamy na 2 tyg. Pierwszy raz na tak długo.
    Mam nadzieje ze nie pomyśli ze go zostawiliśmy na zawsze.

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Dzień dobry w piątek 🤩
    Pierwsza noc spałam że swoją nową poduszka ciążowa i powiem wam że to jest to czego mi brakowało między nogami 🤣

Zmęczenie dzisiaj mnie pokonało, nie mam siły wstać, nie wiem jak dzisiaj włączę tego laptopa 🤪 dobrze ze te piątki są u nas takie krótkie, o 12 koniec 🥵
    Nie wiem jak można spać znowu od 20 do 5 rano, i wstać zmęczonym 🥴
    We wtorek mam te badania prenatalne, już mi się stresik zaczyna udzielać 🤪 więc muszę zaplanować weekend nad wodą, żeby tyle nie myśleć 🥴
    Ja pracuję zdalnie, prawie zaspałam, wstałam 10minut przed rozpoczęciem pracy 🤦‍♀️ no jestem dzisiaj padnięta, a wczoraj był tak dobry dzień.

Kasiooola lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Ej, proszę się nie nakręcać! Będzie pięknie ❤️😍

👫 33lata

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że bez USG te wyniki nic nie powiedzą, że lekarz to wrzuca w program i się wylicza. Tylko ta mediana mi dała do myślenia, bo skoro na wiek ciąży są podane dane, no to jednak o czymś to świadczy. Ale postanowiłam się nie przejmować, nic już nie szukam i nie myślę o tym :) czekam cierpliwie do wizyty 🧘🏼‍♀️

Mamaleonka, udanego wyjazdu :) na kotach się nie znam. Pies za dwa tygodnie by skakał z radości ;) a kot to nie wiem, czy się nie obrazi czy co... Koleżanka ma dwa i mi opowiada czasem, że na złość robią, sikają po łóżkach czy co... Dlatego jestem team psy, kota nigdy nie zrozumiem 😂

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Wiem, że bez USG te wyniki nic nie powiedzą, że lekarz to wrzuca w program i się wylicza. Tylko ta mediana mi dała do myślenia, bo skoro na wiek ciąży są podane dane, no to jednak o czymś to świadczy. Ale postanowiłam się nie przejmować, nic już nie szukam i nie myślę o tym :) czekam cierpliwie do wizyty 🧘🏼‍♀️

Mamaleonka, udanego wyjazdu :) na kotach się nie znam. Pies za dwa tygodnie by skakał z radości ;) a kot to nie wiem, czy się nie obrazi czy co... Koleżanka ma dwa i mi opowiada czasem, że na złość robią, sikają po łóżkach czy co... Dlatego jestem team psy, kota nigdy nie zrozumiem 😂
    Ja to już mam ustalone jak zrobię pappa to po prostu powiem mężowi żeby wydrukowal wynik i nawet nie będę na niego patrzeć, bo to tylko nerwy. A ile czekałaś na wynik z ciekawości? Tego samego dnia?

Nutka85 lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    29.06 usg jest zarodek
    age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Hehehee 😂😂
    No co Ty, za nic nie przepraszaj! Wiem jaka jestem i jak się zachowuję, w pełni na to zasłużyłam 😜 Zaraz będą o mnie krążyć legendy jak o majówce 😁

Widzisz, jednak trochę korci takie szukanie w necie 😜
    Ale kochana, mediana jest dla wieku Twojego i dla wieku ciąży. Tak mi się wydaje. I nie popełniaj mojego błędu, nie szukaj, nie nakręcaj się! Jak to mój mąż mi powiedział: "Skoro te wyliczenia robi specjalista genetyk, przy użyciu specjalistycznego programu, to myślisz, że ty sobie dasz z tym radę przy pomocy Google?" Coś w tym jest 🙂
    Kiedy masz mieć skorygowane wyniki podane, wiesz już?

Mamaleonka, ja musiałam mojego kota dać do hotelu na 2 miesiące 😢 moja mama wylądowała w szpitalu, a to z nią kot mieszkał. A w domu był generalny remont. Kot miał się dobrze, nawet się nie obraził 🙂 będzie Cię tak samo uwielbiał jak przed hotelem 🥰

Poziomka, mam nadzieję, że jak upały miną, to wrócą Ci siły 😉

Tak a'propos: znajoma, jak jej mówiłam, że na początku nie miałam na nic siły to z taką wyższością powiedziała "moja bratowa do 8miesiaca dużo się ruszała, niektóre baby to się rozczulają nad sobą". No myślałam, że ją trzasnę 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Ale pamiętaj, że takie osobowości to tylko sporadycznie się spotyka. Ja Cię doskonale rozumiem, na początku mogłam iść spać o 19, a rano i tak nie miałam na nic siły, energii i ochoty. Teraz to minęło, więc na pewno u Ciebie będzie podobnie, raz tak, raz tak... Jednak "odwalamy" kawał dobrej roboty, nie? 😜😂😜

♂️33l

01.05 ⏸️
    18.05 jest ❤️

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ