W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Monk@ wrote:Kasiooola, Zuzka, u mnie pierwsza noc też była ciężka. Teraz tylko się budziłam, jak mąż wychodził do łazienki/kuchni. Co prawda często, ale o dziwo szybko zasypiałam.
Mam nadzieję, że w kolejne noce lepiej się wyśpicie ❤️ jak temperatura u Was?👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Babulka wrote:A właśnie dziewczyny, miałyście u ginekologa ocenę narażenia na depresję ciążową i poporodową? Bo teraz to jest standard i każda ciężarna powinna mieć chyba 2 czy 3 razy w ciąży. Warto o to zadbać wcześniej, niż później
Bo przy noworodku zawsze nasze potrzeby idą daleeeeeeko w las.
👫 33lata
Cześć dziewczyny, podczytuję was trochę, bo cały czas byłam ciekawa co u was, czy macie się dobrze.
Wiem, że jesteście już na dużo dalszym etapie niż ja, ale mimo wszystko chętnie bym do was wróciła, jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko.
Wy macie już trochę doświadczenia i ogromną wiedzę. ❤ no a na fioletową stronę nie chcę iść...
Obiecuję, że postaram się nie zadawać głupich pytań. 🙂
Gratuluję dziewczynom, które są już po prenatalnych. Czy to jest ten moment, kiedy można trochę bardziej odetchnąć?
U mnie z OM dopiero 6+2, choć możliwe, że nawet jeszcze wcześniej, bo owulację miałam późno.
Monk@ ja również życzę Wam dużo zdrówka. Może to tylko zwykle przeziębienie od klimy czy coś... 🍀Poziomka9204, Kasiooola, Zuz.ka, Kofii, mamaleonka, Nutka85, Pfry lubią tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Hehe widzę, że nasze samopoczucia idą ostatnio w parze 🙈 dzisiaj budziłam się chyba ponad 10razy, nie wiem czy przysnęłam na dłużej niż 30minut. Przeszkadzało mi wszystko.
Mam nadzieję że udało Ci się nadrobić w ciągu dnia, ja już mam jedną 2h drzemkę za sobą w same południe, jestem po niej tak rozbita że masskra,
jeszcze mam na głowie kolegę mojego P, a miałam mieć czas tylko dla siebie 🥴wczoraj byli na tych urodzinach, a ten nie pojechał na kajaki bo się źle czuł po piciu 🤪 on jest gorszy jak dziecko, dorosły facet od rana nie przyszedł o nic do jedzenia 🤦♀️ jest Serbem, nie zna polskiego ale po angielsku to by mógł coś powiedzieć 🤪więc ja też za nim nie chodzę, wogole nie mam siły wstać, wyszłam z psem na spacer i to moja jedyna aktywność dzisiaj 🤦♀️już czekam aż mój P wróci że mu nie zrobiłam nic do jedzenia🤣
U nas cały dzień byl upał, teraz zbiera się na burze. To może trochę odetchnę ale cały tydzień ma być upał, jak wrócę do domu to już będzie chłodniej 😁26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
wellwellwell wrote:Cześć dziewczyny, podczytuję was trochę, bo cały czas byłam ciekawa co u was, czy macie się dobrze.
Wiem, że jesteście już na dużo dalszym etapie niż ja, ale mimo wszystko chętnie bym do was wróciła, jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko.
Wy macie już trochę doświadczenia i ogromną wiedzę. ❤ no a na fioletową stronę nie chcę iść...
Gratuluję dziewczynom, które są już po prenatalnych. Czy to jest ten moment, kiedy można trochę bardziej odetchnąć?
U mnie z OM dopiero 6+2, choć możliwe, że nawet jeszcze wcześniej, bo owulację miałam późno.
Monk@ ja również życzę Wam dużo zdrówka. Może to tylko zwykle przeziębienie od klimy czy coś... 🍀wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 33lata
Kofii wrote:Monka czemu tak niemiło odpowiadasz 🤪 można porozmawiać jeszcze raz, to ważny temat.
Ja nie miałam jeszcze, nie wiem czy będę miała 🤔 muszę o tym poczytać. Mężowi też będę musiała podesłać jakieś artykuły o depresji poporodowej żeby był bardziej świadomy tego wszystkiego. 😊
Oczywiście, że można pogadać kolejny raz
Ja nie miałam -
Kasiooola wrote:Mam nadzieję że udało Ci się nadrobić w ciągu dnia, ja już mam jedną 2h drzemkę za sobą w same południe, jestem po niej tak rozbita że masskra,
jeszcze mam na głowie kolegę mojego P, a miałam mieć czas tylko dla siebie 🥴wczoraj byli na tych urodzinach, a ten nie pojechał na kajaki bo się źle czuł po piciu 🤪 on jest gorszy jak dziecko, dorosły facet od rana nie przyszedł o nic do jedzenia 🤦♀️ jest Serbem, nie zna polskiego ale po angielsku to by mógł coś powiedzieć 🤪więc ja też za nim nie chodzę, wogole nie mam siły wstać, wyszłam z psem na spacer i to moja jedyna aktywność dzisiaj 🤦♀️już czekam aż mój P wróci że mu nie zrobiłam nic do jedzenia🤣
U nas cały dzień byl upał, teraz zbiera się na burze. To może trochę odetchnę ale cały tydzień ma być upał, jak wrócę do domu to już będzie chłodniej 😁
Hehe, to musiał mocno zabalować jak dzisiaj ma ciężki dzień 😄 kac morderca jest najgorszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 17:10
Kasiooola lubi tę wiadomość
👫 33lata
Monk@ wrote:Przepraszam, dopiero się uczę cierpliwości, przyda się na najbliższy czas 🙄
Oczywiście, że można pogadać kolejny raz
Ja nie miałam👫 33lata
wellwellwell wrote:Cześć dziewczyny, podczytuję was trochę, bo cały czas byłam ciekawa co u was, czy macie się dobrze.
Monk@ ja również życzę Wam dużo zdrówka. Może to tylko zwykle przeziębienie od klimy czy coś... 🍀
Jeśli chodzi o prenatalne, to wydaje mi się, że to zależy od charakteru. Jak ktoś ma tendencję do sttesksania się, to mimo wszystko zawsze znajdzie się powód, żeby się stresować. Jeśli naprawdę stresuje Cię tylko to, czy dziecko będzie miało np. którąś z trisomii, to faktycznie może po prenatalnych będziesz spokojniejsza. Może być różnie, każda z nas jest inna
Kiedy masz wizytę?
Dziękujemy dziewczyny, mam cichą nadzieję, że jednak do poniedziałku będzie już dobrze i wrócimy zgodnie z planemPoziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Właśnie powiem wam, że to jest niesamowite, że minęło zaledwie pare tygodni a wasze kropki to już nie kropki, tylko małe dzidzie! 😍
Ja mam wizytę teraz w czwartek 18.08. i jestem jakoś dziwnie spokojna, w ogóle się tym póki co nie stresuję... Może jak będzie już bliżej wizyty to się dopiero zacznie.
Do mnie jakoś tak jeszcze nie do końca dociera, że jestem w ciąży. Objawów jakichś mocnych nie mam więc może to dlatego. Czasem troszeczkę tylko mnie zemdli, ale to nie aż tak żeby ścinało z nóg, tylko bardziej nie mam ochoty nic jeść i o wszystkim wtedy myślę, że jest bleee.Poziomka9204, cukierniczka, Pfry lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Właśnie powiem wam, że to jest niesamowite, że minęło zaledwie pare tygodni a wasze kropki to już nie kropki, tylko małe dzidzie! 😍
Ja mam wizytę teraz w czwartek 18.08. i jestem jakoś dziwnie spokojna, w ogóle się tym póki co nie stresuję... Może jak będzie już bliżej wizyty to się dopiero zacznie.
Do mnie jakoś tak jeszcze nie do końca dociera, że jestem w ciąży. Objawów jakichś mocnych nie mam więc może to dlatego. Czasem troszeczkę tylko mnie zemdli, ale to nie aż tak żeby ścinało z nóg, tylko bardziej nie mam ochoty nic jeść i o wszystkim wtedy myślę, że jest bleee.
Będziemy czekać na relacje z wizyty 😍wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 33lata
wellwellwell wrote:Właśnie powiem wam, że to jest niesamowite, że minęło zaledwie pare tygodni a wasze kropki to już nie kropki, tylko małe dzidzie! 😍
Do mnie jakoś tak jeszcze nie do końca dociera, że jestem w ciąży. Objawów jakichś mocnych nie mam więc może to dlatego. Czasem troszeczkę tylko mnie zemdli, ale to nie aż tak żeby ścinało z nóg, tylko bardziej nie mam ochoty nic jeść i o wszystkim wtedy myślę, że jest bleee.
Dawaj znać po wizycieja też się nie stresowałam przed żadną, bardziej ekscytację czułam, co tym razem zobaczymy 🥰
I faktycznie ciesz się, że objawów za bardzo nie masz, oby tak zostało 😁
Mały update ode mnie - mąż powoli lepiej, ale mnie niestety rozkłada 😔 no ale najważniejsze, żeby on się dobrze czuł, to poprowadzi samochód. A ja się przemęczę 🤷🏼♀️ byle wyleżeć to we własnym łóżku 🥴 -
Monk@ wrote:U Ciebie też tak zleci, zobaczysz
Dawaj znać po wizycieja też się nie stresowałam przed żadną, bardziej ekscytację czułam, co tym razem zobaczymy 🥰
I faktycznie ciesz się, że objawów za bardzo nie masz, oby tak zostało 😁
Mały update ode mnie - mąż powoli lepiej, ale mnie niestety rozkłada 😔 no ale najważniejsze, żeby on się dobrze czuł, to poprowadzi samochód. A ja się przemęczę 🤷🏼♀️ byle wyleżeć to we własnym łóżku 🥴👫 33lata
Wellwellwell witaj 😘 my się nie znamy, ja pochodzę z ery zeszłorocznych wątków miesięcznych 😅😅
Ja po dwóch łyżkach laktulozy i espumisanie już lepiej, ale dopiero odpuściło.
Spałam standardowo dwie godziny w dzień (nie wiem kiedy to minie!) i po deszczu wybraliśmy się do takiego jakby lasku na spacer wiec miałam w końcu okazje pooddychać cudownym powietrzem 🌳🌲wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Dzień dobry, Dziewczyny.
Melduję, że przeszłam z rodzicami 18tys kroków i właśnie padłam do łóżka 🥵. Wyrobiłam tym sposobem normę na około 6 dni, przy mojej ostatniej aktywności 🤣
Nie mogłam się powstrzymać w jednym sklepie i kupiłam (raczej neutralne płciowo) bodziaki i bluzkę dla Malucha. Wzięłam też sukieneczkę, bo wiedziałam, że będę żałowała, jeżeli jej nie kupię 😍. Jeśli okaże się, że u nas będzie synek, będziemy mieli prezent dla znajomych, u których zanosi się na dziewczynkę 😄
Babulka, u mnie żadnych testów nie było. Jedynie co, to w teczce na badania i kartę ciąży, którą dostałam od gina, była broszurka dot. depresji i tam chyba był test.
Well, fajnie Cię tu widziećpowiem Ci, że od tego etapu, na którym jesteś do prenatalnych czas mi minął w ekspresowym tempie. Mam wrażenie, że teraz się zaczął wlec. A co do stresu, to u mnie raczej jako takiego nie było. Jedynie lekki niepokój i dużo ekscytacji, co tym razem zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 20:54
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Właśnie się zastanawiam z tymi objawami czy jestem szczęściarą, czy jeszcze wszystko przede mną. No ale poki co cieszę się i korzystam. 😁
No a czas, fakt, pewnie mi też szybko zleci. Już się nie mogę doczekać tej wizyty. Specjalnie umówiłam się tydzień później, bo liczę, że może już coś więcej będzie widać niż pęcherzyk. 😍
Monk@ to faktycznie odpoczywaj teraz i pij dużo wody, i jakichś ciepłych herbatek.
Zuz.ka jak sprawia ci to radosc no to pewnie, kupuj. 😁 Tak jak mówisz, najwyżej będzie później na prezent. A są jakieś podejrzenia, że u ciebie to może być dziewczynka?
-
wellwellwell wrote:Właśnie się zastanawiam z tymi objawami czy jestem szczęściarą, czy jeszcze wszystko przede mną. No ale poki co cieszę się i korzystam. 😁
No a czas, fakt, pewnie mi też szybko zleci. Już się nie mogę doczekać tej wizyty. Specjalnie umówiłam się tydzień później, bo liczę, że może już coś więcej będzie widać niż pęcherzyk. 😍
Monk@ to faktycznie odpoczywaj teraz i pij dużo wody, i jakichś ciepłych herbatek.
Zuz.ka jak sprawia ci to radosc no to pewnie, kupuj. 😁 Tak jak mówisz, najwyżej będzie później na prezent. A są jakieś podejrzenia, że u ciebie to może być dziewczynka?cukierniczka, wellwellwell, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Właśnie się zastanawiam z tymi objawami czy jestem szczęściarą, czy jeszcze wszystko przede mną. No ale poki co cieszę się i korzystam. 😁
Zuz.ka jak sprawia ci to radosc no to pewnie, kupuj. 😁 Tak jak mówisz, najwyżej będzie później na prezent. A są jakieś podejrzenia, że u ciebie to może być dziewczynka?
Rozgość się 🥰😘
I daj nam koniecznie znać po wizycie, i foteczke 😎
I racja, ten czas od 6 tygodnia do prenatalnych minął tak szybko że nie wiadomo kiedy, a już jestem 3 tygodnie po badaniuten czas minie zobaczysz że ani się nie obejrzysz a będziesz nam zdawać relacje z badania ❤️
U mnie słaby dzień, już się cieszę na powrót do spania dzisiaj z poduszka 😂 za chwilę wracamy od teściowej, ale jeszcze jest gril, na który kręcę nosem 🤮
wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Pięknego dnia dziewczyny, mam nadzieję pogodnego i z dobrym samopoczuciem.
My zaraz jemy sniadanie, pakujemy się i ruszamy do domu. Dobrze, że jeszcze jutro wolne a ja wzięłam sobie aż do środy włącznie, stwierdziłm że przed prenatalnymi nie będę się stresować powrotem do pracy
Monk@, koniecznie daj znać jak się czujesz 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2022, 07:43
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
My dziś idziemy na gofry do mojej mamy 😍😍😍
Robi najlepsze najpyszniejsze na świecie 😋
Cukierniczka ja bym zrobiła tak samo z wolnym właśnie. Już tak odliczam do tej środy 🙈cukierniczka, Monk@, mamaleonka lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu