X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Kasiooola, Zuzka, u mnie pierwsza noc też była ciężka. Teraz tylko się budziłam, jak mąż wychodził do łazienki/kuchni. Co prawda często, ale o dziwo szybko zasypiałam.
    Mam nadzieję, że w kolejne noce lepiej się wyśpicie ❤️ jak temperatura u Was?
    U nas w nocy padało, myślałam, że zrobi się trochę przyjemniej, tymczasem pochmurnie i 25stopni na termometrze. Roztapiam się mimo braku słońca, zapowiadają na popołudnie burze 🙂 a na jutro 28 stopni, w ogóle cały tydzień upał i przelotne deszcze, lato w tym roku nas zaczęło rozpieszczać w pogodę.

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    A właśnie dziewczyny, miałyście u ginekologa ocenę narażenia na depresję ciążową i poporodową? Bo teraz to jest standard i każda ciężarna powinna mieć chyba 2 czy 3 razy w ciąży. Warto o to zadbać wcześniej, niż później :) Bo przy noworodku zawsze nasze potrzeby idą daleeeeeeko w las.
    U mnie żaden z dwóch ginekologów nie robił takiego testu 😄 chyba, że czekają z tym na później.

👫 33lata

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuję was trochę, bo cały czas byłam ciekawa co u was, czy macie się dobrze.
    Wiem, że jesteście już na dużo dalszym etapie niż ja, ale mimo wszystko chętnie bym do was wróciła, jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko.
    Wy macie już trochę doświadczenia i ogromną wiedzę. ❤ no a na fioletową stronę nie chcę iść...
    Obiecuję, że postaram się nie zadawać głupich pytań. 🙂

Gratuluję dziewczynom, które są już po prenatalnych. Czy to jest ten moment, kiedy można trochę bardziej odetchnąć?
    U mnie z OM dopiero 6+2, choć możliwe, że nawet jeszcze wcześniej, bo owulację miałam późno.

Monk@ ja również życzę Wam dużo zdrówka. Może to tylko zwykle przeziębienie od klimy czy coś... 🍀

Poziomka9204, Kasiooola, Zuz.ka, Kofii, mamaleonka, Nutka85, Pfry lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka9204 wrote:
    Hehe widzę, że nasze samopoczucia idą ostatnio w parze 🙈 dzisiaj budziłam się chyba ponad 10razy, nie wiem czy przysnęłam na dłużej niż 30minut. Przeszkadzało mi wszystko.

Mam nadzieję że udało Ci się nadrobić w ciągu dnia, ja już mam jedną 2h drzemkę za sobą w same południe, jestem po niej tak rozbita że masskra,

jeszcze mam na głowie kolegę mojego P, a miałam mieć czas tylko dla siebie 🥴wczoraj byli na tych urodzinach, a ten nie pojechał na kajaki bo się źle czuł po piciu 🤪 on jest gorszy jak dziecko, dorosły facet od rana nie przyszedł o nic do jedzenia 🤦‍♀️ jest Serbem, nie zna polskiego ale po angielsku to by mógł coś powiedzieć 🤪więc ja też za nim nie chodzę, wogole nie mam siły wstać, wyszłam z psem na spacer i to moja jedyna aktywność dzisiaj 🤦‍♀️już czekam aż mój P wróci że mu nie zrobiłam nic do jedzenia🤣
    U nas cały dzień byl upał, teraz zbiera się na burze. To może trochę odetchnę ale cały tydzień ma być upał, jak wrócę do domu to już będzie chłodniej 😁

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuję was trochę, bo cały czas byłam ciekawa co u was, czy macie się dobrze.
    Wiem, że jesteście już na dużo dalszym etapie niż ja, ale mimo wszystko chętnie bym do was wróciła, jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko.
    Wy macie już trochę doświadczenia i ogromną wiedzę. ❤ no a na fioletową stronę nie chcę iść...

Gratuluję dziewczynom, które są już po prenatalnych. Czy to jest ten moment, kiedy można trochę bardziej odetchnąć?
    U mnie z OM dopiero 6+2, choć możliwe, że nawet jeszcze wcześniej, bo owulację miałam późno.

Monk@ ja również życzę Wam dużo zdrówka. Może to tylko zwykle przeziębienie od klimy czy coś... 🍀
    Powiem Ci, że po prenatalnych poczułam się naprawdę w ciąży, bo tam już widać takie maleństwo, z każdym szczegółem 😍 w sumie po tych badaniach poczułam się spokojniejsza, zwłaszcza, że w parze zrobiłam NIFTY. Ale tak naprawdę, każda kolejna wizyta uspokaja mnie bardziej i uświadamia mnie, że to się dzieje naprawdę 😄 Bo dopóki mały nie będzie bardzo aktywny to tylko rosnący brzuch i kolejne wizyty pokazują mi, że jestem w ciąży.

wellwellwell lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Monka czemu tak niemiło odpowiadasz 🤪 można porozmawiać jeszcze raz, to ważny temat.
    Ja nie miałam jeszcze, nie wiem czy będę miała 🤔 muszę o tym poczytać. Mężowi też będę musiała podesłać jakieś artykuły o depresji poporodowej żeby był bardziej świadomy tego wszystkiego. 😊
    Przepraszam, dopiero się uczę cierpliwości, przyda się na najbliższy czas 🙄
    Oczywiście, że można pogadać kolejny raz ;)
    Ja nie miałam ;)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Mam nadzieję że udało Ci się nadrobić w ciągu dnia, ja już mam jedną 2h drzemkę za sobą w same południe, jestem po niej tak rozbita że masskra,

jeszcze mam na głowie kolegę mojego P, a miałam mieć czas tylko dla siebie 🥴wczoraj byli na tych urodzinach, a ten nie pojechał na kajaki bo się źle czuł po piciu 🤪 on jest gorszy jak dziecko, dorosły facet od rana nie przyszedł o nic do jedzenia 🤦‍♀️ jest Serbem, nie zna polskiego ale po angielsku to by mógł coś powiedzieć 🤪więc ja też za nim nie chodzę, wogole nie mam siły wstać, wyszłam z psem na spacer i to moja jedyna aktywność dzisiaj 🤦‍♀️już czekam aż mój P wróci że mu nie zrobiłam nic do jedzenia🤣
    U nas cały dzień byl upał, teraz zbiera się na burze. To może trochę odetchnę ale cały tydzień ma być upał, jak wrócę do domu to już będzie chłodniej 😁
    Coś Ty, od rana pojechaliśmy na zakupy i później odwiedziliśmy rodziców, a teraz jestem sama, bo.maz jak co sobota w pracy. Na szczęście na wieczór mam gości, więc nie będę czuła się samotnie 🙂 może jakiś drzemek teraz wpadnie, bo trochę moje oczy robią się ciężkie.

Hehe, to musiał mocno zabalować jak dzisiaj ma ciężki dzień 😄 kac morderca jest najgorszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 17:10

Kasiooola lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Przepraszam, dopiero się uczę cierpliwości, przyda się na najbliższy czas 🙄
    Oczywiście, że można pogadać kolejny raz ;)
    Ja nie miałam ;)
    Może nam dobrze z oczu patrzy i się o nas lekarze nie martwią 🤣🤣

👫 33lata

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:

Pewnie, że możesz :)
    Jeśli chodzi o prenatalne, to wydaje mi się, że to zależy od charakteru. Jak ktoś ma tendencję do sttesksania się, to mimo wszystko zawsze znajdzie się powód, żeby się stresować. Jeśli naprawdę stresuje Cię tylko to, czy dziecko będzie miało np. którąś z trisomii, to faktycznie może po prenatalnych będziesz spokojniejsza. Może być różnie, każda z nas jest inna :)

Kiedy masz wizytę?

Dziękujemy dziewczyny, mam cichą nadzieję, że jednak do poniedziałku będzie już dobrze i wrócimy zgodnie z planem :)

Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie powiem wam, że to jest niesamowite, że minęło zaledwie pare tygodni a wasze kropki to już nie kropki, tylko małe dzidzie! 😍

Ja mam wizytę teraz w czwartek 18.08. i jestem jakoś dziwnie spokojna, w ogóle się tym póki co nie stresuję... Może jak będzie już bliżej wizyty to się dopiero zacznie.
    Do mnie jakoś tak jeszcze nie do końca dociera, że jestem w ciąży. Objawów jakichś mocnych nie mam więc może to dlatego. Czasem troszeczkę tylko mnie zemdli, ale to nie aż tak żeby ścinało z nóg, tylko bardziej nie mam ochoty nic jeść i o wszystkim wtedy myślę, że jest bleee.

Poziomka9204, cukierniczka, Pfry lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Właśnie powiem wam, że to jest niesamowite, że minęło zaledwie pare tygodni a wasze kropki to już nie kropki, tylko małe dzidzie! 😍

Ja mam wizytę teraz w czwartek 18.08. i jestem jakoś dziwnie spokojna, w ogóle się tym póki co nie stresuję... Może jak będzie już bliżej wizyty to się dopiero zacznie.
    Do mnie jakoś tak jeszcze nie do końca dociera, że jestem w ciąży. Objawów jakichś mocnych nie mam więc może to dlatego. Czasem troszeczkę tylko mnie zemdli, ale to nie aż tak żeby ścinało z nóg, tylko bardziej nie mam ochoty nic jeść i o wszystkim wtedy myślę, że jest bleee.
    Tylko się cieszyć, że nie ma gorszych objawów 🙂

Będziemy czekać na relacje z wizyty 😍

wellwellwell lubi tę wiadomość

👫 33lata

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:

U Ciebie też tak zleci, zobaczysz :)

Dawaj znać po wizycie :) ja też się nie stresowałam przed żadną, bardziej ekscytację czułam, co tym razem zobaczymy 🥰
    I faktycznie ciesz się, że objawów za bardzo nie masz, oby tak zostało 😁

Mały update ode mnie - mąż powoli lepiej, ale mnie niestety rozkłada 😔 no ale najważniejsze, żeby on się dobrze czuł, to poprowadzi samochód. A ja się przemęczę 🤷🏼‍♀️ byle wyleżeć to we własnym łóżku 🥴

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    U Ciebie też tak zleci, zobaczysz :)

Dawaj znać po wizycie :) ja też się nie stresowałam przed żadną, bardziej ekscytację czułam, co tym razem zobaczymy 🥰
    I faktycznie ciesz się, że objawów za bardzo nie masz, oby tak zostało 😁

Mały update ode mnie - mąż powoli lepiej, ale mnie niestety rozkłada 😔 no ale najważniejsze, żeby on się dobrze czuł, to poprowadzi samochód. A ja się przemęczę 🤷🏼‍♀️ byle wyleżeć to we własnym łóżku 🥴
    O nie... to odpoczywaj dużo ❤️

👫 33lata

• Kremówka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wellwellwell witaj 😘 my się nie znamy, ja pochodzę z ery zeszłorocznych wątków miesięcznych 😅😅

Ja po dwóch łyżkach laktulozy i espumisanie już lepiej, ale dopiero odpuściło.
    Spałam standardowo dwie godziny w dzień (nie wiem kiedy to minie!) i po deszczu wybraliśmy się do takiego jakby lasku na spacer wiec miałam w końcu okazje pooddychać cudownym powietrzem 🌳🌲

wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, Dziewczyny.
    Melduję, że przeszłam z rodzicami 18tys kroków i właśnie padłam do łóżka 🥵. Wyrobiłam tym sposobem normę na około 6 dni, przy mojej ostatniej aktywności 🤣

Nie mogłam się powstrzymać w jednym sklepie i kupiłam (raczej neutralne płciowo :D) bodziaki i bluzkę dla Malucha. Wzięłam też sukieneczkę, bo wiedziałam, że będę żałowała, jeżeli jej nie kupię 😍. Jeśli okaże się, że u nas będzie synek, będziemy mieli prezent dla znajomych, u których zanosi się na dziewczynkę 😄

Babulka, u mnie żadnych testów nie było. Jedynie co, to w teczce na badania i kartę ciąży, którą dostałam od gina, była broszurka dot. depresji i tam chyba był test.

Well, fajnie Cię tu widzieć :) powiem Ci, że od tego etapu, na którym jesteś do prenatalnych czas mi minął w ekspresowym tempie. Mam wrażenie, że teraz się zaczął wlec. A co do stresu, to u mnie raczej jako takiego nie było. Jedynie lekki niepokój i dużo ekscytacji, co tym razem zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2022, 20:54

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam z tymi objawami czy jestem szczęściarą, czy jeszcze wszystko przede mną. No ale poki co cieszę się i korzystam. 😁

No a czas, fakt, pewnie mi też szybko zleci. Już się nie mogę doczekać tej wizyty. Specjalnie umówiłam się tydzień później, bo liczę, że może już coś więcej będzie widać niż pęcherzyk. 😍

Monk@ to faktycznie odpoczywaj teraz i pij dużo wody, i jakichś ciepłych herbatek.

Zuz.ka jak sprawia ci to radosc no to pewnie, kupuj. 😁 Tak jak mówisz, najwyżej będzie później na prezent. A są jakieś podejrzenia, że u ciebie to może być dziewczynka?

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Właśnie się zastanawiam z tymi objawami czy jestem szczęściarą, czy jeszcze wszystko przede mną. No ale poki co cieszę się i korzystam. 😁

No a czas, fakt, pewnie mi też szybko zleci. Już się nie mogę doczekać tej wizyty. Specjalnie umówiłam się tydzień później, bo liczę, że może już coś więcej będzie widać niż pęcherzyk. 😍

Monk@ to faktycznie odpoczywaj teraz i pij dużo wody, i jakichś ciepłych herbatek.

Zuz.ka jak sprawia ci to radosc no to pewnie, kupuj. 😁 Tak jak mówisz, najwyżej będzie później na prezent. A są jakieś podejrzenia, że u ciebie to może być dziewczynka?
    Nie, u mnie Maluch skrzętnie ukrywał to, co między nóżkami 😄. Ale w przyszłym tygodniu powinnam mieć wyniki Nifty, więc będzie czarno na białym 😄.

cukierniczka, wellwellwell, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:

Rozgość się 🥰😘
    I daj nam koniecznie znać po wizycie, i foteczke 😎

I racja, ten czas od 6 tygodnia do prenatalnych minął tak szybko że nie wiadomo kiedy, a już jestem 3 tygodnie po badaniu :) ten czas minie zobaczysz że ani się nie obejrzysz a będziesz nam zdawać relacje z badania ❤️

U mnie słaby dzień, już się cieszę na powrót do spania dzisiaj z poduszka 😂 za chwilę wracamy od teściowej, ale jeszcze jest gril, na który kręcę nosem 🤮

wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknego dnia dziewczyny, mam nadzieję pogodnego i z dobrym samopoczuciem.

My zaraz jemy sniadanie, pakujemy się i ruszamy do domu. Dobrze, że jeszcze jutro wolne a ja wzięłam sobie aż do środy włącznie, stwierdziłm że przed prenatalnymi nie będę się stresować powrotem do pracy ;)

Monk@, koniecznie daj znać jak się czujesz 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2022, 07:43

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Kremówka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś idziemy na gofry do mojej mamy 😍😍😍
    Robi najlepsze najpyszniejsze na świecie 😋

Cukierniczka ja bym zrobiła tak samo z wolnym właśnie. Już tak odliczam do tej środy 🙈

cukierniczka, Monk@, mamaleonka lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ