W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
marrrtini wrote:Dziewczyny mam pytanie o betę, badanie.
Czytam że robicie, nawet w niedziele i wyniki po kilku godzinach. Dzwoniłam i do u lekarzy i diagnostyki i wyniki w ciągu dnia, najlepiej roboczego. Gdzie zrobię badanie z szybkim wynikiem?
Zależy mi żeby zrobić jutro i dostać też jutro wynik. Warszawa. -
verliebtindich wrote:Ja nie mam innego pomysłu niż diagnostyka. Może synevo? Ja jak robię w Medivover badania to one często są po 3-4h gotowe, a przecież jeszcze synevo musi odebrać. Tylko pytanie, czy działają w sobotę...
Ps jeszcze do mojej sytuacji - " co najmniej 4 pęcherzyki" oznacza, że jest ich więcej, może nawet koło 6 (lub więcej, bo są też oczywiście moje PCOSowe perełki) tylko są mniejsze, to zależy, czy wszystkie będą rosły. Jak będzie więcej niż 4 to podejrzewam, że będzie jednak czerwone światło. No ale 4 też już raz były i nic się nie udało, zobaczymy.verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Jak w synevo robiłam bete w tygodniu, to miałam wyniki przed 16. Kolejna mi wypadła w sobotę, myślałam, że będę czekać długo, a tu pobranie o 9, a po 12 SMS, że wyniki są na stronie 😉
To chyba nie ma reguły.marrrtini lubi tę wiadomość
-
Ehh mam tak niefajną pracę, że wczoraj stwierdziłam, że daje nam 3 miesiące na zajście w ciążę, a jak się nie uda, to przerwa na szukanie pracy... Bo bycie non stop zestresowaną na pewno w zajściu w ciążę nie pomoże...
Dziś na szczęście kończę wcześniej, jutro idę na wesele, także mam nadzieję, że moja głowa odpocznie 🧘♀️
chyba nie będzie mnie tu do poniedziałku, zrobię sobie weekend offline 🍓Monk@, mamaleonka, AgulaM, peonia, wellwellwell, Anett93, Darka96, Poziomka9204, Livka lubią tę wiadomość
-
A ja Wam powiem ze jestem jakaś chora na umyśle w tym cyklu. Zrobiłam ta betę według aplikacji 12dpo i wyszła negatywna oczywiście a ja dalej nie wierze ze się nie udało. Rano w dzień bety tak piekły mnie jajniki ze szok. Nigdy nie czułam takiego rodzaju bólu. Byłam niemal pewna ze to ten udany cykl. Oczywiście moja głupia naiwność mówi mi ze pewnie owulacja była w późniejszym terminie i się udało. 😳 Ta moja „ intuicja” płata mi niezłego figla. 😭😭😭
marrrtini lubi tę wiadomość
👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Karina123 wrote:A ja Wam powiem ze jestem jakaś chora na umyśle w tym cyklu. Zrobiłam ta betę według aplikacji 12dpo i wyszła negatywna oczywiście a ja dalej nie wierze ze się nie udało. Rano w dzień bety tak piekły mnie jajniki ze szok. Nigdy nie czułam takiego rodzaju bólu. Byłam niemal pewna ze to ten udany cykl. Oczywiście moja głupia naiwność mówi mi ze pewnie owulacja była w późniejszym terminie i się udało. 😳 Ta moja „ intuicja” płata mi niezłego figla. 😭😭😭
Ja tylko na szybko jeszcze, bo miałam dać znać ten "mój" endo też zwiększył dawkę i kontrola za miesiąc 😁
Kofii, odpoczywaj ❤️ ja się potem jeszcze odniosę do tego, co napisałaś, teraz wracam do pracy 😇verliebtindich, AgulaM, Babova, peonia, marrrtini, wellwellwell, Anett93, Karo1234, Nutka85, Zazu92, Tabeaa, Ilaria lubią tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Verlie mi ostatnio dr powiedział, jak miałam 5-6 pęcherzyków, że to jest przestymulowany jajnik.... Może u ciebie za duża dawka??
Pewnie jeśli pekna to wszystko będzie ok u mnie nie pekly, bo ponoć były posciskane i ze nawet jakby pekly to nie były prawidłowe, ale ile w tym prawdy
W każdym razie, oby te ładnie urosły i pekly, ale kolejne już niech się wstrzymaja 🤞🤞🤞 teraz ogień
No właśnie dawka mniejsza (!) o jeden zastrzyk niż miesiąc temu, a odpowiedź dużo większa, zgodnie z moją teorią, że co 2 miesiące lepiej reaguje. Ostatnio były 2 pęcherzyki- jeden duży, drugi mały.
Dziś podziałamy bo jutro jadę na ten panieński wrócę w niedzielę to poprawimy, do tego czasu owu raczej nie będzie.
O ile się nie rozłożymy do reszty, bo Stary się zebrał i dziś w końcu idzie do lekarza, więc najlepiej to z nim nie jest. No i ze mną też nieciekawie, ale na panieńskim będzie bardzo mało dziewczyn (z młodą 5 osób) to już nie chcę jej wystawiać, kupiłam bilet na pociąg i rano jadę. Dziś po pracy się wygrzeję, w niedzielę po powrocie najwyżej też prosto do łóżka. W obu znaczeniach 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 12:22
AgulaM, Monk@, Zazu92 lubią tę wiadomość
-
Kofii powiem ci ze ja ostatnio odrzuciłam propozycje nowej pracy bo nie chce zacząć nowej pracy i chwile później iść na macierzyński/chorobowe. Wiec tez tak sie bujam w tej pracy i staram sie przetrwać.
Odpoczywaj i wracaj do nas w poniedziałek 😊
Karina123 dopóki nie ma 🐒 to jest nadzieja
Ja tez w tym cyklu mam takie dziwne jazdy z jednej strony staram sie podejść do tego na spokojnie z drugiej strony sie nakręcam i szukam na sile objawów -
Monk@ wrote:A w jakiś sposób sama kontrolujesz cykl? Temperatura, śluz? Może faktycznie się przesunęła.
Ja tylko na szybko jeszcze, bo miałam dać znać ten "mój" endo też zwiększył dawkę i kontrola za miesiąc 😁
Kofii, odpoczywaj ❤️ ja się potem jeszcze odniosę do tego, co napisałaś, teraz wracam do pracy 😇
Jak już pisałam wcześniej jedynie obserwuje organizm tj. Odczucia związane ze śluzem i mam ból owulacyjny. Tylko on trwa ok 3 dni wiec kompletnie nie wiem kiedy owu, bo równie dobrze może wystąpić np dzień po bólu a może tez w dniu pierwszego bólu 😳W następnym miesiącu planuje wprowadzić testy owu. Aplikacja wybrała mi 1 dzień bólu owu jako owulacje wiec wtedy wychodzi ze beta w 12dpo👩🏼 26
➡️ PCOS, zrosty, mięśniak, polip i inne 🤷♀️
👦🏻 26
➡️ bardzo słabe wyniki nasienia
👩🏼❤️👨🏻🐶🐶
💒 lipiec 2021
17 cykl starań -
Gratuluję kolejnych dwóch kreseczek!!! 🥰😁😁
Ale super miesiąc nam się rozpoczyna
Życzę perfekcyjnych przyrostów i niech kropki się zadomawiają w was
Verlie, świetne wieści! 😁😘 Są ładne pęcherzyki, owu wypada po weekendzie, więc nie musisz stresować się panieńskim, no i pani doktor też z tego co piszesz to fajne podejście ma i wszystko fajnie tłumaczy. Wizyta na wielki PLUS 🥰
Życzę Ci, aby pęcherzyki ładnie urosły (może nie wszystkie tak jak piszesz żeby za dużo nie było) i żeby ładna owulka poszła i złoty strzał 🤞😁
A co do książek to z mojej strony dla Monki mogę polecić reportaże Jacka Hołuba np. "Żeby umarło przede mną". Nie wiem czy to akurat trafny strzał dla staraczek bo to o dzieciach z niepełnosprawnościami, ogólnie ciężki temat ale dobry naprawdę reportaż.
A dla pocahontas i innych chętnych to polecam np serię z żurawiem, to są takie cienkie książeczki totalnie różne, głównie azjatyckie, z bardzo fajnym klimatem i dające do myślenia. Czyta się je lekko i szybko, jedna z moich ulubionych to "Dziewczyna z konbini"
Ogólnie książki Jakuba Małeckiego są bardzo fajne.
A z takich cięższych, które totalnie dotknęły mojej duszy i są swego rodzaju książkami mojego życia to "Moja mroczna Vanesso" i "Kwiaty dla Algernona"
Pozdrawiam i życzę udanego weekendu wszystkim 😘
Ja jadę na działkę do rodziców wypoczywać i niestety się kurować bo totalnie mnie rozłożyło. Mam nadzieję że wit D pomożeAgulaM, verliebtindich, Monk@ lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Zazu92 wrote:
Verlie, świetne wieści! 😁😘 Są ładne pęcherzyki, owu wypada po weekendzie, więc nie musisz stresować się panieńskim, no i pani doktor też z tego co piszesz to fajne podejście ma i wszystko fajnie tłumaczy. Wizyta na wielki PLUS 🥰
Życzę Ci, aby pęcherzyki ładnie urosły (może nie wszystkie tak jak piszesz żeby za dużo nie było) i żeby ładna owulka poszła i złoty strzał 🤞😁
Pani Doktor to chyba ma ogólnie humorki zmienne, bo raz jest do rany przyłóż, a czasami nawet jej się nie chce spojrzeć w kartę i na USG usilnie szuka drugiego jajnika, dopóki z lekkim zawstydzeniem nie powiem, że go nie znajdzie, bo go nie ma.
Także też różnie bywa, dzisiaj była mega spoko 🤗
Zdrówka życzę, ale jakieś dziadostwo panuje.
Tu w Warszawie na pewno, bo wszyscy znajomi chorzy.
Może stąd przywiozłaś 🤧😰
Edit: w środę byłam na paznokciach, a dziewczyna mi mowi, że w zeszłym tygodniu miała anginę ropną. I sobie od razu pomyslalam: mhm, no to pięknie... gardło mnie boli, uszy bolą, ale bez gorączki. Zobaczymy co lekarz powie Staremu, bo u mnie pewnie to samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 12:48
AgulaM lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Pani Doktor to chyba ma ogólnie humorki zmienne, bo raz jest do rany przyłóż, a czasami nawet jej się nie chce spojrzeć w kartę i na USG usilnie szuka drugiego jajnika, dopóki z lekkim zawstydzeniem nie powiem, że go nie znajdzie, bo go nie ma.
Także też różnie bywa, dzisiaj była mega spoko 🤗
Zdrówka życzę, ale jakieś dziadostwo panuje.
Tu w Warszawie na pewno, bo wszyscy znajomi chorzy.
Może stąd przywiozłaś 🤧😰
Edit: w środę byłam na paznokciach, a dziewczyna mi mowi, że w zeszłym tygodniu miała anginę ropną. I sobie od razu pomyslalam: mhm, no to pięknie... gardło mnie boli, uszy bolą, ale bez gorączki. Zobaczymy co lekarz powie Staremu, bo u mnie pewnie to samo.
❤verliebtindich lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
Dziewczyny, byłam na becie, ale okazało się, że badania robią w innym (nadrzędnym) szpitalu i wyniki będą dopiero w poniedziałek 🤦🏽♀️. Spróbuję je jakoś dzisiaj wyciągnąć 😅.
Dzisiaj cały oddział był czyszczony chlorem, co nasila mdłości, które już i tak miałam 🤢Poziomka9204, Livka lubią tę wiadomość
-
marrrtini wrote:Dziewczyny mam pytanie o betę, badanie.
Czytam że robicie, nawet w niedziele i wyniki po kilku godzinach. Dzwoniłam i do u lekarzy i diagnostyki i wyniki w ciągu dnia, najlepiej roboczego. Gdzie zrobię badanie z szybkim wynikiem?
Zależy mi żeby zrobić jutro i dostać też jutro wynik. Warszawa.
W diagnostyce miałam zawsze po kilku godzinach, a panie zawsze na pobieraniu mi mowia "wyniki beda dzis wieczorem lub jutro rano".marrrtini lubi tę wiadomość
-
Oooo trochę tu nie zaglądałam, a tu takie piękne kreseczki się pojawiają 🙂 trzymam kciuki za dalszy rozwój 😉
Ja zrobiłam w środę hcg i proga. Hcg 108, próg 26. Ale też w środę zaczęłam najpierw plamic na brązowo, a później tak jakby krwawić delikatnie różowym.... tak jakby śluz podbarwiony delikatnie krwią. Zadzwoniłam do lekarza, włączyłam dodatkowe leki, więcej luteina i leze na zwolnieniu w domku. Wczoraj niby było mniej tej brązowej wydzieliny ale dzisiaj znów pojawił się ten śluz zabarwiony krwią. Niedługo jade powtórzyć hcg żeby sprawdzić czy jest przyrost.AgulaM, Monk@, marrrtini, 2+3, Lolka997 lubią tę wiadomość
-
Isisi wrote:Oooo trochę tu nie zaglądałam, a tu takie piękne kreseczki się pojawiają 🙂 trzymam kciuki za dalszy rozwój 😉
Ja zrobiłam w środę hcg i proga. Hcg 108, próg 26. Ale też w środę zaczęłam najpierw plamic na brązowo, a później tak jakby krwawić delikatnie różowym.... tak jakby śluz podbarwiony delikatnie krwią. Zadzwoniłam do lekarza, włączyłam dodatkowe leki, więcej luteina i leze na zwolnieniu w domku. Wczoraj niby było mniej tej brązowej wydzieliny ale dzisiaj znów pojawił się ten śluz zabarwiony krwią. Niedługo jade powtórzyć hcg żeby sprawdzić czy jest przyrost.
W takim razie odpoczywaj, nie przemęczaj się... I kciuki za przyrosty ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2022, 13:42
-
Monk@ wrote:A w jakiś sposób sama kontrolujesz cykl? Temperatura, śluz? Może faktycznie się przesunęła.
Kofii, odpoczywaj ❤️ ja się potem jeszcze odniosę do tego, co napisałaś, teraz wracam do pracy 😇
Jeśli tak to polecam endo dr Agnieszka Janus.
Ale przyjmuje tylko prywatnie.
Mnie ogólnie stresuje moje Hashimoto i ta pani doktor zleciła mi naprawdę dużo badań, mam wrażenie, żeby mnie uspokoić
Inni to tylko TSH raz na pół roku.♀️33 ♂️29
hashimoto, niedoczynność tarczycy
19.07 (3+6) beta-HCG 112 mIU/ml
14.09 (12+0) niskie ryzyka 💙 wynik Panorama + USG prenatalne
18.11 (21+2) 445 g 💙 USG połówkowe
19.01 (30+1) 1500 g 💙 USG III trymestru
11.02 (33+3) 2100 g 💙
25.02 (35+3) 2700 g 💙
09.03 (37+1) 3100 g 💙
21.03 (38+6) 3300 g 💙
27.03 (39+5) 3670 g, 54 cm👣 Filip 💙