X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka jakie śliczne maleństwo ❤️ Piękną będzie miała pamiątkę, te usteczka, no nic tylko się człowiek rozpływa ❤️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Dziękujemy 💗
    Tak, wszystko wskazuje na to, że czekamy na Zosię 🧚‍♀️
    Zosie są fantastyczne 🥰

verliebtindich lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Jestem - mamy 630g wyglądającej na zdrową dziewczynki :). Wszystkie pomiary prawidłowe, robiła przy nas akrobacje - nóżki zarzucała na główkę, bawiła się pępowiną ♥️. I chyba ma jakieś zmartwienia po tamtej stronie macicy 😄

C2-D35-E6-C-A66-D-49-F5-887-C-FFEAC32-BAC19.jpg
    Cudo ❤️

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie, Zuz.ka super!!! Girl power! 💞💞💞💞

verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Namisa Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    A nie jesz ze względu na cynamon? Jako alternatywę polecam z pastą pistacjową (cukier, masło, pasta pistacjowa 100%), ja jak nie mogłam się zdecydować, czy pistacjanki czy cynamonki, to czasem robiłam pół porcji tego, pół tego 😅

Tak czytam sobie na was czytam wczoraj, robiąc w międzyczasie kompot ze śliwek, i natrafiłam na te twoją wzmiankę o cynamonie 😳 Od razu do internetu, szybki reasearch - i ciach, gruba laska cynamonu out z kompotu 😉 Dobrze że się nie zdążył zagotować 😃 Wszędzie jakieś niebezpieczeństwa czyhają, nawet w kompocie 😆

Ja już powoli zaczynam znosić jajo przed jutrzejszą wizytą, ale staram się jeszcze trzymać nerwy na wodzy. Objawy mi się rozkręcają, mdłości mam znacznie większe niż w przypadku czerwcowej ciąży, w zasadzie cały dzień mi towarzyszą, choć jeszcze nie są jakieś bardzo nasilone. Cieszę się paradoksalnie że są. I wiecie co - odrzuciło mnie od kawy 😆 Właśnie mecze jedna już godzinę, bo głowa uzależniona dalej, ale ciało już sie sprzeciwia. Ciągle szukam jakichś analogii/przeciwieństw w stosunku do tamtej ciąży, choć wiem że te porównania nie mają sensu. Wyliczyłam np. że zarówno ostatnim razem, jak i tym razem minie dokładnie tyle samo dni od pierwszego cienia pozytywa na teście do wizyty. Wtedy beta rosła wolniej i na USG widać było tylko pęcherzyk ciążowy, bez zarodka. Ciekawe co zobaczę jutro.
    Dobrego dnia kochane ❤️🥰

cukierniczka, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• cukierniczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa mnie też maksymalnie odrzuciło od kawy, dopiero jakoś od 15 tygodnia pije sobie ze smakiem jedną bezkofeinowa dziennie.

Będziemy mocno trzymać kciuki 🤞🍀🥰

Namisa lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem jak dużo musiał byściezjeść tego cynamonu żeby zaszkodzić dziecku ☺️

W żadnej ciąży nie odmawiałam sobie np jabłecznika, a dodaję cynamon, czy kompotu ze śliwek z cynamonem od czasu do czasu ☺️
    Wszystko z umiarem. Najbardziej niebezpieczny jest 1 trymestr ciąży i wtedy można być bardziej ostrożnym.

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie was tu nadrobiłam i tez się przeraziłam tym cynamonem, bo ja normalnie jem 😬 Ja już czasem nie wiem, co można, a czego nie można, co chwila to coś nowego mi się pojawia, okropność :D

Verlie, gratulacje, będzie piękna dziewczynka ❤️

Zuzka, jaki cudny maluszek! 😍

Namisa, ja od wczoraj już tak panikuje przed tą serduszkową, ze nie mogę się opanować, śnią mi się jakieś głupoty, ciagle o tym myśle, a to jeszcze prawie tydzień. U mnie objawów prawie żadnych nie ma, tylko ta senność i dalszy bol piersi, i dlatego tak trochę mnie to martwi. Ale cóż, miejmy nadzieje, ze będzie dobrze. Trzymam kciuki za Twoja wizytę ❤️

No i dziewczyny, jak wy tu pięknie rosniecie z bobaskami, już tak daleko jesteście, a ja ciagle pamietam wasze testy ❤️😂

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:
    Właśnie was tu nadrobiłam i tez się przeraziłam tym cynamonem, bo ja normalnie jem 😬 Ja już czasem nie wiem, co można, a czego nie można, co chwila to coś nowego mi się pojawia, okropność :D

Namisa, ja od wczoraj już tak panikuje przed tą serduszkową, ze nie mogę się opanować, śnią mi się jakieś głupoty, ciagle o tym myśle, a to jeszcze prawie tydzień. U mnie objawów prawie żadnych nie ma, tylko ta senność i dalszy bol piersi, i dlatego tak trochę mnie to martwi. Ale cóż, miejmy nadzieje, ze będzie dobrze. Trzymam kciuki za Twoja wizytę ❤️

No i dziewczyny, jak wy tu pięknie rosniecie z bobaskami, już tak daleko jesteście, a ja ciagle pamietam wasze testy ❤️😂

Wszystko będzie dobrze, z niecierpliwością czekam na nową fotkę Twojego bombelka 💗💗💗

Babova, Poziomka9204, Kofii lubią tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, będzie super wizyta 😍

Ja też jutro wizytuję, oczywiście, jak to ja, już się mocno stresuję, ale wynagradza to obraz Dzidziulki na ekranie 😍

Babova, ja też tak miałam. Jedyne co, to mocny ból piersi i senność. Już o 19 najchętniej bym spala. Mdłości delikatne, i to chyba tylko wtedy jak się na tym skupiałam. Będzie super 😍

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Namisa, będzie super wizyta 😍

Ja też jutro wizytuję, oczywiście, jak to ja, już się mocno stresuję, ale wynagradza to obraz Dzidziulki na ekranie 😍

Babova, ja też tak miałam. Jedyne co, to mocny ból piersi i senność. Już o 19 najchętniej bym spala. Mdłości delikatne, i to chyba tylko wtedy jak się na tym skupiałam. Będzie super 😍

W takim razie tez trzymam kciuki za wizytę! ❤️

Nutka85 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babova wrote:

Kochana ciesz się póki nie masz tych wstrętnych objawów, bo one potrafią przyjść znienacka 🙈
    Czekamy cierpliwie na twoją wizytę. 😊

Babova lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z 'zakazanych' produktów to najbardziej dobijają zioła, bo nie mam teraz co pić - herbatę ograniczać, bo kofeina (a dotąd dwie kawki dziennie wlatywały więc już limit kofeinowy wyczerpany), zioła nie, bo niezbadane. A ja jesienią wody pije tyle co nic, jakoś mi nie wchodzi za bardzo. Wiec pije te max dwie herbaty a potem sącze tego roibbosa, ale bez większego entuzjazmu. Pewnie nie będę się tak cisnąć całą ciążę, ale ten pierwszy trymestr to jest takie dmuchanie na zimne jednak 🙄
    Babova będzie dobrze, jeszcze tylko chwila i zobaczysz serducho ❤️ Czyli masz jakieś objawy - senność i ból piersi 😃 I te głupie sny o których wspominasz to też jest (choć mniej typowy) objaw ciąży z tego co kojarzę - u mnie każda noc to hit normalnie xD Dziś np. śniło mi się że będac w zaawansowanej ciąży zdecydowałam że muszę sobie dorobić i poszłam pracować na magazyn do sklepu w którym pracowałam jako nastolatka 🙃 Jakoś tak w okolicach wypłaty przypomniałam sobie że ja przecież mam pracę i jestem na L4, więc nie mogę teraz dostać wypłaty na konto bo mi anulują zasiłek xDD Obudziłam się z autentycznym przerażeniem 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 09:07

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Tak czytam sobie na was czytam wczoraj, robiąc w międzyczasie kompot ze śliwek, i natrafiłam na te twoją wzmiankę o cynamonie 😳 Od razu do internetu, szybki reasearch - i ciach, gruba laska cynamonu out z kompotu 😉 Dobrze że się nie zdążył zagotować 😃 Wszędzie jakieś niebezpieczeństwa czyhają, nawet w kompocie 😆

Ja już powoli zaczynam znosić jajo przed jutrzejszą wizytą, ale staram się jeszcze trzymać nerwy na wodzy. Objawy mi się rozkręcają, mdłości mam znacznie większe niż w przypadku czerwcowej ciąży, w zasadzie cały dzień mi towarzyszą, choć jeszcze nie są jakieś bardzo nasilone. Cieszę się paradoksalnie że są. I wiecie co - odrzuciło mnie od kawy 😆 Właśnie mecze jedna już godzinę, bo głowa uzależniona dalej, ale ciało już sie sprzeciwia. Ciągle szukam jakichś analogii/przeciwieństw w stosunku do tamtej ciąży, choć wiem że te porównania nie mają sensu. Wyliczyłam np. że zarówno ostatnim razem, jak i tym razem minie dokładnie tyle samo dni od pierwszego cienia pozytywa na teście do wizyty. Wtedy beta rosła wolniej i na USG widać było tylko pęcherzyk ciążowy, bez zarodka. Ciekawe co zobaczę jutro.
    Dobrego dnia kochane ❤️🥰

Ojjj z tą kawą to chyba większość z nas przeszła. 🙈 ja na samą myśl o kawie miałam odrzut, a potrafiłam wcześniej pic 3 dziennie. Teraz na szczęście mi minęło i pijam sobie jedną dziennie. 😁

A z tym cynamonem to wydaje mi się, że można używać z rozsądkiem, tzn jak sie szczyptę do czegoś doda nie powinno zaszkodzić. Ja na początku ciąży byłam przeziębiona i nawalilam kurkumy do rosolu, bo tez nie wpadlam na to, ze moze byc z nią cos nie tak. 🤦‍♀️

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Ojjj z tą kawą to chyba większość z nas przeszła. 🙈 ja na samą myśl o kawie miałam odrzut, a potrafiłam wcześniej pic 3 dziennie. Teraz na szczęście mi minęło i pijam sobie jedną dziennie. 😁

A z tym cynamonem to wydaje mi się, że można używać z rozsądkiem, tzn jak sie szczyptę do czegoś doda nie powinno zaszkodzić. Ja na początku ciąży byłam przeziębiona i nawalilam kurkumy do rosolu, bo tez nie wpadlam na to, ze moze byc z nią cos nie tak. 🤦‍♀️

No i patrz, w staraniach takie zalecane, kurkuma przeciwzapalna, same ochy i achy - a tu nagle w ciąży nie można 😉 Kto by za tym nadążył. Nie no, ja generalnie jestem zdania że zdrowej ciąży ciężko zaszkodzić (nie mówię oczywiście o ciężkim kalibrze, jak alkohol czy leki teratogenne) - ale rozsądek i przekonanie to jedno, a serce i własna ciąża to drugie. Szczególnie na tym etapie gdzie tak naprawdę wszystko może się wydarzyć, więc człowiek trochę staje na głowie żeby zwiekszyc szansę na pozytywne zakończenie, mimo że nasz wpływ jest w rzeczywistości mocno ograniczony. Ciąża dla takiego control freaka jak ja to jest prawdziwa próba charakteru 🙄

wellwellwell, Monk@, Kofii lubią tę wiadomość

• cukierniczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, tak te sny to jest coś. Codziennie inny film 🤣
    Dziś mi się śniło że (bylam w ciąży tak jak teraz) koleżanka mnie namówiła, żeby wziąć udział w rabunku, pełno osób brało w nim udział, ludzie z mojej pracy, koleżanki z jogi, kogo tam nie było. Ostatecznie napad się udal, z łupem pojechalismy do willi siary z killera no i ja się bałam że policja mnie znajdzie po odciskach palców bo były na samochodzie którym jechałam. Ostatecznie wszyscy tam w willi swietowali, jeszcze zaprowadzili mnie na taras i kazali przeprowadzić lekcję jogi a ja stres że się nie przygotowałam 🤣 no i potem wyszłam wcześniej i było mi glupio bo wiedziałam że wracam do domu i co ja powiem mężowi, głupio mi się przyznać że brałam udział w napadzie 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 09:15

Namisa lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa czekam bardzo na wieści z Twojej wizyty ❤️

Namisa lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Hahaha, tak te sny to jest coś. Codziennie inny film 🤣
    Dziś mi się śniło że (bylam w ciąży tak jak teraz) koleżanka mnie namówiła, żeby wziąć udział w rabunku, pełno osób brało w nim udział, ludzie z mojej pracy, koleżanki z jogi, kogo tam nie było. Ostatecznie napad się udal, z łupem pojechalismy do willi siary z killera no i ja się bałam że policja mnie znajdzie po odciskach palców bo były na samochodzie którym jechałam. Ostatecznie wszyscy tam w willi swietowali, jeszcze zaprowadzili mnie na taras i kazali przeprowadzić lekcję jogi a ja stres że się nie przygotowałam 🤣 no i potem wyszłam wcześniej i było mi glupio bo wiedziałam że wracam do domu i co ja powiem mężowi, głupio mi się przyznać że brałam udział w napadzie 🤣🤣🤣

Hahahaha 🤣 Normalnie Kryminalni 2.0 😆 Pomieszanie z poplątaniem, mózg na ścianie i joga 😂

cukierniczka lubi tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    No i patrz, w staraniach takie zalecane, kurkuma przeciwzapalna, same ochy i achy - a tu nagle w ciąży nie można 😉 Kto by za tym nadążył. Nie no, ja generalnie jestem zdania że zdrowej ciąży ciężko zaszkodzić (nie mówię oczywiście o ciężkim kalibrze, jak alkohol czy leki teratogenne) - ale rozsądek i przekonanie to jedno, a serce i własna ciąża to drugie. Szczególnie na tym etapie gdzie tak naprawdę wszystko może się wydarzyć, więc człowiek trochę staje na głowie żeby zwiekszyc szansę na pozytywne zakończenie, mimo że nasz wpływ jest w rzeczywistości mocno ograniczony. Ciąża dla takiego control freaka jak ja to jest prawdziwa próba charakteru 🙄

Jasne, to zrozumiałe 😊 zwlaszcza jak ma się już jakieś przykre doświadczenia.
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. 🤞
    Trochę nas w tym tygodniu wizytuje.

Namisa lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Mnie z 'zakazanych' produktów to najbardziej dobijają zioła, bo nie mam teraz co pić - herbatę ograniczać, bo kofeina (a dotąd dwie kawki dziennie wlatywały więc już limit kofeinowy wyczerpany), zioła nie, bo niezbadane. A ja jesienią wody pije tyle co nic, jakoś mi nie wchodzi za bardzo. Wiec pije te max dwie herbaty a potem sącze tego roibbosa, ale bez większego entuzjazmu. Pewnie nie będę się tak cisnąć całą ciążę, ale ten pierwszy trymestr to jest takie dmuchanie na zimne jednak 🙄
    Babova będzie dobrze, jeszcze tylko chwila i zobaczysz serducho ❤️ Czyli masz jakieś objawy - senność i ból piersi 😃 I te głupie sny o których wspominasz to też jest (choć mniej typowy) objaw ciąży z tego co kojarzę - u mnie każda noc to hit normalnie xD Dziś np. śniło mi się że będac w zaawansowanej ciąży zdecydowałam że muszę sobie dorobić i poszłam pracować na magazyn do sklepu w którym pracowałam jako nastolatka 🙃 Jakoś tak w okolicach wypłaty przypomniałam sobie że ja przecież mam pracę i jestem na L4, więc nie mogę teraz dostać wypłaty na konto bo mi anulują zasiłek xDD Obudziłam się z autentycznym przerażeniem 😆
    Ja zioła pije, wiem, ze można spokojnie pokrzywe, rumianek, miętę, melisę. Wiec pokrzywe popijam codziennie zamiast herbaty porannej, dodatkowo jedna kawę, a reszta to woda.

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 3.10. – 399,130

👩 27 l.
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ