W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak właściwie, to dalsza diagnostyka to tylko byłaby amniopunkcja, na którą bym się nie zdecydowała to po pierwsze. A po drugie on mówił, że jeden "soft marker" nie jest wskazaniem. Chyba zostało mi czekać i tyle... No i ewentualnie na kolejnej wizycie sprawdzać, czy coś się zmienia.
Teraz mam wizytę za dwa tygodnie, bo musi skontrolować tę ilość wód.
A kontroli u innego nie brałam pod uwagę, bo temu ufam na tyle, że jakby inny mi nawet co innego powiedział, to chyba bym bardziej wierzyła temu mojemu.Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Nutka, kochana, rozumiem doskonale Twój stres 🥺 nie czytaj proszę niczego i może faktycznie wybierz się do innego lekarza na jakąś konsultację? Czy innego nie chcesz po prostu (pamiętam Twoją historię i wiem, że ten to ten jedyny lekarz)? Czy lekarz coś mówił, że będziecie to kontrolować na kolejnych wizytach, skoro dalszą diagnostyka nie jest konieczna? No i pytanie, czy tę diagnostykę mimo wszystko można poszerzać, bo to, że on uważa, że jest ok i nie trzeba, to jedno, ale jeśli można i chcesz, to może warto?
Well, no to czekamy dalej na wieści, kto tam u Ciebie w brzuszku siedzi 🤪 rozumiem, że przejmujesz się tym wiekiem, sama miałam podobnie, ale myślę, że ważniejsze i dokładniejsze pomiary będą na połówkowych i mam nadzieję, że wtedy się uspokoisz ❤️ masz już jakiś termin?
Na razie kolejna zwykła wizyta za 3 tyg. czyli 10.11. i wtedy sie będę umawiac na polowkowe tak zeby byly gdzies w 21t.
Poziomka to jak tak dalej pójdzie to mój dzidziuch będzie mial same brązowe i białe ubranka xD ja to się nie umiem powstrzymać przed kupowaniem... 🙈Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nutka może dzidzia będzie miała mały, śliczny nosek
Dam Ci przykład z mojej ciąży z córka - na połówkowych wyszła torbiel splotów w główce. Marker zespołu Edwardsa. Lekarz powiedział, ze wsyzstko inne w normie i ze powinno się wchłonąć i być okej. Ja sobie pomyślałam po usg, ze jedyne co wiem o torbielach to to, ze sie wchłaniają i zaufałam lekarzowi, nie stresowałam sie tym. Faktycznie wchłonęło sie przez kilka tygodni, młoda zdrowa
To był tylko jeden marker. Wiec głowa do góry, jedno odchylenie o niczym nie świadczy i jeśli lekarz uspokaja, to już w ogóle kilka głębokich oddechów ❤️ Ściskam mocno, jakby coś było nie tak, na pewno lekarz by Ci powiedział i zlecił dodatkowe badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2022, 14:46
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Tak właściwie, to dalsza diagnostyka to tylko byłaby amniopunkcja, na którą bym się nie zdecydowała to po pierwsze. A po drugie on mówił, że jeden "soft marker" nie jest wskazaniem. Chyba zostało mi czekać i tyle... No i ewentualnie na kolejnej wizycie sprawdzać, czy coś się zmienia.
Teraz mam wizytę za dwa tygodnie, bo musi skontrolować tę ilość wód.
A kontroli u innego nie brałam pod uwagę, bo temu ufam na tyle, że jakby inny mi nawet co innego powiedział, to chyba bym bardziej wierzyła temu mojemu. -
Nutka, zgadzam się z dziewczynami, jeśli lekarz nie chce pogłębiać diagnostyki, to znaczy, że to nie jest dla niego niepokojące. Na następnej wizycie wszystko będzie ok 💗
well, ale mały psotnik siedzi u Ciebie w brzuszku!Poziomka9204 lubi tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa 😘
Monk@, jeśli chodzi o glukozę to powiedział, że parametry nerkowe w normie, że cukrzycy nie ma. Więc po prostu po ciąży kontrolować, może nefrolog. Ale na razie nie nie ma co się martwić, bo wszystko inne w moczu w normie.
Miałam też pobrane wymazy (no, dzisiaj trochę bolało), żeby kontrolować czy są bakterie i grzyby czy już nie.
No i byłam też u psychiatry, mam zaświadczenie o tokofobii (choć na wyrost, ale ze względu na pochwicę musiałam mieć coś takiego) i będzie CC.wellwellwell, Poziomka9204, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Nutka na pewno będzie dobrze, a faktycznie z tego co widzę to lekarze chuchają i dmuchają na kobiety w ciąży więc jak tylko byłby cień potrzeby zrobić dalszą diagnostykę to na pewno by Cię skierował. 🍀
Well, rozumiem rozczarowanie. Nie wiem jak to jest u Ciebie ale u mnie na wizytach właśnie tylko tak zerka czy serce bije i tyle, doslownie kilkanaście sekund. Co prawda wtedy nie liczy sobie za te usg ale też sobie czasem myślę, że wolałabym, żeby tam dokładniej wszystko obejrzeć.15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Nutka, jak wyżej, skoro nie skierował cię na dalszą diagnostykę to nic nie znaczy. Co do ilości wód, kazał ci uzupełniać płyny? Mi zawsze w pierwszej ciąży wychodziło że miałam ich za dużo, ale też brzuch miałam wielki 🥴
CC to znaczy że nam się rozpakujesz jeszcze w tym roku? 😱
Well, a to lobuziak! Kompletnie Cię rozumiem odnośnie braku zdjęć, ja miałam takie odczucia po połówkowych, że nie mam ani jednego zdjęcia a dzidzia się ładnie dawała mierzyć więc miał na ekranie tylko nie drukował 🥴
Ja mam kolejny pasztet w szkole 😂 i to taki ze ja się teraz śmieje, ale mój syn nie wrócił zadowolony, już po minie w drzwiach widziałam że jest coś nie halo. Mówi mi że nie poszedł mu sprawdzian z biologii, to się pytam jak to jak wczoraj uczyliśmy się razem i umiał. To że miał całkiem coś innego, nie znał tych pojęć i że napewno tego nie zaliczyl. W tym momencie wpadło w edzienniku wiadomość od nauczyciela od biologii, że kilkoro dzieci dostało sprawdzian klasy 7 😁😁😁😁 gdzie mój jest w 5, więc nie miał prawa znać tego 😂 chyba musiał to zauważyć jak sprawdzał te sprawdziany 🤪wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Właśnie Nutka! W takim razie termin będziesz miec na grudzien? 😯 toż to lada moment!
Kasioola jejku biedny synek, zestresował sie niepotrzebnie 😁
Dziewczyny a jak macie usg 3d/4d to lekarze sami wam je robią czy prosicie o takie usg? Wiem, ze moj lekarz ma taki sprzet, ale nigdy nic mi o tym sam nie mowil i zawsze mam robione takie zwykle usg.Kasiooola lubi tę wiadomość
-
Nutka nie martw się, lekarz na pewno będzie to monitorował na wizytach 💖
Well szkoda ze się bobas nie ujawnił😔 znam to niestety, mógłby się pokazać, ale nie chce 😅 ja nie miałam nigdy usg 3d/4d, moja lekarka nie ma takiego sprzętu, na prenatalnych to było dodatkowo płatne i stwierdziłam że zrobimy to przy 3 prenatalnych 😊
Ja strasznie opadłam z sił... całe przedpołudnie leżałam i drzemałam, na tyle ile pozwolił mi zatkany nos... nawet nie mam siły czytać ani oglądać seriali 😔wellwellwell lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Właśnie Nutka! W takim razie termin będziesz miec na grudzien? 😯 toż to lada moment!
Dziewczyny a jak macie usg 3d/4d to lekarze sami wam je robią czy prosicie o takie usg? Wiem, ze moj lekarz ma taki sprzet, ale nigdy nic mi o tym sam nie mowil i zawsze mam robione takie zwykle usg.
Moja lekarka przerzuca w trakcie usg na obraz 3d u drukuje mi zawsze jedno zdjęcie buzki 😊 mam już dwa z dwóch ostatnich wizyt. Na połówkowych wogole mi nie pokazał na 3d.
Na usg 3 trymestru zapisałam się do Krakowa do klinki na specjalnie usg 3d/4d z możliwością nagrania na pendrive fragmentu usg.
Wiem że to dodatkowo płatne, ale będę mieć jakąś pamiątkę.wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
wellwellwell wrote:Właśnie Nutka! W takim razie termin będziesz miec na grudzien? 😯 toż to lada moment!
Dziewczyny a jak macie usg 3d/4d to lekarze sami wam je robią czy prosicie o takie usg? Wiem, ze moj lekarz ma taki sprzet, ale nigdy nic mi o tym sam nie mowil i zawsze mam robione takie zwykle usg.
Ja ten jeden raz teraz jak byłam na prenatalnych to nie prosiłam, doktor sam zrobił. No i byłam u niego pierwszy raz.
Będę chciała chyba do niego chodzić, ale szkoda mi tez tej wizyty na NFZ co mam zaplanowaną na 27.10 - więc chyba pójdę, bo mam też skierowania na krzywą i wszystkie badania, które zalecił też doktor prywatnie - zrobię badania, podejrzymy Zochę, a do nowego doktora pójdę w listopadzie, tak jak zalecałteraz nie wiem jak się "wymiksować" z tego NFZ, bo tam to mam już nawet wyznaczone USG II trymestru
pocieszyło mnie to, że nowy doktor powiedział dokładnie to, co te lekarki na nfz, co do schodzenia z metforminy i luteiny, to mi dało trochę więcej zaufania do tej poradni patologii, bo wrażenia nie były za dobre.
Ale i tak ten doktor prywatnie jakoś bardziej do mnie przemawiawiadomo, prywatnie zawsze jakoś lepiej, lekarz ma więcej czasu, a tam na NFZ to chociaż wizyta była szczegółowa, to czułam, że mnie pospieszają, bo już godzinna obsuwa...
wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Nutka, dobrze kojarzę, że chodzisz do Jarzębskiego? Czy to jednak nie Ty?💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
wellwellwell wrote:Na razie kolejna zwykła wizyta za 3 tyg. czyli 10.11. i wtedy sie będę umawiac na polowkowe tak zeby byly gdzies w 21t.
Poziomka to jak tak dalej pójdzie to mój dzidziuch będzie mial same brązowe i białe ubranka xD ja to się nie umiem powstrzymać przed kupowaniem... 🙈👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kasiooola wrote:Nutka, jak wyżej, skoro nie skierował cię na dalszą diagnostykę to nic nie znaczy. Co do ilości wód, kazał ci uzupełniać płyny? Mi zawsze w pierwszej ciąży wychodziło że miałam ich za dużo, ale też brzuch miałam wielki 🥴
CC to znaczy że nam się rozpakujesz jeszcze w tym roku? 😱
Well, a to lobuziak! Kompletnie Cię rozumiem odnośnie braku zdjęć, ja miałam takie odczucia po połówkowych, że nie mam ani jednego zdjęcia a dzidzia się ładnie dawała mierzyć więc miał na ekranie tylko nie drukował 🥴
Ja mam kolejny pasztet w szkole 😂 i to taki ze ja się teraz śmieje, ale mój syn nie wrócił zadowolony, już po minie w drzwiach widziałam że jest coś nie halo. Mówi mi że nie poszedł mu sprawdzian z biologii, to się pytam jak to jak wczoraj uczyliśmy się razem i umiał. To że miał całkiem coś innego, nie znał tych pojęć i że napewno tego nie zaliczyl. W tym momencie wpadło w edzienniku wiadomość od nauczyciela od biologii, że kilkoro dzieci dostało sprawdzian klasy 7 😁😁😁😁 gdzie mój jest w 5, więc nie miał prawa znać tego 😂 chyba musiał to zauważyć jak sprawdzał te sprawdziany 🤪Kasiooola lubi tę wiadomość
👫 33lata
Nutka85 wrote:Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa 😘
Monk@, jeśli chodzi o glukozę to powiedział, że parametry nerkowe w normie, że cukrzycy nie ma. Więc po prostu po ciąży kontrolować, może nefrolog. Ale na razie nie nie ma co się martwić, bo wszystko inne w moczu w normie.
Miałam też pobrane wymazy (no, dzisiaj trochę bolało), żeby kontrolować czy są bakterie i grzyby czy już nie.
No i byłam też u psychiatry, mam zaświadczenie o tokofobii (choć na wyrost, ale ze względu na pochwicę musiałam mieć coś takiego) i będzie CC.👫 33lata
Kasia95 wrote:Nutka, dobrze kojarzę, że chodzisz do Jarzębskiego? Czy to jednak nie Ty?
Tak, ja cały czas do niego.
-
Poziomka, ja teraz mam za dwa tygodnie wizytę. I to już będzie badanie 3trymestru 😱 oby było dobre... 🥺🥺🥺
Jeśli chodzi o CC to on mówił, że tydzień przed terminem. Termin mam na 12.01 więc będzie początek stycznia pewnie. Z tego co wiem, to on dyżury ma w szpitalu we wtorki, więc może to będzie 3 lub 10? Ale tak sobie gdybam, bo nie rozmawialiśmy o tym jeszcze.cukierniczka, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość