W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
verliebtindich wrote:Hej!
My byliśmy na weekend w moich stronach, byliśmy na grobach i jestem taka umęczona po tym weekendzie, ze cały dzień dziś siły zbieram...
Well, mnie też ostatnio ciągle bolą plecy, na początku w dole pleców, a teraz to cała góra. Więc nie wiem, czy w ogóle mam to wiązać z ciążą? Ten dół pleców to może i tak, ale barki? Łopatki? 😬
Poziomka, u nas tez sie tak zrobiło szaro, aż się musiałam przyjrzeć, czy to pada, czy mgła taka była
Jak tam u Was plany na jutro, grobbing?
Bardzo możliwe ze cię tam boli bo zmieniła ci się postawa, zobacz w lustrze czy widzisz różnice. Jeśli po odpoczynku będzie Cię bolało może warto to skonsultować z fizjo.
Ja jutro do pracy w Danii nie ma święta. Zapale symbolicznie świeczkę wieczorem. Jak byłam w Pl w wakacje to zrobiłam objazd po najbliższej rodzinie.
Uważajcie na siebie w drodze na cmentarz, jak co roku jest duży ruch to łatwo o wypadki. Spokojnego długiego weekendu.
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
My byliśmy na weekend w moich stronach, byliśmy na grobach i jestem taka umęczona po tym weekendzie, ze cały dzień dziś siły zbieram...
Well, mnie też ostatnio ciągle bolą plecy, na początku w dole pleców, a teraz to cała góra. Więc nie wiem, czy w ogóle mam to wiązać z ciążą? Ten dół pleców to może i tak, ale barki? Łopatki? 😬
Poziomka, u nas tez sie tak zrobiło szaro, aż się musiałam przyjrzeć, czy to pada, czy mgła taka była
My już od kilku lat nie chodzimy na cmentarz we wszystkich świętych, nie lubię tej bitwy o miejsca parkingowe i przeciskania się między alejkami 😅 -
Plecy, też bym zwaliła na ciążę, te barki, łopatki, no dzizys, zmiana środka ciężkości się szykuje 😁
U mnie na szczęście tylko groby u mnie na wiosce, więc mamy w planach iść na spacer, jak dam radę bo mecze się coraz więcej. 🥴
Ehh, mój P dopiero wrócił i w niedzielę już znika, póki nie było potwierdzonych biletów to myślałam że mamy przynajmniej 2 tygodnie a tu wyszedł tydzień... No nic biorę garściami czas razem 🥰Poziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Mam nadzieję, że jeszcze o mnie nie zapomnialyscie ❤️
Miałam mieć dzisiaj badanie 3 trymestru, ale przychodnia odwołała godzinę wcześniej, bo lekarz utknął w szpitalu na jakieś poważnej operacji. Więc mam wizytę za tydzień. Tradycja przekładania wizyt wchodzi na wyższy poziom.
Miałam nadzieję, że lekarz wszystko dokładnie sprawdzi i mnie uspokoi, więc jak odwołali wizytę, to aż się poryczalam.
Ciężki czas ostatnio mam. W piątek pochowaliśmy teścia 😔 6 tygodni od diagnozy, 8 tygodni od pierwszych objawów. Staram się trochę dystansować, ale bardzo to dotyka wszystkich.
Przepraszam, wróciłam troszkę i od razu smęcę 😔
Czytam Was na bieżąco, ale nie jestem w stanie do każdego tematu się odnieść.
Postaram się być tu częściej, bardzo mi Was brakowało 💔
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nutka, bardzo współczuję takiej trudnej sytuacji
Trzymaj się, bądź silna dla maluszka 💝Nutka85 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Nutka przykro mi z powodu obrotu spraw. Trzymaj się. Bedziemy trzymać kciuki za twoją wizytę za tydzień.
Ja jestem w moim rodzinnym mieście, jutro idziemy na cmenatrz i po obiedzie wracamy juz do siebie.Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
A ogólnie jak samopoczucie w ciąży? Jak mieszkanie na swoim? 🥰👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Nutka85 wrote:Mam nadzieję, że jeszcze o mnie nie zapomnialyscie ❤️
Miałam mieć dzisiaj badanie 3 trymestru, ale przychodnia odwołała godzinę wcześniej, bo lekarz utknął w szpitalu na jakieś poważnej operacji. Więc mam wizytę za tydzień. Tradycja przekładania wizyt wchodzi na wyższy poziom.
Miałam nadzieję, że lekarz wszystko dokładnie sprawdzi i mnie uspokoi, więc jak odwołali wizytę, to aż się poryczalam.
Ciężki czas ostatnio mam. W piątek pochowaliśmy teścia 😔 6 tygodni od diagnozy, 8 tygodni od pierwszych objawów. Staram się trochę dystansować, ale bardzo to dotyka wszystkich.
Przepraszam, wróciłam troszkę i od razu smęcę 😔
Czytam Was na bieżąco, ale nie jestem w stanie do każdego tematu się odnieść.
Postaram się być tu częściej, bardzo mi Was brakowało 💔
Przykro mi z powodu teścia, niestety na takie rzeczy nie mamy wpływu 😥😔 i nie smęcisz nawet tak nie myśl, my tutaj zawsze czekamy na wiadomości od Ciebie.
Nutka85 lubi tę wiadomość
👫 33lata
Kasiooola wrote:Plecy, też bym zwaliła na ciążę, te barki, łopatki, no dzizys, zmiana środka ciężkości się szykuje 😁
U mnie na szczęście tylko groby u mnie na wiosce, więc mamy w planach iść na spacer, jak dam radę bo mecze się coraz więcej. 🥴
Ehh, mój P dopiero wrócił i w niedzielę już znika, póki nie było potwierdzonych biletów to myślałam że mamy przynajmniej 2 tygodnie a tu wyszedł tydzień... No nic biorę garściami czas razem 🥰
Szkoda, że tylko tydzień, wyciągnijcie z tego ile się da 😊Kasiooola lubi tę wiadomość
👫 33lata
Nutka, bardzo mi przykro że Was to spotkało. 💔 Przytulam Cię mocno❤️
My mieliśmy kiepska noc, mój P wczoraj miał druga dawkę na covid, w nocy był cały rozpalony aż mnie parzył, więc zmierzyłam mu gorączkę, miał 38,5 🤪 teraz odsypia więc już wygląda lepiej.
Dziewczyny miłego dnia ❤️
Dzisiaj jest pierwsze takie święto bez mojego Dziadzia, którego pochowaliśmy w zeszłorocznego sylwestra.Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Nutka przykro mi z powodu Twojego teścia. I dlatego, ze masz w ciąży takie stresy. Trzymajcie się z małą ❤️
My dziś w domu, mieszkamy blisko cmentarza, odkąd tu mieszkamy chodzimy co roku zapalić tam symboliczny znicz pamiętając o zmarłych z naszych rodzin, bo większość jest daleko od nas pochowanych. No i pokazujemy w tej sposób naszemu pierwszemu dzidziusiowi, ze o nim myślimy, opowiadam zawsze po drodze córeczce, ze idziemy się pomodlic do jej brata lub siostry, żeby się nią opiekował
A teraz na chwile siadam do pracy, miłego dnia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 09:07
-
Nutka, bardzo mi przykro z powodu teścia. Życzę dużo siły. 🥺
Ja wczoraj chciałam zrobić sobie badania krwi zlecone przez moją gin, ale pojechałam do punktu pobrań i na drzwiach przeczytałam informacje, ze zamknięte, otworzą dopiero 2.11. Mieliśmy jechać dzisiaj do rodziny wieczorem, ale przez te moje badania musimy pojechać jutro rano, bo wykupione mam w tej konkretnej placówce. No ale trudno, przynajmniej mąż się wyśpi po pracy, bo wraca wieczorem dopiero. Ale mocno się wkurzylam wczoraj, bo nigdzie nie było informacji o zamknięciu poza napisem na drzwiach 🤬
Mam nadzieje, że spędzicie przyjemnie dzisiejszy wolny dzień.Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Babova wrote:Nutka, bardzo mi przykro z powodu teścia. Życzę dużo siły. 🥺
Ja wczoraj chciałam zrobić sobie badania krwi zlecone przez moją gin, ale pojechałam do punktu pobrań i na drzwiach przeczytałam informacje, ze zamknięte, otworzą dopiero 2.11. Mieliśmy jechać dzisiaj do rodziny wieczorem, ale przez te moje badania musimy pojechać jutro rano, bo wykupione mam w tej konkretnej placówce. No ale trudno, przynajmniej mąż się wyśpi po pracy, bo wraca wieczorem dopiero. Ale mocno się wkurzylam wczoraj, bo nigdzie nie było informacji o zamknięciu poza napisem na drzwiach 🤬
Mam nadzieje, że spędzicie przyjemnie dzisiejszy wolny dzień.
Ja też jutro jadę na badania, robię krzywą cukrową. Nigdy nie miałam tego badania, a po opiniach z forum wiem, że to nic przyjemnego 😅 chciałabym to już mieć za sobą.
Ja mam dziś w planach spacer, a potem chyba rodzina nas odwiedzi 😊 Na cmentarz idę dopiero w weekend 🏵 do południa czytałam książkę, zaczelam rozdział o połogu 🥲 ech dziewczyny, jesteśmy super silne, że znosimy ciążę, poród i połóg. 💪 kobiety są niesamowite.
Miłego dnia 🥰 -
Kofii wrote:Ojaaa ale pech 😕 też bym się wkurzyła w końcu wczoraj był normalny dzień i nie pomyślałabym, że coś może być nieczynne 😑
Ja też jutro jadę na badania, robię krzywą cukrową. Nigdy nie miałam tego badania, a po opiniach z forum wiem, że to nic przyjemnego 😅 chciałabym to już mieć za sobą.
Ja mam dziś w planach spacer, a potem chyba rodzina nas odwiedzi 😊 Na cmentarz idę dopiero w weekend 🏵 do południa czytałam książkę, zaczelam rozdział o połogu 🥲 ech dziewczyny, jesteśmy super silne, że znosimy ciążę, poród i połóg. 💪 kobiety są niesamowite.
Miłego dnia 🥰
Nie nastawiaj się zle na krzywą, wiadomo, ze w ciąży pewnie trudniej wytrzymać bez jedzenia na samym turbo słodkim płynie, ale sama krzywa nie jest taka straszna, ja miałam robioną dwa razy w życiu (bez ciąży) i było o wiele lepiej, niż się nastawiałam
Będzie dobrze, trzymam kciuki, żeby to nie było takie zle doświadczenie. ❤️
Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Koffi ja tez się naczytałam o krzywej w poprzedniej ciąży, a było totalnie okej. Słodki napój, ale da się wypić, ja się po tym dobrze czułam, może u Ciebie tez nie będzie zle
trzymam za to kciuki!
Kofii lubi tę wiadomość
-
Nutka, bardzo mi przykro. Trzymajcie się ciepło 😭💗
Kofii, ja też jutro idę na krzywą. Z tym, że ja mam wątpliwie przyjemne doświadczenie w tym badaniu - nie zliczę, ile to już razy miałam z nim do czynienia. I właśnie z powodu IO mam zwiększone ryzyko cukrzycy i robimy krzywą już wcześniej. Z tych wszystkich razy tylko raz spotkałam się z glukoza cytrynową i to jest game changer. Polecam z całego serca. Jutro idę też do Medicovera (a właśnie tam dostalam cytrynową ostatnio, więc liczę na powtórkę, ale w razie czego mam też swoją cytrynową w torebce). Naprawdę, polecam, bo smakuje jak bardzo bardzo słodka lemoniada.
Kciuki za zarówno przetrwanie badania jak i wyniki! 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 13:23
Nutka85, Kofii lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Do większości laboratoriów można zabrać swoją glukozę smakową kupiona w aptece dziewczyny. Ja właśnie cytrynowa sobie kupowałam i smakowała po prostu jak przesłodzona oranżada
już nie pamietam ile kosztowała dokładnie, ale max 5 złotych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 13:28
verliebtindich, Kofii lubią tę wiadomość
-
Kupiłam cytrynową 😄 jakoś dam radę, szkoda tylko, że będę musiała te 2h siedzieć na krześle w poczekalni, bo tak tu w Luxmedzie jest. Mogłabym iść do innego labu, gdzie są kanapy, ale w Luxmedzie mam za darmo 😅
Verlie też trzymam kciuki za Twoją krzywą! Jak się będę tam źle czuć to będzie mi razniej jak pomyślę, że ktoś to też teraz przeżywa 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 14:40
verliebtindich lubi tę wiadomość
-
Nutka bardzo mi przykro 😢
Kofii weź sobie jakaś kanapkę albo cos co będziesz mogła zjeść po badaniu tak żeby na głodnego nie wychodzić i nie szukać czegoś na mieście.
Będzie dobrze, szkoda ze na krześle tyle czasu ale dasz radę szybko zleci. Idziesz z kimś czy sama?
Ja mam dopiero się umówić po 28 tyg, u nas się robi to badanie w szpitalu, w pierwszej ciąży dostałam prywatny pokój z takim mega wygodnym rozkładanym fotelem i walczyłam sama ze sobą żeby nie zasnąć. I pamietam ze włączyłam tv i wtedy zaczęli ogłaszać ze wprowadzają restrykcje covid, wiec jestem ciekawa czy dostałam ten prywatny pokój przez covid czy po prostu tak jest 🤔
Verlie i kofii trzymam kciuki za wasza krzywa mam nadzieje ze będzie dobrze.