W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja postawiłam w pokoju Julianka na tematykę zwierząt leśnych i generalnie wszędzie nam się to przejawia, nie tylko na ścianach, ale także ubranka 🤭 zabawki, a nawet jego pierwsze urodziny były w tej tematyce 😃
Generalnie na początku Gabrysia będzie spała z nami w sypialni, a Julek sam w pokoju, ale później nie wiem jak to rozwiązać. Starsi synowie mają wspólny pokój, całkiem duży w tematyce morskiej/marynarskiej, a tutaj będę musiała tak to zorganizować żeby w jednym pokoju i Julian i Gabrysia mieli swój dedykowany kącik 🙈
Choć mamy duże mieszkanie (110m2) to jakoś braknie mi miejsca. Chcieliśmy się budować, ale póki co odłożyliśmy te plany, bo ceny są kosmiczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 08:37
Poziomka9204, Kofii, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Ulaa faktycznie macie duże mieszkanie, ale jest też Was spora gromadka 🥰
Gusia zrobiłaś taki opis, że potrafiłam sobie z wizualizować jak bedzie wyglądał ten pokoik 😍
U nas pokój małego będzie raczej wkomponowany w całość mieszkania, wszystkie meble białe, ale chcemy zrobić mocniejsze dodatki w odcieniach mięty, szmaragdu, zobaczymy jaki będzie tego efekt 😊
Dobrego dnia!Gusia_ lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Ale fajnie, że urządzacie pokoiki, nasz synek póki co nie będzie miał swojego 😔 wiadomo że od razu nie będzie potrzebował, a potem to mam nadzieję, że juz sie przeprowadzimy 😄 zrobimy mu później na pewno jego kącik, już wymyśliłam, że książki z jednego regału polecą na strych i tam będą jego zabawki 😄
Kupiłyście śpiworki do spania? Polećcie coś 🙈Ja mam póki co jeden, ale taki cieniutki 😊 i chciałam kupić drugi grubszy, ale nie wiem czy 1 tog czy 2.5 tog, temperaturę mamy 21 stopni w dzień i chyba 20 w nocy 🤔 i też tyle tych firm jest, że ja już nie wiem co będzie dobre 🙈 ten cieniutki chciałam odesłać, ale mąż mówił żeby zostawić, bo można dziecko ubrać w grubsze ubranko i będzie mu ciepło pod takim cienkim 🤔 jejku czemu to wszystko jest takie skomplikowane 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 11:07
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
A skoro już mowa o pokoikach to wg was kiedy jest dobry moment na to, żeby dzieciaczka przenieść do swojego pokoju na noc?
Ja na początek chcę dostawke do lozka, wiec te pol roku na pewno dziecko będzie bliziutko przy mnie. Pozniej juz planuje klasyczne drewniane lozeczko i nie wiem czy wtedy kombinowac, zeby to lozeczko wcisnąć jeszcze do sypialni, czy juz je stawiac w pokoju dziecięcym. Chociaz znajac siebie to pewnie nie umiałabym takiego pol roczniaka zostawić. 😛 -
wellwellwell wrote:A skoro już mowa o pokoikach to wg was kiedy jest dobry moment na to, żeby dzieciaczka przenieść do swojego pokoju na noc?
Ja na początek chcę dostawke do lozka, wiec te pol roku na pewno dziecko będzie bliziutko przy mnie. Pozniej juz planuje klasyczne drewniane lozeczko i nie wiem czy wtedy kombinowac, zeby to lozeczko wcisnąć jeszcze do sypialni, czy juz je stawiac w pokoju dziecięcym. Chociaz znajac siebie to pewnie nie umiałabym takiego pol roczniaka zostawić. 😛
Mój starszy synek tak naprawdę spał sam w pokoju jak miał 4...lata 😁 miał swoje łóżko u nas w sypialni i nie wynosiliśmy tego łóżka, było mi wygodniej go kontrolować jak chorował. Dorosłe łóżko dostał gdy skończył 2 lata i wtedy już spał sam,więc teraz też się nie nastawiam że to będzie szybko, chociaż 6 miesięcy to jeszcze Maluch
wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
wellwellwell wrote:A skoro już mowa o pokoikach to wg was kiedy jest dobry moment na to, żeby dzieciaczka przenieść do swojego pokoju na noc?
Ja na początek chcę dostawke do lozka, wiec te pol roku na pewno dziecko będzie bliziutko przy mnie. Pozniej juz planuje klasyczne drewniane lozeczko i nie wiem czy wtedy kombinowac, zeby to lozeczko wcisnąć jeszcze do sypialni, czy juz je stawiac w pokoju dziecięcym. Chociaz znajac siebie to pewnie nie umiałabym takiego pol roczniaka zostawić. 😛
Moi starsi synowie mieli 2 latka i spali w swoim pokoju, teraz Julek już przesypia nocki (ma 14 miesięcy) także już powoli uważam, że to dobry moment.
Ale zasada jest jedna, nie ma co się sugerować innymi, trzeba podążać za swoim dzieckiem, bo to co u innych niekoniecznie sprawdzi się u Waswellwellwell lubi tę wiadomość
-
Kofii wrote:Ale fajnie, że urządzacie pokoiki, nasz synek póki co nie będzie miał swojego 😔 wiadomo że od razu nie będzie potrzebował, a potem to mam nadzieję, że juz sie przeprowadzimy 😄 zrobimy mu później na pewno jego kącik, już wymyśliłam, że książki z jednego regału polecą na strych i tam będą jego zabawki 😄
Kupiłyście śpiworki do spania? Polećcie coś 🙈Ja mam póki co jeden, ale taki cieniutki 😊 i chciałam kupić drugi grubszy, ale nie wiem czy 1 tog czy 2.5 tog, temperaturę mamy 21 stopni w dzień i chyba 20 w nocy 🤔 i też tyle tych firm jest, że ja już nie wiem co będzie dobre 🙈 ten cieniutki chciałam odesłać, ale mąż mówił żeby zostawić, bo można dziecko ubrać w grubsze ubranko i będzie mu ciepło pod takim cienkim 🤔 jejku czemu to wszystko jest takie skomplikowane 😂
Ja mam dla Julka śpiworek z nogawkami z firmy baby steps. Nam się sprawdzają. Mamy 1 tog, ale w domu mamy ciepło, w nocy 22stKofii lubi tę wiadomość
-
To zależy od dziecka, ja planowałam ze mały będzie z nami w sypialni do roku jak nie dłużej a wyprowadził się jak miał 6,5 m. Budził się 9-12 razy w nocy wiec na próbę wstawiłam turystyczne łóżeczko do jego pokoju i wtedy obudził się tylko 3 razy. I znów wzielam go do sypialni i było 9 pobudek a jak był u siebie w pokoju to budził się 3-5 razy max. Po 2 tyg takich prób zdecydowaliśmy ze mały się wyprowadza bo ewidentnie nie chce z nami spać 😂 widocznie strasznie chrapiemy 😜 i zaczęliśmy się wszyscy w końcu wysypiać 😁
Nadal nie lubi z nami spać a szkoda bo czasami bym chciała się tak potulic, a on jak przyjdzie do nas do łóżka to chwile poleży i się wierci.
A Leon ma pokój z małpami i zwierzaczkami.
Jak mu się znudzi to tylko zmienię naklejki obrazki i pudełka i będzie mial inna tematykę 😜
Ulla ja właśnie takie króliczki wybrałam dla małej do pokoju 😍 piękne sąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 12:23
wellwellwell, Poziomka9204, Ulaa, Kofii lubią tę wiadomość
-
U nas jest tak ciepło w mieszkaniu, próbuję już teraz zbijać temperaturę, ale jest ciężko, więc kompletnie nie wiem jak moje dziecko będzie spało przykryte 🤦♀️ wyjdzie w praniu.
U nas kupiliśmy do sypialni trochę większą dostawkę, ale w ciągu dnia zamierzam małego kłaść w łóżeczku w jego pokoju, żeby też był przyzwyczajony do tego miejsca. Oczywiście tutaj też wszystko zweryfikuje czas 😄 ale można marzyć.wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Well ja tez mysle, ze to zależy od gotowości dziecka. Ja jestem w tej kwestii raczej elastyczna. Kiedyś nie wyobrażałam sobie, żeby młoda miała spac z nami w łóżku, ale jak co pół godziny miałam do niej wstawać to się poddałam i wybrałam spokojny sen. My na razie robimy dla dziewczynek pokoj raczej do zabawy, będzie tam łóżko, ale kiedy będą to spac to nie mam pojęcia 😂 może jak będą dwie trochę starsze to razem będzie im raźniej, zobaczymy. Na razie o tym totalnie nie mysle, chce po prostu jeszcze trochę się cieszyć snem przed porodem 😅❤️
Koffi my mamy na noc w domu ustawione 20,5 stopnia i młoda spała w śpiworkach 2,5 tog. Ja miałam jeden z colorstories for kids a jeden już nie pamietam markiale oba były okej. Teraz Zosia tez bedzie w nich spała, bo mimo częstego prania nie są zniszczone
a moja starsza już spi pod kołdra, w nocy lubi się mieć do czego przytulić, miała śpiworek z nogami, ale nie chce w nim spac, na szczęście za często się nie wykopuje
Kofii, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam śpiworek z colorstories for kids właśnie ze względu na to, że jako jeden z niewielu miał wersje dla maluszków 1,5 tog co u nas w mieszkaniu w bloku będzie idealne bo nie da się obniżyć temperatury poniżej 22 stopni. Tak wiec ja wyszłam z założenia że wole założyć body i pajacyk np plus cieńszy śpiworek niż samo body i grubszy śpiworek który przyda się tylko na mrozy u nas. 😘
A pokoiki śliczne ! My bedxiemy się gnieździć w sypialni malutkiej na razie ale jesteśmy kompaktowi raczej wiec mam pomysł na tą przestrzeń a za rok przeprowadzka do domku wiec wtedy będę szaleć jak Wy 🥰Poziomka9204, Kofii lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Ja mam jeden śpiworek po Leonie, on nie lubił w nim spać zobaczymy jakie preferencje będzie miała mała, najwyżej dokupie 😜
Włączył mi się dziś tryb wicia gniazda. Chodzę i myśle co gdzie przestawić gdzie pomalować.chodzę mierze mój jak mnie zobaczył dziś z miara to aż się blady zrobił, bo wie co to znaczy 😂😂😂
Jak narazie to tylko przemeblowania w kuchni i łazience nie zaplanowałam bo tam za bardzo nie ma jak przestawić 😂😜
Poziomka9204, Kofii lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a co ze śledziami ? W internecie jest takie masło maślane, że nic z tego nie wynika. Jadłam już w ciąży takie z lisnera w sosie koperkowym itd ale już teraz nie wiem czy takie śledzie marynowane (tak jest na opakowaniu) to śledzie surowe czy nie? Któraś ma jakąś wiarygodną wiedzę na ten temat? Strasznie mam ochotę po prostu strasznie29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kremówka wrote:Dziewczyny a co ze śledziami ? W internecie jest takie masło maślane, że nic z tego nie wynika. Jadłam już w ciąży takie z lisnera w sosie koperkowym itd ale już teraz nie wiem czy takie śledzie marynowane (tak jest na opakowaniu) to śledzie surowe czy nie? Któraś ma jakąś wiarygodną wiedzę na ten temat? Strasznie mam ochotę po prostu strasznie
Z tego co kojarzę, można jeść takie matiasy z beczki z solanki, bo ta sól podobno zabija bakterie.
Te marketowe w śmietanie też jadłam, bo lubie 😁 tu niby warto patrzeć na sklad, bo moga miec slaby, ale coz. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 23:08
Kremówka lubi tę wiadomość
-
Kremówka wrote:Dziewczyny a co ze śledziami ? W internecie jest takie masło maślane, że nic z tego nie wynika. Jadłam już w ciąży takie z lisnera w sosie koperkowym itd ale już teraz nie wiem czy takie śledzie marynowane (tak jest na opakowaniu) to śledzie surowe czy nie? Któraś ma jakąś wiarygodną wiedzę na ten temat? Strasznie mam ochotę po prostu strasznie
Możesz jeść, spokojnie ☺️
Mój mąż często przynosi mi od siebie z knajpy i objadam się jak szalona (jak mam fazę oczywiście 😂).Kremówka lubi tę wiadomość
-
Ale macie ładne te pokoiki! 💗
U nas bobo-pokój przy remoncie był malowany na beżowo. Wyszło brzoskwiniowo, co mi się specjalnie nie podobało, ale odkąd wiemy, że to dziewczynka to odetchnęłam i kolorek może zostać, już mi tak nie przeszkadza. Powoli zaczynam mieć jakąś wizję na ten pokój, ale jeszcze w ogóle nie myślałam, jak to rozwiążemy w sypialni.
Dziś w nocy wstawałam na siku chyba z 10 razy, pierwszy raz aż tyle 😬
Chyba ktoś tu się rozpycha 🥰Poziomka9204 lubi tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Ja tez dziś wstawałam mnóstwo razy… A to do toalety, a to młoda płakała, bo jej wychodzi trójka, a to bo mąż chrapał… Jestem nieprzytomna dziś 😅 a planuje po południu pocisnąć z pracą 🤯👌