X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    To jest chyba najlepsze miejsce na kopanie nóżkami 🙈 moja Amelka teraz ma największą imprezę jak mam zamiar zasnąć, a już mam zgage mordercę jak tylko pije cały wieczór wodę 🤣
    Mój dzisiaj soli takie kopniaki, że też noc może być ciekawa 😄 ja jem brzoskwinię z puszki, chodziło za mną coś mokrego 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 00:08

Kasiooola, Kluska95, Anati, mamaleonka lubią tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi herbata miętowa pomogła i woda gazowana jak mi się porządnie odbiło to już było trochę lepiej na żołądku.
    No i oczywiście było dziś spanie w pozycji pół leżącej, jak ja się cieszę ze mam łóżko z takim podnośnikiem ze mogę sobie głowę albo nogi dać wyżej, zgaga mniej doskwiera. Jak będę w Polsce muszę sobie zakupić cos na zgagę, co polecacie?

Miłego dnia 😘

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:
    Mi herbata miętowa pomogła i woda gazowana jak mi się porządnie odbiło to już było trochę lepiej na żołądku.
    No i oczywiście było dziś spanie w pozycji pół leżącej, jak ja się cieszę ze mam łóżko z takim podnośnikiem ze mogę sobie głowę albo nogi dać wyżej, zgaga mniej doskwiera. Jak będę w Polsce muszę sobie zakupić cos na zgagę, co polecacie?

Miłego dnia 😘

Mi na takie uczucie przejedzenia nic nie pomaga. Jedynie to, żeby po jedzeniu nie leżeć, nie być w takiej półleżącej pozycji. Jak się trochę poruszam jest lepiej.

A na sama zgagę to Rennie trochę pomogło, dziś nocka bez zgagi 🤪 ale starałam się zjeść dlugo przed spaniem, nie ma ostatnia chwilę 🙂

Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Witam się po nocnej zabawie w Brzuszku 😁 co się obudziłam i chciałam przekręcić to były tańce 🤪

Poziomka, zazdroszczę jedzenia wieczorem, ja poprostu nie dam rady, jest mi ciężko nawet po wodzie 🤪🤯

Mamaleonka, mi nie pomaga na zgage nic co ginekolog mi poleciła, gaviscon i renni, espumisan, herbata mietowa, rumiankowa nawet ta herbata z koperku włoskiego 🤪 (wiem wiem że nie można, ja się słucham lekarza a nie wypowiedzi na forum co wolno a czego nie)
    Już myślałam żeby spróbować ten cudowny lek na kolki Sab simplex, bo mam do niego dostęp przez połowę czeskiej rodziny 😁

Mój syn odkąd stoi małej łóżeczko pyta kiedy się urodzi i chyba do niego teraz doszło że kilka dni spędzę w szpitalu. Ale też przyznał wczoraj że będzie zamykał drzwi od pokoju żeby się w nocy wyspac 😂 dzisiaj przy śniadaniu pytał czy Amelka będzie z nami jadła to samo jak będzie większa 🥰
    I zaczynam się bać jak to będzie z dwójką, on zawsze jedynak, czy będzie o mała zazdrosny, kurcze tyle pytań bez odpowiedzi. Chociaż mój P mnie pociesza że jest mądry chłopak z niego i wie że maluchem trzeba się zajmować więcej bo nic nie potrafi, ale jak to w praktyce wyjdzie to zobaczymy 🙈

Poziomka9204, Kofii lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Mi na takie uczucie przejedzenia nic nie pomaga. Jedynie to, żeby po jedzeniu nie leżeć, nie być w takiej półleżącej pozycji. Jak się trochę poruszam jest lepiej.

A na sama zgagę to Rennie trochę pomogło, dziś nocka bez zgagi 🤪 ale starałam się zjeść dlugo przed spaniem, nie ma ostatnia chwilę 🙂

Nutka, o to to! Nie leżeć po jedzeniu, a ja wczoraj zaleglam bo byłam taka zmęczona, dziś po obiedzie pójdę na spacer, chociaż dzisiaj ma cały dzień padać 🙈

Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przybijam piątkę z wieczornymi problemami żołądkowymi. Na szczęście zgagi nie mam jak dotąd, nigdy jeszcze w życiu nie miałam ale po kolacji i to nie jakiejś obfitej tak mnie bolą jelita i żołądek, podchodzi prawie wszystko do gardła, niedobrze mi i w ogóle 😬
    A potem jeszcze pół nocy tak mnie męczą jelitka, jeszcze Julek tam gra w piłkę chyba i ojeny. Zdecydowanie czuję, że rośnie ;)

Ja dziś popołudniu idę do proktologa ze swoimi problemami, kilka miałam już przed ciąża, na ten moment nic się na szczęście nie dzieje ale chce skontrolować i porozmawiać jak on przy tym wszystkim widzi poród, trochę się stresuje bo wiadomo że taka wizyta to nic przyjemnego...

Ale za to jutro idę na rogala z makiem i tego się będę trzymać 🤣

verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj cięższy dzień :D
    U mnie wczoraj znowu 🤮...
    Jak na razie to zdecydowanie gorzej znoszę ten drugi trymestr niż pierwszy. Zaczynam mieć też obawy, że za mało jem i za mało przybieram na wadze ... 😬

cukierniczka, powodzenia! Ja kiedyś też miałam problemy tej natury, przeszło, ale wiem, że mogę się w ciąży spodziewać nawrotu, więc obserwuję.

O, i mam też nowy objaw ciążowy, chyba się nie chwaliłam 🤣
    Otóż.... łupież.
    Nigdy nie miałam z tym problemu, a teraz zdziwko...
    Ot, drugi trymestr, złoty okres ciąży 🤣

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny, współczuje wam tych dolegliwości... 😟
    U mnie to z kolei nie ma za bardzo zadnych objawow, ruchow tez nie czuje, wiec ja to ostatnio sie w ogole nie czuje jakbym byla w ciazy😅 brzuch tez bardziej przypomina ciaze spozywcza.

Mialam mieć dzis teleporade u endo z Kielc w medicover, ale zadzwonila do mnie pani z recepcji, ze doktor ma problemy technicze i moja porada sie nie odbedzie... Zaproponowali mi najszybszy termin w poniedziałek i sie zgodzilam, a potem sprawdzilam sobie w aplikacji i sie okazalo, ze mi wbili wizyte stacjonarna w centrum Medicover w Kielcach. 😅
    Znalazlam juz sobie inna teleporade na poniedziałek, ale wkurzylam sie w jaki sposob oni to zalatwiaja i jak na ostatnia chwile odwoluja...
    We wtorek jednak wyslalam wyniki TSH do mojego prowadzacego i zapisal mi Euthyrox 25 do konsultacji z endokrynologiem wlasnie.

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Dzień dobry

Witam się po nocnej zabawie w Brzuszku 😁 co się obudziłam i chciałam przekręcić to były tańce 🤪

Poziomka, zazdroszczę jedzenia wieczorem, ja poprostu nie dam rady, jest mi ciężko nawet po wodzie 🤪🤯

Mamaleonka, mi nie pomaga na zgage nic co ginekolog mi poleciła, gaviscon i renni, espumisan, herbata mietowa, rumiankowa nawet ta herbata z koperku włoskiego 🤪 (wiem wiem że nie można, ja się słucham lekarza a nie wypowiedzi na forum co wolno a czego nie)
    Już myślałam żeby spróbować ten cudowny lek na kolki Sab simplex, bo mam do niego dostęp przez połowę czeskiej rodziny 😁

Mój syn odkąd stoi małej łóżeczko pyta kiedy się urodzi i chyba do niego teraz doszło że kilka dni spędzę w szpitalu. Ale też przyznał wczoraj że będzie zamykał drzwi od pokoju żeby się w nocy wyspac 😂 dzisiaj przy śniadaniu pytał czy Amelka będzie z nami jadła to samo jak będzie większa 🥰
    I zaczynam się bać jak to będzie z dwójką, on zawsze jedynak, czy będzie o mała zazdrosny, kurcze tyle pytań bez odpowiedzi. Chociaż mój P mnie pociesza że jest mądry chłopak z niego i wie że maluchem trzeba się zajmować więcej bo nic nie potrafi, ale jak to w praktyce wyjdzie to zobaczymy 🙈
    Też mam wieczory, że nic nie jem 😊

Maluch całą noc kopał i aktualnie też to robi, w tym tygodniu jest mocno aktywny 😊 najlepiej lubi zasadzić solidnego kopa jak stoję w kolejce w sklepie 🤣

Myślę, że bedzie starał się pomagać przy małej 😊❤️

Kofii, Kasiooola lubią tę wiadomość

👫 33lata

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Hej dziewczyny!

Jak na razie to zdecydowanie gorzej znoszę ten drugi trymestr niż pierwszy. Zaczynam mieć też obawy, że za mało jem i za mało przybieram na wadze ... 😬

cukierniczka, powodzenia! Ja kiedyś też miałam problemy tej natury, przeszło, ale wiem, że mogę się w ciąży spodziewać nawrotu, więc obserwuję.

O, i mam też nowy objaw ciążowy, chyba się nie chwaliłam 🤣
    Otóż.... łupież.
    Nigdy nie miałam z tym problemu, a teraz zdziwko...
    Ot, drugi trymestr, złoty okres ciąży 🤣
    Hormony różnie na nas działają, mi skóra głowy akurat w ciąży się poprawiła, a miałam z nią duże problemy... Ja w II trymestrze miałam gorsze rewolucje żołądkowe niż w I 🤦‍♀️

👫 33lata

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam fajna skore i włosy w ciąży, paznokcie tez jakbym nie spiłowala rosłyby w nieskończoność 😅 w tej ciąży na początku trochę mnie wyrzuciło na twarzy, ale na szczęście to dość szybko zeszło. Rewolucji żołądkowych poza zgaga czasem wieczorem tez nie doświadczam, ale po lekach mija. Jedynie czasem mnie coś ciągnie lub zakłuje no i dwa razy miałam skurcze. Poza tym na razie jest Ok. Szkoda, ze końcówka na pewno taka nie będzie 😂😂❤️

Poziomka9204, Kofii lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam piękna skore i włosy. Nie miałam problemu z alergia i astma nie musiałam nawet brać leków. A teraz jest dramat pełno pryszczy plus okoloustne zapalenie skory ciągle mi zmieniają leki na astmę i alergie bo słabo działają, już sie nie mogę doczekać jak mała wyjdzie i wszystko wróci do normy 😜😁

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jedynym pozytywnym skutkiem ubocznym ciąży hest fakt, że włosy mi się nie przetłuszczają 😅 wcześniej musiałam myć co drugi dzień, a teraz to bym mogła raz w tygodniu 🙈 paznokcie też są ok, nie noszę już hybryd i nic się nie dzieje, a zawsze miałam mega słabe i aż "miękkie".

Ja mam dziś średni dzień, rano byłam na badaniu krwi żeby potwierdzić grupę krwi 🙈 i zapomniałam po tym pojechać do sklepu, potem chwilkę posprzątałam, obejrzałam 1 odcinek Love is blind i zasnęłam na 2h 😅 wróciła mi ostatnio senność jak w 1 trymestrze 😆

Chyba zacznę sobie chodzić z rana na spacery, żeby się trochę rozruszać, kiedyś chodziliśmy z mężem po jego pracy, ale teraz jak on kończy to już ciemno 😕

Aaa i przegapiłam studniówkę 😔 miałam w poniedziałek 😁 (suwaczek mam na inną datę, żeby się dni wg OM zgadzały)

verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• cukierniczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii mi też wróciła senność, szczególnie jak od 5 nie mogę spać, to po śniadanku jak mój Kamil wstaje do pracy ja zajmuje całe łóżko i jeszcze sobie dosypiam ☺

Kofii lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Hej dziewczyny!

Ja jak byłam w tym tygodniu co Ty, to miałam +1 kg 😁 mam nadzieję, że przejdą Ci te wymioty 😔

• Kofii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Kurcze dziewczyny, współczuje wam tych dolegliwości... 😟
    U mnie to z kolei nie ma za bardzo zadnych objawow, ruchow tez nie czuje, wiec ja to ostatnio sie w ogole nie czuje jakbym byla w ciazy😅 brzuch tez bardziej przypomina ciaze spozywcza.

Mialam mieć dzis teleporade u endo z Kielc w medicover, ale zadzwonila do mnie pani z recepcji, ze doktor ma problemy technicze i moja porada sie nie odbedzie... Zaproponowali mi najszybszy termin w poniedziałek i sie zgodzilam, a potem sprawdzilam sobie w aplikacji i sie okazalo, ze mi wbili wizyte stacjonarna w centrum Medicover w Kielcach. 😅
    Znalazlam juz sobie inna teleporade na poniedziałek, ale wkurzylam sie w jaki sposob oni to zalatwiaja i jak na ostatnia chwile odwoluja...
    We wtorek jednak wyslalam wyniki TSH do mojego prowadzacego i zapisal mi Euthyrox 25 do konsultacji z endokrynologiem wlasnie.
    Ech ten Medicover to czasem odwala takie akcje jakby to był NFZ 😁 Dobrze ze się udało znaleźć na poniedziałek 😊 czekam na wieści z dzisiejszej wizyty u gina!

wellwellwell lubi tę wiadomość

• Kofii Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Dzień dobry

Na pewno będzie super starszym bratem 💗

Kasiooola lubi tę wiadomość

• Nutka85 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalam, że tylko ja tak przysypiam wieczorami 🤪
    W nocy się budzę i mam duży problem z zaśnięciem. Czasami zasypiam dopiero po 2 godzinach.
    A wieczorem, to przed 22 najchętniej bym już szła spać 🤦‍♀️

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Ja jak byłam w tym tygodniu co Ty, to miałam +1 kg 😁 mam nadzieję, że przejdą Ci te wymioty 😔

No właśnie u mnie jest tak około +1kg.
    Wg karty ciąży to nawet mniej, na pierwszej wizycie 59,9, dzisiaj 60,3...
    😬😬😬😬😬

Dziwne uczucie, bo w ostatnim czasie to trudno mi było raczej utrzymywać wagę 🤣

Dziś już lepiej na szczęście, ale apetytu wciąż brak...

well, niezłe jaja 😬 dobrze, że znalazłaś nową teleporadę 💗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2022, 18:06

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem po wizycie. Mamy 249g 100% dziewczynki. 💖💖💖
    Strasznie się cieszę, jednak ta świadomość kto siedzi tam w środku naprawdę dużo robi, to już nie jakieś dziecko, tyklko moja córa. 💖
    Lekarz mówi, że wszystko ok. Za 2 tygodnie mamy połówkowe, dokladnie 25.11.😊

verliebtindich, cukierniczka, Nutka85, Kofii, Anati, Namisa, Kasiooola, Poziomka9204, Kremówka, mamaleonka, Kluska95 lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ