X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki tsh z dzis i wyszlo mi 3,630 😲 niby normy dla 2 trymestru w synevo to do 3,440,ale martwi mnie czy ten wynik nie jest mocno za wysoki? Powinnam napisac do mojego gina czy poczekac do wizyty? Bede próbowała sie umówić do endo, ale pewnie na juz nie znajde wizyty.

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well a bierzesz leki na tarczycę? Tak czy inaczej napisałabym do ginekologa, a jak daleko masz do wizyty?

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie właśnie, nigdy nie bralam lekow na tarczyce. Na poczatku ciazy mialam TSH 2,5 a 17.09. 1,8.
    Tylko wtedy robilam na czczo a dzis zjadlam jogurcik ramo przed badaniami, bo bym nie wytrzymala tyle czasu glodna. Nie wiem czy to moglo miec istotny wplyw?

Ginekologa mam w czwartek i udalo mi sie umowic teleporade u endo tez na czwartek.

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po wizycie, łożysko i przepływy dobre, lekarz nie widzi żadnych niepokojących rzeczy, a Gabrysia po prostu będzie drobną dziewczynką.

Dzisiejsze pomiary wyszły nieco bardziej optymistycznie niż wczoraj, może szału nie ma, ale nie są już poza skalą tylko bliżej środka siatki centylowej.
    Szczerze mówiąc to ulżyło mi trochę, bo na usg widać było jak mała połyka wody płodowe, że wód jest dużo, żołądek i pęcherz pełne więc trawienie też jest, wszystkie inne narządy w porządku, tylko w mózgu doktor odnalazł bardzo malutkie torbiele rogów przednich średnica około 4mm, ale mówił, że nie ma się czym martwić, bo dużo dzieci to ma i w 99% wchłaniają się do usg 3 trym.

Dzisiejsza waga Gagrysi wyszła 343g plus minus 50g. Serduszko biło 146/min 💞

Ufam temu lekarzowi, poprowadził dobrze ciążę z najmłodszym synkiem Julkiem i jest naprawdę dobrym specjalistą 🙏

Screenshot-20221108-164310-com-huawei-himovie-overseas.jpg

Namisa, wellwellwell, Nutka85, cukierniczka, Kofii, Kremówka, Poziomka9204, verliebtindich, mamaleonka, Kluska95 lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well nie sądze ze jogurt miałby jakiś wpływ na wynik TSH, nie ma wymagań żeby być na czczo podczas tego badania. Wiem na pewno że w pierwszym trymestrze ten wynik powinnien być max do 2,5, w innym wypadku wskazana jest wizyta u endo. Ale ty już jesteś na późniejszym etapie, może teraz fizjologicznie rośnie? Na pewno warto żeby endokrynolog się wypowiedział, dobrze że udało sie umówić teleporadę.

Ja dziś też po badaniach, wszystko ideolo - aż jestem zaskoczona, bo pierwszy raz w życiu nie mam nawet najmniejszego odchylenia w morfologii, wszystko w widełkach. Glukoza też zaskakująco niska jak na mnie 78 przy normie 70-99. A w sumie się obawiałam, bo z nadmiaru emocji, hormonów i nie wiadomo czego jeszcze wybuchłam dziś płaczem tuż przed wyjściem z domu na badania, przy sprzeczce z mężem. I tak sobie płakałam pół godziny, już przekonana że pewnie TSH mi skoczy albo coś :P Ale jest w porzadku - 1,309 :D Nie wiem czy to kwestia tej sumiennej suplementacji przed tą ciążą, czy czego - ale jestem zadowolona z tych wyników, oby tak dalej :D

wellwellwell, Nutka85, cukierniczka, Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa to cale szczescie, ze wszystko jest dobrze ❤

Namisa gratuluję super wynikow w takim razie 😊 kiefy wizyta?

Ulaa, Namisa lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa, ale ulga! Gabusia po prostu będzie malutką kruszynką. I oczywiście ZDROWĄ ❤️❤️❤️ czekałam na wieści od Ciebie!

Well tarczycy nie trzeba badać na czczo. Dobrze by było zbadać na pewno tez ft4 chociaż ;) ja hashimotka od lat, coś tam w temacie ogarniam ;) mój endokrynolog już by na bank wypisał euthyrox 😅

Namisa tak trzymaj z wynikami ❤️🤰 ja będę robić gdzieś za 2-3 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 18:05

Ulaa, Namisa, wellwellwell lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well dobrze, że udało Ci się umówić endo 😊 zawsze lepiej skonsultować. Mi endokrynolog każe zawsze badać tsh i ft4.

Ulaa piękne zdjęcie, tak się cieszę że wszystko dobrze! 💗

Namisa super, że wyniki dobre 😍💪

Namisa, wellwellwell, Ulaa lubią tę wiadomość

• Namisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Ulaa to cale szczescie, ze wszystko jest dobrze ❤

Namisa gratuluję super wynikow w takim razie 😊 kiefy wizyta?

Kolejna wizyta 30.11 u mojego gina i 06.12 prenatalne 🎅 Z tym że to drugie jeszcze możliwie że ulegnie zmianie, zaklepalam termin na pakiet Luxmed bo one się tam rozchodzą jak świeże bulki, a być może będę robić jednak prywatnie. Chce zrobić test złożony, z pappa i wolna podjednostka beta HCG. Mają go w ofercie w Luxmedzie, więc pewnie wykonują, ale z poziomu portalu pacjenta nie da się umówić. To co mogę umówić sama to jedynie USG 11-13 tygodnia, co też zrobiłam. Pognębie kogoś o to stacjonarnie, a jak nie to po prostu pójdę gdzieś indziej prywatnie w tym terminie.

Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki tsh z dzis i wyszlo mi 3,630 😲 niby normy dla 2 trymestru w synevo to do 3,440,ale martwi mnie czy ten wynik nie jest mocno za wysoki? Powinnam napisac do mojego gina czy poczekac do wizyty? Bede próbowała sie umówić do endo, ale pewnie na juz nie znajde wizyty.
    Niestety TSH jednego dnia może wyjść wysokie, kolejnego dużo niższe. Ja biorąc leki mam od czasu do czasu skoki, ale endokrynolog mówiła, że to w ciąży normalne 😊 poczekaj na spokojnie do wizyty.

cukierniczka, wellwellwell lubią tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Ja już jestem po wizycie, łożysko i przepływy dobre, lekarz nie widzi żadnych niepokojących rzeczy, a Gabrysia po prostu będzie drobną dziewczynką.

Dzisiejsze pomiary wyszły nieco bardziej optymistycznie niż wczoraj, może szału nie ma, ale nie są już poza skalą tylko bliżej środka siatki centylowej.
    Szczerze mówiąc to ulżyło mi trochę, bo na usg widać było jak mała połyka wody płodowe, że wód jest dużo, żołądek i pęcherz pełne więc trawienie też jest, wszystkie inne narządy w porządku, tylko w mózgu doktor odnalazł bardzo malutkie torbiele rogów przednich średnica około 4mm, ale mówił, że nie ma się czym martwić, bo dużo dzieci to ma i w 99% wchłaniają się do usg 3 trym.

Dzisiejsza waga Gagrysi wyszła 343g plus minus 50g. Serduszko biło 146/min 💞

Ufam temu lekarzowi, poprowadził dobrze ciążę z najmłodszym synkiem Julkiem i jest naprawdę dobrym specjalistą 🙏

Screenshot-20221108-164310-com-huawei-himovie-overseas.jpg
    Cieszę się razem z Tobą ❤️❤️❤️

Ulaa lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Kolejna wizyta 30.11 u mojego gina i 06.12 prenatalne 🎅 Z tym że to drugie jeszcze możliwie że ulegnie zmianie, zaklepalam termin na pakiet Luxmed bo one się tam rozchodzą jak świeże bulki, a być może będę robić jednak prywatnie. Chce zrobić test złożony, z pappa i wolna podjednostka beta HCG. Mają go w ofercie w Luxmedzie, więc pewnie wykonują, ale z poziomu portalu pacjenta nie da się umówić. To co mogę umówić sama to jedynie USG 11-13 tygodnia, co też zrobiłam. Pognębie kogoś o to stacjonarnie, a jak nie to po prostu pójdę gdzieś indziej prywatnie w tym terminie.
    A przez infolinię Cię na to nie umówią? 😊 U mnie na każde usg trzeba było przez infolinię, nie dało się przez portal pacjenta. Ale ja ostatecznie nie robiłam tych badań w Luxmedzie 😄

• mamaleonka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa super wieści ❤️

Ja dziś mam szalony dzień dużo sprzątania i ogarniania bo jednak się zdecydowaliśmy na szybki wypad do polski. Musiałam załatwić hotel dla kota przejrzeć ubranka po Leonie bo będę je oddawać dla kuzynek. Juz zrobiłam zamówienie z apteki i Allegro. No i najważniejsze umówiłam się na usg 3D/4D 😁 już sie nie mogę doczekać aż zobaczymy nasza kruszynkę 🥰 wizytę mamy 16.11 o 19:20
    Trochę sie boje drogi bo to jednak 1200 km i nie wiem czy dam radę ale już nie ma odwrotu bo wszystko zamówione 😜
    ja już myśle o tych wszystkich pysznych rzeczach które zjem w Pl, będzie po 3 dniach +10 kg 🤣😜
    Jeszcze tydzień do wyjazdu a ja już mam prawie wszystko ogarnięte 😊
    A teraz padam na twarz i ide spać, jutro o 7 mam wizytę u lekarza ale to będzie tylko rozmowa plus pobranie krwi wiec nic ciekawego.
    Dobranoc 😘

wellwellwell, cukierniczka, Ulaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

age.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:
    Ulaa super wieści ❤️

Ja dziś mam szalony dzień dużo sprzątania i ogarniania bo jednak się zdecydowaliśmy na szybki wypad do polski. Musiałam załatwić hotel dla kota przejrzeć ubranka po Leonie bo będę je oddawać dla kuzynek. Juz zrobiłam zamówienie z apteki i Allegro. No i najważniejsze umówiłam się na usg 3D/4D 😁 już sie nie mogę doczekać aż zobaczymy nasza kruszynkę 🥰 wizytę mamy 16.11 o 19:20
    Trochę sie boje drogi bo to jednak 1200 km i nie wiem czy dam radę ale już nie ma odwrotu bo wszystko zamówione 😜
    ja już myśle o tych wszystkich pysznych rzeczach które zjem w Pl, będzie po 3 dniach +10 kg 🤣😜
    Jeszcze tydzień do wyjazdu a ja już mam prawie wszystko ogarnięte 😊
    A teraz padam na twarz i ide spać, jutro o 7 mam wizytę u lekarza ale to będzie tylko rozmowa plus pobranie krwi wiec nic ciekawego.
    Dobranoc 😘
    Super, że się zdecydowaliście. No i te pyszności, kiedy jak nie teraz. Może po prostu róbcie dłuższe przystanki? Trzymam kciuki za badania krwi :)

15.06 ⏸
    29.06 usg jest zarodek
    age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    A przez infolinię Cię na to nie umówią? 😊 U mnie na każde usg trzeba było przez infolinię, nie dało się przez portal pacjenta. Ale ja ostatecznie nie robiłam tych badań w Luxmedzie 😄

Oo, bede próbować, może się uda, jeszcze nie korzystałam z ich infolinii. U mnie w mieście Luxmed ma całkiem spoko sprzęty i lekarzy, z dostępnością terminów gorzej ale do przeżycia. Ostatnio mocno ograniczamy wydatki, więc ten pakiet ratuje mi jednak tyłek - jest mega szeroki, nie płacę praktycznie za nic, każde badanie, specjalisci, nawet dietetyk i fizjoterapeuta. Odkąd mam pakiet to co chwilę jestem u jakiegoś lekarza, nadrabiam zaległości nagromadzone przez lata 😉 Jedyne za co dotąd zapłaciłam to stówka za dwa wypełnienia w zębach - stomatologia jakoś gorzej dofinansowana 😁

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• mamaleonka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Super, że się zdecydowaliście. No i te pyszności, kiedy jak nie teraz. Może po prostu róbcie dłuższe przystanki? Trzymam kciuki za badania krwi :)

Ostatnio śniły mi się pierogi i bajaderki a pewnie jak będę na miejscu to nie będę miała ochoty No ale się zobaczy.
    Z tymi przystankami to jest taki problem ze jedziemy z 2 latkiem wiec im szybciej dojedziemy tym lepiej.
    Najwyżej sobie fotel rozłożę i będę na leżąco jechać 😜

cukierniczka lubi tę wiadomość

age.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dziś trochę słabo spałam, strasznie mnie jelita bolały :/ ale nie o tym, 2 sprawy:
    - jak w temacie wanienki, czy możecie polecić jakaś składaną godną uwagi?
    - bardziej przyziemne - wszędzie te rogale marcinskie, jak to jest z tym makiem - można zjeść rogala? ;)

15.06 ⏸
    29.06 usg jest zarodek
    age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka co do wanienki nie podpowiem, bo my mamy taka zwykła duża, ale co do rogala z makiem 2 lata temu przed świetami pytałam lekarza o makowiec i powiedział, ze jeden czy dwa kawałki ciasta nie zaszkodzą i życzył mi smacznego. Wiec chyba możesz zjeść ;)

Ja dziś spałam fatalnie. Młoda popłakiwała, pies szczekał pod oknem, kaaaaawy!

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Oczywiście że można jesc mak 🤦‍♀️ nie widzę podstaw żeby się nakręcać o każdy składnik, są pewne rzeczy z góry założone czego nie wolno i tyle. Rozkładanie jedzenia w ciąży na czynniki pierwsze jest bez sensu, jak dobrze ze z czasów mojej pierwszej ciąży internety dopiero stawały się popularne bo się mniej czytało 😁
    Smacznego, też będę jadła rogale i to nie jednego 🙈

Ja miałam dobra noc, mój P wyladowal wczoraj o 22, długo czekałam i się martwiłam bo to bardzo daleko, i zeszły że mnie wszystkie nerwy i poprostu odpłynęłam. Było dopiero siusiu rano o 5, ale to już musiałam od razu wstawać 🤣

Za tydzień ta brzuszkowa sesja, a ja jeszcze nie odebrałam sukienki... 🤪

Miłego dnia, nas pogoda coś ostatnio rozpieszcza w tej jesieni 🤩🍁 aż się chce wyjść na spacer ❤️

wellwellwell, Kremówka, Poziomka9204, cukierniczka lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊

O kurcze, nawet bym nie pomyślała, że nie można jeść maku 🤭 nie jadlam jakos duzo, ale jadlam na pieczywie jako posypka. 😛

Co do wanienek to widziałam tylko w którymś filmiku o wyprawce na YT, że dziewczyna mówiła o wanience Twistshake - że okazała się wg niej bajerem i że szkoda na to pieniędzy, wystarczy zwykła wanienka. Ale ona jest chyba wlasnie taka skladana, wiec moze tobie akurat przypadnie so gustu?
    Ja planuje kupic taka klasyczna, zastanawiam sie nad ta z ikei.

Kasiooola pochwal sie jakims zdjeciem po sesji 😁

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ