W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
verliebtindich wrote:Trudno mi powiedzieć, czy polecam tak w ciąży, bo trochę mi się nudziło i było przykro przez ciążowe ograniczenia - tam jest ponad 30 zjeżdzalni, jakieś sauny, szmery bajery, a mi zostało siedzenie dupką w cieplej wodzie 🤣 wszystkie fajniejsze atrakcje są teraz zbyt risky.
Ogólnie klimat fajniutki, palmy, leżaczki, drineczki w basenie 😁😁😁 super jest to, że jest podzial na strefy i taką podstawową jest ta ze zjeżdżalniami, basen z falą itp, ale jest też strefa relaks, gdzie wstęp jest +16 i od razu słychać różnice w bębenkach, domyślam się, że w sezonie jeszcze bardziej. Więc można też sobie poleżeć i chillować na leżaczku, kiedy wokół nie biegają dzieci i nie krzyczą, mega super.
Nie wiem jaka tam jest temperatura powietrza, ale mi było zimno jak wychodziłam z basenu i musiałam chwilę się ogrzać, więc to akurat na minus, ale ogólnie chociaż chwilkę odpoczęliśmy 😁☺️
Ja uwielbiałam termy zimą, co roku robiliśmy sobie taki wypad. Do tego strefa saun ❤️verliebtindich lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kasiooola wrote:Poziomka, no właśnie to do mnie doszło że obstawiam koniec stycznia 😁 jak usłyszałam termin cc, to myślałam że się popłacze 🤯 nie wiedziałam czy se strachu czy że szczęścia 😁
Verlie, nie wiem czy lepiej, czy gorzej. Odezwał się w niedzielę, pytał się jak się czuje, wtedy gdy czułam się fatalnie i chyba te skurcze brzucha były głównie spowodowane ta sytuacja. Bardzo mocno odreagowuje stres bólem ciała, a tu były te skurcze. Później mnie przeprosił że wywowal we mnie kolejny stres, ale nie skomentował już dłużej tego imienia. Ja też nie wracałam do tego, bo już usłyszałam że mogę sobie dziecko nazwać jak chce, nawet Gertruda 🙄Do tematu imienia już nie wróciłam, czekam aż on sam tutaj wróci. Mam nadzieję że będzie już za tydzień w czwartek, chociaż w Kanadzie kombinują z lotami i za chwilę się okaże że wylecą później. Mam kilkadziesiąt argumentów odnośnie wybranego imienia, więc będę stosować i walczyć 🤯
Kurde to suntago, mój syn znalazł to w internetach,mamy tam ponad 300km i nudzi i nudzi,chyba w te wakacje mu to załatwimy, 😁 narazie mamy blisko na Chochołowskie Termy więc tym go zaspokajam🤣
Kremówka, ja jak za dużo pochodzę to też się boję że zaraz urodzę 😂verliebtindich, Kasiooola lubią tę wiadomość
👫 33lata
wellwellwell wrote:Cukierniczka, Kasiooola cieszę się, że takie dobre wieści. 😊
Przykro mi, że dopadają was takie smuteczki dziewczyny 😔 do mnie chyba jeszcze nie dociera do końca co mnie czeka kiedy już mała przyjdzie na świat... Póki co przerażają mnie kwestie porodu czy dam rade i czy wszystko się uda bez problemów... No ale pamiętajcie, że jesteśmy silne babki i kto da radę, jak nie my? 💪wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 33lata
A ja dziś zamówiłam aptekę… Jakoś ta poniedziałkowa wizyta sprawiła, ze wole to mieć w domu, żeby potem ewentualnie nie zamawiać ze szpitala i nie kazać tego ogarniać mężowi
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Gusia piona ! Ja tez dziś puściłam gemini. pół taniego wózka za ten hajs można kupić a robiłam zamówienie już wcześniej … No ale wzięłam już totalnie wszystko. 💪🏻💪🏻💪🏻
Brakuje mi tylko elektronicznych rzeczy jak termometr, nebulizator, odciągacz do kataru i laktator. No i płyn do prania.
Ale oby to te dwa miesiące jeszcze minimum wszystko na dzieciaczki czekało w szafach 🙏🏻😘Poziomka9204 lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kremówka jesteś moją forumową siostrą przez podobne przygody 😅 ja akurat laktator, inhalator i inne takie mam po młodej, do laktatora zamówiłam tylko części wymienne, ale to już wcześniej z Amazona, podobno są zalecenia wszystkie te części, co miały kontakt z mlekiem wymienić. Dziś nawet zamówiłam pierwsze pieluchy 🥹 tez zostawiłam tam majątek…
Mi do tego, żeby mieć wszystko została tylko baza do fotelika i takie rzeczy co już mąż kupi jak będę w szpitalu czyli mm na wszelki wypadek i witaminę D. Leki akurat ciagle mamy świeże w domu, wiec już to tez odpada. No i co, po świętach robię pranie 🤯 jeszcze kupię tylko mini kosmetyki w rossmanie i mogłabym pakować torbę. Szok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2022, 21:50
Kremówka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Haha tez to zauważyłam 😅😘
Ja w tym roku już odpuszczam, czytam świąteczne książki i powstrzymuje moje wicie gniazda i pranie do stycznia 🤭Poziomka9204 lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Hej,
Witam się w 37tc 🤩 jak to leci.
Wczoraj ogarnęłam zbędne rzeczy w pokoju małego, już ma swój azyl. Robię przedświąteczne pranie i lekkie sprzątanie, bo na więcej mąż mi nie pozwala 😃 ale korzystam z lepszego samopoczucia.
Zauważyłam, że mały zaczyna mieć mniej miejsca i ruchy się odrobinę zmieniły, ale czuję go zarówno w ciągu dnia jak i w nocy 😊 oczywiście żołądek i pęcherz nadal intensywnie odczuwają każdy ruch.
Dobrego dnia! ❄️wellwellwell, verliebtindich, Ulaa, Anati, Kasiooola, Monk@, oloska lubią tę wiadomość
👫 33lata
Pisałyście i termach.. Jejku ja uwielbiam takie miejsca 😍
Często jeździmy, ale jakoś czas ciąży trochę mnie blokuje, boję się infekcji intymnych 🙈
W suntago byliśmy w lipcu tego roku z trójką dzieci.. Nam osobiście nie podobało się, za dużo ludzi, za duży ścisk, wszędzie było trzeba czekać, ani jednego wolnego leżaka, a byliśmy wtedy z nie chodzącym Julkiem 🙄Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Pisałyście i termach.. Jejku ja uwielbiam takie miejsca 😍
Często jeździmy, ale jakoś czas ciąży trochę mnie blokuje, boję się infekcji intymnych 🙈
W suntago byliśmy w lipcu tego roku z trójką dzieci.. Nam osobiście nie podobało się, za dużo ludzi, za duży ścisk, wszędzie było trzeba czekać, ani jednego wolnego leżaka, a byliśmy wtedy z nie chodzącym Julkiem 🙄Ulaa lubi tę wiadomość
👫 33lata
Poziomka, u mnie też te ruchy są zupełnie inne. Kiedyś były szybkie, gwałtowne spięcia. A teraz jakie wypychanie różnych części ciała, ale takie stonowane, wolniejsze... Czasami jest niepewność, bo mam wrażenie, że są dłuższe przerwy między tymi ruchami. Ale jak chcę ją "zmusić" do ruchu, to zazwyczaj się udaje 😜
Wczoraj albo wariował mój cukier, albo glukometr.
Ale raczej glukometr, bo 4 pomiary jeden po drugim były: 135/170/108/100 🤦♀️ już nawet wieczorem nie mierzyłam ciśnienia, bo to było bez sensu, tak się zestresowałam. Ale dzisiaj rano już było 79 i po śniadaniu 110... Ciśnienie też nie jest już takie wysokie, chyba leki działają 🙂
A już się bałam, że na Święta wyląduje w szpitalu.
Dziewczyny, powiedzcie mi jakie ciuszki bierzecie do szpitala? Robiłam takie pakiety na każdy dzień i nie wiem czy np.wystarczy pajac+skarpetki+czapeczka? Czy jeszcze pod spód body?
Oczywiście będzie też kocyk/śpiworek/rożek i pieluchy flanelowe do przykrycia.
Czuje się jak dziecko we mgle 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 11:20
Poziomka9204, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Nasze maluszki już są po prostu wyrośnięte 😃
Dobrze, że leki działają ❤️
Ja zapakowałam pierwsze ubranko, taki zestaw, który dostał od babci. Do walizki wrzuciłam w rozmiarze 56 dwa pajace, dwa bodziaki z długim rękawem, jedno z krótkim i spodenki ze stopkami i na 62 wzięłam śpioszki, i po bodziaku. Wyszło tego mało, nie układałam w pakiety, zobaczę jak jest ciepło i jak dziecko reaguje na warunki 😊 z tego co dziewczyny opowiadały to w szpitalach jest bardzo ciepło, a becik/kocyk to już jest ciepła warstwa.
Może nasze doświadczone mamusie coś podpowiedzą, bo dają nam tutaj przydatne rady ❤️👫 33lata
W szpitalach jest gorąco wręcz, ale trzeba pamiętać, ze dzidziuś ma w brzuchu przez czas ciąży temperaturę ponad 36 stopni i i tak przeżywa szok termiczny po porodzie jak trafi do dwudziestu kilku
Ale tez nie ma co przesadzać z tymi warstwami. Mysle, ze body + spodenki albo body na krótki rękaw plus pajac to idealne zestawy jak jeszcze na to będzie rożek lub kocyk
Ja tez takie będę brała, choć akurat mój szpital daje ciuszki i w sumie nie ma potrzeby
mimo wszystko ze 3 zestawy wezmę, jak się coś uleje lub kupa wyjdzie bokiem nie będzie mi się chciało biegać do położnych, już to wiem 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2022, 11:42
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ehh ja z moimi cukrami czasem nie potrafię się dogadać. Wczoraj na kolację zjadłam 2 kromki chleba z putki (taki z niskim ig, bardzo smaczny i fajny skladowo) i godzinę po miałam cukier 88. No to sobie pomyślałam że na tą drugą kolację o 22 zjem jablko i kanapkę ze zwyklym zytnim chlebem, żeby nie było że mi za nisko spadnie w nocy cukier. No i co? Dziś na czczo 91! Pierwszy raz taki wysoki, wg niej ma być max do 90
także chyba nawet jak cukier po kolacji będzie niski to nie jem owoców (zresztą diabetolog mówiła zeby nie jeść owoców popoludniu...). Więc mam nadzieję wybaczy mi jeden zly pomiar. W poniedziałek wizyta rozstrzygająca o insulinie chociaż patrząc na moje cukry mam wrażenie że insulina by tylko zaszkodziła, bo bardzo rzadko po posilku mam nawet 120. Irytuje mnie to ciągle sprawdzanie i zastanawianie się ile będzie jak co zjem itp. No ale co zrobić, jeszcze jakieś 250 pomiarów i urodzę 🤣🤣🤣
Zdecydowanie rozumiem Wasze nastroje i mnie to czasem dopada. Strach przed porodem i tym jak sobie poradzę z Dzidzią, a czasem w ogóle z różnych absurdalnych powodów
Ulaa jak się czujesz? Kiedy masz wizytę?Poziomka9204 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Cukierniczka, mnie też to irytuje...
A najbardziej to, że ja lubię jeść powolutku 😂 a tu nie mogę, bo czasami obiad zajmuje mi ponad pół godziny, a przy pomiarze po godzinie od rozpoczęcia to te cukry byłyby niemiarodajne.
Staram się jeść 5 posiłków, 3 główne plus dwie przekąski (zazwyczaj owoc+orzechy).
Będę trzymac kciuki za dobre wieści od diabetologa 🤞
Dzięki za rady co do ubranek.
Ja sobie zrobiłam pakiety, bo myślę, że po CC będzie mi wygodniej. Szczególnie te pierwsze rzeczy po operacji, gdzie będę musiała leżeć 🤦♀️cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nutka super, ze myślisz o takich rzeczach ❤️ na pewno to Ci ułatwi życie 👌
Ja dziś mam doła. Strasznie mnie dobiły te wieści o szyjce, wkurza mnie nicnierobienie, w dodatku jakoś kiepsko się czuje i mam w głowie chwilami myśli, ze może to jednak ostatnia ciąża, bo tak, jak kocham dzieci, tak ciąże lubie tylko przez te kilka tygodni między 🤮 a końcówka, która tez daje w kość. I tak wewnętrznie smutam, a moja niespełna dwulatka przyszła nieświadoma, przytuliła się i mówi: mama taka piękna i ciepła. I jakoś tak cieplej na sercu mimo tego uczucia, ze ciężko, a lżej nie będzie przez kolejne tygodnieNutka85, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Gusia, jak slodkoooo 😍😍😍
Na pewno od razu samopoczucie leci w górę ❤️
Monka, gdzie się podziewasz? 🙂Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Cukierniczka dziękuję, że pytasz ❤️
No ja generalnie siedzę jak na szpilkach, bo jutro o 19.40 mam wizytę. Zupełnie nie mogę się na niczym skupić.
Teraz właśnie jestem w przychodni z najstarszym synkiem, ja zaszczepiłam się już na grypę, a młody będzie miał przypominające szczepienie.
Później skoczymy sobie do maczka na coś na poprawę humoru 😃
Mam nadzieję, że ten lekarz jutro znajdzie jakieś rozwiązanie sytuacji z Gabrysiącukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Koniecznie dawaj jutro znać, trzymam kciuki 🤞🍀
Ulaa lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Nutka85 wrote:Gusia, jak slodkoooo 😍😍😍
Na pewno od razu samopoczucie leci w górę ❤️
Monka, gdzie się podziewasz? 🙂
Aptekę też zaliczyłam dwa dni temu, mam nadzieję, że jutro zamówienie dotrze i już takie końcówki mi zostały do zamówienia. A tak to jeszcze ze 2-3 prania i sprzątanie, ale to może w przyszłym tygodniu.
Wczoraj mnie urofizjo zatejpowała, bo doskwierają mi bóle pleców i powiem Wam, że nie wiem już sama, jak spać. Na plecach bolą plecy, na boku boli pośladek po tej stronie, na której leżę. Także ja też wyczekuję, kiedy ta ciąża się skończy (nie tylko dlatego), choć z drugiej strony będzie mi brakować malucha w brzuchu 🥰
Co do ciuszków do szpitala, to biorę też body, położne kazały nam brać na długi rękaw, ale sama też się zastanawiałam, czy ma to sens, jak w szpitalach jest tak gorąco, a tyle się mówi, że do spania mają mieć 19-21°C. Ale może faktycznie Gusia ma rację, że przecież dzieciaczki siedzą teraz w wysokiej temperaturze i to byłby dla nich szok.Poziomka9204 lubi tę wiadomość