W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Będzie długo kochane, ok? Potrzebuje jakiegoś wsparcia, bo się tylko popłakałam jak wróciłam z usg z tego wszystkiego.
Ogólnie z grubsza - jest ok. Ale to usg w porównaniu do tego co robi mój doktor to niebo a ziemia pod kątem dokładności..
W skrócie co mnie martwi i lekarz tez dużo czasu nad tym spędził to , że mamy za krótkie kończyny i wychodzą poniżej norm w tych centylach 1, a w tygodniach to prawie 3 tygodnie ,,młodsze”.
Całościowo mały wychodzi o 8 dni młodszy, lekarz zdziwił się że nie miałam zmienianych terminów porodu- teraz wychodzi 9 marca a nie 1 jak z OM.
Wagę mamy 1718g.
Wszystkie przepływy i cała reszta w normie.
Teraz od czapy inny problem- od jakichś dwóch tygodni obserwuje że mam cały czas mokro na wkładce - bez koloru, bez zapachu. Zawsze myślałam, że to luteina powoduje, bo przyjmuje dopochwowo, ale dziś AFI wyszło 11,6 a w 28 tygodniu było 13,6 i się zastanawiam czy to nie sączenie wód płodowych ? Jestem kłębkiem nerwów.
Podsumowując - robimy dziś trochę test naszemu lekarzowi, na wieczór jesteśmy do niego zapisani - nie zamierzam mówić o tym usg , bo nie chce żeby nasze reakcje jeszcze były gorsze ale jak mu powiem o wydzielinie to przecież musi zmierzyć te wody płodowe a jak będzie ważył na usg to tez zobaczymy że nóżki i raczki na 29tc wylicza..
bo dziś z tym lekarzem doszliśmy do wniosku rozmawiając, że to genetyka bo i ja i mąż mamy raczej krótkie nogi No i zresztą jaka to by musiała być choroba..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 09:37
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Cześć dziewczyny,
Jejku ja też chyba musiałam odespać, bo spałam 11h.😳
Kasiooola myślę, że prasowanie to dobry pomysł, bo z tego co piszesz Amelka chyba robi się niecierpliwa. 😁
Cukierniczka powodzenia na wizytach. 🤞🤞🤞
Kremowka, a ten nowy lekarz jakoś skomentował ten poziom wód? Zastanawialas się, zeby jednak zmienic lekarza na koncowke dla spokoju?
Ja dzis mam wizytę u mojego gina, zeby skontrolowac szyjke. O Lilke się nie martwię, bo w koncu miałam to echo 5 dni temu i wszystko bylo ok, do tego ostatnio zrobila sie troche aktywniejsza, co mnie uspokaja. Spróbuje za to pomeczyc gina o jakieś zdjęcie na pamiatke, bo z 2 trymestru nic nie mialam. 😒Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Kremówka, może te wody wcale nie uciekają, tylko to są błędy pomiarów 🤔 mi zawsze ginekolog zwraca uwagę że na każdym sprzęcie wychodzi inaczej, no i też od gina zależy jak zmierzy...
Ja też mam sporo wydzieliny, nie ma zapachu i czasem ma taką wręcz płynna konsystencję.
Zobaczysz co twój gin dzisiaj powie, zwróć my uwagę że masz taką wydzieline i żeby spr wody.
Co do wymiarów to ostatnio mi pani od 3 trymestru mówiła że do 2 tygodni wymiary są ok.
Mamaleonka, wyprane jest ale prasowanie mi nie po drodze bo ostatnio ciągle leżę 🥴 ale czas się zmotywować 🙄
Well, kciuki za wizytę i wyciągnięcie fotki ✊
Ja już po dawce nospy i odpoczywam, jak dobrze ze mój pracuje z domu to leżę koło niego i mnie pilnuje 😁 sam się przestraszył znowu w nocy, że jeszcze myślał że ma kilka tygodni żeby się ostatecznie przygotować 🤣
wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kciuki za wizyty dziewczyny!
Kremówka, ja też już 2 raz mam tak, że mam wrażenie, że mam tak "mokro" i że nawet na palcu widzę, że to taka bardziej woda - pytałam lekarza prowadzacego, a w piątek pytałam na IP przy tej przygodzie i obie osoby mi powiedziały, że wydzielina jest ok. Nie przypominam sobie, żeby to mierzyli w jakiś sposób, ale druga taka opinia mnie uspokoiła. Czy to sie zaczyna jakos mierzyć w 3 trymestrze? Gdzieś też kiedyś czytalam, że odpowiednia ilość płynu owodniowego jest oceniana na tej podstawie, że widać, że bobas ma wystarczająco dużo miejsca. No nie wiem... Ale dobrze robicie z tym Twoim doktorem, warto go podejść i zobaczymy, co on tam dziś zobaczy
U nas mąż od wczoraj wieczorem ma gorączkę 38. Zastosowaliśmy izolacje, spał w salonie, ale obawiam się, że jeśli jakieś dziadostwo miało na mnie przejść to już do tego doszło. Ale u mnie wszystko ok na razie, goraczki nie mam, objawów też, czuję się taka osłabiona i ciągle mi się chce spać- ale wolę to zrzucić na ciążę, a nie na grypę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 10:47
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Kremówka dawaj znaka jak dziś po wizycie. Ja mam naprawdę dużo wydzieliny, często też takiej wodnistej, więc myślę że póki wody są w normie to nie ma co się martwić na wyrost.15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Kasiooola odpoczywaj, korzystaj z faktu, że Twój mężczyzna jest w domu 😊🤰
Cukierniczka trzymam kciuki ✊
Kremówka to mogą być błędy pomiarów w związku z różnym sprzętem, ale i tak jestem bardzo ciekawa co wyjdzie na wieczornej wizycie. 🤔 Ja też mam dużo wodnistej wydzieliny, pytałam o to i lekarka mówiła, że w 3 trymestrze może być jej więcej... Wody sprawdza na USG ale nie podaje mi nigdy tych liczb 🤔
Well trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. Ja też dziś mam 😊
Verlie oby Cię nie rozłożyło 😔 masakra z tymi chorobami 😕
Nutka jak tam? Czekamy na wieści od pierwszej wątkowej rozpakowanej mamy 😊
Ja w końcu czuję się lepiej, jestem raczej pewna, że to był covid, bo katar mi już przechodzi, a ja nadal nie mam w 90% smaku i węchu 😕 mam nadzieję, że to szybko wróci.
Dziś dzień jeszcze w łóżku, bo jestem słaba, ale jutro chcę już zacząć pakowanie walizki.
wellwellwell, Poziomka9204, cukierniczka lubią tę wiadomość
-
Hej!
Kciuki za wizyty 🤞🤞
Ja dzisiaj spałam trochę lepiej, musiałam być zmęczona tymi nieprzespanymi ostatnio nocami. Nie była to wymarzona noc, ale chociaż spałam trochę dłużej między wstawaniem do toalety. W nocy mam taki ucisk na dolne partie, że ledwo z łóżka się podnoszę 🤦♀️ dzisiaj mam spuchnięte stopy, brak kostek i jest mi tak gorąco jakby na dworze było 30stopni...
KTG czyste, skurczy i bóli typowo na poród brak. Mojemu Olkowi w brzuszku dobrze, ale czuję, że znowu urósł, bo już nawet siedzieć na krześle dobrze nie mogę 🙈 czuję się jak 🐘 dosłownie.
Życzę Wam dużo zdrowia na ten tydzień i niech Wasze samopoczucie będzie lepsze niż moje ❤️❤️❤️
Nutka, czekam na wieści 🥰😍👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kremówka wrote:Będzie długo kochane, ok? Potrzebuje jakiegoś wsparcia, bo się tylko popłakałam jak wróciłam z usg z tego wszystkiego.
Ogólnie z grubsza - jest ok. Ale to usg w porównaniu do tego co robi mój doktor to niebo a ziemia pod kątem dokładności..
W skrócie co mnie martwi i lekarz tez dużo czasu nad tym spędził to , że mamy za krótkie kończyny i wychodzą poniżej norm w tych centylach 1, a w tygodniach to prawie 3 tygodnie ,,młodsze”.
Całościowo mały wychodzi o 8 dni młodszy, lekarz zdziwił się że nie miałam zmienianych terminów porodu- teraz wychodzi 9 marca a nie 1 jak z OM.
Wagę mamy 1718g.
Wszystkie przepływy i cała reszta w normie.
Teraz od czapy inny problem- od jakichś dwóch tygodni obserwuje że mam cały czas mokro na wkładce - bez koloru, bez zapachu. Zawsze myślałam, że to luteina powoduje, bo przyjmuje dopochwowo, ale dziś AFI wyszło 11,6 a w 28 tygodniu było 13,6 i się zastanawiam czy to nie sączenie wód płodowych ? Jestem kłębkiem nerwów.
Podsumowując - robimy dziś trochę test naszemu lekarzowi, na wieczór jesteśmy do niego zapisani - nie zamierzam mówić o tym usg , bo nie chce żeby nasze reakcje jeszcze były gorsze ale jak mu powiem o wydzielinie to przecież musi zmierzyć te wody płodowe a jak będzie ważył na usg to tez zobaczymy że nóżki i raczki na 29tc wylicza..
bo dziś z tym lekarzem doszliśmy do wniosku rozmawiając, że to genetyka bo i ja i mąż mamy raczej krótkie nogi No i zresztą jaka to by musiała być choroba..
Ciekawe jak będzie wyglądać ta druga wizyta. Czekam na relacje.👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Nutka, jak się czujesz? ❤️ mąż może Cię odwiedzić?
Cukierniczka 🤞🏼🤞🏼
Kremówka, ja bym rozważyła zmianę prowadzącego chyba w takim razie... Niby końcówka, ale teraz może się dużo dziać i chyba lepiej być w dobrych rękach i nie zastanawiać się cały czas, czy na pewno wszystko jest ok. Jeśli lekarz się nie przejmuje jakoś specjalnie tymi nóżkami, to na spokojnie, będzie dobrze 😘 Pamiętaj, że to do ogółu populacji jest porównywane, więc jeśli oboje macie krótkie nogi, to chyba nie ma co się jakoś mocno martwić
Co do wód, to u mnie są jakoś mierzone, na pewno nie na podstawie ilości miejsca, tylko dokładniej. Nawet lekarz ostatnio nam mówił, ile szacunkowo jest, ale nie pamiętam już.
A wydzieliny takie mocno wodniste u mnie też są co jakiś czas, nawet czuję, że to ten moment, że ze mnie wypływają. To na pewno nie wody. Ale jeśli Cię to niepokoi, to zapytaj lekarza. Niby są paski jakieś, żeby sprawdzić pH tej wydzieliny, żeby się dowiedzieć, czy to wody, ale podobno trudno dostać. Przez internet chyba powinno być łatwiej.
Verliebt, obyś się nie pochorowała teraz 😔 ja dziś byłam w przychodni, w tym tygodniu jeszcze 3-4 wizyty mnie czekają, a tam masa chorych ludzi, podobnie w komunikacji miejskiej... Mam nadzieję, że niczego nie złapię. Jutro szczepienie na krztusiec.
Kofii, super, że już Ci lepiej. Odpocznij sobie i wracaj do pełni sił.
Ja dziś nie pospałam, od 6 na nogach, bo miałam rano badanie dna oka. Byłam pewna, że to tylko formalność, a wyszły mi jakieś zmiany zwyrodnieniowe i dostałam skierowanie na tomografię. Także póki co nie wiadomo, czy nie będę musiała mieć cesarki 😔Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Kofii śliczna grafika, rozczuliła mnie 🥹
Dzięki dziewczyny, tez bardzo jestem ciekawa co lekarz powie dziś wieczorem i czy pomierzy te wody No i jak się ustosunkuje do krótkich kończyn.
Aż mi się słabo zrobiło dosłownie jak zaczęłam czytać internet..karłowatość i jakies wady genetyczne No masakra. Niedobrze mi już od tego.
Kofii cieszę się, że lepiej, ja już tez lepiej się czuje ale mam nawet nie poodcinane metki z ubranek i rzeczy żeby je wyprać a co mówić o pakowaniu torby matko jakoś będzie się trzeba za to zabrać😱
Monka właśnie poczekam do wieczornej wizyty z decyzjami, to niby bardzo dobry lekarz .. nie wiem w ogóle na kogo bym miała zmieniać i co robić w ogóle z moim przygotowaniem do porodu, bo mój maluch jest idealnie ułożony glowkowo i na razie jest malutki wiec ja chyba nie mam wskazań do CC na które się tak nastawiam cały czas 😳 im dalej z tą ciążą tym większy chaos.
A tk w ciąży się przecież nie robi ? Kto będzie decydował o wskazaniu do CC teraz ?
Verlie to życzę Ci zdrówka żebyś się nie zaraziła 💪🏻
Poziomka ten doktor tez powiedział że wody w normie, a potem to afi na wypisie zobaczyłam.
Trzymaj się dzielnie 💪🏻💙Poziomka9204, verliebtindich lubią tę wiadomość
29 lat
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
17/06 hcg 14,26 🍀
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
wellwellwell wrote:Monk@ o jejku, a jednak 😯 teraz robilas to badanie w medicover? Badalas juz kiedys dno oka?
Kremówka, staraj się nie czytać internetów, bo to nic dobrego nie przynosi 😔 ja sama się zaczęłam nakręcać, jak jakiś czas temu czytałam, ale postanowiłam zaufać lekarzowi. Mówi, że ok, to ok. Wiadomo, że jakaś tam niepewność i niepokój pozostaje, ale staram się nie nakręcać dodatkowo.
Daj znać po wieczornej wizyciePoziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Kremówka, wody płodowe liczy się przy usg, mi pokazywała lekarka na badaniu 3 trymestru, bierze zrzut z każdego kąta 'macicy' i z tego wychodzi jej afi, moje 6 tygodni temu było 15, że haczykiem, ale to wiedziałam że mam dużo bo przy synku też miałam dużo, i już wchodzę w etap schizowania żeby mi czasem wody nie odeszły gdzieś w sklepie 🤪 to taka moja schiza z pierwszej ciąży i znowu się uaktywnila🤣
Lekarz chyba ocenia całokształt, może się też okazać że będzie brał do tego badania z przed ciąży i z tego jak cię prowadził. U mnie cc nie tyle że już jedno miałam,ale przez to że ciąża przesunęła planowana histeroskopie i laparoskopię, pewnie gdybym chodziła do innego lekarza to by nie wiedział czy miałam wskazania do tych zabiegów przed ciąża 😬
Monka, ojej, wizytowy maraton, trzymam kciuki za środowe badanie ✊
Tydzień nie miałam zgagi i dzisiaj jak mnie dopadła po słodkiej drożdżówce to masakra 🤪
Poziomka, Olek uparciuch chce ciągle u mamy siedzieć, my się zastanawiamy czy skoczyć na ktg, bo mogę mieć skurcze które się pisać nie będą 😁
U mnie to samo, mnóstwo wydzieliny, też takiej białej, głównie jak pochodzę to czuje jej tyle że muszę się przebierać, ale to już ostatnio na wizycie mówiłam lekarzowi i wszystko było ok😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 12:08
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Monk@ to dawaj znac... Bo teraz decyzja o cc zalezy od wyniku tomografii? Ale jesli porod SN mialby byc dla ciebie niebezpieczny, to dobrze, ze to sprawdzasz.
Kremówka nie ma co czytać w internecie... Skoro ten drugi lekarz też uznał, ze to kwestia genów, bo sami też macie krótkie nogi to pewnie ma rację. U nas odwrotna sytuacja, oboje mamy raczej dlugie nogi (moj maz ma prawie 2m 🙈) i wlasnie miedzy glowka czy brzuszkiem a nogami sa prawie 2 tyg roznicy. Nasze dzieciaczki to nie roboty, więc kazde rozwija sie po swojemu. Nie martw sie na zapas, zobacz jak wypadnie dzisiejsza wizyta u lekarza. 😊Kremówka, Poziomka9204, verliebtindich, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Ja też mam dużo więcej wydzieliny niż w II trym chociażby, nie biorę już luteiny. Wydzielina jest jak woda, bez zapachu, bez koloru, ale to nie są wody na 100%, bo robiłam sobie test na pH, poza tym afi mam cały czas bardzo dobre, nie martwię się tym.
Co do pomiarów, to po pierwsze inny lekarz = inne oko, czasami nawet drżenie ręki może zaburzyć pomiar, po drugie inny sprzęt (bardziej lub mniej dokładny), a po trzecie to inne ułożenie dziecka i przez to pomiary też mogą się różnić. Także pochopnie na pewno bym nie oskarżała lekarza o niedokładnośćPoziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Kremówka wydaje mi się, ze gdyby w grę wchodziła jakaś wada, to po tylu usg już lekarz dawno by coś zobaczył. Tak, jak piszą dziewczyny, nie nakręcaj się. Totalnie nie chce Cię urazić, tylko tak z serca napisze, ze gdy człowiek jest w kiepskiej kondycji (leżenie, problemy z szyjką, stres), to widzi więcej rzeczy w czarnych barwach i trochę próbuje się tych nieszczęść kolejnych doszukiwać, żeby bronić swój dobrostan psychiczny i uniknąć kolejnego rozczarowania
Jakby Ci miały wody się sączyć na pewno niepokoiłabys sie wcześniej
No i tez mysle, ze co sprzęt to inny pomiar
mam nadzieje, ze lekarz wieczorem będzie miał dla Ciebie tylko dobre wieści! A teraz może zrób coś dla siebie? Wiesz, tak dla przyjemności ❤️
Verlie a za Ciebie mocno trzymam kciuki, żebyś sie nie zaraziła od męża! Choć tez jak sie z kimś mieszka, to pewnych rzeczy sie nie uniknie
Ja padłam na kanapę po usypianiu młodej i chyba nie wstanę dopóki mąż nie wroci z pracy. Na szczęście kończy już za chwile 😅 i zamierzam tez na niego zrzucić wstawienie kolejnych ciuszków dla Zosi do pralki, pierwszy dzień normalności po przerwie świątecznej i padam z nog, chętnie poszłabym spac, ale praca czeka, a będzie tylko trudniej sie za nią zabrać, wiec chce jak najszybciej domknąć projekt i już tylko czekać na dzidzieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 12:48
Poziomka9204, Ulaa, verliebtindich, Kremówka lubią tę wiadomość
-
Monka, zmotywowałaś mnie, umówiłam w końcu okulistę. Miałam badanie dna oka robione na pewno w ostatnich 3 latach, ale skoro łaskawy pracodawcą płaci za pakiet to się do okulisty przejdę.
W ogóle na polowkowych doktor mówił, że mam nisko lozysko, że może będzie niskoschodzące, jak się nie podniesie, a na tej konsultacji na IP wpisali mi już niskoschodzące, 12mm od ujscia. Napisałam do lekarza, czy mam się martwić i czy w ogóle jakoś wizytę przyspieszyć po tej przygodzie z sorem i czekam na odpowiedź. Ale troszkę się wystraszyłam, że skoro on na polowkowych nie stwierdził jeszcze niskoschodzacego, a na IP już tak - to że ono się nie podnosi, tylko moze wręcz przeciwnie. Także od paru dni moje myśli też coraz bardziej krążą wokół cc, bo jak nie to lozysko, to już płacz był na sorze, że będzie wycięcie wyrostka, jakoś w ostatnich dniach mam takie poczucie, że temat cesarskiego cięcia koło mnie się kręci.
O, a dziś do mnie dzwoniła pani ze szkoły rodzenia u nas na dzielni - i 11 stycznia zaczynają się zajęcia. Jeszcze się zorientuję w tym "moim" wybranym szpitalu, bo od stycznia miały ruszyć nowe zapisyMonk@, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
verliebtindich wrote:Monka, zmotywowałaś mnie, umówiłam w końcu okulistę. Miałam badanie dna oka robione na pewno w ostatnich 3 latach, ale skoro łaskawy pracodawcą płaci za pakiet to się do okulisty przejdę.
W ogóle na polowkowych doktor mówił, że mam nisko lozysko, że może będzie niskoschodzące, jak się nie podniesie, a na tej konsultacji na IP wpisali mi już niskoschodzące, 12mm od ujscia. Napisałam do lekarza, czy mam się martwić i czy w ogóle jakoś wizytę przyspieszyć po tej przygodzie z sorem i czekam na odpowiedź. Ale troszkę się wystraszyłam, że skoro on na polowkowych nie stwierdził jeszcze niskoschodzacego, a na IP już tak - to że ono się nie podnosi, tylko moze wręcz przeciwnie. Także od paru dni moje myśli też coraz bardziej krążą wokół cc, bo jak nie to lozysko, to już płacz był na sorze, że będzie wycięcie wyrostka, jakoś w ostatnich dniach mam takie poczucie, że temat cesarskiego cięcia koło mnie się kręci.
O, a dziś do mnie dzwoniła pani ze szkoły rodzenia u nas na dzielni - i 11 stycznia zaczynają się zajęcia. Jeszcze się zorientuję w tym "moim" wybranym szpitalu, bo od stycznia miały ruszyć nowe zapisy
Moje łożysko też na początku około połowy ciąży było przodujące, potem niskoschodzące 13mm nad szyjką, a teraz już ładnie się podniosło. Tak naprawdę do tego 30 tygodnia może się podnieść, ja już też miałam wizję cc, a panicznie się boję i tego nie chcę, ale m.in Gusia tutaj mnie uspokajała ❤️
U mnie to podnoszenie się łożyska trwało dłużej, bo macica mocno nie rosła z powodu małego dziecka, to wszystko jest ze sobą powiązane. Gabrysia jest malutka to i brzuszek malutkiverliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ula ja nie oskarżam lekarza o niedokładność nigdzie tylko o nie wykonywanie części pomiarów lub nie omawianie części wyników z badania usg raczej. Ale Oczywiście dziękuje za Twoje i Gusi słowa , bo ja po tym całym covidzie jestem kłębkiem nerwów i chodzącym strzępkiem dosłownie. Martwię się, że ciagle coś nie tak i te kończyny są w 1 centylu..
Ale macie racje, że to jednak tylko pomiar, liczba, sprzęt. Wszystko inne jest okej.
Gusia jak odzyskam siły, bo narazie mnie wymęczyła choroba i stres - to masz racje- pójdę na spacer, na kawę, siądę z książką, zrobię maseczkę na twarz …
Bo przecież dzieciaczki czują nasze stresy …
Co do łożyska to verlie czytałam trochę artykułów o tym jak mi wyszło nieskoschodzace (zresztą nadal mam nisko) i często naprawdę po 30 tygodniu się podnoszą i nie są przodującymi żeby trzeba było robić CC.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 14:13
verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
29 lat
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
17/06 hcg 14,26 🍀