W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Kremówka, robimy na Oddziale dzieciakom sporo usg i to owszem - jest dobre badanie, ale bardzo dużo zależy od badającego. Od tego, jak uchwyci narząd, jak ustawi znaczniki odległości przy ocenie wielkości - zawsze do wszystkich pomiarów podchodzę z lekką rezerwą.
Wydzieliny też mam dużo i też momentami zaczynałam sobie wkręcać, że to sączenie się wód, ale jednak nie.
Dzień dla siebie to dobry pomysł, postaraj się podejść do wszystkiego na spokojnie.
Ja w końcu ruszyłam z praniem. Jakie te ubranka są maleńkie 😍Kofii, mamaleonka, Kremówka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kremówko doskonale Cię rozumiem, zdenerwowanie, niepokój o malucha, sama cały czas drżę o moją córkę.
Ale postanowiłam sobie, że więcej niż robię, zrobić nie mogę i na pewno nie pomogę małej ciągle się denerwując więc odpuściłam czytanie w internecie o hipotrofii, o tym jakie mogą być problemy później.. Nie nakręcam się i ufam lekarzowi. Myślę, że jakby Twój lekarz widział ewidentnie, że coś jest nie tak z Twoim dzieckiem to by Ci powiedział, nie ukrywałby tego 😘Kremówka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Hej, ja juz po wizycie.
Szyjka stabilnie, 3,2cm. Nadal mam brac luteine i musze zmienic preparat magnezu, bo przy tym MagneB6forte mimo max dawki ten moj poziom magnezu wcale nie jest jakis wysoki. 🙄 wyszlo mi tez dosc niskie cisnienie, ale tego sie spodziewalam, bo od tygodnia boli mnie glowa i jestem mega spiaca... Ale ja tak niestety reaguje na zmiany pogody.
A tak ogolnie to wszystko ok, Lila waży 905g 😊 mierzyl mi ten poziom wod, AFI= 13cm.Ale tych przeplywow tez mi juz nie sprawdzal.
Przycisnelam go o to zdjecie w 3D i przelaczal mi obraz, ale moje dziecko jest wstydziochem i caly czas sie zaslania raczkami, było widac tylko nosek. 😅 wiec nadal nie mam zadnych zdjec, mowil ze sprobujemy na nastepnej wizycie. A kolejna wizyta 20.01. i to będzie usg 3 trymestru.cukierniczka, mamaleonka, Monk@, Poziomka9204, Zuz.ka, Kofii, verliebtindich, Kasiooola, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Well, super że wszystko ok 🥰
Kremówka na którą idziesz? Ja już czekam u hematologa, lekko wystraszona 🫣wellwellwell lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
wellwellwell wrote:Hej, ja juz po wizycie.
Szyjka stabilnie, 3,2cm. Nadal mam brac luteine i musze zmienic preparat magnezu, bo przy tym MagneB6forte mimo max dawki ten moj poziom magnezu wcale nie jest jakis wysoki. 🙄 wyszlo mi tez dosc niskie cisnienie, ale tego sie spodziewalam, bo od tygodnia boli mnie glowa i jestem mega spiaca... Ale ja tak niestety reaguje na zmiany pogody.
A tak ogolnie to wszystko ok, Lila waży 905g 😊 mierzyl mi ten poziom wod, AFI= 13cm.Ale tych przeplywow tez mi juz nie sprawdzal.
Przycisnelam go o to zdjecie w 3D i przelaczal mi obraz, ale moje dziecko jest wstydziochem i caly czas sie zaslania raczkami, było widac tylko nosek. 😅 wiec nadal nie mam zadnych zdjec, mowil ze sprobujemy na nastepnej wizycie. A kolejna wizyta 20.01. i to będzie usg 3 trymestru.wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
cukierniczka wrote:Well, super że wszystko ok 🥰
Kremówka na którą idziesz? Ja już czekam u hematologa, lekko wystraszona 🫣
Ja mam na 19:20 plus stałe opóźnienie mojego doktorka. Bardzo jestem ciekawa co powie na te kończyny.29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Well pięknie💕 u mnie tez nigdy się nie da 3D zrobić bo nie tak ułożony albo coś, dziś widzieliśmy przez chwile ale doktor powiedział że kiepsko łapie i nie bedxie nawet drukował nawet.
wellwellwell lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Well super wieści ❤️ No z tymi zdjęciem czasem tak jest, ze wychodzą średnie. Ja z tej ciąży mam jedno czyste, jedno tez jakieś takie zasłoniete trochę przez raczki Zosi. Ale i tak dla mnie jest piękne, wiadomo, dla mamy zawsze dziecko najwspanialsze no i super pamiątka
Cukierniczka czekamy!wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Well, super ze wszystko dobrze 💝
Wyśpij się póki się jszzcze da spać 🤣 ja bym teraz pospala ale w nocy się już nie da 🙈
Jak mogłam spać to chodziłam do pracy a teraz już się nie da 🤣
Kolejne prasowanie wpadło 😬 i wyparzanie smoczków i laktatora, kurcze ten neno wogole jest taki cichy, ja po doświadczeniu z medeli z przed 12 lat to ona była tak głośna że musiałam używać z daleka od dziecka 🙄 bo tak dudniło 🥴
Dorzuciłam do torby do szpitala laktator też w razie czego, pakowałam się w kabinowke, ledwo się zmiescilam 😬wellwellwell, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Ja po wizycie, mały waży około 2200 g i jest trochę mniejszy niż powinien, bo ja za mało jem 😝
Dołączam do grona niezadowolonych z lekarza na końcówce ciąży.
Byłam umówiona na 18, a tu o 17:50 jeszcze 3 osoby w kolejce 😕 pobrała mi dziś wymazy do GBS i powiedziała, żebyśmy spróbowali pojechać do szpitala pediatrycznego, bo tam jest laboratorium i mamy poprosić żeby nam to dziś przyjęli, bo jestem w ciąży blablabla... Jest godzina 20, a na stronie tego laboratorium jest napisane, że przyjmują materiały w godzinach 7-10... Żadne proszenie nie pomoże, skoro tam pewnie i tak nikogo nie będzie... Na szczęście mogę ten wymaz zrobić w Luxmedzie i umówiłam się już na czwartek w tym celu. Dobrze przynajmniej, że za pobranie wymazów nie doliczyła sobie kasy 😑
Kolejną wizytę mam za 1,5 tygodnia, bo potem są podobno ferie i jej córka chyba jedzie na narty, ale ona nie wie kiedy i cośtam cośtam no i żadnych wizyt nie umawia przez to 🤷🏻♀️
Zmieniła mi żelazo na feroplex, bo od września biorę tardyferon-fol i nic się w dalszym ciągu nie poprawiło.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja już po, hematolog ok tzn na ten moment nic nie robimy, czekamy w nadziei że się podniosą
za 3 tygodnie wizyta i wtedy dostanę zalecenia co dalej.
Ginekolog ok, tzn ja rozumiem jego zdziwienie jak przychodzę w 32tygodniu ciąży. więc na początku był podejrzliwy ale potem już rzeczowy. Dokładnie wytłumaczył co i jak, jaki mamy plan działania. Wizyta za 3 tygodnie i wtedy dokładne usg z pomiarem Julka. Na mnie lekarz wywarł trochę mieszane uczucia, fakt że byłam też ogólnie zestresowana. Ale mąż był ze mną i mówił że on nie zauważył u niego nic co by go niepokoiło więc tak.wellwellwell, verliebtindich, Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Kofii dobrze, ze z malym wszystko ok 😊
Kurcze, myslalam, ze jak ci w przychodni pobiera wymazy to sami odpowiadaja za to, zeby to dostarczyc do labu. 😳 też bym się na takie coś wkurzyla... Moze masz jakies lepsze plany niz jezdzenie wieczorami po laboratoriach i proszenie sie o przyjecie probki... Dobrze, ze sobie to mozesz ogarnąć w inny sposob.
Cukierniczka to super, ze udalo sie wypracowac jakis plan dzialania mimo koncowki juz, mam nadzieję, ze tym razem będzie ci sie lepiej wspolpracowac z lekarzem. -
wellwellwell wrote:Kofii dobrze, ze z malym wszystko ok 😊
Kurcze, myslalam, ze jak ci w przychodni pobiera wymazy to sami odpowiadaja za to, zeby to dostarczyc do labu. 😳 też bym się na takie coś wkurzyla... Moze masz jakies lepsze plany niz jezdzenie wieczorami po laboratoriach i proszenie sie o przyjecie probki... Dobrze, ze sobie to mozesz ogarnąć w inny sposob.
Cukierniczka to super, ze udalo sie wypracowac jakis plan dzialania mimo koncowki juz, mam nadzieję, ze tym razem będzie ci sie lepiej wspolpracowac z lekarzem.
A i jeszcze była zdziwiona, że mam dziś wizytę 😅 a sama mi pisała SMS z terminem na dziś. -
Koffi no trochę brak slow na tą lekarkę
mój lekarz tez ma swój gabinet, nie działa pod żadna przychodnią, ale sam wymazy czy cytologię czy inne zawozi do laboratorium. Jestem w szoku jak zostałaś potraktowana
i te dziwne informacje o urlopie… No właśnie to chce usłyszeć kobieta w ostatnim trymestrze. Co za dramat!
Cukierniczka, te plany brzmią dobrze ❤️
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Koffi no trochę brak slow na tą lekarkę
mój lekarz tez ma swój gabinet, nie działa pod żadna przychodnią, ale sam wymazy czy cytologię czy inne zawozi do laboratorium. Jestem w szoku jak zostałaś potraktowana
i te dziwne informacje o urlopie… No właśnie to chce usłyszeć kobieta w ostatnim trymestrze. Co za dramat!
Cukierniczka, te plany brzmią dobrze ❤️ -
O kurcze, Kofii teraz doczytałam, co to za akcja, pierwsze słyszę że samemu trzeba szukać labu i zawozić próbkę15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Kofii wrote:Ja po wizycie, mały waży około 2200 g i jest trochę mniejszy niż powinien, bo ja za mało jem 😝
Dołączam do grona niezadowolonych z lekarza na końcówce ciąży.
Byłam umówiona na 18, a tu o 17:50 jeszcze 3 osoby w kolejce 😕 pobrała mi dziś wymazy do GBS i powiedziała, żebyśmy spróbowali pojechać do szpitala pediatrycznego, bo tam jest laboratorium i mamy poprosić żeby nam to dziś przyjęli, bo jestem w ciąży blablabla... Jest godzina 20, a na stronie tego laboratorium jest napisane, że przyjmują materiały w godzinach 7-10... Żadne proszenie nie pomoże, skoro tam pewnie i tak nikogo nie będzie... Na szczęście mogę ten wymaz zrobić w Luxmedzie i umówiłam się już na czwartek w tym celu. Dobrze przynajmniej, że za pobranie wymazów nie doliczyła sobie kasy 😑
Kolejną wizytę mam za 1,5 tygodnia, bo potem są podobno ferie i jej córka chyba jedzie na narty, ale ona nie wie kiedy i cośtam cośtam no i żadnych wizyt nie umawia przez to 🤷🏻♀️
Zmieniła mi żelazo na feroplex, bo od września biorę tardyferon-fol i nic się w dalszym ciągu nie poprawiło.
I ja, i ja dołączam do niezadowolonych. Napisałam do mojego doktora o sytuacji piątkowej z sorem i o tym, że stwierdzili u mnie to lozysko niskoschodzące na IP, napisałam cały elaborat co się stało, jak i że zalecili mi kontrolę u lekarza prowadzącego, wiec czy mam się jakoś wcześniej pokazać, bo wizyta za 3 tygodnie. A on mi najpierw nie odpisal, więc jak się przypomniałam to odpisał "ale czy coś się dzieje?". Więc już krótkim smsem napisalam, że nic już nie boli, ale chcialam się upewnić, czy przyspieszyć wizytę i czy to łożysko coś zmienia- odpisał "nic nie zmienia". No poczułam się olana ciepłym moczem, mozna było napisac chociaz mile zdanie, ze wszystko ok, widzimy sie na planowej wizycie... a już trochę na polowkowych miałam wątpliwości, bo 2 razy go pytałam, czy szyjki nie powinien zbadać przezpochwowo - to powiedział, że jak przez brzuch dobrze widać to nie ma takiej potrzeby. I nie miałam badanej przezpochwowo. Tak szczerze to sie ucieszylam, jak na IP mi przezpochwowo zmierzyli szyjkę, a nie powinno to tak wyglądać... A za połówkowe zapłaciłam 630 zł, więc kurcze, niemało! A więc i ja rozważam zmianę lekarza, mimo, że mąż jest bardzo przeciwny, że niepotrzebnie już mieszać...
Kurde, bardzo dziwnie z tym wymazem zrobiła. Po co w ogóle pobierała, jak nie było pewności, czy uda się go zbadać? Ehh....
Cukierniczka, właśnie Twój przykład podałam mężowi, że lekarza można zmienić nawet i pod koniec ciąży. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona!
Well, super, że wszystko ok ❤️
Kremówka, czekam na update 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 21:05
wellwellwell lubi tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Kofii, u mnie w 33+3 była taka sama waga, więc chyba bez tragedii 🤷🏼♀️
Swoją drogą nie za wcześnie na GBS? Może lepiej zrób w Luxmedzie za tydzień czy dwa? Bo chyba się robi 35-37tc? Mój też ostatnio mi pobrał wymaz, zastanawiał się chwilę, czy pobierać, aż w końcu pobrał, a ja następnego dnia wyczytałam gdzieś, że wynik jest ważny 5 tygodni. Nie wiem, czy to zależy od szpitala, ale trochę głupio teraz robić i w 38-39 straci ważność, a Ty jeszcze nie urodzisz 😐 no chyba że faktycznie można tak wcześnie. Mi ostatecznie wyszedł pozytywny, więc i tak to dla mnie chyba nie ma znaczenia, więc nawet nie będę powtarzać...
A do labu to ja sama zanoszę od weterynarza materiał, bo jest blisko i żeby były szybciej wyniki, ale babka zawsze pyta, czy chcemy i czy mamy po drodze, bo kurier będzie o tej i o tej, a nie narzuca, żeby to zrobić 🙈Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Well, cukierniczka, super, że wszystko dobrze ☺️
U nas z tym 3D też zwykle jest problem, lekarz po kilka razy próbuje i czasem coś wyjdzie, ale bez szału. Jak oglądam zdjęcia niektórych z Was, to niebo a ziemia, no ale to i nie jest najważniejsze ostatecznie
Kremówka, czekamy 😁
Verliebt, jeśli to nie jakiś pojedynczy incydent i lekarz np. był zajęty, tylko ogólnie masz wątpliwości, to chyba lepiej zmienić lekarza teraz, niż za miesiąc czy dwa... Teraz niewiele ponad połowa ciąży za Tobą, a wtedy będziesz tuż przed porodem, więc chyba jednak lepiej to wcześniej załatwić, żeby zdążyć się wzajemnie poznaćwellwellwell, verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monk@ poczytałam o GBS, bo mi się to wydawało też za szybko, no ale jak zapytałam na wizycie "to już, tak wcześnie?", to powiedziała, że tak, bo już mamy 34tc i mogę nie zdążyć z tym wymazem do kolejnej wizyty 🤷🏻♀️ mogę go zrobić teraz w czwartek lub za tydzień w piątek, ale za tydzień w czwartek mam wizytę u ginekolog i się zastanawiam co jej powiedzieć jak zapyta o wynik 😅😝