W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju, dziewczyny, jak ja się boje 😢
Ok.5 odeszły mi tak mocno wody (tak jak na filmach, serio. A mówili, że to rzadko jest tak spektakularne 😉). Łóżko zalane, podłoga zalana, koszula mokra). Miałam badanie na fotelu, ale nic się jeszcze nie zaczynało dziać. Potem ktg (tętno ładne, jakiś pojedynczy skurcz się zapisał, ale ja ich nie czuje na razie). Czekam na obchód co dalej... Mało komfortowabsytuacja, bo co się ruszę, zmienię pozycję na łóżku to że mnie leci. Sorry za takie opisy, ale może komuś coś pomogą, ja błądzę we mgle i wolałabym wiedzieć co ma jak wyglądać.
Raczej już nie ma szans na operację przez mojego lekarza 😢
Poziomka9204, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, szczęśliwego nowego roku 🥂 pełnego miłości, siły i cierpliwości
życzę Wam jak najlżejszych końcówek ciąż, bezproblemowych porodów, spokojnych maluchów i przespanych nocy. Żeby nikt nieproszony nie wtrącał się ze swoimi radami oraz żeby dla każdej z nas, a szczególnie dla tych, które mamami zostaną po raz pierwszy, macierzyństwo okazało się wspaniałą przygodą 🥰 i w tym wszystkim żebyście dostawały wsparcie od swoich partnerów i nie zapominały o sobie i swoich potrzebach ❤️ jestem pewna, że to będzie dobry rok 😍
Nutka85, cukierniczka, Anett93, wellwellwell, Poziomka9204, Kasiooola, Anati, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Nutka, jesteśmy cały czas z Tobą ❤️ nie bój się, jesteś pod dobrą opieką 🥰 do jutra może faktycznie być ciężko dotrwać, a czemu tak bardzo zależy Ci na Twoim lekarzu?
Szczerze mówiąc, to bez żadnych konkretnych powodów. Nikogo tu nie znam, a mojemu lekarzowi zdążyłam zaufać na tyle, by chyba mniej się bać, gdybym była w jego rękach. Co nie znaczy, że innym nie zaufam. Ale jednak co znana twarz to znana twarz. Myślę, że byłabym spokojniejsza.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Szczerze mówiąc, to bez żadnych konkretnych powodów. Nikogo tu nie znam, a mojemu lekarzowi zdążyłam zaufać na tyle, by chyba mniej się bać, gdybym była w jego rękach. Co nie znaczy, że innym nie zaufam. Ale jednak co znana twarz to znana twarz. Myślę, że byłabym spokojniejsza.
Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nutka ja tez tak wspominam swoje odejście wód. Tego było tyyyyle 🤯 Może Helenka chciała się urodzić po prostu w Nowy Rok ❤️ Nie martw się tym, ze być może inny lekarz zrobi te CC
To teraz nie jest najważniejsze. Byle zdrowo i spokojnie sprowadzić malutką na świat ❤️ Trzymajcie się! Tak, jak wiele razy rozmawiałyśmy, poród to taki żywioł, ze tak naprawdę nic się nie da zaplanować i na wiele rzeczy się jest mimo wszystko nieprzygotowaną. Ale będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2023, 08:40
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nutko jak wspominam mój pierwszy poród to wody odeszły mi właśnie tak spektakularnie w domu 😂
Ile potem było sprzątania to głowa mała 😃
Nic się nie martw, co ma być to będzie, myśl pozytywnie 🙏
Jesteśmy z Tobą ❤️ -
Tak jak piszą dziewczyny, na pewno się Tobą zaopiekują w takiej sytuacji, głęboki wdech i wydech, pomyśl sobie że już niedługo zobaczysz się z Helenką ❤️15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa 😘 na razie jeszcze obchodu nawet nie było... Taki ten dzień na pewno inny tu na oddziale niż zwykle.
Żebyście mnie źle nie zrozumiały, oczywiście, że najważniejsze zdrówko 🙂Poziomka9204, Monk@, Kasiooola, Zuz.ka lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwego Nowego Roku! Obyśmy wszystkie miały wspaniałe, jak najmniej stresujące porody i nasze kochane dzieciaczki były pełne sił i zdrowia. ❤❤❤
Nutka trzymam kciuki za was, będzie dobrze 😘😘😘Poziomka9204, Monk@, Kasiooola, Anett93, cukierniczka lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego dobrego w Nowym roku! ❤️
Nutka, za chwilę się widzicie! 😘
Właśnie ja się tego boję, że się zacznie wcześniej jak termin cc 🤪 mi wody odeszły na stole do cc przy próbie podania znieczulenia 🤪😁
Poza tym jak nie ma wód i jakiś skurczyk się pisze to super dla Niej! Lepsze jak cc na zimno bez rozpoczętej samoistnie akcji! 💝
U mnie te nudności już 3 dzień, nawet nie dam rady śniadania, 🙈Poziomka9204, Monk@ lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Nutka trzymam za Was kciuki! ✊ Brakiem tego konkretnego lekarza się nie przejmuj, inni też na pewno robią codziennie CC i znają się na tym dobrze, a Twój lekarz będzie jutro i sprawdzi czy wszystko u Ciebie w porządku. 💗
Moja lekarka nawet nie pracuje w żadnym szpitalu, ale jestem pewna, że trafię na dobrych lekarzy, byle kogo do takich operacji nie dają 😊🤰 -
Nutka! Ale Helenka się spieszy 🥰 dużo cierpliwości i nie stresuj się, niedługo maleństwo Ci wszystko wynagrodzi ❤️❤️❤️
Mojej bratowej odeszły wody jak wstała z kanapy, właśnie z niej tak chlusnęło, podobno mina mojego brata bezcenna 😄 ale u niej lekarz od razu mówił, że ma dużo wód i może to się tak właśnie zacząć.
Ja wczoraj nic nie porobiłam, oczywiście prawie nie spałam i doszedł mi mocno napięty, twardy brzuch, na szczęście teraz jest lepiej. Mały się rusza raz na jakiś czas tak jak zawsze, więc na razie wstrzymuję się z KTG 😊
Dziewczyny dobrego dnia! 🌞👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Koffi mój lekarz tez nie pracuje w żadnym ze szpitali, w których mogłabym rodzic
ale to totalnie wg mnie niczego nie zmieniło w tym, jak byłam traktowana w szpitalu, a którym rodziłam. I prawdę mówiąc mnie bez różnicy, jaki lekarz przyjdzie poród odebrać, byleby wszystko się obyło bez komplikacji
Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nutka, ja wiem ze łatwo nam się pociesza i na tej końcówce zawsze ma się jakieś oczekiwania i chciałoby się kontrolować sytuacje, ale na nic z tego nie mamy wpływu. Ja tez moja dzidzia prosiłam żeby omijała 1 listopada, a właśnie wtedy zaczęłam rodzic😂 szlam do porodu bez jakichkolwiek oczekiwań i mimo, ze sam poród przebiegł dobrze to chwile potem trafiłam na sale operacyjna z krwiakiem. Nawet wcześniej mimo czytania nie sądziłam ze coś takiego może się zdarzyć. Myśle, ze pośród całej tej nieprzewidywalnosci całe szczęście, ze te wody odeszły w szpitalu, ze jesteś pod dobra opieka, ze być może już dzisiaj spotkasz Helenkę i cała reszta zejdzie na drugi plan. Pomysł jaka piękna data
01.01 !
Kciuki za Was trzymam j czekam na wieści 🤗💋 -
Monk@, Anett93, Kofii, cukierniczka, Babova, Kasiooola, verliebtindich, Anati, Kasia95, wellwellwell, Karo1234, mamaleonka, MałaMi91, Ulaa, Poziomka9204, Kremówka, Idawoll, Gusia_, Zuz.ka lubią tę wiadomość