W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
cukierniczka wrote:Gusia daj znać, współczuję
Monka trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko ok 🤞
Well, mój Tata i Teść mieli zakrzepice, dobrze że Twój Mąż szybko poszedł do lekarza. Zastrzyki chyba z tego co słyszałam wszystkim pomagają, więc trzymam kciuki za Twojego. Tylko się biedny nakluje, bo to chyba minimum miesiąc trzeba te zastrzyki brać? Chyba że teraz jest już inaczej.
Kremówka, jak się czujesz? Kiedy wychodzisz? Jak cukry?
Ja krew upuścilam, duuuzo tych badań dziś, bo tsh, ft4, wszystkie te zakaźne, b12, mocz i morfologia z rozmazem ręcznym (blagam was płytki🍀
Na razie te zastrzyki na 10 dni dostal i w międzyczasie ma sie umawiac do hematologa, zeby szukac przyczyny. Podejrzewaja trombofilie. 😐
Oby dziś bylo dobrze z twoimi plytkami. 🤞🤞🤞
Kremowka wlasnie, jak sytuacja? Nadal w szpitalu?
-
Well, dobrze, że poszedł szybko do lekarza... Mam nadzieję, że szybkość wyjaśni przyczyna o będzie mógł działać 🤞🏼
Gusia, daj znać po wizycie. Dobrze, że się zdecydowałaś, bo trochę Cię już trzyma...wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Monk@, dobrze, że już po wszystkim 😘
Well, dobrze, że poszedł do lekarza i już diagnozujecie, będzie można szybko działać 😘
Cukierniczka, kciuki ciągle!
Gusia, zdrówka! 😘
Ja obejrzałam sobie webinar laktacyjny na Momama i zaraz się zbieram do fryzjera, ale jakiś mam taki dzień, że mi ciężko, chyba przez tą pogodę...
A, i dziś wg Preglife mamy studniówkę 🥳🥳🥳 chociaż widzę, że suwak jakoś inaczej policzył 😁cukierniczka, Monk@, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Hej.
Well, ale dobrze, ze w porę wyłapane…
Co do znamion mi tez ginekolog zwróciła uwagę na jedno nowe, które powinnam pokazać po rozwiazaniu… mam trochę stresa…
Verli super wyniki!
Kremówka co u Was ?
Mi syn dzisiaj próbuje siłowo sforsować szyjke. Naciska tak mocno, czuje takie kłucia, jakich do tej pory nie znałam.
Wkoncu ogarnelam kącik dla Kacpra. Niestety bez pięknych naklejek, bo za rok będziemy zmieniali lokum i tam poszaleje z pokojem dla dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 14:29
wellwellwell, cukierniczka, Monk@, mamaleonka, Anett93, Kofii, verliebtindich, Izet, Kluska95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Anati jak pięknie!! Ta torba mi się śni po nocach, jesteś zadowolona?
Anati lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Dziewczyny, ja po wizycie. Dostałam na ból ucha antybiotyk w kroplach, na gardło nic nie wymyśliła więcej lekarka niż Uniben. Ale te ucho najbardziej mnie meczy i gardło w nocy, wiec może na ucho krople pomogą… Jadę do apteki i mam się wygrzewac
ale jestem szczęśliwa, ze dała mi coś na te ucho, bo już mnie trafiało w nocy. Także u mnie tyle. No i wiadomo, paracetamol a gorączkę daje brać
Anati a kącik Kacperka jest piekny ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 15:19
Zuz.ka, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Monk@, dobrze, że już po wszystkim 😘
Well, dobrze, że poszedł do lekarza i już diagnozujecie, będzie można szybko działać 😘
Cukierniczka, kciuki ciągle!
Gusia, zdrówka! 😘
Ja obejrzałam sobie webinar laktacyjny na Momama i zaraz się zbieram do fryzjera, ale jakiś mam taki dzień, że mi ciężko, chyba przez tą pogodę...
A, i dziś wg Preglife mamy studniówkę 🥳🥳🥳 chociaż widzę, że suwak jakoś inaczej policzył 😁
Anati, jak ładnie 😍. Do mnie dzisiaj przyszła mata do przewijaka, a wieczorem mąż przyniesie naklejki na ścianę. Łóżeczko wstawi dopiero, jak będziemy miały z Malutką wrócić do domu, żeby na razie nie zajmowało miejsca.
Odpuściłam mocno analizowanie ruchów Małej i oceniania, jak jest ułożona, ale dzisiaj czkawkę czuję ewidentnie inaczej, niż przedwczoraj 😅. W piątek urofizjo (umówiłam się do innej, poprzednia mnie do siebie nie przekonała, skupiła się głównie na tym, że po leczeniu stomatologicznym powinnam brać przez 3 miesiące probiotyk, skoro już się ta katastrofa wydarzyła), może ona pomoże mi ocenić, jak mały Cudak leży.Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
cukierniczka wrote:Anati jak pięknie!! Ta torba mi się śni po nocach, jesteś zadowolona?
Miałam na Nią chrapkę przed pierwszym porodem, ale cena mnie odstraszyła. Teraz szukając torby znalazłam jej podróbkę, ale tez nie jakaś super tania, wiec mąż stwierdził ze mi kupi pod choinkę oryginalną. Ja jestem zachwycona jakością, tym jak super udało mi się spakować na poród, jak się otwiera itdbrakowało mi czegoś takiego bo zawsze na wyjazdy pakowalam się w milion małych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 15:45
cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Anati, piękny pokoik 💙
Gusia, oby antybiotyk pomógł 💪🏼
Cukierniczka, masz już wyniki? 🤞🏼
Zuzka, przypomniałaś mi, że miałam prześcieradełko na przewijak kupić
Ja mam dzisiaj za bardzo się nie ruszać, tylko leżeć z nogą do góry, więc siedzę na vinted i OLX i ciągle czegoś wypatruję 🤦🏼♀️Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Anati, piękny pokoik 💙
Gusia, oby antybiotyk pomógł 💪🏼
Cukierniczka, masz już wyniki? 🤞🏼
Zuzka, przypomniałaś mi, że miałam prześcieradełko na przewijak kupić
Ja mam dzisiaj za bardzo się nie ruszać, tylko leżeć z nogą do góry, więc siedzę na vinted i OLX i ciągle czegoś wypatruję 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 15:50
Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Mam wyniki, tzn czekam na kiłę i grupę krwi ale tu raczej mam nadzieję nie będzie zaskoczenia
Wszystko w normie, płytki wzrosły do 92!!!
Niestety żeby nie było tak różowo to mam też wynik b12, suplementuje ze względu na bezmięsna dietę, dawka zalecona przez dietetyczkę na podstawie badań z 10tyg ciąży. B12 kazała zrobić hematolog i co się okazało? Norma do 800 a ja mam 1134!!! I oczywiście już znalazłam artykuły w internecie że za dużo b12 może wpływać na zwiększone ryzyko wystąpienia autyzmu u dziecka. No jestem przerażona... Oczywiście nie będę już brała suplementu, zobaczymy co w poniedziałek powie hematolog i ginekolog.
Jedynie pocieszam się faktem, że ginekolog z Medicover ocenił te wyniki jako ok i że nie ma potrzeby konsultacji z lekarzem 🤷🏼♀️ a dwa że odstawiłam suplement 3 dni przed badaniem, a w internecie znalazłam że najlepiej odstawić jakieś 10dni przed badaniem... Eh, chociaż raz mogłoby być wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 15:59
Anati, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Cukierniczka to jest mit z tą witaminą b12 i autyzmem, nie stresuj się tym
jestem certyfikowanym terapeuta dzieci autystycznych i to jest zaburzenie genetyczne, neurorozwojowe. Nic co zrobiłaś w ciąży, lub czego nie zrobiłaś, nie może sprawić, ze Twoje dziecko będzie miało autyzm
Naprawdę
w sieci różne bzdury można o autyzmie przeczytać niestety
Ale z płytkami super sprawa!!! Aż ciekawa jestem jak moje wyjdą, będę robić w następna sobotę wyniki pewnieAnati, cukierniczka, Zuz.ka, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Cukierniczka, płytki super! 🥳 A B12 się nie przejmuj. W google zawsze najgorsze rzeczy piszą, a to pewnie byś musiała mieć naprawdę duże przekroczenie i to przed dłuższy czas... Ja pamiętam, że moim żelazem się stresowałam, bo miałam 150% normy, naczytałam się w google, jakie to szkodliwe dla dziecka 🤓 a gin powiedział, że jest ok
no a potem to już w ogóle to żelazo mi spadło baaardzo nisko. Pewnie odstawienie supli albo zmniejszenie dawki pomoże
daj znać, co lekarz powie ☺️
cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Jeny dziewczyny dziękuję za pocieche, nawet nie wiecie jak 🥰🥰🥰
Monk@ lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Zuzka, mi też wpadł właśnie ten link do "ofert", ale pamiętałam, że ma być i szukałam na mailu. Pokazywała położna kilka pozycji, jak przystawiać i mówiła o błędach, mi się podobało. Czy można gdzieś zobaczyć- nie wiem, ale podejrzewam, że na ich stronie jak się ma ten full dostęp wykupiony. Ja oczywiście nie mam
a z ciuszkami to mam podobnie, pozamawiałam z Vinted - i owszem, mam sporo super ciuszków, ale mam też trochę "dziadów" i jak mam kryzys to płaczę mężowi w rękaw, jaką jestem złą matką, że dziecko w jakieś łachmany będę ubierać
i już zapowiedziałam, że ma dopilnować, że do szpitala mam wziąć coś pośredniego, bo jak wezmę dziady, to to tylko spotęguje mojego baby bluesa, a znowu tych fikuśnych to wiadomo, że nie...
Gusia, to się wygrzewaj i oby szybko puściło. Dobrze, ze dostałaś jakiś lek, oby pomogło! 🤞
Cukierniczka, super, że płytki się podniosły!
Anati, piękny pokoik. Serio, nie mówię tego z kurtuazji, kocham takie beżowe klimaty 🥰🥰🥰
Z nowości naszych to do nas jutro przyjdzie wózek! 🚘🚘🚘
I wróciłam od fryzjera, wcześniej miałam refleksy blond, ale żeby podnieść odrost musiałybyśmy użyć rozjaśniacza, więc pani mi przeciągnęła coś w stylu mojego naturalnego koloru i lekko schłodziła. To ja:
cukierniczka, Monk@, wellwellwell, Zuz.ka, Kofii, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Anati, piękny kącik 😍
Cukierniczka, super, że płytki poszły w górę 💪 oby tak dalej 😉
Monka, dobrze, że wycinanie już za Tobą. Ja też jestem zwolenniczką profilaktyki, ale jakoś z tymi znamionami mi nie po drodze. A mam ich bardzo dużo na ciele, teraz po ciąży jeszcze więcej się ich pojawiło. Zrobię z tym porządek 💪
Mamaleonka, dziękuję, że pytasz 🙂 moja blizna się goi, jutro mam wizytę u fizjo uro-gin, bo już można zacząć pracę nad blizna. A nie chce z tym zwlekać 😉 bolą mnie za to plecy, tak, żeby nie było za kolorowo 🤪
A psychicznie to różnie. Ostatnio Helcia ma gorsze dni, placze i marudzi. Obawiam się, że to już kołki... Z tej bezsilności nad jej płaczem ja sama czasami ryczę 😢 no i niewyspanie też dokłada swoje...
Ale nie narzekam, Helenka jest cudowna 😍
Wczoraj miała pierwsza wizytę u pediatry, na szczęście do niczego się nie przyczepił 🙂 mała ładnie przybiera na wadze 🙂verliebtindich, cukierniczka, Monk@, Anati, Anett93, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Anati, piękny kącik 😍
Cukierniczka, super, że płytki poszły w górę 💪 oby tak dalej 😉
Monka, dobrze, że wycinanie już za Tobą. Ja też jestem zwolenniczką profilaktyki, ale jakoś z tymi znamionami mi nie po drodze. A mam ich bardzo dużo na ciele, teraz po ciąży jeszcze więcej się ich pojawiło. Zrobię z tym porządek 💪
Mamaleonka, dziękuję, że pytasz 🙂 moja blizna się goi, jutro mam wizytę u fizjo uro-gin, bo już można zacząć pracę nad blizna. A nie chce z tym zwlekać 😉 bolą mnie za to plecy, tak, żeby nie było za kolorowo 🤪
A psychicznie to różnie. Ostatnio Helcia ma gorsze dni, placze i marudzi. Obawiam się, że to już kołki... Z tej bezsilności nad jej płaczem ja sama czasami ryczę 😢 no i niewyspanie też dokłada swoje...
Ale nie narzekam, Helenka jest cudowna 😍
Wczoraj miała pierwsza wizytę u pediatry, na szczęście do niczego się nie przyczepił 🙂 mała ładnie przybiera na wadze 🙂
Pamiętaj ze te nocne płacze i kolki kiedyś mina i nawet nie będziesz tego pamiętać 😜
A jak potrzebujesz się wygadać to pisz, początki są trudne ale świetnie sobie radzisz i jesteś cudowna mamusia ❤️
I nie wstydź się prosić o pomoc, męża teściowa czy koleżankę nawet żeby wzięli mała na 15 min. Dla mnie na początku to był luksus jak wzięłam prysznic sama bez bobasa wpatrujacego się we mnie 😁 potem nauczyłam się mówić o moich potrzebach i od razu poczułam się lepiej.
Wiem ze maluszki są dla nas najważniejsze ale jak nie zadbamy o swoje podstawowe potrzeby to będzie nam ciężko zadbać o potrzeby maluchów❤️Monk@, Nutka85, Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość