W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny 🌷 mnie nic nie boli, tylko zdarzyły się dwa razy krwawienia, więc póki co odpuszczam temat. Jak coś, to faktycznie pobiegnę do apteki
Kasiooola, super, że czujesz się już lepiej
Poziomka, Nutka, a jak u Was? 🥰
Kofii, u mnie gin patrzy na termin z USG genetycznego. Ale faktycznie jest teoria, że patrzy się na niego dopiero wtedy, jeśli różnica między nim a OM jest ponad tydzień, więc ciekawe, jak będzie u Ciebie 🤔 daj znać
Anati, ja wczoraj miałam kryzys i łaziłam cały wieczór ze łzami w oczach. Niby jakoś mocno nie przejęła mnie ta wizyta wczoraj, ale chyba hormony zrobiły swoje i miałam gorszy wieczór, niż zwykle 🤦🏼♀️ mam nadzieję, że humor Ci się szybko poprawi ❤️ dużo siły, już niedługo 🥰Anati, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
cukierniczka wrote:Jeny, ja też zaglądam tu co jakiś czas z myślą "czy coś się zaczęło dziać"? Ja mam w przyszłą środę wizytę u położnej, która będzie mi prowadziła poród. Generalnie mój gin powiedział - jak Pani Kasia powie, że Pani urodzi naturalnie to tak będzie a jak powie że nie da rady to zrobimy cięcie i tyle, nie ma się co przejmować 🤣
No nieukrywam, że ta indukcja jest dla mnie największym stresem w tej sytuacji ale będzie co ma byc.
Pytanie od czapy - czy macie jakiś kosz na pieluchy, warto w coś takiego inwestować?
Ja nie inwestuje w to, bo mieszkam w domku i smietniki mam przy domie, wiec będziemy na bierzaco wszystko wyrzucać. Kupilam tylko zapachowe woreczki na pieluchy.
ale podobno z tych śmietników sa polecane te z firmy angelcare.cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Jak przeczytałam wiadomość od mamaleonka, to jak grzeczne dziecko polozylam się spać obok mojej 2 latki i zdrzemnęłam się godzinkę . 🤗
Już mi lepiej, ale te emocje i myśli ciężko odgonić. Jutro ktg w przedziale 12-15, zobaczymy na która uda mi się zapisać. Może zejść różnie, bo jak lekarz jest na nagłym cc to trzeba czekać i do 3 h na korytarzu, ale to w skrajnych sytuacjach. Tak czy siak nastawiamy się z mezem, ze zostajemy w stolicy do poznego wieczora żeby znowu iść na coś smacznego i pochodzić duuuuzo. Pewnie dam znać po wizycie co usłyszałam
cukierniczka, wellwellwell, Kofii, Zuz.ka, Monk@, verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Anati wrote:Jak przeczytałam wiadomość od mamaleonka, to jak grzeczne dziecko polozylam się spać obok mojej 2 latki i zdrzemnęłam się godzinkę . 🤗
Już mi lepiej, ale te emocje i myśli ciężko odgonić. Jutro ktg w przedziale 12-15, zobaczymy na która uda mi się zapisać. Może zejść różnie, bo jak lekarz jest na nagłym cc to trzeba czekać i do 3 h na korytarzu, ale to w skrajnych sytuacjach. Tak czy siak nastawiamy się z mezem, ze zostajemy w stolicy do poznego wieczora żeby znowu iść na coś smacznego i pochodzić duuuuzo. Pewnie dam znać po wizycie co usłyszałam
Super ze udało ci się zdrzemnąć, mi zawsze to pomaga. To jutro skorzystajcie bo może to będzie ostatni wieczór przed porodem. Będziemy trzymać kciuki 🤞Anati lubi tę wiadomość
-
Ja specjalnego kosza nie kupowałam, na awaryjne sytuacje wzięłam w rossmannie woreczki:
https://www.rossmann.pl/Produkt/Pieluchy-i-pieluchomajtki/Babydream-woreczki-na-pieluchy-o-swiezym-zapachu-100-szt,220455,8478
Zrobiłam sobie spacer połączony z zakupami. Pod sam koniec, jak miałam wejść na nasze 3. piętro, to już było mi ciężko 🥵. Ale pocieszałam się, że może każdy stopień przybliża mnie do porodu 🤣cukierniczka lubi tę wiadomość
-
My tez mamy tomy tipe, ale na gorze w sypialni, lecą tam tylko pieluchy poranne i nocne czyli właśnie siki 😅 potwierdzam, nie śmierdzi, tez używamy zamienników, bo oryginalne worki maja śmieszna cenę 😅 chciałam do sypialni coś innego niż zwykły kosz, bo bałam się zapachów. No a w dzień to składujemy pieluchy w koszu przy drzwiach i nie ma problemu, ze brzydko pachnie w domu
-
cukierniczka wrote:Jeny, ja też zaglądam tu co jakiś czas z myślą "czy coś się zaczęło dziać"? Ja mam w przyszłą środę wizytę u położnej, która będzie mi prowadziła poród. Generalnie mój gin powiedział - jak Pani Kasia powie, że Pani urodzi naturalnie to tak będzie a jak powie że nie da rady to zrobimy cięcie i tyle, nie ma się co przejmować 🤣
No nieukrywam, że ta indukcja jest dla mnie największym stresem w tej sytuacji ale będzie co ma byc.
Pytanie od czapy - czy macie jakiś kosz na pieluchy, warto w coś takiego inwestować?
Oooo, mi się nie udało załapać do pani Kasi, mimo, że pisałam od razu po 26tc - już miała obłożoną końcówkę kwietnia. My będziemy rodzic z panią Monikąale wszystko wskazuje na to, że będziesz w naprawdę dobrych rękach!
My planujemy kosz na pieluchy właśnie z AngelCare
Dziewczyny, pamiętam, że był temat bujanego fotela do karmienia - czy któraś się zdecydowała? Mam u mamy taki "klasyczny" fotel bujany i jadę na weekend do domu, moglibyśmy zabrać, ale boję się, że wstawanie z niego to będzie katorga..24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
verliebtindich wrote:Oooo, mi się nie udało załapać do pani Kasi, mimo, że pisałam od razu po 26tc - już miała obłożoną końcówkę kwietnia. My będziemy rodzic z panią Moniką
ale wszystko wskazuje na to, że będziesz w naprawdę dobrych rękach!
Dziewczyny, pamiętam, że był temat bujanego fotela do karmienia - czy któraś się zdecydowała? Mam u mamy taki "klasyczny" fotel bujany i jadę na weekend do domu, moglibyśmy zabrać, ale boję się, że wstawanie z niego to będzie katorga..
Piękny post dzisiaj znowu o południowym się pojawił. Aż korci zeby tam jechać 😂
Widać, ze tam każda położna jest dobrym wyborem !
Ja mam bujany fotel z jysk. Uwielbiam go. Jest wygodny na tyle, ze zasypiałam na Nim jak mała była nieodkladalna po 3 h. Wygodnie tez mi się na nim karmiło . Często oglądałam seriale na NETFLIX jak wisiała na mnie pół dnia .
Ja mam takie zielonkawy (nie uszak) NEBEL. Jak go kupowałam 2,5 roku temu to kosztował polowe tego co teraz …😳
verliebtindich lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Oooo, mi się nie udało załapać do pani Kasi, mimo, że pisałam od razu po 26tc - już miała obłożoną końcówkę kwietnia. My będziemy rodzic z panią Moniką
ale wszystko wskazuje na to, że będziesz w naprawdę dobrych rękach!
Dziewczyny, pamiętam, że był temat bujanego fotela do karmienia - czy któraś się zdecydowała? Mam u mamy taki "klasyczny" fotel bujany i jadę na weekend do domu, moglibyśmy zabrać, ale boję się, że wstawanie z niego to będzie katorga..
Ja kiedys już pisałam ze mam fotel „pływający” on sie trochę inaczej buja ale od 3 lat codziennie w użyciu. Kilka nocy na nim przespałam 😜 Na początku po porodzie może być Ci ciężko wstawać. Ale potem powinno być dobrze 😁
Weź fotel jak masz miejsce. Jak ci sie nie sprawdzi to zawsze możesz go oddać 😜
-
Ja mam tez fotel bujany w sypialni, ale taki bardziej designerski 😅 w którym się półleży i karmić tam nie karmiłam, ale mąż często tak usypiał małą jak się kąpalam. Ale ja w ogóle karmiłam głównie na leżąco, na łóżku lub rozłożonej kanapie, żeby nie musieć małej odkładać jak zasnęła, bo wtedy nie spałaby nawet pół sekundy plus zwyczajnie tak mi było najwygodniej
-
My już po pierwszej wycieczce 😁 było jedno karmionko jak chłopaki byli na zakupach, więc elegancko poszło i właśnie wstąpiliśmy do mojej mamy. Załatwiliśmy macierzyński, odebrałam pit z pracy i załatwiłam PZU. Chłopaki zjedli razem coś na mieście więc mój syn też zadowolony, widzę że mu ciężko na zmiane w domu i trochę przykro, tłumaczymy i rozmawiamy No ma teraz ferie, mamy 2 tygodnie to jakoś ogarnąć. Zazdrość pojawia się wtedy gdy chce żeby któreś z nas się z nim bawiło a akurat ja mała karmie, mój P gotuję obiad. Więc zostaje nam angażować go bardziej w opiekę nad mała i wczoraj woził ją wozeczkiem i był dumny 🤭
U nas ciągle nie była położna 😆 nie wypatruje ale w sumie po tej niedzielnej akcji pasowałoby żeby mnie ktoś odwiedził. I głównie wczoraj przycinałam szwy te co mam i też chcę żeby ktoś zobaczył czy są ok. Na szczęście są rozpuszczalne i już ich nie czuje po środku blizny. Dzisiaj pierwszy raz od zeszłorocznego lata leżałam na brzuchu 🙈 ależ tego brakowało. I dzisiaj zapielam się w swoją zimowa kurtkę 🤭
Ja ani bez kosza na pieluchy ani bez fotela, więc jak kto co lubi, pieluchy wynoszę codziennie rano i wieczorem więc się nie składają🙈
Pozdrawiamy z bobaskiem i czekamy na kolegów 🤭
Edit. To rozmiar 56 z sinsay, najmniejsze jakie mam, wogole te ubrania z sinsay duuuzo mniejsze jak z pozostałych marek które mam 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 16:19
Anati, cukierniczka, wellwellwell, Monk@, mamaleonka, Zuz.ka, Kofii, Anett93, verliebtindich lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Byłam dziś na ostatnim spotkaniu z położną i okazało się, że od 15 lutego nie będzie jej na 2 tygodnie, bo dostała termin na jakąś rehabilitację w szpitalu czy cośtam... Szkoda, że akurat w terminie kiedy mam rodzić 😕 mówiła, że prawdopodobnie będzie ktoś na zastępstwo, ale jeszcze nikogo nie ma... Także jeśli urodzę np. 15 lutego to będę musiała na szybko potem po porodzie zmieniać deklarację na nieznaną położną z miejscowości obok 🤷🏻♀️ no trudno, losowa sytuacja, tak bywa 😐
Dziś miałam tak spuchnięte stopy, że bolały mnie przy chodzeniu, myślałam że do tej położnej nie pojadę, bo nie mogłam żadnych butów ubrać, dopiero w końcu jakie stare adidasy na mega poluzowanych sznurówkach mnie uratowały na tyle, żebym dała radę wytrzymać tą godzinę.
Kasiooola a nie dzwoniłaś do położnej żeby się umówić na konkretny termin? Słabo, że nie przyszła 😐 -
Dzięki za rady odnośnie fotela dziewczyny!
Jeszcze dopytam Was o materacyki w łóżeczkach, jakie macie? Pamiętam, że well chyba pisałaś o lateksie? Pytaliśmy fizjo na szkole rodzenia i nie doradziła nam absolutnie nic - każdy będzie dobry.. Kurde, ja przepraszam, że teraz wyskakuje z tymi pytaniami, ale wiecie, że ja jestem jeszcze sporo z tyłu
Anati, trzymam kciuki, żeby pobyt w stolicy przedłużył się jutro do kolejnych kilku dni ❤️❤️❤️
Kofii, bardzo Ci współczuję tych obrzęków, a pogoda taka, że w klapkach nie pośmigasz..może takie buty typu emu by Ci się sprawdziły? Pamietam, że w czasie ich świetności to takie podróby zrobione nie wiem z czego można było kupić wszędzie za jakieś śmieszne pieniądze, może takie kapciowe laczki by Cię uratowały na ostatnie momenty - ciąży i zimy? Abstrahujac od tego, czy są dla kogoś atrakcyjne czy nie- na pewno są dosyć szerokie i cieplejsze niż kuboty
Kasiola, właśnie, może przedzwoń do przychodni i się upomnij o tę wizytę położnej? Pamietam, że między moimi siostrami też właśnie była różnica 12 lat - i ta 12letnia wówczas też bardzo przeżywała i była zazdrosna. Dla takich, nawet dużych dzieciaków to duży szok, że nagle nie są najmłodsze i w centrum uwagi. Ja miałam wtedy 16 lat i naprawdę byłam szczerze zdziwiona, bo myslalam, że ona to wszystko łapie, zresztą robiła się już takim pyskatym gówniarzem, a tu nagle jak się pojawiło w domu nowe bobo to była straszna zazdrość. Ale poradzicie sobie, starszy brat na pewno zaraz załapie jak odpowiedzialną pełni teraz rolę! ❤️Anati lubi tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Verlie, ja zamawialam łóżeczko z woodies i od razu od nich wzielam materac, połączenie lateksu i pianki pur.
https://woodies.pl/produkt/materac-do-lozeczka-120x60-premium/
Moge wrzucic co znalazlam na ten temat w dzieciowej ksiazce, może ci to coś rozjasni 😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 23:49
-
Ja mam materac hilding dobranocka 😊 na profilu fizjoterapeutki dziecięcej @fizjomommy na insta są w zapisanych relacjach polecane materace.
Te buty "emu" to dobry pomysł, ale problem z zakupem, bo nie chodzę do sklepów, żeby unikać kontaktów z ludźmi, aby się nie rozchorować przed porodem 🙈 ale chyba trzeba będzie się wybrać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 00:16
-
Witam się przy nocnym przy długim karmieniu, muszę coś czytać żeby nie zasnąc😬
Kofi, ja mieszkam w małej wiosce, więc ona dostaje dokumenty że szpitala zaraz po dacie narodzin, i u nas nie trzeba do nich dzwonić, po pierwszym porodzie była u mnie na drugi dzień jak wróciłam że szpitala 🙄 a teraz się jakoś ślimaczy🤪 ciekawa jestem czy wcześniej się pielęgniarka środowiskowa nie pojawi 🤣
Verlie, u nas dokładnie takie samo zachowanie, też nie wiedziałam że w tym wieku można mieć aż taki przejaw zazdrości, ciężko mu zrozumieć że my musimy poświęcać im obydwu uwagę, że on już nie jest sam, chociaż tyle czasu o tym rozmawialiśmy wcześniej, a tu proszę jednak niedokonca zrozumiał o co lotto 🤪
Amelka wisi już 2 h na cycu, przyśnie, chce ja odłożyć, chwilę leży i za chwilę płaczę 🥴 już sama nie wiem co ona chce, za chwilę będziemy tak do rana siedzieć i się karmić 🤪 No ale w dzień wyjątkowo spała prawie cały czas się nie jestem zaskoczona ze w dzień bardziej szaleje 🥴
Mam nadzieję że dobrze śpicie, i nie wstajecie właśnie po raz kolejny do toalety 🤭26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Kasiooola wrote:Witam się przy nocnym przy długim karmieniu, muszę coś czytać żeby nie zasnąc😬
Kofi, ja mieszkam w małej wiosce, więc ona dostaje dokumenty że szpitala zaraz po dacie narodzin, i u nas nie trzeba do nich dzwonić, po pierwszym porodzie była u mnie na drugi dzień jak wróciłam że szpitala 🙄 a teraz się jakoś ślimaczy🤪 ciekawa jestem czy wcześniej się pielęgniarka środowiskowa nie pojawi 🤣
Verlie, u nas dokładnie takie samo zachowanie, też nie wiedziałam że w tym wieku można mieć aż taki przejaw zazdrości, ciężko mu zrozumieć że my musimy poświęcać im obydwu uwagę, że on już nie jest sam, chociaż tyle czasu o tym rozmawialiśmy wcześniej, a tu proszę jednak niedokonca zrozumiał o co lotto 🤪
Amelka wisi już 2 h na cycu, przyśnie, chce ja odłożyć, chwilę leży i za chwilę płaczę 🥴 już sama nie wiem co ona chce, za chwilę będziemy tak do rana siedzieć i się karmić 🤪 No ale w dzień wyjątkowo spała prawie cały czas się nie jestem zaskoczona ze w dzień bardziej szaleje 🥴
Mam nadzieję że dobrze śpicie, i nie wstajecie właśnie po raz kolejny do toalety 🤭
Kasiola a próbowałaś cycka zamienić na smoczka? Pamietam ze Leon przez pierwsze 3 miesiące miał silny odruch ssania i pomimo ze się najadła i przybierał to ciagle wisiał na cycku. Wtedy ratował mnie smoczek a po jakimś czasie go odrzucił i wszystko się unormowało.
Przespałam cała noc ale właśnie obudziłam się na siku. Zaraz młodego ogarnę do niani zjem śniadanko i się jeszcze położę 😜 muszę korzystać póki mogę bo mam wrażenie ze przy małej za bardzo nie pospie 😜
Cała noc śniły mi się małe dzieci i śnił mi się poród ze mała urodzila się tak szybko ze nawet nie wiedziałam kiedy i była tak duża ze od razu usiadła 😂😂
Miłego dnia dziewczyny 🥰
cukierniczka lubi tę wiadomość
-
mamaleonka wrote:Kasiola a próbowałaś cycka zamienić na smoczka? Pamietam ze Leon przez pierwsze 3 miesiące miał silny odruch ssania i pomimo ze się najadła i przybierał to ciagle wisiał na cycku. Wtedy ratował mnie smoczek a po jakimś czasie go odrzucił i wszystko się unormowało.
Przespałam cała noc ale właśnie obudziłam się na siku. Zaraz młodego ogarnę do niani zjem śniadanko i się jeszcze położę 😜 muszę korzystać póki mogę bo mam wrażenie ze przy małej za bardzo nie pospie 😜
Cała noc śniły mi się małe dzieci i śnił mi się poród ze mała urodzila się tak szybko ze nawet nie wiedziałam kiedy i była tak duża ze od razu usiadła 😂😂
Miłego dnia dziewczyny 🥰
Ja z tym smoczkiem właśnie walczę, mam go przy łóżku, miałam go w szpitalu, ale póki udało mi się jako tako rozkręcić laktaacje to się boję podać, ona ma silny właśnie odruch ssania, na oddziale była jednym z najbardziej szukającym cycka noworodkiem 🤪 a teraz jak nie cyca to czasem złapie kciuk albo pieluchę.
Ja spałam od północy godzinę, 🥴 i to dopiero udalo mi się zasnąć o 5, więc w ciągu dnia będę kapeć. Jeszcze leżę z małą w łóżku to ona też jest spokojna.
Jak się czujecie?
Miłego dzionka, 🥰26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Kasioola a może coś się zmieniło w tej Twojej przychodni i teraz trzeba się umawiać? Ja z kim nie rozmawiam, to teraz ten kontakt z położna jest bardziej po stronie pacjentki, ale oczywiście co kraj, to obyczaj 😅 nie mniej dziwne, ze przez tyle czasu nie przyszła
Moja córka to nie chciała smoczka, a czasem bardzo chciałam, żeby go używała, bo właśnie ja byłam niekiedy jej smoczkiem 😅 teraz tez mam w torbie do szpitala, ale czy Zośka będzie go chciała to nie mam pojęcia
Ja dziś jestem senna, od 4.00 do 5.30 nie mogłam zacnac, myśli mi odpływały w stronę jakiś papierkowych spraw. Niedawno zmarła moja babcia, nie uregulowała na przykład kwestii domu za życia i teraz cała rodzina ma problem ze spadkiem, będzie się trzeba bujać po notariuszach i ja jeszcze sądzie rodzinnym, żeby zrzec się w imieniu młodej 🤯 poza tym MIESIĄC walczę z Zara o zwrot środków na konto za zamówienie, które anulowali i nie mogę się doprosić. Chyba napisze do wojewódzkiego rzecznika praw konsumenta już, zamówienie było za ponad tysiąc złotychNo a młoda standardowo wstała o 7, wiec nie czuje się jakaś super wypoczęta 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 08:22