X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🌷 mnie nic nie boli, tylko zdarzyły się dwa razy krwawienia, więc póki co odpuszczam temat. Jak coś, to faktycznie pobiegnę do apteki :)

Kasiooola, super, że czujesz się już lepiej :)
    Poziomka, Nutka, a jak u Was? 🥰

Kofii, u mnie gin patrzy na termin z USG genetycznego. Ale faktycznie jest teoria, że patrzy się na niego dopiero wtedy, jeśli różnica między nim a OM jest ponad tydzień, więc ciekawe, jak będzie u Ciebie 🤔 daj znać :)

Anati, ja wczoraj miałam kryzys i łaziłam cały wieczór ze łzami w oczach. Niby jakoś mocno nie przejęła mnie ta wizyta wczoraj, ale chyba hormony zrobiły swoje i miałam gorszy wieczór, niż zwykle 🤦🏼‍♀️ mam nadzieję, że humor Ci się szybko poprawi ❤️ dużo siły, już niedługo 🥰

Anati, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Jeny, ja też zaglądam tu co jakiś czas z myślą "czy coś się zaczęło dziać"? Ja mam w przyszłą środę wizytę u położnej, która będzie mi prowadziła poród. Generalnie mój gin powiedział - jak Pani Kasia powie, że Pani urodzi naturalnie to tak będzie a jak powie że nie da rady to zrobimy cięcie i tyle, nie ma się co przejmować 🤣
    No nieukrywam, że ta indukcja jest dla mnie największym stresem w tej sytuacji ale będzie co ma byc.

Pytanie od czapy - czy macie jakiś kosz na pieluchy, warto w coś takiego inwestować?

Ja nie inwestuje w to, bo mieszkam w domku i smietniki mam przy domie, wiec będziemy na bierzaco wszystko wyrzucać. Kupilam tylko zapachowe woreczki na pieluchy.
    ale podobno z tych śmietników sa polecane te z firmy angelcare.

cukierniczka lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przeczytałam wiadomość od mamaleonka, to jak grzeczne dziecko polozylam się spać obok mojej 2 latki i zdrzemnęłam się godzinkę . 🤗
    Już mi lepiej, ale te emocje i myśli ciężko odgonić. Jutro ktg w przedziale 12-15, zobaczymy na która uda mi się zapisać. Może zejść różnie, bo jak lekarz jest na nagłym cc to trzeba czekać i do 3 h na korytarzu, ale to w skrajnych sytuacjach. Tak czy siak nastawiamy się z mezem, ze zostajemy w stolicy do poznego wieczora żeby znowu iść na coś smacznego i pochodzić duuuuzo. Pewnie dam znać po wizycie co usłyszałam :)

cukierniczka, wellwellwell, Kofii, Zuz.ka, Monk@, verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati wrote:
    Jak przeczytałam wiadomość od mamaleonka, to jak grzeczne dziecko polozylam się spać obok mojej 2 latki i zdrzemnęłam się godzinkę . 🤗
    Już mi lepiej, ale te emocje i myśli ciężko odgonić. Jutro ktg w przedziale 12-15, zobaczymy na która uda mi się zapisać. Może zejść różnie, bo jak lekarz jest na nagłym cc to trzeba czekać i do 3 h na korytarzu, ale to w skrajnych sytuacjach. Tak czy siak nastawiamy się z mezem, ze zostajemy w stolicy do poznego wieczora żeby znowu iść na coś smacznego i pochodzić duuuuzo. Pewnie dam znać po wizycie co usłyszałam :)

Super ze udało ci się zdrzemnąć, mi zawsze to pomaga. To jutro skorzystajcie bo może to będzie ostatni wieczór przed porodem. Będziemy trzymać kciuki 🤞

Anati lubi tę wiadomość

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja specjalnego kosza nie kupowałam, na awaryjne sytuacje wzięłam w rossmannie woreczki:
    https://www.rossmann.pl/Produkt/Pieluchy-i-pieluchomajtki/Babydream-woreczki-na-pieluchy-o-swiezym-zapachu-100-szt,220455,8478

Zrobiłam sobie spacer połączony z zakupami. Pod sam koniec, jak miałam wejść na nasze 3. piętro, to już było mi ciężko 🥵. Ale pocieszałam się, że może każdy stopień przybliża mnie do porodu 🤣

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy tomy tipe, ale na gorze w sypialni, lecą tam tylko pieluchy poranne i nocne czyli właśnie siki 😅 potwierdzam, nie śmierdzi, tez używamy zamienników, bo oryginalne worki maja śmieszna cenę 😅 chciałam do sypialni coś innego niż zwykły kosz, bo bałam się zapachów. No a w dzień to składujemy pieluchy w koszu przy drzwiach i nie ma problemu, ze brzydko pachnie w domu :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Jeny, ja też zaglądam tu co jakiś czas z myślą "czy coś się zaczęło dziać"? Ja mam w przyszłą środę wizytę u położnej, która będzie mi prowadziła poród. Generalnie mój gin powiedział - jak Pani Kasia powie, że Pani urodzi naturalnie to tak będzie a jak powie że nie da rady to zrobimy cięcie i tyle, nie ma się co przejmować 🤣
    No nieukrywam, że ta indukcja jest dla mnie największym stresem w tej sytuacji ale będzie co ma byc.

Pytanie od czapy - czy macie jakiś kosz na pieluchy, warto w coś takiego inwestować?

Oooo, mi się nie udało załapać do pani Kasi, mimo, że pisałam od razu po 26tc - już miała obłożoną końcówkę kwietnia. My będziemy rodzic z panią Moniką :D ale wszystko wskazuje na to, że będziesz w naprawdę dobrych rękach!

My planujemy kosz na pieluchy właśnie z AngelCare :D

Dziewczyny, pamiętam, że był temat bujanego fotela do karmienia - czy któraś się zdecydowała? Mam u mamy taki "klasyczny" fotel bujany i jadę na weekend do domu, moglibyśmy zabrać, ale boję się, że wstawanie z niego to będzie katorga..

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Anati Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Oooo, mi się nie udało załapać do pani Kasi, mimo, że pisałam od razu po 26tc - już miała obłożoną końcówkę kwietnia. My będziemy rodzic z panią Moniką :D ale wszystko wskazuje na to, że będziesz w naprawdę dobrych rękach!

Dziewczyny, pamiętam, że był temat bujanego fotela do karmienia - czy któraś się zdecydowała? Mam u mamy taki "klasyczny" fotel bujany i jadę na weekend do domu, moglibyśmy zabrać, ale boję się, że wstawanie z niego to będzie katorga..

Piękny post dzisiaj znowu o południowym się pojawił. Aż korci zeby tam jechać 😂
    Widać, ze tam każda położna jest dobrym wyborem !

Ja mam bujany fotel z jysk. Uwielbiam go. Jest wygodny na tyle, ze zasypiałam na Nim jak mała była nieodkladalna po 3 h. Wygodnie tez mi się na nim karmiło . Często oglądałam seriale na NETFLIX jak wisiała na mnie pół dnia .
    Ja mam takie zielonkawy (nie uszak) NEBEL. Jak go kupowałam 2,5 roku temu to kosztował polowe tego co teraz …😳

verliebtindich lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:

Ja kiedys już pisałam ze mam fotel „pływający” on sie trochę inaczej buja ale od 3 lat codziennie w użyciu. Kilka nocy na nim przespałam 😜 Na początku po porodzie może być Ci ciężko wstawać. Ale potem powinno być dobrze 😁
    Weź fotel jak masz miejsce. Jak ci sie nie sprawdzi to zawsze możesz go oddać 😜

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez fotel bujany w sypialni, ale taki bardziej designerski 😅 w którym się półleży i karmić tam nie karmiłam, ale mąż często tak usypiał małą jak się kąpalam. Ale ja w ogóle karmiłam głównie na leżąco, na łóżku lub rozłożonej kanapie, żeby nie musieć małej odkładać jak zasnęła, bo wtedy nie spałaby nawet pół sekundy plus zwyczajnie tak mi było najwygodniej :)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po pierwszej wycieczce 😁 było jedno karmionko jak chłopaki byli na zakupach, więc elegancko poszło i właśnie wstąpiliśmy do mojej mamy. Załatwiliśmy macierzyński, odebrałam pit z pracy i załatwiłam PZU. Chłopaki zjedli razem coś na mieście więc mój syn też zadowolony, widzę że mu ciężko na zmiane w domu i trochę przykro, tłumaczymy i rozmawiamy No ma teraz ferie, mamy 2 tygodnie to jakoś ogarnąć. Zazdrość pojawia się wtedy gdy chce żeby któreś z nas się z nim bawiło a akurat ja mała karmie, mój P gotuję obiad. Więc zostaje nam angażować go bardziej w opiekę nad mała i wczoraj woził ją wozeczkiem i był dumny 🤭

U nas ciągle nie była położna 😆 nie wypatruje ale w sumie po tej niedzielnej akcji pasowałoby żeby mnie ktoś odwiedził. I głównie wczoraj przycinałam szwy te co mam i też chcę żeby ktoś zobaczył czy są ok. Na szczęście są rozpuszczalne i już ich nie czuje po środku blizny. Dzisiaj pierwszy raz od zeszłorocznego lata leżałam na brzuchu 🙈 ależ tego brakowało. I dzisiaj zapielam się w swoją zimowa kurtkę 🤭

Ja ani bez kosza na pieluchy ani bez fotela, więc jak kto co lubi, pieluchy wynoszę codziennie rano i wieczorem więc się nie składają🙈

Pozdrawiamy z bobaskiem i czekamy na kolegów 🤭
    20230130-182847.jpg

Edit. To rozmiar 56 z sinsay, najmniejsze jakie mam, wogole te ubrania z sinsay duuuzo mniejsze jak z pozostałych marek które mam 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 16:19

Anati, cukierniczka, wellwellwell, Monk@, mamaleonka, Zuz.ka, Kofii, Anett93, verliebtindich lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na ostatnim spotkaniu z położną i okazało się, że od 15 lutego nie będzie jej na 2 tygodnie, bo dostała termin na jakąś rehabilitację w szpitalu czy cośtam... Szkoda, że akurat w terminie kiedy mam rodzić 😕 mówiła, że prawdopodobnie będzie ktoś na zastępstwo, ale jeszcze nikogo nie ma... Także jeśli urodzę np. 15 lutego to będę musiała na szybko potem po porodzie zmieniać deklarację na nieznaną położną z miejscowości obok 🤷🏻‍♀️ no trudno, losowa sytuacja, tak bywa 😐
    Dziś miałam tak spuchnięte stopy, że bolały mnie przy chodzeniu, myślałam że do tej położnej nie pojadę, bo nie mogłam żadnych butów ubrać, dopiero w końcu jakie stare adidasy na mega poluzowanych sznurówkach mnie uratowały na tyle, żebym dała radę wytrzymać tą godzinę.

Kasiooola a nie dzwoniłaś do położnej żeby się umówić na konkretny termin? Słabo, że nie przyszła 😐

Wysłany: 31 stycznia 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady odnośnie fotela dziewczyny!

Jeszcze dopytam Was o materacyki w łóżeczkach, jakie macie? Pamiętam, że well chyba pisałaś o lateksie? Pytaliśmy fizjo na szkole rodzenia i nie doradziła nam absolutnie nic - każdy będzie dobry.. Kurde, ja przepraszam, że teraz wyskakuje z tymi pytaniami, ale wiecie, że ja jestem jeszcze sporo z tyłu :D

Anati, trzymam kciuki, żeby pobyt w stolicy przedłużył się jutro do kolejnych kilku dni ❤️❤️❤️

Kofii, bardzo Ci współczuję tych obrzęków, a pogoda taka, że w klapkach nie pośmigasz.. :/ może takie buty typu emu by Ci się sprawdziły? Pamietam, że w czasie ich świetności to takie podróby zrobione nie wiem z czego można było kupić wszędzie za jakieś śmieszne pieniądze, może takie kapciowe laczki by Cię uratowały na ostatnie momenty - ciąży i zimy? Abstrahujac od tego, czy są dla kogoś atrakcyjne czy nie- na pewno są dosyć szerokie i cieplejsze niż kuboty :D

Kasiola, właśnie, może przedzwoń do przychodni i się upomnij o tę wizytę położnej? Pamietam, że między moimi siostrami też właśnie była różnica 12 lat - i ta 12letnia wówczas też bardzo przeżywała i była zazdrosna. Dla takich, nawet dużych dzieciaków to duży szok, że nagle nie są najmłodsze i w centrum uwagi. Ja miałam wtedy 16 lat i naprawdę byłam szczerze zdziwiona, bo myslalam, że ona to wszystko łapie, zresztą robiła się już takim pyskatym gówniarzem, a tu nagle jak się pojawiło w domu nowe bobo to była straszna zazdrość. Ale poradzicie sobie, starszy brat na pewno zaraz załapie jak odpowiedzialną pełni teraz rolę! ❤️

Anati lubi tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2023, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie, ja zamawialam łóżeczko z woodies i od razu od nich wzielam materac, połączenie lateksu i pianki pur.
    https://woodies.pl/produkt/materac-do-lozeczka-120x60-premium/

Moge wrzucic co znalazlam na ten temat w dzieciowej ksiazce, może ci to coś rozjasni 😛

07786130d7fe1cda02898773ae3b5750.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2023, 23:49

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam materac hilding dobranocka 😊 na profilu fizjoterapeutki dziecięcej @fizjomommy na insta są w zapisanych relacjach polecane materace.
    Te buty "emu" to dobry pomysł, ale problem z zakupem, bo nie chodzę do sklepów, żeby unikać kontaktów z ludźmi, aby się nie rozchorować przed porodem 🙈 ale chyba trzeba będzie się wybrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 00:16

Wysłany: 1 lutego 2023, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! ❤️❤️❤️

Kofii, a może coś internetowo na szybko? W tej sytuacji to chyba już nawet lepiej wziąć nawet sporo większy rozmiar :D

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy nocnym przy długim karmieniu, muszę coś czytać żeby nie zasnąc😬

Kofi, ja mieszkam w małej wiosce, więc ona dostaje dokumenty że szpitala zaraz po dacie narodzin, i u nas nie trzeba do nich dzwonić, po pierwszym porodzie była u mnie na drugi dzień jak wróciłam że szpitala 🙄 a teraz się jakoś ślimaczy🤪 ciekawa jestem czy wcześniej się pielęgniarka środowiskowa nie pojawi 🤣

Verlie, u nas dokładnie takie samo zachowanie, też nie wiedziałam że w tym wieku można mieć aż taki przejaw zazdrości, ciężko mu zrozumieć że my musimy poświęcać im obydwu uwagę, że on już nie jest sam, chociaż tyle czasu o tym rozmawialiśmy wcześniej, a tu proszę jednak niedokonca zrozumiał o co lotto 🤪

Amelka wisi już 2 h na cycu, przyśnie, chce ja odłożyć, chwilę leży i za chwilę płaczę 🥴 już sama nie wiem co ona chce, za chwilę będziemy tak do rana siedzieć i się karmić 🤪 No ale w dzień wyjątkowo spała prawie cały czas się nie jestem zaskoczona ze w dzień bardziej szaleje 🥴

Mam nadzieję że dobrze śpicie, i nie wstajecie właśnie po raz kolejny do toalety 🤭

25.05.2022 II kreski 🤰
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr

age.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Witam się przy nocnym przy długim karmieniu, muszę coś czytać żeby nie zasnąc😬

Kofi, ja mieszkam w małej wiosce, więc ona dostaje dokumenty że szpitala zaraz po dacie narodzin, i u nas nie trzeba do nich dzwonić, po pierwszym porodzie była u mnie na drugi dzień jak wróciłam że szpitala 🙄 a teraz się jakoś ślimaczy🤪 ciekawa jestem czy wcześniej się pielęgniarka środowiskowa nie pojawi 🤣

Verlie, u nas dokładnie takie samo zachowanie, też nie wiedziałam że w tym wieku można mieć aż taki przejaw zazdrości, ciężko mu zrozumieć że my musimy poświęcać im obydwu uwagę, że on już nie jest sam, chociaż tyle czasu o tym rozmawialiśmy wcześniej, a tu proszę jednak niedokonca zrozumiał o co lotto 🤪

Amelka wisi już 2 h na cycu, przyśnie, chce ja odłożyć, chwilę leży i za chwilę płaczę 🥴 już sama nie wiem co ona chce, za chwilę będziemy tak do rana siedzieć i się karmić 🤪 No ale w dzień wyjątkowo spała prawie cały czas się nie jestem zaskoczona ze w dzień bardziej szaleje 🥴

Mam nadzieję że dobrze śpicie, i nie wstajecie właśnie po raz kolejny do toalety 🤭

Kasiola a próbowałaś cycka zamienić na smoczka? Pamietam ze Leon przez pierwsze 3 miesiące miał silny odruch ssania i pomimo ze się najadła i przybierał to ciagle wisiał na cycku. Wtedy ratował mnie smoczek a po jakimś czasie go odrzucił i wszystko się unormowało.

Przespałam cała noc ale właśnie obudziłam się na siku. Zaraz młodego ogarnę do niani zjem śniadanko i się jeszcze położę 😜 muszę korzystać póki mogę bo mam wrażenie ze przy małej za bardzo nie pospie 😜
    Cała noc śniły mi się małe dzieci i śnił mi się poród ze mała urodzila się tak szybko ze nawet nie wiedziałam kiedy i była tak duża ze od razu usiadła 😂😂

Miłego dnia dziewczyny 🥰

age.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:
    Kasiola a próbowałaś cycka zamienić na smoczka? Pamietam ze Leon przez pierwsze 3 miesiące miał silny odruch ssania i pomimo ze się najadła i przybierał to ciagle wisiał na cycku. Wtedy ratował mnie smoczek a po jakimś czasie go odrzucił i wszystko się unormowało.

Przespałam cała noc ale właśnie obudziłam się na siku. Zaraz młodego ogarnę do niani zjem śniadanko i się jeszcze położę 😜 muszę korzystać póki mogę bo mam wrażenie ze przy małej za bardzo nie pospie 😜
    Cała noc śniły mi się małe dzieci i śnił mi się poród ze mała urodzila się tak szybko ze nawet nie wiedziałam kiedy i była tak duża ze od razu usiadła 😂😂

Miłego dnia dziewczyny 🥰

Ja z tym smoczkiem właśnie walczę, mam go przy łóżku, miałam go w szpitalu, ale póki udało mi się jako tako rozkręcić laktaacje to się boję podać, ona ma silny właśnie odruch ssania, na oddziale była jednym z najbardziej szukającym cycka noworodkiem 🤪 a teraz jak nie cyca to czasem złapie kciuk albo pieluchę.

Ja spałam od północy godzinę, 🥴 i to dopiero udalo mi się zasnąć o 5, więc w ciągu dnia będę kapeć. Jeszcze leżę z małą w łóżku to ona też jest spokojna.

Jak się czujecie?

Miłego dzionka, 🥰

25.05.2022 II kreski 🤰
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2023, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasioola a może coś się zmieniło w tej Twojej przychodni i teraz trzeba się umawiać? Ja z kim nie rozmawiam, to teraz ten kontakt z położna jest bardziej po stronie pacjentki, ale oczywiście co kraj, to obyczaj 😅 nie mniej dziwne, ze przez tyle czasu nie przyszła ;)

Moja córka to nie chciała smoczka, a czasem bardzo chciałam, żeby go używała, bo właśnie ja byłam niekiedy jej smoczkiem 😅 teraz tez mam w torbie do szpitala, ale czy Zośka będzie go chciała to nie mam pojęcia

Ja dziś jestem senna, od 4.00 do 5.30 nie mogłam zacnac, myśli mi odpływały w stronę jakiś papierkowych spraw. Niedawno zmarła moja babcia, nie uregulowała na przykład kwestii domu za życia i teraz cała rodzina ma problem ze spadkiem, będzie się trzeba bujać po notariuszach i ja jeszcze sądzie rodzinnym, żeby zrzec się w imieniu młodej 🤯 poza tym MIESIĄC walczę z Zara o zwrot środków na konto za zamówienie, które anulowali i nie mogę się doprosić. Chyba napisze do wojewódzkiego rzecznika praw konsumenta już, zamówienie było za ponad tysiąc złotych :/ No a młoda standardowo wstała o 7, wiec nie czuje się jakaś super wypoczęta 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2023, 08:22

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ