W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. Podejrzewałam właśnie, że każda mama sama po jakimś czasie nauczy się swojego dziecka, no zobaczymy 🙈 nie chciałabym, żeby dziecko siedziało w sikach, ale to wszystko czas pokaże
Przyszły mi właśnie wyniki badania histopatologicznego, ale nic mi nie mówią - tyle tylko, że wycięcie doszczętne, więc nawet jak coś groźnego, to już tego nie mam, czyli dobrzemiałam się umówić do dermatologa na omówienie tych wyników, ale oczywiście terminów brak 🤡
Anati, doskonale rozumiem 😁 ja na dzisiejszy wieczór zaplanowałam pakowanie paczek z WOŚP - sprzedałam trochę książek na licytacjach, będę dzisiaj wieczorem je pakować, a potem pewnie mąż podrzuci samochodem do paczkomatu. W tym roku już sama targać tego nie będę, chyba że na raty 🙈 ale to też było w ramach planów na wieczór, żeby zrobić coś fajnego, a nie zamulać jak zwykle w ostatnich dniach 🙄😁Anati lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Dzięki dziewczyny. Podejrzewałam właśnie, że każda mama sama po jakimś czasie nauczy się swojego dziecka, no zobaczymy 🙈 nie chciałabym, żeby dziecko siedziało w sikach, ale to wszystko czas pokaże
Przyszły mi właśnie wyniki badania histopatologicznego, ale nic mi nie mówią - tyle tylko, że wycięcie doszczętne, więc nawet jak coś groźnego, to już tego nie mam, czyli dobrzemiałam się umówić do dermatologa na omówienie tych wyników, ale oczywiście terminów brak 🤡
Anati, doskonale rozumiem 😁 ja na dzisiejszy wieczór zaplanowałam pakowanie paczek z WOŚP - sprzedałam trochę książek na licytacjach, będę dzisiaj wieczorem je pakować, a potem pewnie mąż podrzuci samochodem do paczkomatu. W tym roku już sama targać tego nie będę, chyba że na raty 🙈 ale to też było w ramach planów na wieczór, żeby zrobić coś fajnego, a nie zamulać jak zwykle w ostatnich dniach 🙄😁
Monk@ ja jak potrzebowałam umówić diabetologa i oczywiście nie było żadnych wizyt dostepnych to kazali mi na infolinii umówić soe na teleporade do internisty, zeby wystawil mi skierowanie na wizyte u specjalisty i potem znowu dzwonic na infolinię - nagle jakims cudem sie znalazla wizyta 🤷♀️ wiec mozesz ewentualnie w ten sposób próbować 😁 ewentualnie odswiezac apke czy ktos nie zrezygnowal...Monk@ lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Monk@ ja jak potrzebowałam umówić diabetologa i oczywiście nie było żadnych wizyt dostepnych to kazali mi na infolinii umówić soe na teleporade do internisty, zeby wystawil mi skierowanie na wizyte u specjalisty i potem znowu dzwonic na infolinię - nagle jakims cudem sie znalazla wizyta 🤷♀️ wiec mozesz ewentualnie w ten sposób próbować 😁 ewentualnie odswiezac apke czy ktos nie zrezygnowal...
Teraz czekam, aż mi lekarz skomentuje ten wynik i najwyżej zapytam, czy może mnie gdzieś wcisnąć. Wiem, że mają możliwość takich awaryjnych wizyt, więc może się uda. Wtedy bym miała tę samą lekarkę, u której byłam na początku. A jak nie podziała, to zrobię jak piszesz, dziękujęwellwellwell lubi tę wiadomość
-
Dobra dziewczyny, ogarnelam to 😅 zostało dołożyć jedzonko bliżej porodu, rzeczy na wyjście, dokumenty, ładowarkę i szczotkę do włosów. Reszta gotowa 😅
Zuz.ka, Anati, Monk@, verliebtindich lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Dobra dziewczyny, ogarnelam to 😅 zostało dołożyć jedzonko bliżej porodu, rzeczy na wyjście, dokumenty, ładowarkę i szczotkę do włosów. Reszta gotowa 😅
-
Monk@ tak, musiałam klikać jak czułam ruchy ale to dobrze bo inaczej bym chyba zasnęła 🤣
Musiałam chwilę czekać aż Kamil przyjedzie mnie odebrać i spóźniłam się o godzine z obiadem, już taka byłam głodna i cukier mi po nim wywaliło na 127, myślę że to przez tą przerwę. Jeny jak ja chcę się już pożegnać z tym glukometrem 🙄Monk@ lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
cukierniczka wrote:Monk@ tak, musiałam klikać jak czułam ruchy ale to dobrze bo inaczej bym chyba zasnęła 🤣
Musiałam chwilę czekać aż Kamil przyjedzie mnie odebrać i spóźniłam się o godzine z obiadem, już taka byłam głodna i cukier mi po nim wywaliło na 127, myślę że to przez tą przerwę. Jeny jak ja chcę się już pożegnać z tym glukometrem 🙄
Już niedługo ❤️ za chwilę będziesz jadła, na co i kiedy masz ochotę ❤️cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Ja sobie wzięłam na to ktg książkę, to czymś zajęłam głowę, inaczej chyba też bym poszła spać 🤣.
Anati, ostatnio Ty skarżyłaś się na świąd skóry, dzisiaj mnie dopadło - zwłaszcza na brzuchu 🥵.
Oj to współczuje , bo to chyba najgorszy wkurzający objaw jaki miałam przez dość długi czas … mąż mnie często drapał bo ma lepsze paznokcie 😂 i ulgę przyniósł ten mus z rossmana. A nie masz przy tym obrzęków ? - pierścionki na nOgach od skarpetek. Tez już masz ostatnia prosta … jest wieczór wiec ja już energia i humor zjazd 🥹 -
U mnie na wizycie nic ciekawego, rozwarcie na palec, główka wysoko, bez szału ogólnie, więc obstawiam, że któraś jeszcze między mną a Anati urodzi 🤪
No ale najważniejsze, że wszystko dobrze ☺️ -
Monk@ wrote:U mnie na wizycie nic ciekawego, rozwarcie na palec, główka wysoko, bez szału ogólnie, więc obstawiam, że któraś jeszcze między mną a Anati urodzi 🤪
No ale najważniejsze, że wszystko dobrze ☺️
Ahh no przykro mi, to czekamy dalej 😁Monk@ lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:U mnie na wizycie nic ciekawego, rozwarcie na palec, główka wysoko, bez szału ogólnie, więc obstawiam, że któraś jeszcze między mną a Anati urodzi 🤪
No ale najważniejsze, że wszystko dobrze ☺️
Czyli u Ciebie dokładnie ta sama syt. co u mnie tydz temu , a Kacper mój w dół ani rusz … -
nick nieaktualny
-
Anati wrote:Oj to współczuje , bo to chyba najgorszy wkurzający objaw jaki miałam przez dość długi czas … mąż mnie często drapał bo ma lepsze paznokcie 😂 i ulgę przyniósł ten mus z rossmana. A nie masz przy tym obrzęków ? - pierścionki na nOgach od skarpetek. Tez już masz ostatnia prosta … jest wieczór wiec ja już energia i humor zjazd 🥹
-
Monka czasami tak bywa ze maluch postanawia posiedzieć dłużej. Leon się urodził 12 dni po terminie po tym ja położna zrobiła mi masaż szyjki. Jak jej powiedziałam ze w Polsce nazywamy to masażem to się śmiała ze my Polki musimy być mega twarde babki skoro taka nieprzyjemna czynność nazywamy masażem 😜
Mnie tez teraz brzuch mega swędzi, chodzę i się smaruje na zmianę biooil i masłem do ciała i jest lepiej.
Belie może wskocz pod prysznic powinno wtedy puscic.
Anati trzymam kciuki żeby Kacperek postanowił wyjść. Powiedz mu ze ciotki czekają 😍Anati lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja Cię, ale gorąca atmosfera. Chociaż ja to za kazdym razem jak otwieram wątek to mam nadzieję, że Anati albo Monka już ruszyły 😄🤞
Dziewczyny, dzień się kończy, znów jesteście o jeden dzień bliżej Kacperków!cukierniczka, Monk@, Anati lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣