X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Podejrzewałam właśnie, że każda mama sama po jakimś czasie nauczy się swojego dziecka, no zobaczymy 🙈 nie chciałabym, żeby dziecko siedziało w sikach, ale to wszystko czas pokaże :)

Przyszły mi właśnie wyniki badania histopatologicznego, ale nic mi nie mówią - tyle tylko, że wycięcie doszczętne, więc nawet jak coś groźnego, to już tego nie mam, czyli dobrze :) miałam się umówić do dermatologa na omówienie tych wyników, ale oczywiście terminów brak 🤡

Anati, doskonale rozumiem 😁 ja na dzisiejszy wieczór zaplanowałam pakowanie paczek z WOŚP - sprzedałam trochę książek na licytacjach, będę dzisiaj wieczorem je pakować, a potem pewnie mąż podrzuci samochodem do paczkomatu. W tym roku już sama targać tego nie będę, chyba że na raty 🙈 ale to też było w ramach planów na wieczór, żeby zrobić coś fajnego, a nie zamulać jak zwykle w ostatnich dniach 🙄😁

Anati lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dzięki dziewczyny. Podejrzewałam właśnie, że każda mama sama po jakimś czasie nauczy się swojego dziecka, no zobaczymy 🙈 nie chciałabym, żeby dziecko siedziało w sikach, ale to wszystko czas pokaże :)

Przyszły mi właśnie wyniki badania histopatologicznego, ale nic mi nie mówią - tyle tylko, że wycięcie doszczętne, więc nawet jak coś groźnego, to już tego nie mam, czyli dobrze :) miałam się umówić do dermatologa na omówienie tych wyników, ale oczywiście terminów brak 🤡

Anati, doskonale rozumiem 😁 ja na dzisiejszy wieczór zaplanowałam pakowanie paczek z WOŚP - sprzedałam trochę książek na licytacjach, będę dzisiaj wieczorem je pakować, a potem pewnie mąż podrzuci samochodem do paczkomatu. W tym roku już sama targać tego nie będę, chyba że na raty 🙈 ale to też było w ramach planów na wieczór, żeby zrobić coś fajnego, a nie zamulać jak zwykle w ostatnich dniach 🙄😁

Monk@ ja jak potrzebowałam umówić diabetologa i oczywiście nie było żadnych wizyt dostepnych to kazali mi na infolinii umówić soe na teleporade do internisty, zeby wystawil mi skierowanie na wizyte u specjalisty i potem znowu dzwonic na infolinię - nagle jakims cudem sie znalazla wizyta 🤷‍♀️ wiec mozesz ewentualnie w ten sposób próbować 😁 ewentualnie odswiezac apke czy ktos nie zrezygnowal...

Monk@ lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Monk@ ja jak potrzebowałam umówić diabetologa i oczywiście nie było żadnych wizyt dostepnych to kazali mi na infolinii umówić soe na teleporade do internisty, zeby wystawil mi skierowanie na wizyte u specjalisty i potem znowu dzwonic na infolinię - nagle jakims cudem sie znalazla wizyta 🤷‍♀️ wiec mozesz ewentualnie w ten sposób próbować 😁 ewentualnie odswiezac apke czy ktos nie zrezygnowal...
    Właśnie na tę pierwszą wizytę tak czatowałam i jakaś się zwolniła
    Teraz czekam, aż mi lekarz skomentuje ten wynik i najwyżej zapytam, czy może mnie gdzieś wcisnąć. Wiem, że mają możliwość takich awaryjnych wizyt, więc może się uda. Wtedy bym miała tę samą lekarkę, u której byłam na początku. A jak nie podziała, to zrobię jak piszesz, dziękuję :)

wellwellwell lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, ogarnelam to 😅 zostało dołożyć jedzonko bliżej porodu, rzeczy na wyjście, dokumenty, ładowarkę i szczotkę do włosów. Reszta gotowa 😅

Zuz.ka, Anati, Monk@, verliebtindich lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Dobra dziewczyny, ogarnelam to 😅 zostało dołożyć jedzonko bliżej porodu, rzeczy na wyjście, dokumenty, ładowarkę i szczotkę do włosów. Reszta gotowa 😅
    Brawo 😄. Co mi przypomniało, że miałam zrobić listę rzeczy do dorzucenia w ostatnim momencie 😄

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka polecam, ja włożyłam na sama górę kartkę z rzeczami, które trzeba dorzucić przed samym wyjściem ;)

Zuz.ka, mamaleonka, verliebtindich lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ tak, musiałam klikać jak czułam ruchy ale to dobrze bo inaczej bym chyba zasnęła 🤣
    Musiałam chwilę czekać aż Kamil przyjedzie mnie odebrać i spóźniłam się o godzine z obiadem, już taka byłam głodna i cukier mi po nim wywaliło na 127, myślę że to przez tą przerwę. Jeny jak ja chcę się już pożegnać z tym glukometrem 🙄

Monk@ lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Monk@ tak, musiałam klikać jak czułam ruchy ale to dobrze bo inaczej bym chyba zasnęła 🤣
    Musiałam chwilę czekać aż Kamil przyjedzie mnie odebrać i spóźniłam się o godzine z obiadem, już taka byłam głodna i cukier mi po nim wywaliło na 127, myślę że to przez tą przerwę. Jeny jak ja chcę się już pożegnać z tym glukometrem 🙄
    Ja czytałam wytyczne dla położnych, co robić w razie padaczki, zasłabnięcia, utracenia akcji serca itp., bo akurat wisiały na ścianie 🤣 też inaczej bym zasnęła 🤣

Już niedługo ❤️ za chwilę będziesz jadła, na co i kiedy masz ochotę ❤️

cukierniczka lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wzięłam na to ktg książkę, to czymś zajęłam głowę, inaczej chyba też bym poszła spać 🤣.

Anati, ostatnio Ty skarżyłaś się na świąd skóry, dzisiaj mnie dopadło - zwłaszcza na brzuchu 🥵.

• Anati Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Ja sobie wzięłam na to ktg książkę, to czymś zajęłam głowę, inaczej chyba też bym poszła spać 🤣.

Anati, ostatnio Ty skarżyłaś się na świąd skóry, dzisiaj mnie dopadło - zwłaszcza na brzuchu 🥵.

Oj to współczuje , bo to chyba najgorszy wkurzający objaw jaki miałam przez dość długi czas … mąż mnie często drapał bo ma lepsze paznokcie 😂 i ulgę przyniósł ten mus z rossmana. A nie masz przy tym obrzęków ? - pierścionki na nOgach od skarpetek. Tez już masz ostatnia prosta … jest wieczór wiec ja już energia i humor zjazd 🥹

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie nic ciekawego, rozwarcie na palec, główka wysoko, bez szału ogólnie, więc obstawiam, że któraś jeszcze między mną a Anati urodzi 🤪
    No ale najważniejsze, że wszystko dobrze ☺️

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    U mnie na wizycie nic ciekawego, rozwarcie na palec, główka wysoko, bez szału ogólnie, więc obstawiam, że któraś jeszcze między mną a Anati urodzi 🤪

Ahh no przykro mi, to czekamy dalej 😁

Monk@ lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ nie mów hop, wszystko się może zdarzyc na tej koncowce :D

cukierniczka, verliebtindich lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Monk@ nie mów hop, wszystko się może zdarzyc na tej koncowce :D
    Chyba się wolę pozytywnie zaskoczyć 🤪

Anati lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Anati Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Czyli u Ciebie dokładnie ta sama syt. co u mnie tydz temu , a Kacper mój w dół ani rusz …

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie leżę ze skurczami. Już jestem po dwóch nospach, magnezach i paracetamolu 🤦🏻‍♀️ teraz jeszcze spróbuję ogrzać trochę podbrzusze i może się wyciszą

• Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anati wrote:
    Oj to współczuje , bo to chyba najgorszy wkurzający objaw jaki miałam przez dość długi czas … mąż mnie często drapał bo ma lepsze paznokcie 😂 i ulgę przyniósł ten mus z rossmana. A nie masz przy tym obrzęków ? - pierścionki na nOgach od skarpetek. Tez już masz ostatnia prosta … jest wieczór wiec ja już energia i humor zjazd 🥹
    Tak, dosmarowałam się w ciągu dnia i zrobiło się dużo lepiej. Obrzęki się pojawiają - dzisiaj pożegnałam się z obrączką, na stopach też coraz większe.

• mamaleonka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka czasami tak bywa ze maluch postanawia posiedzieć dłużej. Leon się urodził 12 dni po terminie po tym ja położna zrobiła mi masaż szyjki. Jak jej powiedziałam ze w Polsce nazywamy to masażem to się śmiała ze my Polki musimy być mega twarde babki skoro taka nieprzyjemna czynność nazywamy masażem 😜

Mnie tez teraz brzuch mega swędzi, chodzę i się smaruje na zmianę biooil i masłem do ciała i jest lepiej.

Belie może wskocz pod prysznic powinno wtedy puscic.

Anati trzymam kciuki żeby Kacperek postanowił wyjść. Powiedz mu ze ciotki czekają 😍

Anati lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2023, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puściły ❤️ niech jeszcze posiedzi te 2 tygodnie!

Monk@, mamaleonka, Zuz.ka, Anati, verliebtindich lubią tę wiadomość

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2023, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Cię, ale gorąca atmosfera. Chociaż ja to za kazdym razem jak otwieram wątek to mam nadzieję, że Anati albo Monka już ruszyły 😄🤞

Dziewczyny, dzień się kończy, znów jesteście o jeden dzień bliżej Kacperków!

cukierniczka, Monk@, Anati lubią tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
‹‹ 772 773 774 775 776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ