W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiooola wrote:Witam się z nocnego karmienia znowu. Amelka dopiero 10 minut temu zrobiła pierwsza pobudkę ale zasnela po 23, więc przerwa pomiedzy jedzeniem taka jak zwykle
Monka, ja w nocy ściągam raz, jak mała wyssie wszystko to siadam do sesji z laktatorem 🤪 ale nie wiem czy dzisiaj będę miała siłę jescze z nim siedzieć bo już mi głowa leci i walczę żeby nie spać
Musiałam ściągnąć jakaś aplikacje żeby kontrolować z której piersi ja karmiłam bo mi się to zaczęło mieszać głównie w nocy jak byłam zaspana 😆
Chce w tym tygodniu iść z nią na sesję noworodkowa, i nie wiem czy ona to wytrzyma bo przy przebieraniu drze się jakby ja ze skóry obdzierali... 🥴
Kasiola ja na początku tez używałam apki a potem zapominałam nawet w aplikacje wprowadzać którym cyckiem karmiłam🤦♀️😜wiec używałam dużej gumki do włosow. Takiej żeby mi nie cisnęła w rękę. I przekladalam na ta rękę z której karmiłam 😜
Mam nadzieje ze rozumiesz o co chodzi 😁
Kremówka dobrze ze sprawdzilas, teraz będziesz spokojniejsza. Pewnie Cie niedługo wypiszą.
Ja dziś znów noc do dupy, mały ma gorączkę i boli go ucho. Muszę go umówić do laryngologaKasiooola lubi tę wiadomość
-
Ojej, ale tu się zadziało.
Kremówka, całe szczęście, że sprawdziłas, pamiętaj że jeszcze trochę i będziecie się tulić 🥰
Monk@, ja już nawet do męża ostatnio mówiłam, że poród to takie ogromne wydarzenie i ogromne wyzwanie dla kobiety a zaraz potem zamiast wytchnienia rozpoczyna się łamigłówka z tym karmieniem... 🙄
Ja byłam na ostatnim badaniu krwi i moczu, więc poproszę o kciuka za moje płytki🍀🤞🙏
Za to się trochę martwię jak wyjdzie mocz, czy nie wyjdą ketony, bo rano byłam wyjątkowo głodna (mimo że wczoraj wieczorem zjadłam tyle co zazwyczaj) i rano cukier z glukometru miałam 76 ( więc na pewno o kilka jednostek niżej)... No ale zobaczymy.
Dziś na 12 mam trzecie ktg ale myślę że nic ciekawego tam nie wyjdzie - w sensie skurczy. Dam znaka 😍mamaleonka, wellwellwell, Anati, Kofii, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Meldować się po pełni 🤭
Mamaleonka, gusia spróbuję z tą gumka/bransoletka bo aplikacje w nocy też zapomniałam sprawdzić 😁
My już przy śniadanku, mała też przypięta do cyca 😬 muszę jeść kanapkę z nią bo mi nie da. Syna odwiozłam na zimowisko więc do 16 ma zajęcia w ośrodku kultury 🤭 wyjechałam pierwszy raz autem do miasta od porodu i już się zdenerwowalam na kierowców 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 08:33
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Ja mocno liczyłam na pełnię, bo miałam sporo skurczów, ale jednak nic się z tego nie wykluło. Ale spodziewałam się, że tak będzie, bo jednak kolejka jest kolejką i najpierw Anati 😄.
Ale miałam tak realistyczny sen, że odeszły mi wody, że aż się obudziłam i szlam sprawdzać, czy to nie jest rzeczywistość 😳
Miałam za to koszmarną noc, bo przebudziłam się koło 1:30, a mąż spał tak niespokojnie - wiercił się, jęczał jakby go coś bolało, chrapał, zgrzytał zębami, że w końcu poszłam do salonu i dopiero koło 4 udało mi się zasnąć 🥵Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Hej
Meldujemy się dalej w komplecie 🤰🏼 bez jakichkolwiek oznak porodu. Nawet pospalam, wiec będę miała siłe sprowadzić człowieka na świat, bo pełnia działa jeszcze jedną dobę jakby co 💪🏻
No moje dzieci potrzebują zachęty, żeby wyjść z brzuszka, albo ciało zachęty żeby produkować skurcze. Tak czy siak w środę o 9 ktg i już na bank masaż szyjki ….
Wpuszczam w kolejkę jeśli komuś się dłuży, bo prędzej dobijecie do terminu niż ja urodzę 😂
Jak nic nie zadziała to w sobotę patologia i wywoływanie, także to nasz ostatni tydzień z brzuchem …
Miłego dnia 💋
Monk@, Kasiooola, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kremówka wrote:A ja znowu w szpitalu !! Rekord forum pobije chyba. Mały się nie ruszał nic pare godzin a wcześniej ledwo co No to wiadomo że trzeba było pojechać . Na ktg zaczął się ruszać trochę ale i tak jakiś stary dziad lekarz zdecydował, że zostaje .
Wgl się z nim posprzeczałam jakie mi głupie pytania zadawał …
No cóż , rezydentka już na oddziale zrobiła usg i wszystko ok No ale wczoraj miałam szczegółowe usg mojego doktora … a dziś taki psikus.
Teraz to ogólnie jedna wielka niewiadoma czy jak będzie okej to jeszcze mnie wypuszczą czy skoro mam CC to już raczej zostanę.
Mam za to wielka walizę z rzeczami dla maluszka wiec przynajmniej taki komfort. -
Ja widząc ostatnią wiadomość od Anati, od razu zjechałam na sam dół, żeby sprawdzić, czy coś nie ruszyło, ale wciąż nie 🥺 oby faktycznie ta pełnia pomogła 🤞🏼
Cukierniczka, mocne kciuki 🤞🏼 dawaj znać
Masz rację z tym karmieniem, nie ma chwili odpoczynku, tylko działaj dalej 🥴 u nas jeszcze pies doszedł, nie ogarnia już pór dnia i nocy i jak wstajemy o 5 na karmienie, to ciągnie na spacer. Teraz mąż z nim wychodzi po kilka razy dziennie, inaczej sika nam na podłogę ☹️ od jutra będzie moja mama, to tez pomoże. Ale jak ona pojedzie i on będzie w pracy, to będzie ciężko ☹️
U nas ciężka noc dzisiaj... Pierwsza była super, a teraz tragiczna, nie wiem, o której udało się tak Kacpra odłożyć, żeby zasnął. Ja mam wrażenie, że on ciągle jest głodny 😥 aż mu w nocy dałam z cycka przez kapturek, ale to tak bolało... Choć i tak mniej, niż bez kapturka ☹️ teraz przynajmniej śpi...Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
O kurcze Monk@ współczuję, że jeszcze z piesiem są trudności. 😞😞😞
A próbowałaś już coś z tą chustą do noszenia czy na razie nie bylo na to czasu w ogóle? Ja właśnie bardzo chcę, żeby mi się udalo z ta chustą ze względu na spacery z psem.Monk@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa odciagalam co te 3 godziny, w nocy na jakieś max 4 najdłuższa przerwa. Tylko to niestety bardzo wykańczające i nie ma czasu na sen ☹️ u mnie było trochę inaczej bo młody na początku z cycka nie pił nic. Po tygodniu od porodu pierwszy raz coś wypił z pomocą doradczyni. 2 dni później już mi samej się udało nakarmić trochę młodego, pozniej sukcesywnie trochę się udawało karmić z piersi i starałam się dawac coraz mniej z butelki. Ja akurat nie dawałam mm, tylko moje odciągnięte mleko.
Podobno odciąganie w nocy jest bardzo ważne. Trzymam kciuki za wizytę Cdl.Monk@ lubi tę wiadomość
-
Hej, u mnie plan jest taki, że pare dni obserwacji i jeśli będzie w porządku to wyjdę jeszcze do domu. Na szczęście, bo ja nie jestem w stanie zasnąć w szpitalu i bardzo się męczę..
Czytam wszystko i obserwuje ale wybaczcie, że się nie rozpisze ale czuje jakby mózg mi obok leżał 😬Zuz.ka, cukierniczka, verliebtindich, Poziomka9204, Kofii, Monk@, wellwellwell, mamaleonka, Anati, Kasiooola lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
nick nieaktualny
-
U mnie też dziś ciężka noc, wstawałam z 15 razy, bo nie mogłam sobie znaleźć miejsca w łóżku, stary się też coś rzucał po łóżku, no ciężko jakoś..
Anati, będę się powtarzać, do znudzenia, pewnie nawet już Cię to wkurza, ale myślę o Tobie za każdym razem jak otwieram wątek i ciągle trzymam kciuki, z kazdym dniem jeszcze mocniej 😘
Kremowka, oby udało Ci się wrócić do domu jeszcze 😘
Monka, super sobie radzisz! Będą ciężkie noce, pewnie będą i trudne dni, ale dajesz sobie wspaniale radę od samego poczatku 😘 jesteśmy tu z Ciebie bardzo dumne, pięknie walczysz o mleko i mam nadzieję, że z każdym dniem będziesz czuła się pewniej w tej pięknej przygodzie macierzyństwa ❤️
Cukierniczka 🤞🤞🤞Monk@, cukierniczka, Kremówka lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Hej!
Monk@ oby szybko Wam się wszystko ustabilizowało i karmienie było przyjemnością ❤️
Kremówka nie wiem czy zacząć Ci żeby mały wyskoczył szybciej czy żebyś czekała w domu 🙈 w każdy. Razie zdrówka dla Was ❤️
I nas dzisiaj piękna pogoda, idziemy niedługo na spacer 😊 wczoraj było spotkanie Zosi i Olka, no cudownie było na to patrzeć, Zosia będzie idealną starszą siostrą cioteczną 🥰
U nas zdecydowanie lepiej, brzuszek wrócił do normy, Oluś jest spokojniejszy 😊
Czekam na bobasa w tym tygodniu!
Buziaki 😘😘😘Monk@, mamaleonka lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Dziękuję dziewczyny ❤️
Kompresy mam już na liście, zaraz się wybieramy do miasta na zakupy. Powiedzcie mi, gdzie najlepiej jechać po butelkę do karmienia? Chciałabym gdzieś, gdzie będzie duży wybór. Nie wiem, czy w aptece będzie, może w jakiejś większej... Smyk? W jakich sklepach tego szukać? Człowiek już do zakupów internetowych przyzwyczajony 🙈 ja bym nie chciała brać pierwszej lepszej, mam kilka typów i pewnie którąś z nich wybiorę, ale wolałabym mieć wybór 😅
Well, z chustą nie próbowałam jeszcze, może faktycznie miałyście rację, żeby ogarnąć to przed porodem. Takze która jeszcze planuje, to chyba czas najwyższy 😅 choć mój pies nie potrzebuje długich spacerów, on raczej szybko ciągnie do domu, więc pół biedy, mogę z wózkiem wyjść na dwór i tyle. A potem się chustę ogarnie, bo bardzo bym chciała.
Belie, ja kiedy mogę to bez niczego chodzę, żeby piersi się wietrzyły. I albo mlekiem smaruję albo lanoliną. No ale czasem trzeba wyjść z domu, więc może muszle to dobre rozwiązanie...
Kremówka, trzymamy mocne kciuki 🤞🏼🤩 dawaj znać, jak sytuacja, na pewno zdecydowanie lepiej czekać w domkuBelie lubi tę wiadomość
-
Poziomka, jak Helcia spotkała się z Antkiem (2-latek mojego brata), to było takie słodkie. Dał mi dla niej prezent, pokazał mi gdzie się naciska książeczkę i biegnie do pokoju krzycząc "dla Helenki, dla Helenki" (już się niby rozgadał trochę, ale te pierwsze słowka i zdania są takie rozkoszne). Potem widzi, że ja mleko przelewam do butelki, to wziął ją ode mnie i zaniósł mężowi, mówiąc "mleczko dla Helenki, nie dla Antoniego" 😂
Monk@, dużo sily i cierpliwości! Będzie wszystko dobrze😍 jesteś super mamą, więc masz supermoce! 💪
Polecam dużo smarować brodawki lanolina, okłady (albo żelowe, albo pampers wyjęty z zamrażarki). Pilnuj, żeby maluch nie podwinął dolnej wargi jak ssie - bo wtedy ból jest dużo większy. No i karmienie z silikonowymi nakładkami. Z każdym kolejnym dniem jest łatwiej. Ja w szpitalu jak dostawialam do cycka, to zaciskam zęby na pięści i kopałam z bolu w zwinięta kołdrę podczas karmienia. A teraz, choć Helcia mało ściąga z cycka, to mogę sobie spokojnie siedzieć i karmić. Leciutki dyskomfort, ale nie ma mowy o bolu. Będzie dobrze, trzymam kciuki 😉
U nas dużo butelek jest nawet w marketach, w Carrefour na pewno był wybór 🙂 zwróć uwagę, żeby podziałka zaczynała się od 30ml. Bo w tych co ja kupiłam jest od 60 dopiero, i jak szykuje mniej (na dokarmianie) to muszę korzystać z innej miarki 🤦♀️
Kremówka, kciuki za same dobre wyniki 🤞 i dużo spokoju i cierply, bo pobyt w szpitalu to nic fajnego i ciężko wypocząć i nabierać sil. Jeszcze chwilka, dasz radę! A maluszek Ci wszystko wynagrodzi! ❤️
U nas była położna, Helcia waży 3780g😱
Przyrost masy liczony od jej pierwszej wizyty jest w środku normy, więc super. Jedyne co, to mamy zalecenie wizyty u fizjoterapeuty (do którego i tak i tak się wybierałam), bo mała jak leży, to główkę ma zawsze na prawej stronie. I to już za długo trwa. Więc fajnie byłoby wdrożyć jakieś ćwiczenia i zachowania, żeby temu zapobiegać. Bo jak się to zbagatelizuje, to potem już rehabilitacja. A lepiej tego uniknąć.
Mamy tez juz wizytę na USG bioderek zaplanowaną i szczepienie. Ja ginekologa, fizjo i kolejna wizyta położnej. Więc najbliższe 2 tygodnie to maraton medyczny. Ale dobrze, że taki profilaktyczny tylko 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 11:58
wellwellwell, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Monka w smyku maja jakieś butelki ale szału nie ma. Możesz tez zobaczyć w większych marketach np Auchan albo zobacz czy w okolicy nie ma gdzieś hurtowni art dziecięcych. Przy poranionych brodawkach muszle się przydają jak chcesz gdzieś wyjść. A w domu tez latałam z gołymi cyckami bo tak najlepiej. Tylko pamiętaj żeby schować cycki jak przyjdzie listonosz 😂😂 ja zapomnialam 🤦♀️na szczęście u mnie jest listonoszka
Monk@ lubi tę wiadomość