X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola wrote:
    Witam się z nocnego karmienia znowu. Amelka dopiero 10 minut temu zrobiła pierwsza pobudkę ale zasnela po 23, więc przerwa pomiedzy jedzeniem taka jak zwykle

Monka, ja w nocy ściągam raz, jak mała wyssie wszystko to siadam do sesji z laktatorem 🤪 ale nie wiem czy dzisiaj będę miała siłę jescze z nim siedzieć bo już mi głowa leci i walczę żeby nie spać

Musiałam ściągnąć jakaś aplikacje żeby kontrolować z której piersi ja karmiłam bo mi się to zaczęło mieszać głównie w nocy jak byłam zaspana 😆

Chce w tym tygodniu iść z nią na sesję noworodkowa, i nie wiem czy ona to wytrzyma bo przy przebieraniu drze się jakby ja ze skóry obdzierali... 🥴

Kasiola ja na początku tez używałam apki a potem zapominałam nawet w aplikacje wprowadzać którym cyckiem karmiłam🤦‍♀️😜wiec używałam dużej gumki do włosow. Takiej żeby mi nie cisnęła w rękę. I przekladalam na ta rękę z której karmiłam 😜
    Mam nadzieje ze rozumiesz o co chodzi 😁

Kremówka dobrze ze sprawdzilas, teraz będziesz spokojniejsza. Pewnie Cie niedługo wypiszą.

Ja dziś znów noc do dupy, mały ma gorączkę i boli go ucho. Muszę go umówić do laryngologa

Kasiooola lubi tę wiadomość

age.png
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ale tu się zadziało.

Kremówka, całe szczęście, że sprawdziłas, pamiętaj że jeszcze trochę i będziecie się tulić 🥰

Monk@, ja już nawet do męża ostatnio mówiłam, że poród to takie ogromne wydarzenie i ogromne wyzwanie dla kobiety a zaraz potem zamiast wytchnienia rozpoczyna się łamigłówka z tym karmieniem... 🙄

Ja byłam na ostatnim badaniu krwi i moczu, więc poproszę o kciuka za moje płytki ;) 🍀🤞🙏
    Za to się trochę martwię jak wyjdzie mocz, czy nie wyjdą ketony, bo rano byłam wyjątkowo głodna (mimo że wczoraj wieczorem zjadłam tyle co zazwyczaj) i rano cukier z glukometru miałam 76 ( więc na pewno o kilka jednostek niżej)... No ale zobaczymy.

Dziś na 12 mam trzecie ktg ale myślę że nic ciekawego tam nie wyjdzie - w sensie skurczy. Dam znaka 😍

mamaleonka, wellwellwell, Anati, Kofii, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldować się po pełni 🤭

Mamaleonka, gusia spróbuję z tą gumka/bransoletka bo aplikacje w nocy też zapomniałam sprawdzić 😁

My już przy śniadanku, mała też przypięta do cyca 😬 muszę jeść kanapkę z nią bo mi nie da. Syna odwiozłam na zimowisko więc do 16 ma zajęcia w ośrodku kultury 🤭 wyjechałam pierwszy raz autem do miasta od porodu i już się zdenerwowalam na kierowców 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 08:33

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka kciuki za badania i za ktg. 🤞

Skoro już po pelni to mam nadzieje na to, ze u Anati cos ruszylo i napisze nam niebawem wielka nowine. 🥰

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mocno liczyłam na pełnię, bo miałam sporo skurczów, ale jednak nic się z tego nie wykluło. Ale spodziewałam się, że tak będzie, bo jednak kolejka jest kolejką i najpierw Anati 😄.

Ale miałam tak realistyczny sen, że odeszły mi wody, że aż się obudziłam i szlam sprawdzać, czy to nie jest rzeczywistość 😳

Miałam za to koszmarną noc, bo przebudziłam się koło 1:30, a mąż spał tak niespokojnie - wiercił się, jęczał jakby go coś bolało, chrapał, zgrzytał zębami, że w końcu poszłam do salonu i dopiero koło 4 udało mi się zasnąć 🥵

• Anati Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Meldujemy się dalej w komplecie 🤰🏼 bez jakichkolwiek oznak porodu. Nawet pospalam, wiec będę miała siłe sprowadzić człowieka na świat, bo pełnia działa jeszcze jedną dobę jakby co 💪🏻

No moje dzieci potrzebują zachęty, żeby wyjść z brzuszka, albo ciało zachęty żeby produkować skurcze. Tak czy siak w środę o 9 ktg i już na bank masaż szyjki ….

Wpuszczam w kolejkę jeśli komuś się dłuży, bo prędzej dobijecie do terminu niż ja urodzę 😂
    Jak nic nie zadziała to w sobotę patologia i wywoływanie, także to nasz ostatni tydzień z brzuchem …

Miłego dnia 💋

Monk@, Kasiooola, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️32 🙋🏻‍♂️37
    11.2020 córeczka SN 💗
    07.2021 cb1 | 08.2021 cb2 | 12.2021 cb3

👣 KACPER
    Ur. 40 tc 6d SN
    8.02.2020
    3780g, 58 cm

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    A ja znowu w szpitalu !! Rekord forum pobije chyba. Mały się nie ruszał nic pare godzin a wcześniej ledwo co No to wiadomo że trzeba było pojechać . Na ktg zaczął się ruszać trochę ale i tak jakiś stary dziad lekarz zdecydował, że zostaje .
    Wgl się z nim posprzeczałam jakie mi głupie pytania zadawał …
    No cóż , rezydentka już na oddziale zrobiła usg i wszystko ok No ale wczoraj miałam szczegółowe usg mojego doktora … a dziś taki psikus.
    Teraz to ogólnie jedna wielka niewiadoma czy jak będzie okej to jeszcze mnie wypuszczą czy skoro mam CC to już raczej zostanę.
    Mam za to wielka walizę z rzeczami dla maluszka wiec przynajmniej taki komfort.
    O nie 😔 dobrze, że pojechałaś sprawdzić, ale przykro mi, że kazali Ci zostać 😔 trzymam kciuki, żeby Cię wypuścili ✊💗

• Kofii Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka kciuki za badania ✊
    Anati dobrze, że się wyspałaś, może organizm potrzebował regeneracji przed dzisiejszym porodem 😁💗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 09:54

Anati lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widząc ostatnią wiadomość od Anati, od razu zjechałam na sam dół, żeby sprawdzić, czy coś nie ruszyło, ale wciąż nie 🥺 oby faktycznie ta pełnia pomogła 🤞🏼

Cukierniczka, mocne kciuki 🤞🏼 dawaj znać :)
    Masz rację z tym karmieniem, nie ma chwili odpoczynku, tylko działaj dalej 🥴 u nas jeszcze pies doszedł, nie ogarnia już pór dnia i nocy i jak wstajemy o 5 na karmienie, to ciągnie na spacer. Teraz mąż z nim wychodzi po kilka razy dziennie, inaczej sika nam na podłogę ☹️ od jutra będzie moja mama, to tez pomoże. Ale jak ona pojedzie i on będzie w pracy, to będzie ciężko ☹️

U nas ciężka noc dzisiaj... Pierwsza była super, a teraz tragiczna, nie wiem, o której udało się tak Kacpra odłożyć, żeby zasnął. Ja mam wrażenie, że on ciągle jest głodny 😥 aż mu w nocy dałam z cycka przez kapturek, ale to tak bolało... Choć i tak mniej, niż bez kapturka ☹️ teraz przynajmniej śpi...

Anati, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Monk@ współczuję, że jeszcze z piesiem są trudności. 😞😞😞
    A próbowałaś już coś z tą chustą do noszenia czy na razie nie bylo na to czasu w ogóle? Ja właśnie bardzo chcę, żeby mi się udalo z ta chustą ze względu na spacery z psem.

Monk@ lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka, nie wiem czy to coś, co pomogłoby akurat w Twojej sytuacji, ale znajoma bardzo polecała mi kompresy multi-mam na bolesne brodawki. Może chociaż trochę ulgi Ci dadzą?

Monk@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odciagalam co te 3 godziny, w nocy na jakieś max 4 najdłuższa przerwa. Tylko to niestety bardzo wykańczające i nie ma czasu na sen ☹️ u mnie było trochę inaczej bo młody na początku z cycka nie pił nic. Po tygodniu od porodu pierwszy raz coś wypił z pomocą doradczyni. 2 dni później już mi samej się udało nakarmić trochę młodego, pozniej sukcesywnie trochę się udawało karmić z piersi i starałam się dawac coraz mniej z butelki. Ja akurat nie dawałam mm, tylko moje odciągnięte mleko.

Podobno odciąganie w nocy jest bardzo ważne. Trzymam kciuki za wizytę Cdl.

Monk@ lubi tę wiadomość

• Kremówka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie plan jest taki, że pare dni obserwacji i jeśli będzie w porządku to wyjdę jeszcze do domu. Na szczęście, bo ja nie jestem w stanie zasnąć w szpitalu i bardzo się męczę..

Czytam wszystko i obserwuje ale wybaczcie, że się nie rozpisze ale czuje jakby mózg mi obok leżał 😬

Zuz.ka, cukierniczka, verliebtindich, Poziomka9204, Kofii, Monk@, wellwellwell, mamaleonka, Anati, Kasiooola lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompresy multi mam też polecam, i smarowanie brodawek swoim mlekiem. Ja na początku chodziłam wiecznie w muszlach, żeby nic nie dotykało brodawek i żeby one mogły odpoczywać 🙂

Monk@ lubi tę wiadomość

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś ciężka noc, wstawałam z 15 razy, bo nie mogłam sobie znaleźć miejsca w łóżku, stary się też coś rzucał po łóżku, no ciężko jakoś..

Anati, będę się powtarzać, do znudzenia, pewnie nawet już Cię to wkurza, ale myślę o Tobie za każdym razem jak otwieram wątek i ciągle trzymam kciuki, z kazdym dniem jeszcze mocniej 😘

Kremowka, oby udało Ci się wrócić do domu jeszcze 😘

Monka, super sobie radzisz! Będą ciężkie noce, pewnie będą i trudne dni, ale dajesz sobie wspaniale radę od samego poczatku 😘 jesteśmy tu z Ciebie bardzo dumne, pięknie walczysz o mleko i mam nadzieję, że z każdym dniem będziesz czuła się pewniej w tej pięknej przygodzie macierzyństwa ❤️

Cukierniczka 🤞🤞🤞

Monk@, cukierniczka, Kremówka lubią tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Monk@ oby szybko Wam się wszystko ustabilizowało i karmienie było przyjemnością ❤️

Kremówka nie wiem czy zacząć Ci żeby mały wyskoczył szybciej czy żebyś czekała w domu 🙈 w każdy. Razie zdrówka dla Was ❤️

I nas dzisiaj piękna pogoda, idziemy niedługo na spacer 😊 wczoraj było spotkanie Zosi i Olka, no cudownie było na to patrzeć, Zosia będzie idealną starszą siostrą cioteczną 🥰

U nas zdecydowanie lepiej, brzuszek wrócił do normy, Oluś jest spokojniejszy 😊

Czekam na bobasa w tym tygodniu!

Buziaki 😘😘😘

Monk@, mamaleonka lubią tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤️
    Kompresy mam już na liście, zaraz się wybieramy do miasta na zakupy. Powiedzcie mi, gdzie najlepiej jechać po butelkę do karmienia? Chciałabym gdzieś, gdzie będzie duży wybór. Nie wiem, czy w aptece będzie, może w jakiejś większej... Smyk? W jakich sklepach tego szukać? Człowiek już do zakupów internetowych przyzwyczajony 🙈 ja bym nie chciała brać pierwszej lepszej, mam kilka typów i pewnie którąś z nich wybiorę, ale wolałabym mieć wybór 😅

Well, z chustą nie próbowałam jeszcze, może faktycznie miałyście rację, żeby ogarnąć to przed porodem. Takze która jeszcze planuje, to chyba czas najwyższy 😅 choć mój pies nie potrzebuje długich spacerów, on raczej szybko ciągnie do domu, więc pół biedy, mogę z wózkiem wyjść na dwór i tyle. A potem się chustę ogarnie, bo bardzo bym chciała.

Belie, ja kiedy mogę to bez niczego chodzę, żeby piersi się wietrzyły. I albo mlekiem smaruję albo lanoliną. No ale czasem trzeba wyjść z domu, więc może muszle to dobre rozwiązanie...

Kremówka, trzymamy mocne kciuki 🤞🏼🤩 dawaj znać, jak sytuacja, na pewno zdecydowanie lepiej czekać w domku :)

Belie lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, jak Helcia spotkała się z Antkiem (2-latek mojego brata), to było takie słodkie. Dał mi dla niej prezent, pokazał mi gdzie się naciska książeczkę i biegnie do pokoju krzycząc "dla Helenki, dla Helenki" (już się niby rozgadał trochę, ale te pierwsze słowka i zdania są takie rozkoszne). Potem widzi, że ja mleko przelewam do butelki, to wziął ją ode mnie i zaniósł mężowi, mówiąc "mleczko dla Helenki, nie dla Antoniego" 😂

Monk@, dużo sily i cierpliwości! Będzie wszystko dobrze😍 jesteś super mamą, więc masz supermoce! 💪
    Polecam dużo smarować brodawki lanolina, okłady (albo żelowe, albo pampers wyjęty z zamrażarki). Pilnuj, żeby maluch nie podwinął dolnej wargi jak ssie - bo wtedy ból jest dużo większy. No i karmienie z silikonowymi nakładkami. Z każdym kolejnym dniem jest łatwiej. Ja w szpitalu jak dostawialam do cycka, to zaciskam zęby na pięści i kopałam z bolu w zwinięta kołdrę podczas karmienia. A teraz, choć Helcia mało ściąga z cycka, to mogę sobie spokojnie siedzieć i karmić. Leciutki dyskomfort, ale nie ma mowy o bolu. Będzie dobrze, trzymam kciuki 😉

U nas dużo butelek jest nawet w marketach, w Carrefour na pewno był wybór 🙂 zwróć uwagę, żeby podziałka zaczynała się od 30ml. Bo w tych co ja kupiłam jest od 60 dopiero, i jak szykuje mniej (na dokarmianie) to muszę korzystać z innej miarki 🤦‍♀️

Kremówka, kciuki za same dobre wyniki 🤞 i dużo spokoju i cierply, bo pobyt w szpitalu to nic fajnego i ciężko wypocząć i nabierać sil. Jeszcze chwilka, dasz radę! A maluszek Ci wszystko wynagrodzi! ❤️

U nas była położna, Helcia waży 3780g😱
    Przyrost masy liczony od jej pierwszej wizyty jest w środku normy, więc super. Jedyne co, to mamy zalecenie wizyty u fizjoterapeuty (do którego i tak i tak się wybierałam), bo mała jak leży, to główkę ma zawsze na prawej stronie. I to już za długo trwa. Więc fajnie byłoby wdrożyć jakieś ćwiczenia i zachowania, żeby temu zapobiegać. Bo jak się to zbagatelizuje, to potem już rehabilitacja. A lepiej tego uniknąć.
    Mamy tez juz wizytę na USG bioderek zaplanowaną i szczepienie. Ja ginekologa, fizjo i kolejna wizyta położnej. Więc najbliższe 2 tygodnie to maraton medyczny. Ale dobrze, że taki profilaktyczny tylko 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 11:58

wellwellwell, Monk@ lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka, kiedyś byłam w Smyku (co prawda dość sporym) i wydaje mi się, że mieli duży wybór. Ja na wszelki wypadek kupiłam ze Suavinexu, taką polecali u mnie w szkole rodzenia, w internecie też czytałam o niej dobre opinie.

Monk@ lubi tę wiadomość

• mamaleonka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka w smyku maja jakieś butelki ale szału nie ma. Możesz tez zobaczyć w większych marketach np Auchan albo zobacz czy w okolicy nie ma gdzieś hurtowni art dziecięcych. Przy poranionych brodawkach muszle się przydają jak chcesz gdzieś wyjść. A w domu tez latałam z gołymi cyckami bo tak najlepiej. Tylko pamiętaj żeby schować cycki jak przyjdzie listonosz 😂😂 ja zapomnialam 🤦‍♀️na szczęście u mnie jest listonoszka

Monk@ lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ