X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, tak mi miło, że chociaż Wy widzicie podobieństwo Gabi do mnie 😄
    Wszyscy uważają, że Gabi to caly tata 🤣

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka, widziałam na jakimś wątku, że jesteś w szpitalu. Trzymaj się mocno ♥️

Monk@ lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Monka, widziałam na jakimś wątku, że jesteś w szpitalu. Trzymaj się mocno ♥️
    Dziękuję! Jestem i pewnie do rozwiązania już nie wyjdę 😔 to nasza pierwsza tak długa rozłąka, nie powiem, lekko nie jest nikomu z nas, ale damy radę. Już dużo nie zostało.

A Ty jak się masz?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziękuję! Jestem i pewnie do rozwiązania już nie wyjdę 😔 to nasza pierwsza tak długa rozłąka, nie powiem, lekko nie jest nikomu z nas, ale damy radę. Już dużo nie zostało.

A Ty jak się masz?

O nie, a ile dni to juz trwa?
    Chyba jednak bardzo chcesz mi ten brzuch oddać, bo u mnie teraz dni plodne. 😆
    A tak na poważnie to trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze, ciaze masz juz donoszona, wiec w zasadzie mlody moglby sie powoli szykowac do wyjscia. 🤞

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 2 marca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    O nie, a ile dni to juz trwa?
    Chyba jednak bardzo chcesz mi ten brzuch oddać, bo u mnie teraz dni plodne. 😆
    A tak na poważnie to trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze, ciaze masz juz donoszona, wiec w zasadzie mlody moglby sie powoli szykowac do wyjscia. 🤞
    Jestem od czwartku, więc póki co 4 dni. Przyznam szczerze, że chciałabym, żeby akcja się już zaczęła sama, a nie trzeba było jej przyspieszać. Podejrzewam, że tak czy inaczej do terminu nie dotrwam, ale jutro będzie lekarz, więc może dowiem się więcej.
    Chętnie oddałabym już w tym tygodniu brzuch, więc działajcie tam 😉

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 2 marca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

A Ty jak się masz?
    Rozumiem doskonale, bo mnie się przedłużał pobyt po porodzie i też ciężko to zniosłam :(.

Dawaj znać, co lekarz powie.

U nas ciężko - J. złapała RSV, co prawda nie znosi go bardzo ciężko (za nami 5 doba, najgorsze są noce), ale ja chyba z 5 lat życia straciłam ze stresu, że maluch też złapie. Na razie je izoluję, ale myślę, że jeszcze przez tydzień się będę stresowała, czy coś się nie rozwinie…

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 2 marca, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Rozumiem doskonale, bo mnie się przedłużał pobyt po porodzie i też ciężko to zniosłam :(.

Dawaj znać, co lekarz powie.

U nas ciężko - J. złapała RSV, co prawda nie znosi go bardzo ciężko (za nami 5 doba, najgorsze są noce), ale ja chyba z 5 lat życia straciłam ze stresu, że maluch też złapie. Na razie je izoluję, ale myślę, że jeszcze przez tydzień się będę stresowała, czy coś się nie rozwinie…
    O nie, współczuję nerwów 😟 znając Ciebie, szczepiłaś się w ciąży przeciwko RSV? Ale wiadomo, lepiej nie ryzykować, nawet jeśli masz szczepienie za sobą. Najważniejsze, że w miarę dobrze starszak to znosi. Ja mam już od ponad 3 tygodni okropny kaszel i nie mam pojęcia co to, wymazy wychodzą negatywne. Młody przyniósł ze żłobka i tak się bujamy razem…
    Dużo zdrówka dla Was! 🩷 a jak się masz psychicznie? Dajecie sobie radę organizacyjnie?

Dam znać jutro po obchodzie 🙂

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 marca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ ja i starsza córka przerabiałyśmy jesienią kaszel, który trwał ponad miesiąc i u nas to był krztusiec na przykład… Choć o dziwo poza kaszlem, zwłaszcza w nocy, nic nam nie było. A młodsza nie złapała, ale 2-3 miesiece wcześniej miała szczepienie, więc była świeżo po 🤷‍♀️

Zuzka to zawsze stres, żeby maluch nic nie złapał, jak jest choróbsko w domu. Trzymajcie się!

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, ja właśnie myślałam, że to może być krztusiec, ale lekarz wykluczył - zarówno u mnie, jak i u synka. Badałam też CRP i wyszło w normie.

Przepływy nadal nie są najlepsze, założyli mi balonik i w tym tygodniu się pewnie już widzimy 🥹 maluszek ma ponad 4.100 już, mam nadzieję, że go dam radę urodzić SN 😅

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka mocne kciuki, nie wchodziła tu kilka dni bo u mnie zjazd nastroju, z ugranej pracy nici...nie wiem jak dlugo psychicznie tutaj pociągnę. Ale kurtyna, grudzień zapłacony w zeszły piątek.
    Czy te źle przepływy spowodowały Twój pobyt ? Trzymaj sie dzielnie i czekamy na tego maluszka ☺️
    U mnie 8dpo...czekam czekam. Endokrynolog nastawił mnie pozytywnie i jednak hashimoto jeszcze nie jest jednoznaczne. Wyniki sie pogroszyly ale mimo to mogę działać z dieta i suplami 🫡

U nas rsv zaliczyły dzieci mojego brata, tez mieli rozłąkę bo mały wymagal 10dniowej hospitalizacji.

Well, to może obydwie przejmiemy,mamy podobny cykl 😆 #rodzimywlistopadzie 🤭

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola, trzymam kciuki! Przykro mi z powodu pracy 😔

Tak, trafiłam tu ze względu na nieprawidłowe przepływy. Od środy się nie poprawiły, więc nie ma na co czekać i działamy.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 marca, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ to dobrego porodu, nóż się rozkręci po tym baloniku. Miałam przy pierwszym porodzie indukcję zaczęta od tego właśnie i po niecałych 6h mała była na świecie :)

Kasioola współczuję. Kciuki, żebyś znalazła coś dużo lepszego!

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 marca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Balonik po 4 godzinach wypadł, jutro pewnie oksytocyna. Coraz bliżej już 🥹

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Kasiooola Autorytet

Wysłany: 4 marca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka ✌️✌️✌️👊

Monk@ lubi tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka trzymam kciuki 💪🏻

Podziwiam wszystkie z Was, które zdecydowały się na 2 dziecko 🙈 ja zaczęłam znowu wchodzić na forum żeby poczytać właśnie jakieś wątki o staraniu się o rodzeństwo... Poczytać jak inni do tego podchodzą. Chciałabym aby mój synek miał siostrę albo brata ale nie chcę drugi raz ciąży, porodu i zajmowania się małym dzieckiem 😝 nie chcę wiecznego stresu, chorób, wizyt u specjalistów, usypiania dziecka i mojego braku snu. Ciągle czuję, że "zabrało" mi to moje życie, a potęguje to fakt, że wszyscy moi najbliżsi znajomi nie mają i prawdopodobnie nie będą mieli dzieci i żyją sobie super fajnym lekkim życiem. Cały czas mam wrażenie, że chyba nie odnajduję się w tej roli mamy. Ale nie chcę aby synek był jedynakiem i tym bardziej nie chcę czekać z drugim, bo nie chcę ciąży dużo po 30.
    A dodatkowo dochodzi tu PTSD po pierwszym porodzie, które co prawda ogarnęłam na terapii, ale jak przyjaciółka była w ciąży i pytała mnie o wiele rzeczy, to miałam nawrót.
    Nie wiem w sumie po co to piszę 🤷🏻‍♀️ nie mam komu oprócz męża się wygadać na takie tematy. A może wejdzie na ten wątek jakaś zbłąkana dusza, która ma podobne problemy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 19:35

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffi myślę, że musisz sobie zrobić bilans zysków i strat. I dla Ciebie, i dla dziecka będzie najlepiej, jak po prostu będziesz szczęśliwa. Są kobiety, które się odnajdują się w rodzicielstwie, mnie i mężowi jakoś totalnie łatwo przyszła decyzja o trzecim dziecku i czwartej ciąży, ale są też takie, które mówią no nie i już. Każdemu według potrzeb, każda z nas jest inna :) Oczywiście pięknie jest mieć rodzeństwo, ale jedynaki to też super dzieciaki i nic nie tracą wg mnie. Jest dużo badań psychologicznych, że jak dzieci mają więcej uwagi rodziców to się lepiej rozwijają itd. Wiesz, chcę napisać, że każda sytuacja ma plusy i minusy. Grunt to postępować w zgodzie ze sobą :) może jeszcze to przegadaj na terapii? Czy już nie chodzisz? Może to Ci pozwolili zapanować nad tym mętlikiem w głowie :)

Monk@ daj znać w wolnej chwili co u Was. Trzymasz już swojego malucha?

MoniaB lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka, skoro sie przestalas odzywac to zakladam, ze akcja sie toczy, a moze nawet juz tulisz malenstwo w ramionach. 😍

Zuzka zdrowka dla was, trzymam kciuki za udana izolacje, zeby maluch sie nie zarazil.

Kasiooola przykro mi z powodu pracy, w takim razie trzymam kciuki za przejecie brzuchola.

Kofii, Gusia dobrze mowi… nic na sile, przede wszystkim ty musisz to czuc i tego chciec, a wg tego co piszesz to na razie nie jestes gotowa. Moze z czasem rany sie zagoja i bedziesz umiala spojrzec na to wszystko z innej perspektywy, a moze zostaniesz przy decyzji, ze jedno dziecko wystarczy. Bycie jedynakiem nie jest niczym zlym.

MoniaB lubi tę wiadomość

🩷 Liliana, 13.04.2023, 55cm, 3550g 🩷

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 marca, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam, dziękuję za kciuki! 4kg, 58cm. Było ciężko, ale daliśmy radę 🥹

MoniaB, Ulaa, Zuz.ka, ChocoMonster, wellwellwell, Kasiooola, MałaMi91 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • MoniaB Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję! 💛💛💛

Monk@ lubi tę wiadomość

37💃❤️🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2023
    Strania intensywne od 08.2024
    6 cs z Aromek

1️⃣ IUI 13.02.2025, ovi 12.02, ⚪ 28.02
    2️⃣ IUI marzec

Wyniki ok.
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 5 marca, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monka, gratuluję 😍 jak się czujesz?

U nas niestety izolacja nic nie dała, maluch się zaraził :( wczoraj rano zaczął się katar, od razu zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Na razie ma tylko ten katar, a ja głęboko chce wierzyć w to, że kp i szczepienie p/rsv w ciąży daje jej szanse na łagodny przebieg. Ale jestem kłębkiem nerwów, ciężki to jest dla mnie czas. Teraz siedzę i pilnuję, czy dobrze oddycha, sprawdzam saturację co jakiś czas. Boję się, co przyniosą kolejne dni. Do tego jest jeszcze starsza, której się włączył tryb mamusiowy. Ciężko

Monk@ lubi tę wiadomość

‹‹ 962 963 964 965 966
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ