W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
beza wrote:Hej! Narazie spróbowałam z testami owu, robiłam 29, 30 i 1.12 ale potem się zirytowałam, że nic nie wychodzi i zrobiłam kolejny dopiero 4.12 i wtedy wyszedł pozytywny. Ale pewnie tak jak mówisz, po odstawieniu te cykle szaleją więc dla spokoju namawiałam męża na co 2-3 dni
Co do supli to wszystko wiem, dziękuję. Jestem dietetykiem z wyksztalcenia, ale nie pracuję w zawodzie, więc jakby co to mogę coś poradzić, gdyby któraś z Was potrzebowała, nie tylko w temacie płodności, ale tak też ogólnie
Oo super 🥰 No wiadomka, najbezpieczniej właśnie działać co 2-3 dni, a wyznaczanie owulacji przydaje się głównie do sprawdzania czy faza lutealna jest wystarczająco długa, kiedy zacząć testować itp. Na początek warto zainwestować w duuzo testów, są takie packi po 30-50 sztuk na allegro - małe paseczki, wychodzi znacznie taniej niż te drogie apteczne czy drogeryjne, no i nie jest szkoda wtedy potestować codziennie, nawet dwa razy dziennie od początku cyklu, widać wówczas czarno na białym jak LH rośnie. U niektórych kobiet LH utrzymuje się na wysokim poziomie przez kilka dni, na tyle że te pozytywy będą wychodzić, a owulacji jeszcze nie było, więc zawsze sikamy przynajmniej do pierwszego negatywa Z kolei inne testy (np Facelle) wyglądają juz jak pozytywy, podczas kiedy jeszcze jest kilka dni do owulacji. No, trzeba potestować na sobie po prostu 😁 -
siesiepy wrote:Dzwonili do mnie z OvuFriend, zakwalifikowali mnie do projektu (tego z opaską) na PCOS.
Gratulacje! Oby Cię tak porządnie przebadali, żeby w końcu wyszły z tego dwie grube krechy na teście 🥰🤞!siesiepy lubi tę wiadomość
👩🏻32 & 👨🏻38
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
20 stycznia 2025 - prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻 - na 60% Chłopiec 🩵
-
Ja w oczekiwaniu na testowanie (dziś 8dpo) spontanicznie oddałam krew na proga.
Nigdy nie sprawdzałam po owulacji i jestem bardzo ciekawa co wyjdzie
Niestety w moim lab bardzo długo czeka się na wyniki i dopiero jutro po 15stej.. 😬
Moje (nie)urojone objawy dziś minęły i nie czuję podbrzusza i mam o wiele lepsze samopoczucie (niestety!) A szkoda bo lubiłam ten stan myslacze może coś się kluje 🙈😅
Okropnie mi się dłuży ten czas na testowanie w tym miesiącu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 13:27
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Meeg wrote:Ja w oczekiwaniu na testowanie (dziś 8dpo) spontanicznie oddałam krew na proga.
Nigdy nie sprawdzałam po owulacji i jestem bardzo ciekawa co wyjdzie 🙂
Niestety w moim lab bardzo długo czeka się na wyniki i dopiero jutro po 15stej.. 😬Meeg lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
beza witaj! 😊
siesiepy to bardzo dobra wiadomość! zdawaj nam relację jak to będzie działać. A wiadomo kiedy dostaniesz opaskę? ⌚
Megg mocne kciuki za proga 🤞
Zapominajka rozumiem Twój ból, jak dzwoni obcy numer to zawsze sprawdzam w necie najpierw, a najchętniej umawiam się w miejsca, gdzie jest rejestracja online albo mailowa
Choco, a zdradzisz mi w wiadomości, do jakiego gina chodzisz we Wrocku, jeśli to nie tajemnica oczywiście, bo ja do tej pory przerobiłam kilku i jakoś nie umiem się zdecydować 🤔👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
Zapominajka wrote:Siesiepy bardzo enigmatycznie to wszystko opisali na Fejsie 🤭 i moja fobia dzwonienia i odbierania telefonu już mnie wyklucza 😂 pracuję nad tym ale nic nie poradzę że po prostu nienawidzę rozmawiać z obcymi! 🤡 Maila i smsy dla mnie wymyślił geniusz 🤭
Emka06 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
dominikawa wrote:beza witaj! 😊
siesiepy to bardzo dobra wiadomość! zdawaj nam relację jak to będzie działać. A wiadomo kiedy dostaniesz opaskę? ⌚
Zapominajka rozumiem Twój ból, jak dzwoni obcy numer to zawsze sprawdzam w necie najpierw, a najchętniej umawiam się w miejsca, gdzie jest rejestracja online albo mailowa
Choco, a zdradzisz mi w wiadomości, do jakiego gina chodzisz we Wrocku, jeśli to nie tajemnica oczywiście, bo ja do tej pory przerobiłam kilku i jakoś nie umiem się zdecydować 🤔
Oj chyba nie wiadomo. Czekam wciąż na maila od nich. Ale jestem dobrej myśli. Chociaż powiem szczerze że mam tyle tych badań już zrobionych że nie wiem czy mnie czymś zaskoczą. 😂
Wczoraj wydrukował mi chłop cały plik - posegregowalam sobie je, rozpisalam na wszystkich który to dc, kiedy owu była i jak długi cykl miałam, no grube to jak książka.
Do tego chce dołączyć wykresy na papierze dla ginkow wraz z małymi notatkami gdzie i kiedy jakie badanie (z tych istotniejszych: estradiol, prog)dominikawa, Niemampomyslunanick lubią tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Meeg wrote:Ja w oczekiwaniu na testowanie (dziś 8dpo) spontanicznie oddałam krew na proga.
Niestety w moim lab bardzo długo czeka się na wyniki i dopiero jutro po 15stej.. 😬
Moje (nie)urojone objawy dziś minęły i nie czuję podbrzusza i mam o wiele lepsze samopoczucie (niestety!) A szkoda bo lubiłam ten stan myslacze może coś się kluje 🙈😅
Okropnie mi się dłuży ten czas na testowanie w tym miesiącu...
Meeg kciuki ❤️🤞 niech będzie w kosmosie i będzie efektem kropka.
Tak tu progowo dzisiaj że chyba jednak tyle z mojej zimnej głowy, też jutro dorobię estradiol znowu i proga żeby zobaczyć co mi się dzieje 😂Meeg lubi tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
dominikawa wrote:beza witaj! 😊
Choco, a zdradzisz mi w wiadomości, do jakiego gina chodzisz we Wrocku, jeśli to nie tajemnica oczywiście, bo ja do tej pory przerobiłam kilku i jakoś nie umiem się zdecydować 🤔dominikawa lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
hej dziewczyny!
Dopiero odkryłam te społeczność także dopiero wdrażam się w szczegóły
Grudzień to również nasz początek starań. Póki co bez powodzenia, ale nie nastawialiśmy się na sukces od razu. Odstawiłam anty w październiku. Stosuje Mamma DHA Premium + (czy któraś z Was ma jakieś pozytywne/negatywne opinie odnośnie tego preparatu?) dodatkowo magnez i olej lniany
♀️ 30l ♂️ 32l
+🐕
starania od: listopad 2022
PrenaCaps Multi1 + PrenaCaps DHA, magnez, olej lniany, wit. D -
makówka wrote:hej dziewczyny!
Grudzień to również nasz początek starań. Póki co bez powodzenia, ale nie nastawialiśmy się na sukces od razu. Odstawiłam anty w październiku. Stosuje Mamma DHA Premium + (czy któraś z Was ma jakieś pozytywne/negatywne opinie odnośnie tego preparatu?) dodatkowo magnez i olej lniany
Hejka gdybym miała doradzać jakieś witaminki prenatalne to zamieniłabym na twoim miejscu te które bierzesz na jakieś z bogatszym składem. Szukaj takich z jedną, aktywna forma kwasu foliowego i większą ilością tegoż kwasu - 800 ug, nie 400 ug. Ważne szczególnie dla kobiet z zaburzeniami wchłaniania (a ma je jakieś 50 procent społeczeństwa), ale po odstawieniu anty równie istotna sprawa, bo często pojawiają się niedobory. Takie przykładowe bardzo polecane które mi wpadają do głowy to Prenacaps, Prenacare Complete, Little me. Magnez i olej lniany super sprawa! 💪 Faceta też możesz trochę posuplementować - D3 koniecznie, cynk, selen, witamina C - to takie typowe rzeczy dla facetów, które ładnie poprawia parametry nasienia. Trzymam kciuki za owocne starania 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 13:58
siesiepy lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Meeg kciuki ❤️🤞 niech będzie w kosmosie i będzie efektem kropka.
Tak tu progowo dzisiaj że chyba jednak tyle z mojej zimnej głowy, też jutro dorobię estradiol znowu i proga żeby zobaczyć co mi się dzieje 😂31 & 31
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo -
makówka wrote:hej dziewczyny!
Witamy, rozgość się, byle nie na długo 😉🤗.👩🏻32 & 👨🏻38
03 grudnia 2022 - ⏸️
12 listopada 2024 - ⏸️
-
Namisa wrote:Hejka gdybym miała doradzać jakieś witaminki prenatalne to zamieniłabym na twoim miejscu te które bierzesz na jakieś z bogatszym składem. Szukaj takich z jedną, aktywna forma kwasu foliowego i większą ilością tegoż kwasu - 800 ug, nie 400 ug. Ważne szczególnie dla kobiet z zaburzeniami wchłaniania (a ma je jakieś 50 procent społeczeństwa), ale po odstawieniu anty równie istotna sprawa, bo często pojawiają się niedobory. Takie przykładowe bardzo polecane które mi wpadają do głowy to Prenacaps, Prenacare Complete, Little me. Magnez i olej lniany super sprawa! 💪 Faceta też możesz trochę posuplementować - D3 koniecznie, cynk, selen, witamina C - to takie typowe rzeczy dla facetów, które ładnie poprawia parametry nasienia. Trzymam kciuki za owocne starania 🤞
Super! dzięki za rady - skorzystam )Namisa lubi tę wiadomość
♀️ 30l ♂️ 32l
+🐕
starania od: listopad 2022
PrenaCaps Multi1 + PrenaCaps DHA, magnez, olej lniany, wit. D -
Okropnie mi się dłuży ten czas na testowanie w tym miesiącu...
Zawirowania z temperaturą i plamieniem nie nastrajają mnie pozytywnie w tym cyklu😔 -
Makówka i jeszcze Noyo jest, ale to już dużo monet kosztuje. Chociaż wiadomo - kto będzie chciał to kupi. Niemniej składowo ok i ma metylowane formy.
Beezi wiem, ale niech poszybuje ładnie w kosmos i będzie taki typowo ciążowy. )Namisa, Beezi lubią tę wiadomość
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?" -
Zapominajka wrote:Chyba jadę sobie spontanicznie pobrać estradiol, progesteron i lh 🙊 bo do jutrzejszego monitu nie wytrzymam z niepewności czy w ogóle się coś dzieje 🤦🏻♀️
Rób rób i dawaj znać jak wyniki 😁.siesiepy lubi tę wiadomość
👩🏻32 & 👨🏻38
03 grudnia 2022 - ⏸️
12 listopada 2024 - ⏸️
-
Czekam właśnie na telekonsultację z diabetologiem, pomijając wzdęcie jakie mnie właśnie nawiedziło niezależnie od oczekującej mnie rozmowy, tak zrobiło mi się niedobrze z wewnętrznego stresu.
No ale opcji czatowania nie miał niestety pan lekarz.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
mała tarczyca;
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
IMSI?
What I was made for
What was I made for?"