X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
Odpowiedz

W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza wrote:
    Hej dziewczyny! Jestem tutaj nowa, poczytałam trochę wątków a jako, że rozpoczęliśmy starania w grudniu, to chyba się w ten wątek wpasuję i tutaj się do Was dołączę.

Kilka słów o mnie: mam 30 lat, mąż 29. Od 10 lat choruję na Hashi, ale można powiedzieć, że jest w 'remisji' bo w październiku wynik TSH był 1,0 także idealnie.

Starania zaczęliśmy dopiero w tym miesiącu, pytanie do Was kiedy najlepiej zrobić test? Owulacja wypadła 5.12 ale od niedzieli boli mnie ciągle lewy jajnik. Cykle mam 34-36 dniowe, ale odstawiłam tabsy anty we wrześniu.

Gratuluję wszystkim dwóch kresek <3 nie dałam rady ogarnąć wątku od początku, ale trochę tutaj pogrzebałam, żeby się zorientować co i jak.

Witaj i rozgość się, byle nie na długo 🤗.

Najbezpieczniej zrobić w dniu, kiedy powinna wypaść miesiączka 😁 chociaż to ciężkie do zrobienia i chyba wszystkie z nas sikają wcześniej 😂. Ja bym poczekała chociaż do 10dpo, żeby było widać przynajmniej jakiś cień cienia 😊.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 12:20

👩🏻32 & 👨🏻38

03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔

20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
    19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
    20 stycznia 2025 - prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻 - na 60% Chłopiec 🩵

preg.png
  • Zapominajka Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza rozgosc się u nas byle nie na długo 🤭
    Jeśli chodzi o test to myślę że najszybciej 9-10dpo ale zagnieżdżenie może być nawet dopiero 12dpo więc również może nic nie wyjść. Ja co miesiąc sobie obiecuje że zatestuje dopiero 14dpo- jeszcze nigdy mi to nie wyszło a ochotę na robienie testów mam już 4dpo 🙈

Skąd masz pewność że owu była tego dnia? Byłaś na monicie czy z własnych obserwacji?

• beza Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominajka wrote:
    Beza rozgosc się u nas byle nie na długo 🤭
    Jeśli chodzi o test to myślę że najszybciej 9-10dpo ale zagnieżdżenie może być nawet dopiero 12dpo więc również może nic nie wyjść. Ja co miesiąc sobie obiecuje że zatestuje dopiero 14dpo- jeszcze nigdy mi to nie wyszło a ochotę na robienie testów mam już 4dpo 🙈

Skąd masz pewność że owu była tego dnia? Byłaś na monicie czy z własnych obserwacji?
    hej! pewności nie mam, ale test owu wyszedł pozytywny 4.12 i miałam standardowo ból jajników dość mocny; tylko że dzisiaj i wczoraj też mam, także to trochę mnie gubi :D

• beza Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemampomyslunanick wrote:
    Witaj i rozgość się, byle nie na długo 🤗.

Najbezpieczniej zrobić w dniu, kiedy powinna wypaść miesiączka 😁 chociaż to ciężkie do zrobienia i chyba wszystkie z nas sikają wcześniej 😂. Ja bym poczekała chociaż do 10dpo, żeby było widać przynajmniej jakiś cień cienia 😊.

hej, hej, dzięki! :) no właśnie.. chyba wszystkie tu takie niecierpliwe na to testowanie :)

Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość

• Kil Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Dzwonili do mnie z OvuFriend, zakwalifikowali mnie do projektu (tego z opaską) na PCOS. :D

Brawo Siesiepy! Ty z PCOS a ja na niedoczynność tarczycy =D

siesiepy, Beezi, .aś. lubią tę wiadomość

Ona: 35
    On: 32

16.01.2024 - 13 dpo - ⏸️🫶
    17.01.2024 - beta-HCG: 189 mlU/ml, Prog 26,1 ng/ml
    19.01.2024 - beta-HCG: 565 mlU/ml, Prog 21,7 ng/ml <3
    01.02.2024 - 0,42 cm mikro człowieczka <3 6t1d
    22.02.2024 - 2,4 cm Miśka <3 9w1d
    18.03.2024 - prenatalne Łódź
    21.03.2024 - kolejna wizyta

preg.png
  • Niemampomyslunanick Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza wrote:
    hej! pewności nie mam, ale test owu wyszedł pozytywny 4.12 i miałam standardowo ból jajników dość mocny; tylko że dzisiaj i wczoraj też mam, także to trochę mnie gubi :D

Ale rozumiem, że testy robiłaś przez parę dni żeby wyłapać PIK? Bo jeden zrobiony test tak naprawdę nic Ci nie powie 😊.

👩🏻32 & 👨🏻38

03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔

20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    4 grudnia 2024 - mamy zarodek z serduszkiem ❤️🎁
    19 grudnia 2024 - 2.06cm Bobasa 🥰
    20 stycznia 2025 - prenatalne - wszystkie ryzyka niskie🙏🏻 - na 60% Chłopiec 🩵

preg.png
  • Namisa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza wrote:
    Hej dziewczyny! Jestem tutaj nowa, poczytałam trochę wątków a jako, że rozpoczęliśmy starania w grudniu, to chyba się w ten wątek wpasuję i tutaj się do Was dołączę.

Kilka słów o mnie: mam 30 lat, mąż 29. Od 10 lat choruję na Hashi, ale można powiedzieć, że jest w 'remisji' bo w październiku wynik TSH był 1,0 także idealnie.

Starania zaczęliśmy dopiero w tym miesiącu, pytanie do Was kiedy najlepiej zrobić test? Owulacja wypadła 5.12 ale od niedzieli boli mnie ciągle lewy jajnik. Cykle mam 34-36 dniowe, ale odstawiłam tabsy anty we wrześniu.

Gratuluję wszystkim dwóch kresek <3 nie dałam rady ogarnąć wątku od początku, ale trochę tutaj pogrzebałam, żeby się zorientować co i jak.

Hejka! 👋 Myślę że możesz spróbować testować już na tym weekendzie - sobota/niedziela, to będzie średnio 12dpo, jeśli dobrze wyznaczylas owulację. Jakim sposobem ja wyznaczasz? Początkowo obserwacje czasem mogą się rozmijać z rzeczywistością, szczególnie po odstawieniu anty kiedy te cykle są jeszcze takie "dzikie" często. Dodam tez taka mała radę od siebie, że warto zwrócić uwagę na gruntowną suplementację po odstawieniu tabsow - kwas foliowy w wysokich dawkach i przyswajalnych formach, B12, cynk, D3 oczywiście itp. Niestety anty wypłukują mocno organizm z witamin i minerałów, a wysycenie organizmu tymi pierwiastkami jest super istotne przy planowaniu ciąży. Powodzenia w staraniach, mam nadzieję że szybko zobaczysz dwie kreski! 🤰💪🍀

Sara30 lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominajka wrote:
    Siesiepy super sprawa ☺️ gdzieś można poczytać o tym projekcie na ovu? Raczej się nie kwalifikuje ale tak z czystej ciekawości 😁 widziałam też ostatnio Twój wynik AMH- imponująco wysoki. Dawaj znać nam tutaj co tam z tego programu Ci pozlecają bo jestem wielce ciekawa!

Trochę mnie nie było ale podczytywałam regularnie. Trochę czekam na owulację ale póki co objawów zero więc czekam na jutrzejszy monit który trochę rozjaśni. Bez opamiętania żrę migdały i inne pierdoły bo nie zaszkodzi.

Choco co za piękna beta! Trzymam kciuki za nudną i jednocześnie piękną ciąże! Tak samo jak Niemampomyslunanick! Co za cudowne kreski 🥺 zazdroszczę i czekam na resztę dziewczyn!

Tulę wszystkie biele i 🙊. I zdecydowanie musimy się zarazić 🦠🦠 od wszystkich naszych brzuchatek 🤭🤰🏻❤️
    Marteczka92 jejku jak długo Ci się ten ovitrelle utrzymywał. Ale chyba i tak bym testowała dalej. To jest uzależniające..

Podczytuje sobie trochę artykułów, słyszałyscie o tych folianach VI generacji? Ponoć zwykły kwas foliowy można wyrzucić do śmieci bo spora część społeczeństwa nie wchłania go prawidłowo. Nie wiem może mnie coś ominęło to sorki ale uznałam że i tak muszę to wam napisać!

Swoją drogą- co się dzieje od wczoraj z forum. To jest jakaś katastrofa 🙊
    Wiesz co, na Facebooku jest takie info tylko. Ogólnie zawsze dzwoni konsultant (babeczka która wystawia inne vouchery na maila) i sprawdzacie czy się kwalifikujecie na podstawie ankiety. :)
    Nie tylko z PCOS mają. Też myślałam że się nie kwalifikuje, ale wychodzi na to że obraz policystycznych jajników wystarcza jako kwalifikacja.

Screenshot-20221213-122512-com-facebook-katana.jpg
    Screenshot-20221213-122517-com-facebook-katana.jpg
    darmowy serwer internetowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 12:27

Zapominajka lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kil wrote:
    Brawo Siesiepy! Ty z PCOS a ja na niedoczynność tarczycy =D
    Pjona! 🤟

Kil lubi tę wiadomość

♀️29
    mała tarczyca;
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza witaj :)

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza wrote:

A witamy! Obyś wpadła tu tylko na chwilę. Tzn zachęcamy oczywiście po zabrzuszkowaniu aby zostać na tym wątku. 😇

♀️29
    mała tarczyca;

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?
    IMSI?

What I was made for
    What was I made for?"
  • beza Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Hejka! 👋 Myślę że możesz spróbować testować już na tym weekendzie - sobota/niedziela, to będzie średnio 12dpo, jeśli dobrze wyznaczylas owulację. Jakim sposobem ja wyznaczasz? Początkowo obserwacje czasem mogą się rozmijać z rzeczywistością, szczególnie po odstawieniu anty kiedy te cykle są jeszcze takie "dzikie" często. Dodam tez taka mała radę od siebie, że warto zwrócić uwagę na gruntowną suplementację po odstawieniu tabsow - kwas foliowy w wysokich dawkach i przyswajalnych formach, B12, cynk, D3 oczywiście itp. Niestety anty wypłukują mocno organizm z witamin i minerałów, a wysycenie organizmu tymi pierwiastkami jest super istotne przy planowaniu ciąży. Powodzenia w staraniach, mam nadzieję że szybko zobaczysz dwie kreski! 🤰💪🍀

Hej! Narazie spróbowałam z testami owu, robiłam 29, 30 i 1.12 ale potem się zirytowałam, że nic nie wychodzi :D i zrobiłam kolejny dopiero 4.12 i wtedy wyszedł pozytywny. Ale pewnie tak jak mówisz, po odstawieniu te cykle szaleją więc dla spokoju namawiałam męża na <3 co 2-3 dni :D :D

Co do supli to wszystko wiem, dziękuję. Jestem dietetykiem z wyksztalcenia, ale nie pracuję w zawodzie, więc jakby co to mogę coś poradzić, gdyby któraś z Was potrzebowała, nie tylko w temacie płodności, ale tak też ogólnie :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 12:31

Zapominajka, Sara30, Namisa, Pauli19, siesiepy, Evondita82 lubią tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć beza 🤚
    Co do testowania to powinno się 14 dpo. Ale rozum jedno a staraczki drugie 😂
    Ogólnie 9-10 dpo testowanie już ma sens. Przy czym biel nie oznacza jeszcze, że napewno się nie udało :)
    Oj no, mi się zdarzyło i 7 dpo sikać ale to nic mądrego. Bo szanse na II są bliskie zeru a potem i tak wkręcam sobie że to za szybko 🙈

Siesiepy może akurat jakieś badania za darmoszke Ci wpadną :D

U mnie dziś 31 DC i czekam na 🐵

Mam nadzieję, że przyjdzie max do końca tygodnia żeby mi mąż nie uciekł biorąc pod uwagę moje późne owulacje 😁

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam, musiałam Wam to wrzucić 😂😂😂

D53161-E3-66-BF-45-A2-A5-CE-27-A589-CE1-DE9.jpg

Zapominajka, Niemampomyslunanick, Victoria006, Atomówka , Namisa, dominikawa, siesiepy, Beezi, agentka93, Biedronka@, Anett93, Evondita82, .aś. lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super mieć dietetyka na pokładzie!
    Jesteś pewna że był pozytywny? Ja na początku kompletnie nie wiedziałam że testowa musi być nawet mocniejsza od kontrolnej. Bo takie polpozytywne wychodzą mi przez większą część cyklu i szybko się zniechęciłam 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgłosiłam z powodu krótkiej fazy lutealnej

siesiepy lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy bardzo enigmatycznie to wszystko opisali na Fejsie 🤭 i moja fobia dzwonienia i odbierania telefonu już mnie wyklucza 😂 pracuję nad tym ale nic nie poradzę że po prostu nienawidzę rozmawiać z obcymi! 🤡 Maila i smsy dla mnie wymyślił geniusz 🤭

dominikawa, siesiepy lubią tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominajka wrote:
    Siesiepy bardzo enigmatycznie to wszystko opisali na Fejsie 🤭 i moja fobia dzwonienia i odbierania telefonu już mnie wyklucza 😂 pracuję nad tym ale nic nie poradzę że po prostu nienawidzę rozmawiać z obcymi! 🤡 Maila i smsy dla mnie wymyślił geniusz 🤭
    Mam to samo 🫣 Straszna przypadłość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie jakby ktoś wyczuł co napisałam. Dzwonili potwierdzić jutrzejszy monit a mi prawie pikawa wysiadła 😂 odbieram od nieznajomych tylko wtedy jak mam poumawiane jakieś wizyty właśnie 🙈

• beza Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapominajka wrote:
    Super mieć dietetyka na pokładzie!
    Jesteś pewna że był pozytywny? Ja na początku kompletnie nie wiedziałam że testowa musi być nawet mocniejsza od kontrolnej. Bo takie polpozytywne wychodzą mi przez większą część cyklu i szybko się zniechęciłam 😂

no niestety pewności nie mam, jeszcze tego nie ogarniam, ale wszystkie sprzed 4.12 były białe, potem była taka sama kreska jak testowa a następnego dnia już znowu nic :D

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ