W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
izzy91 wrote:Moge Cię ojojac 🤞😄
A może siknij na test, to często przywołuje 🐒😅
Już próbowałam wszystkiego 😒
Ale pamiętacie jak pisałam że mam śluz płodny prawie cały cykl? Skończył się ok 25 DC 😒 podejrzewam, że jeśli w ogóle była owu to się zajebiście przesunęła i stąd takie opóźnienie.
Szkoda, że właśnie teraz bo po Nowym Roku jak mąż wyjedzie, to niewielkie są szanse, że wróci przed Wielkanocą 😭 -
Ewiwi wrote:Hej wam sobotnio i śnieżnie. U mnie tempka poszybowała z 36.6 na 37.2 😉 pik wczoraj był pomiędzy 15 a 19. Dzisiaj przewidywana owulka a ja już prawie nie czuje jajników. Zastanawiam się czy mogła.byc tak szybko? W sensie nad ranem?
Tak czy inaczej działajcie bez monitoringu 24/24 nigdy nie określisz o której godzinie była owulacja. A nie warto czekać do ostatniej minuty, bo plemniki i tak są w stanie przeżyć dłużej
Jeśli jest śluz płodny a owulaki pozytywne to działajcie na maksaEwiwi lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Po piku niby 12-48 h. Więc mogło być już ale może też być jutro i poczujesz znów jajniki ale jak masz możliwość to trzeba działać ❤️*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Dzień dobry ❄️ U nas znów dużo śniegu, zimno i bardzo świątecznie 😁
Każdej z Was bardzo dziękuje za trzymanie kciuków za bete, macie moc, bo beta wystrzeliła w kosmos ✨🤩
Agn miło znów Cie widzieć, wróć do Nas 🤞🍀
Siesiepy pierwszy raz słyszę nazwę takiego badania, także no niestety, ale nie pomogę choćby nie wiem co 😂
Ewiwi kciuki za pozytywne efekty owulki 🤞
Bambi tule ❤️ i trzymam kciuki za następny cykl, będzie Twój 🤞🍀
Meeg, Rozala póki nie ma małpy, piłka w grze! A 12 dpo to dopiero dziś może się zagnieździć Kropek 😉
Biedronka 9dpo to w ogóle jeszcze mega wcześnie, nie ma co się demotywować 😉 A skoro tempka w gorze, to tym bardziej 🍀
Nadzieja jest PIK, działajcie! 🤩
Niemampomyslu bardzo mi przykro 💔 Dziadziuś będzie z góry patrzył na Was i opiekował się Wami 🌈
Sara nadal trzymam kciuki, by przyszła ta małpa. Niech nie testuje już Twojej cierpliwości 😜
Biedronka@, Meeg, siesiepy, Evondita82, Agn1000 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Sara30 wrote:Tak czy inaczej działajcie bez monitoringu 24/24 nigdy nie określisz o której godzinie była owulacja. A nie warto czekać do ostatniej minuty, bo plemniki i tak są w stanie przeżyć dłużej
Jeśli jest śluz płodny a owulaki pozytywne to działajcie na maksa*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:Owulaki już jaśniały wczoraj dzisiaj znając mnie będą niemal.biale 🤣 działamy podziałamy jeszcze dzisiaj i jutro. W apkach terminy owu przesunęły się z jutra na dzisiaj a nawet wczoraj
Zauważ, że niektóre dziewczyny mają pik przez 2-3 h a inne nawet 2 dni
Nie wiem, może to indywidualna sprawa kobiety? Nie mam pojęcia.
Ale ogólnie jeśli chodzi o najbardziej owocny czas ❤️ to jedynie z synem nie wiem z którego razu się udało, bo działaliśmy kilka dni przed owu, w trakcie i po, codziennie. Za to obydwie dziewczyny są ze stosunków PRZED owulacją.
I tak na logikę, to ma sens. Bo skoro źródła podają, że plemniki spokojnie przetrwają 2-3 a nawet 5 dni (zakładając że wykluczamy czynnik męski niepowodzeń), to seks 2-3 dni przed owulacją może być bardziej owocny niż też jeden pojedynczy stosunek w trakcie owu.
Dlatego ja nigdy nie czekam z działaniem do PIKu, tylko zaczynamy gdy tylko pojawi się śluz płodny.
Ale to taka moja rozkminaEwiwi, Victoria006, rozalaa lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Zauważ, że niektóre dziewczyny mają pik przez 2-3 h a inne nawet 2 dni
Nie wiem, może to indywidualna sprawa kobiety? Nie mam pojęcia.
Ale ogólnie jeśli chodzi o najbardziej owocny czas ❤️ to jedynie z synem nie wiem z którego razu się udało, bo działaliśmy kilka dni przed owu, w trakcie i po, codziennie. Za to obydwie dziewczyny są ze stosunków PRZED owulacją.
I tak na logikę, to ma sens. Bo skoro źródła podają, że plemniki spokojnie przetrwają 2-3 a nawet 5 dni (zakładając że wykluczamy czynnik męski niepowodzeń), to seks 2-3 dni przed owulacją może być bardziej owocny niż też jeden pojedynczy stosunek w trakcie owu.
Dlatego ja nigdy nie czekam z działaniem do PIKu, tylko zaczynamy gdy tylko pojawi się śluz płodny.
Ale to taka moja rozkmina*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Niemampomyslunanick przykro mi 🥺 wspierajcie się w tym trudnym czasie, jeszcze święta to taki trudny czas, ja co roku chodzę z ,,Kolędą dla nieobecnych” w głowie, wspominam jak to było gdy był komplet..
Sara ojojojoj! Oddała bym Ci swoją bo czuje że zbliża się małpiszon wredny 😤
Dzisiejszy Doktorek rewelka, nareszcie ktoś kto nie ma mnie za wariatkę jakąś, zlecił estradiol, Lh, Tsh i prolaktynę jestem usatysfakcjonowana
Kupiłam sobie feminion0 a mężowi MACe i AAC bo któraś pisała.
Ale po co tak właściwie to AAC weźcie mi powiedzcie 😃siesiepy lubi tę wiadomość
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
🧔30
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅
1 IVF VII.2024
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF XII.2024
💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
FET 🔜 🍀🙏
🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖 -
Niemampomyslunanick bardzo mi przykro 😞 Pamiętam, jak wspominałaś, że chcecie możliwie szybko powiedzieć dziadkowi. Dobrze, że tego doczekał.
Rozalaa- z „Kolędą dla nieobecnych” mam tak, że nawet czytając tekst mam ciary. Pamiętam pasterkę w roku śmierci mojego dziadka, ksiądz wyciągnął gitarę i to zaśpiewał. Tak się złożyło, że byłam wtedy sama z rodziny na Mszy, łzy mi ciekły nieziemsko…
Sara kciuki za @! Niech przybywa!
U mnie powinna planowo przyjść dziś, na razie nie ma. Ale też biorę poprawkę, że moje cykle mogą być obecnie mocno rozjechane.
Ktoś pytał o miesiączki po tabsach (przepraszam, ale już nie jestem w stanie się cofnąć, a nie zapamiętałam)- u mnie od razu było, jak w zegarku. Ale może się utrzymywać dobrych kilka miesięcy rozjazd. Mam koleżankę, która dopiero po 9 miesiącach zaczęła mieć regularne cykle.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Rozalaaa super, że w końcu trafiłaś do właściwego lekarza. Ja uważam, że najgorsze co lekarz może zrobić pacjentowi, to dać mu poczucie, że jest wariatem.
Co do tabletek to ja po odstawieniu miałam 1 dziwny, krótki cykl ale następny już był normalny
Choco jak samopoczucie? Mówiliście już komuś o kropku?
Siesiepy, jak ruda się miewa?
Justme jak piesek? Noc spokojna?
Ja już wysprzatalam w domu i czekam na męża 😍 w końcu będzie można poczuć nadchodzące święta
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Byłam dziewczyny z tym plamieniem u gina i wszystko wygląda dobrze tak jak powinno.
Endometrium 9mm
W prawym jajniku mam 2 pęcherzyki przy czym jeden ma 24mm więc dość chyba duży. Lekarz mówi że nie jest w stanie powiedzieć czy jest z poprzedniego cyklu który mógł być bezowulacyjny czy jest świeży (wiadomo, bo nie chodzę na monitoringi). Także możemy się starać i narazie nie przejmować.rozalaa, siesiepy, Meeg lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Rozalaaa super, że w końcu trafiłaś do właściwego lekarza. Ja uważam, że najgorsze co lekarz może zrobić pacjentowi, to dać mu poczucie, że jest wariatem.
Co do tabletek to ja po odstawieniu miałam 1 dziwny, krótki cykl ale następny już był normalny
Choco jak samopoczucie? Mówiliście już komuś o kropku?
Siesiepy, jak ruda się miewa?
Justme jak piesek? Noc spokojna?
Ja już wysprzatalam w domu i czekam na męża 😍 w końcu będzie można poczuć nadchodzące świętasiesiepy, Sara30, Agn1000 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Tulę Was dziewczyny za biele i małpy. Bardzo słabo pozytywny ten dzień. I w ogóle jakoś nie idzie mi tak sprawnie brzuszkowanie Was jak Choco. 😂 Przepraszam!
Niemampomyslunanick moje kondolencje. To bardzo przykra sprawa, jeszcze tuż przed świętami. 🥺 Trzymajcie się tam wszyscy w tym trudnym okresie. Dobrze że daliście mi szczęście informacją o kropku. Może dzięki temu nie bał się tego co nadchodzi i był spokojny oraz szczęśliwy. 🤗
Izzy u nas ma być odwilż po weekendzie. 😔 Nie będzie pięknie.
Bialekk widzę nowa moc! Wykorzystajcie to! 😈💪
Sara co za franca z tej francy! Hokus pokus czary Mary, proszę krwiscie przyjść do Sary! Co do rudej, ma się bardzo dobrze. Wrócił jej "humor". 😀 Tylko dalej nie mam wyników badań plodu, więc dlatego się nie chwalę. Już się przypominaliśmy z wetka ale jak widać niewiele to dało.
Ewiwi w teorii chyba mogła. Ja właśnie chciałam tak zrobić w tym cyklu żeby zmonitorowac się tuż po piku, ale w święta to będzie problematyczne. Zwłaszcza że nie wiem czy nawet jakas owu przyjdzie, bo dzisiaj temperatura 37,1. 😂😂😂
Rozalaa to super że jesteś zadowolona. 🥰 Oby to był ten jedyny ginekolog!
Nadzieja dobre wieści. Proszę teraz ładnie posłuchać lekarza i działać.walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
siesiepy wrote:Tulę Was dziewczyny za biele i małpy. Bardzo słabo pozytywny ten dzień. I w ogóle jakoś nie idzie mi tak sprawnie brzuszkowanie Was jak Choco. 😂 Przepraszam!
Niemampomyslunanick moje kondolencje. To bardzo przykra sprawa, jeszcze tuż przed świętami. 🥺 Trzymajcie się tam wszyscy w tym trudnym okresie. Dobrze że daliście mi szczęście informacją o kropku. Może dzięki temu nie bał się tego co nadchodzi i był spokojny oraz szczęśliwy. 🤗
Izzy u nas ma być odwilż po weekendzie. 😔 Nie będzie pięknie.
Bialekk widzę nowa moc! Wykorzystajcie to! 😈💪
Sara co za franca z tej francy! Hokus pokus czary Mary, proszę krwiscie przyjść do Sary! Co do rudej, ma się bardzo dobrze. Wrócił jej "humor". 😀 Tylko dalej nie mam wyników badań plodu, więc dlatego się nie chwalę. Już się przypominaliśmy z wetka ale jak widać niewiele to dało.
Ewiwi w teorii chyba mogła. Ja właśnie chciałam tak zrobić w tym cyklu żeby zmonitorowac się tuż po piku, ale w święta to będzie problematyczne. Zwłaszcza że nie wiem czy nawet jakas owu przyjdzie, bo dzisiaj temperatura 37,1. 😂😂😂
Rozalaa to super że jesteś zadowolona. 🥰 Oby to był ten jedyny ginekolog!
Nadzieja dobre wieści. Proszę teraz ładnie posłuchać lekarza i działać.siesiepy lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Ty to mnie chyba chcesz zdenerwować 🧐☠️ Prowadzisz drugi wątek, aktywnie się udzielasz, dla każdej z dziewczyn masz zawsze dobre słowo i wsparcie, nigdy nie zawiodłaś na żadnej płaszczyźnie. Dlaczego mówisz że słabo ci idzie brzuszkowanie? 👹Jeszcze raz coś takiego przeczytam, a przyjade tam do ciebie i nakopie ci do dupy 😁
Ale wiesz, ogólnie to zapraszam, kupię wino bezalkoholowe. 😎walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
✨IVF💉
Stymulacja 🔜luty?
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Siesiepy, bądź co bądź, nie jesteś w stanie nas pozapladniac 😂 luz.
A prowadzącą jesteś na medal ❤️❤️❤️
Wierszyk super 😂 oby przyszła w końcu ta wredna @
Właśnie miałam pytać o wyniki źrebaka ale myślałam, że pewnie gdzieś przeoczyłam i nie chciałam palnąć 🙈
To faktycznie im się spieszy niesamowicie. Może NFZ za to odpowiada? To by się zgadzało 😂
Choco ale rodzice będą mieli cudowny prezent ❤️ planujecie jakiś wyjątkowy sposób?
Ja pamiętam, w każdej ciąży miałam taki objaw zwany "kalafiorem ciążowym". Nie wiem nawet jak to opisać ale to są takie momenty, w których twoje IQ wynosi 30 🙈 wiele ciężarnych o tym mówi, że mają momenty w których błyszczą dosłownie jak blondynka z kawałów 😂🙈siesiepy lubi tę wiadomość
-
Siesiepy !! Taka prowadząca wątek to Skarp🧡Twoje poczucie humoru, codziennie wspieranie i dobre rady dla wszystkich dziewczyn to nieoceniona robota🤜🤛
Nie ma chyba tu ani jednej osoby która myśli inaczej. Dzięki !! 😘Sara30, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ❤️
Krew na betę oddana, czekam na wyniki... Mam dobre przeczucia. Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej i zobaczę ten przyrost 😁
Posłuchałam Was i na wizytę u gina umówiłam się dopiero na 27.12. Mam nadzieję że w końcu będzie widać kropeczkeMeeg, siesiepy, rozalaa, Anett93 lubią tę wiadomość
07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Siesiepy 7 brzuszków + hattrick na początku miesiąca- c’mon:) Każdy piłkarz by brał w ciemno tyle goli 😜
Meeg, siesiepy, Beezi, Victoria006, Ancalime, Lipcowa, Emka06 lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Namisa wrote:U mnie jakieś pół roku na pewno, zanim doszłam z tym do ładu. A co do bólu - słyszałaś o patencie z jedzeniem surowej marchewki? Kasia z Wiecej niż Hormony pisała o tym, wspiera to eliminacje nadmiaru estrogenów z organizmu i w efekcie mega zmniejsza ból podczas miesiączki, dziewczyny tutaj na forum testowały i potwierdzają. Ja akurat nie miałam tego problemu od dawna, ale nie wolno tego lekceważyć - silny ból to zawsze anomalia, choć mam wrażenie że trochę wmówiono nam że "taka nasza uroda", że ból jest nierozłącznie związany z kobiecością. Lekki dyskomfort spowodowany skurczami - ok, ale silny ból to powód to konsultacji, najlepiej z fizjoterapeutą uroginekologicznym. Przetestuj patent z marchewką - codziennie, przez cały cykl, jedna/dwie marchewy do chrupania. A co do owulakow - obserwuj śluz, kiedy zacznie sie pojawiać w cyklu i nabierać cechy płodne (np z lepkiego na wilgotny) wtedy ja bym zaczynała robić testy. Albo kup wielką pake z allegro i trzaskaj codziennie, wtedy na pewno nic nie pominiesz. Powodzenia żeby cykle się szybko uregulowały i ból odszedł w niepamięć! 🤞
Namisa, dziękuję! Nie słyszałam o tym nigdy, w takim razie dzisiaj wrzucam jeszcze marchewki do koszyka w Lidlu 😅siesiepy, Namisa lubią tę wiadomość