X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
Odpowiedz

W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Moge Cię ojojac 🤞😄

A może siknij na test, to często przywołuje 🐒😅

Już próbowałam wszystkiego 😒
    Ale pamiętacie jak pisałam że mam śluz płodny prawie cały cykl? Skończył się ok 25 DC 😒 podejrzewam, że jeśli w ogóle była owu to się zajebiście przesunęła i stąd takie opóźnienie.
    Szkoda, że właśnie teraz bo po Nowym Roku jak mąż wyjedzie, to niewielkie są szanse, że wróci przed Wielkanocą 😭

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Hej wam sobotnio i śnieżnie. U mnie tempka poszybowała z 36.6 na 37.2 😉 pik wczoraj był pomiędzy 15 a 19. Dzisiaj przewidywana owulka a ja już prawie nie czuje jajników. Zastanawiam się czy mogła.byc tak szybko? W sensie nad ranem?

Tak czy inaczej działajcie :) bez monitoringu 24/24 nigdy nie określisz o której godzinie była owulacja. A nie warto czekać do ostatniej minuty, bo plemniki i tak są w stanie przeżyć dłużej :)
    Jeśli jest śluz płodny a owulaki pozytywne to działajcie na maksa :D

Ewiwi lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    Po piku niby 12-48 h. Więc mogło być już ale może też być jutro i poczujesz znów jajniki ;) ale jak masz możliwość to trzeba działać ❤️
    Wiem jakie są widełki ale zastanawiam mnie to że h mnie pik to kwestia 3-4 godzin żeby wyłapać i szybko spada. Tak mnie naszło czy może owulka szybciej przychodzi jak tak krótko jest pik? Działać będziemy to taka moja rozkmina. Bo tempka poszła w górę jak po owulce

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❄️ U nas znów dużo śniegu, zimno i bardzo świątecznie 😁
    Każdej z Was bardzo dziękuje za trzymanie kciuków za bete, macie moc, bo beta wystrzeliła w kosmos ✨🤩

Agn miło znów Cie widzieć, wróć do Nas 🤞🍀

Siesiepy pierwszy raz słyszę nazwę takiego badania, także no niestety, ale nie pomogę choćby nie wiem co 😂

Ewiwi kciuki za pozytywne efekty owulki 🤞

Bambi tule ❤️ i trzymam kciuki za następny cykl, będzie Twój 🤞🍀

Meeg, Rozala póki nie ma małpy, piłka w grze! A 12 dpo to dopiero dziś może się zagnieździć Kropek 😉

Biedronka 9dpo to w ogóle jeszcze mega wcześnie, nie ma co się demotywować 😉 A skoro tempka w gorze, to tym bardziej 🍀

Nadzieja jest PIK, działajcie! 🤩

Niemampomyslu bardzo mi przykro 💔 Dziadziuś będzie z góry patrzył na Was i opiekował się Wami 🌈

Sara nadal trzymam kciuki, by przyszła ta małpa. Niech nie testuje już Twojej cierpliwości 😜

Biedronka@, Meeg, siesiepy, Evondita82, Agn1000 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Tak czy inaczej działajcie :) bez monitoringu 24/24 nigdy nie określisz o której godzinie była owulacja. A nie warto czekać do ostatniej minuty, bo plemniki i tak są w stanie przeżyć dłużej :)
    Jeśli jest śluz płodny a owulaki pozytywne to działajcie na maksa :D
    Owulaki już jaśniały wczoraj dzisiaj znając mnie będą niemal.biale 🤣 działamy podziałamy jeszcze dzisiaj i jutro. W apkach terminy owu przesunęły się z jutra na dzisiaj a nawet wczoraj

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    Owulaki już jaśniały wczoraj dzisiaj znając mnie będą niemal.biale 🤣 działamy podziałamy jeszcze dzisiaj i jutro. W apkach terminy owu przesunęły się z jutra na dzisiaj a nawet wczoraj

Zauważ, że niektóre dziewczyny mają pik przez 2-3 h a inne nawet 2 dni :D
    Nie wiem, może to indywidualna sprawa kobiety? Nie mam pojęcia.

Ale ogólnie jeśli chodzi o najbardziej owocny czas ❤️ to jedynie z synem nie wiem z którego razu się udało, bo działaliśmy kilka dni przed owu, w trakcie i po, codziennie. Za to obydwie dziewczyny są ze stosunków PRZED owulacją.
    I tak na logikę, to ma sens. Bo skoro źródła podają, że plemniki spokojnie przetrwają 2-3 a nawet 5 dni (zakładając że wykluczamy czynnik męski niepowodzeń), to seks 2-3 dni przed owulacją może być bardziej owocny niż też jeden pojedynczy stosunek w trakcie owu.
    Dlatego ja nigdy nie czekam z działaniem do PIKu, tylko zaczynamy gdy tylko pojawi się śluz płodny.

Ale to taka moja rozkmina

Ewiwi, Victoria006, rozalaa lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Zauważ, że niektóre dziewczyny mają pik przez 2-3 h a inne nawet 2 dni :D
    Nie wiem, może to indywidualna sprawa kobiety? Nie mam pojęcia.

Ale ogólnie jeśli chodzi o najbardziej owocny czas ❤️ to jedynie z synem nie wiem z którego razu się udało, bo działaliśmy kilka dni przed owu, w trakcie i po, codziennie. Za to obydwie dziewczyny są ze stosunków PRZED owulacją.
    I tak na logikę, to ma sens. Bo skoro źródła podają, że plemniki spokojnie przetrwają 2-3 a nawet 5 dni (zakładając że wykluczamy czynnik męski niepowodzeń), to seks 2-3 dni przed owulacją może być bardziej owocny niż też jeden pojedynczy stosunek w trakcie owu.
    Dlatego ja nigdy nie czekam z działaniem do PIKu, tylko zaczynamy gdy tylko pojawi się śluz płodny.

Ale to taka moja rozkmina
    Wiem że pik to sprawa indywidualna ale tak mnie naszła czy właśnie długość trwania ma wpływ na czas do owu.wiem że lepiej przed owu niż po 🤣 mam nadzieję że udało nam się wstrzelić bo niestety dopiero wczoraj męża dopadłam.przed świętami taki zapierdzuel że nie miał siły na nic.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemampomyslunanick przykro mi 🥺 wspierajcie się w tym trudnym czasie, jeszcze święta to taki trudny czas, ja co roku chodzę z ,,Kolędą dla nieobecnych” w głowie, wspominam jak to było gdy był komplet..
    Sara ojojojoj! Oddała bym Ci swoją bo czuje że zbliża się małpiszon wredny 😤
    Dzisiejszy Doktorek rewelka, nareszcie ktoś kto nie ma mnie za wariatkę jakąś, zlecił estradiol, Lh, Tsh i prolaktynę :) jestem usatysfakcjonowana :)
    Kupiłam sobie feminion0 a mężowi MACe i AAC bo któraś pisała.:)
    Ale po co tak właściwie to AAC weźcie mi powiedzcie 😃

siesiepy lubi tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎kariotyp ✅
    🧔30
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅kariotyp ✅

1 IVF VII.2024
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->2x❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF XII.2024
    💉26🫧->21 🥚🪄 ->pICSI-> 8x❄️
    FET 🔜 🍀🙏

🦖💚W najcięższych chwilach los stawia naszej drodze najlepszych ludzi 💚🦖
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemampomyslunanick bardzo mi przykro 😞 Pamiętam, jak wspominałaś, że chcecie możliwie szybko powiedzieć dziadkowi. Dobrze, że tego doczekał.
    Rozalaa- z „Kolędą dla nieobecnych” mam tak, że nawet czytając tekst mam ciary. Pamiętam pasterkę w roku śmierci mojego dziadka, ksiądz wyciągnął gitarę i to zaśpiewał. Tak się złożyło, że byłam wtedy sama z rodziny na Mszy, łzy mi ciekły nieziemsko…

Sara kciuki za @! Niech przybywa!
    U mnie powinna planowo przyjść dziś, na razie nie ma. Ale też biorę poprawkę, że moje cykle mogą być obecnie mocno rozjechane.
    Ktoś pytał o miesiączki po tabsach (przepraszam, ale już nie jestem w stanie się cofnąć, a nie zapamiętałam)- u mnie od razu było, jak w zegarku. Ale może się utrzymywać dobrych kilka miesięcy rozjazd. Mam koleżankę, która dopiero po 9 miesiącach zaczęła mieć regularne cykle.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalaaa super, że w końcu trafiłaś do właściwego lekarza. Ja uważam, że najgorsze co lekarz może zrobić pacjentowi, to dać mu poczucie, że jest wariatem.

Co do tabletek to ja po odstawieniu miałam 1 dziwny, krótki cykl ale następny już był normalny :)

Choco jak samopoczucie? Mówiliście już komuś o kropku?

Siesiepy, jak ruda się miewa?

Justme jak piesek? Noc spokojna?

Ja już wysprzatalam w domu i czekam na męża 😍 w końcu będzie można poczuć nadchodzące święta :)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Nadzieja97 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziewczyny z tym plamieniem u gina i wszystko wygląda dobrze tak jak powinno.
    Endometrium 9mm
    W prawym jajniku mam 2 pęcherzyki przy czym jeden ma 24mm więc dość chyba duży. Lekarz mówi że nie jest w stanie powiedzieć czy jest z poprzedniego cyklu który mógł być bezowulacyjny czy jest świeży (wiadomo, bo nie chodzę na monitoringi). Także możemy się starać i narazie nie przejmować.

rozalaa, siesiepy, Meeg lubią tę wiadomość

25 🎁
    2020 💒
    07.2021 👧

Hashimoto

4cs
    23.02.2023 (11dpo) ⏸️ beta 32 ✊💚 prog 15.10
    25.02.2023 beta 87 (przyrost 178%) ✊💚 prog 16.30
    10.03.2023 (6+3) 0.22cm kropka z ❤️
    31.03.2023 (9+3) 2.4 cm fasolki ❤️
    24.04.2023 (12+6)Prenatalne(niskie ryzyko)6.7cm🩷🌸
    22.05.2023 (16+6) 153g🩷🌸
    19.06.2023 połówkowe 🙏

preg.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Rozalaaa super, że w końcu trafiłaś do właściwego lekarza. Ja uważam, że najgorsze co lekarz może zrobić pacjentowi, to dać mu poczucie, że jest wariatem.

Co do tabletek to ja po odstawieniu miałam 1 dziwny, krótki cykl ale następny już był normalny :)

Choco jak samopoczucie? Mówiliście już komuś o kropku?

Siesiepy, jak ruda się miewa?

Justme jak piesek? Noc spokojna?

Ja już wysprzatalam w domu i czekam na męża 😍 w końcu będzie można poczuć nadchodzące święta :)
    Dziękuje, czuje się dobrze ☺️ Samopoczucie rewelacyjne, jestem bardzo wdzięczna za ten stan i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Głupoty gadam, musi być dobrze, takie też mam przeczucie cały czas 🤩 Jeśli chodzi o dolegliwości fizyczne no to na pewno cały czas tkliwe piersi, senność i czasem takie pojawiające się zmęczenie znikąd. Ale ogólnie staram się nie narzekać i cieszyć się tym stanem. 🥰 Nie mówiliśmy jeszcze nikomu, rodzicom mamy zamiar powiedzieć w święta, a dalszej rodzinie i znajomym dopiero po bezpiecznym 10 tyg ☺️

siesiepy, Sara30, Agn1000 lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę Was dziewczyny za biele i małpy. Bardzo słabo pozytywny ten dzień. I w ogóle jakoś nie idzie mi tak sprawnie brzuszkowanie Was jak Choco. 😂 Przepraszam!

Niemampomyslunanick moje kondolencje. To bardzo przykra sprawa, jeszcze tuż przed świętami. 🥺 Trzymajcie się tam wszyscy w tym trudnym okresie. Dobrze że daliście mi szczęście informacją o kropku. Może dzięki temu nie bał się tego co nadchodzi i był spokojny oraz szczęśliwy. 🤗

Izzy u nas ma być odwilż po weekendzie. 😔 Nie będzie pięknie.

Bialekk widzę nowa moc! Wykorzystajcie to! 😈💪

Sara co za franca z tej francy! Hokus pokus czary Mary, proszę krwiscie przyjść do Sary! Co do rudej, ma się bardzo dobrze. Wrócił jej "humor". 😀 Tylko dalej nie mam wyników badań plodu, więc dlatego się nie chwalę. Już się przypominaliśmy z wetka ale jak widać niewiele to dało. :P

Ewiwi w teorii chyba mogła. Ja właśnie chciałam tak zrobić w tym cyklu żeby zmonitorowac się tuż po piku, ale w święta to będzie problematyczne. Zwłaszcza że nie wiem czy nawet jakas owu przyjdzie, bo dzisiaj temperatura 37,1. 😂😂😂

Rozalaa to super że jesteś zadowolona. 🥰 Oby to był ten jedyny ginekolog!

Nadzieja dobre wieści. Proszę teraz ładnie posłuchać lekarza i działać. :D

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Tulę Was dziewczyny za biele i małpy. Bardzo słabo pozytywny ten dzień. I w ogóle jakoś nie idzie mi tak sprawnie brzuszkowanie Was jak Choco. 😂 Przepraszam!

Niemampomyslunanick moje kondolencje. To bardzo przykra sprawa, jeszcze tuż przed świętami. 🥺 Trzymajcie się tam wszyscy w tym trudnym okresie. Dobrze że daliście mi szczęście informacją o kropku. Może dzięki temu nie bał się tego co nadchodzi i był spokojny oraz szczęśliwy. 🤗

Izzy u nas ma być odwilż po weekendzie. 😔 Nie będzie pięknie.

Bialekk widzę nowa moc! Wykorzystajcie to! 😈💪

Sara co za franca z tej francy! Hokus pokus czary Mary, proszę krwiscie przyjść do Sary! Co do rudej, ma się bardzo dobrze. Wrócił jej "humor". 😀 Tylko dalej nie mam wyników badań plodu, więc dlatego się nie chwalę. Już się przypominaliśmy z wetka ale jak widać niewiele to dało. :P

Ewiwi w teorii chyba mogła. Ja właśnie chciałam tak zrobić w tym cyklu żeby zmonitorowac się tuż po piku, ale w święta to będzie problematyczne. Zwłaszcza że nie wiem czy nawet jakas owu przyjdzie, bo dzisiaj temperatura 37,1. 😂😂😂

Rozalaa to super że jesteś zadowolona. 🥰 Oby to był ten jedyny ginekolog!

Nadzieja dobre wieści. Proszę teraz ładnie posłuchać lekarza i działać. :D
    Ty to mnie chyba chcesz zdenerwować 🧐☠️ Prowadzisz drugi wątek, aktywnie się udzielasz, dla każdej z dziewczyn masz zawsze dobre słowo i wsparcie, nigdy nie zawiodłaś na żadnej płaszczyźnie. Dlaczego mówisz że słabo ci idzie brzuszkowanie? 👹Jeszcze raz coś takiego przeczytam, a przyjade tam do ciebie i nakopie ci do dupy 😁

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Ty to mnie chyba chcesz zdenerwować 🧐☠️ Prowadzisz drugi wątek, aktywnie się udzielasz, dla każdej z dziewczyn masz zawsze dobre słowo i wsparcie, nigdy nie zawiodłaś na żadnej płaszczyźnie. Dlaczego mówisz że słabo ci idzie brzuszkowanie? 👹Jeszcze raz coś takiego przeczytam, a przyjade tam do ciebie i nakopie ci do dupy 😁
    No jak to czemu, bo nie brzuszkuja jak najete. 😂🤪

Ale wiesz, ogólnie to zapraszam, kupię wino bezalkoholowe. 😎

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF💉
    Stymulacja 🔜luty?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, bądź co bądź, nie jesteś w stanie nas pozapladniac 😂 luz.
    A prowadzącą jesteś na medal ❤️❤️❤️

Wierszyk super 😂 oby przyszła w końcu ta wredna @

Właśnie miałam pytać o wyniki źrebaka ale myślałam, że pewnie gdzieś przeoczyłam i nie chciałam palnąć 🙈
    To faktycznie im się spieszy niesamowicie. Może NFZ za to odpowiada? To by się zgadzało 😂

Choco ale rodzice będą mieli cudowny prezent ❤️ planujecie jakiś wyjątkowy sposób?
    Ja pamiętam, w każdej ciąży miałam taki objaw zwany "kalafiorem ciążowym". Nie wiem nawet jak to opisać ale to są takie momenty, w których twoje IQ wynosi 30 🙈 wiele ciężarnych o tym mówi, że mają momenty w których błyszczą dosłownie jak blondynka z kawałów 😂🙈

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Meeg Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy !! Taka prowadząca wątek to Skarp🧡Twoje poczucie humoru, codziennie wspieranie i dobre rady dla wszystkich dziewczyn to nieoceniona robota🤜🤛
    Nie ma chyba tu ani jednej osoby która myśli inaczej. Dzięki !! 😘

Sara30, siesiepy lubią tę wiadomość

age.png
  • Atomówka Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤️
    Krew na betę oddana, czekam na wyniki... Mam dobre przeczucia. Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej i zobaczę ten przyrost 😁
    Posłuchałam Was i na wizytę u gina umówiłam się dopiero na 27.12. Mam nadzieję że w końcu będzie widać kropeczke

Meeg, siesiepy, rozalaa, Anett93 lubią tę wiadomość

07.2022 CB

24 lata
    26 lat m
    starania od 03.2022

długie cykle
    TSH- 3,5

14.12.2022 - cień cienia
    15.12.2022- dwie kreski

15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml <3
    17.12.2022-beta 45,15mlu/ml <3
    23.12.2022-beta 659,90mlU/ml <3
    27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
    10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem <3
    26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki <3

euthyrox 25

6e171de8faeed54a233d0d353c5b1bf2.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy 7 brzuszków + hattrick na początku miesiąca- c’mon:) Każdy piłkarz by brał w ciemno tyle goli 😜

Meeg, siesiepy, Beezi, Victoria006, Ancalime, Lipcowa, Emka06 lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • beza Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    U mnie jakieś pół roku na pewno, zanim doszłam z tym do ładu. A co do bólu - słyszałaś o patencie z jedzeniem surowej marchewki? Kasia z Wiecej niż Hormony pisała o tym, wspiera to eliminacje nadmiaru estrogenów z organizmu i w efekcie mega zmniejsza ból podczas miesiączki, dziewczyny tutaj na forum testowały i potwierdzają. Ja akurat nie miałam tego problemu od dawna, ale nie wolno tego lekceważyć - silny ból to zawsze anomalia, choć mam wrażenie że trochę wmówiono nam że "taka nasza uroda", że ból jest nierozłącznie związany z kobiecością. Lekki dyskomfort spowodowany skurczami - ok, ale silny ból to powód to konsultacji, najlepiej z fizjoterapeutą uroginekologicznym. Przetestuj patent z marchewką - codziennie, przez cały cykl, jedna/dwie marchewy do chrupania. A co do owulakow - obserwuj śluz, kiedy zacznie sie pojawiać w cyklu i nabierać cechy płodne (np z lepkiego na wilgotny) wtedy ja bym zaczynała robić testy. Albo kup wielką pake z allegro i trzaskaj codziennie, wtedy na pewno nic nie pominiesz. Powodzenia żeby cykle się szybko uregulowały i ból odszedł w niepamięć! 🤞

Namisa, dziękuję! Nie słyszałam o tym nigdy, w takim razie dzisiaj wrzucam jeszcze marchewki do koszyka w Lidlu 😅

siesiepy, Namisa lubią tę wiadomość

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ