X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
Odpowiedz

W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Soda oczyszczona ;)
    z wodą wymieszać?ile tej sody?

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    z wodą wymieszać?ile tej sody?
    Łyżeczka sody na pół szklanki wody, pomoże na pewno

Ewiwi lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Łyżeczka sody na pół szklanki wody, pomoże na pewno
    zaraz sobie zrobię bo zwariuję

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Evondita82 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    boszzzz dziewczyny podpowiedzcie coś na zgagę.... szlag mnie trafi chyba się przejadłam w te święta bo już któryś dzień męczy. dzisiaj tonie wiem jak spać będę, siedzę i szlag mnie trafia
    Mi 9 lat temu w ciąży imbir polecono na zgagę. Dziadostwo niedobre (herbatka), ale coś tam dawało. Jeszcze gaviscon.. Ale nie wiem, czy to w Polsce jest..

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * podwyższony wapń we krwi
    * arytmia

* cykle: 25-28 dni

* starania od: wrzesień 2022

💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022

♂️ 38 lat
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:
    Mi 9 lat temu w ciąży imbir polecono na zgagę. Dziadostwo niedobre (herbatka), ale coś tam dawało. Jeszcze gaviscon.. Ale nie wiem, czy to w Polsce jest..
    Ja nie w ciąży 🤣 przezarcie świąteczne po prostu 🤣

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:

Myślałam że imbir tylko na mdlosci. Na zgagę jadłam migdały

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zgagę polecam zimne mleko migdałowe :D
    Pod koniec ciąży z E. spalam na siedząco bo taka zgaga mnie męczyła i tylko to mleko przynosiło odrobinę ukojenia :) spróbuj

Choco, nie wiem czy odpisałaś a ja gapa. Jak rodzice zareagowali na nowinę? Jeśli odpisywalas to powiedz, poszukam 🙈

Co do tytułu to wszystkie mi się podobają :D

Cotakoza, głowa trochę się uspokoiła? Uwierzyłas, że wszystko jest dobrze? :) :)

Atomówka gratuluję ❤️ co do apki to ja poprzednie ciaze korzystałam z belly :)

Ja jutro mam maraton telefoniczny - 4 lekarzy do umówienia 😵‍💫
    Neurolog, okulista, hematolog, endokrynolog.
    W styczniu czeka nas 2 x audiolog, badania IQ, potem psychiatra, ortopeda, chirurg, kardiolog, stomatolog (pod narkozą), kilkanaście badań z krwi i EEG.
    Dostałam namiar na jakąś genialną dr hematolog-onkolog z Kielc. Będę próbować bo Lublin i Warszawa wymiekly 😏
    Początek roku to zawsze jest taki maraton i przegląd 🙈

Atomówka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Pod koniec ciąży z E. spalam na siedząco bo taka zgaga mnie męczyła i tylko to mleko przynosiło odrobinę ukojenia :) spróbuj

Choco, nie wiem czy odpisałaś a ja gapa. Jak rodzice zareagowali na nowinę? Jeśli odpisywalas to powiedz, poszukam 🙈

Cotakoza, głowa trochę się uspokoiła? Uwierzyłas, że wszystko jest dobrze? :) :)

W styczniu czeka nas 2 x audiolog, badania IQ, potem psychiatra, ortopeda, chirurg, kardiolog, stomatolog (pod narkozą), kilkanaście badań z krwi i EEG.
    Dostałam namiar na jakąś genialną dr hematolog-onkolog z Kielc. Będę próbować bo Lublin i Warszawa wymiekly 😏
    chlapnerłam wcześniej mleka,ale mi mleko na zgagę tylko w ciązy pomaga. łyknęlam sody zgodnie z podpowiedzią Choco, może coś pomoże. bo na razie to zgaga taka że aż do wymiotów podnosi. jutro chyba głodowka będzie :D daj spokój niby małojadłam,nie wydawało mi sie że się przeżeram... a tu takie kombinacje.. :(

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • GlamAnonimRe Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    boszzzz dziewczyny podpowiedzcie coś na zgagę.... szlag mnie trafi chyba się przejadłam w te święta bo już któryś dzień męczy. dzisiaj tonie wiem jak spać będę, siedzę i szlag mnie trafia
    Nie żeby coś, ale w pierwszej ciąży zgaga to był mój najpierwsiejszy objaw, bo nigdy wcześniej w życiu nie miałam. :D

Sara30 lubi tę wiadomość

Każdy o coś walczy.
    Każdy o czymś marzy.

04.2021 ⏸️ (7cs)
    01.2022 👶(CC)
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GlamAnonimRe wrote:
    Nie żeby coś, ale w pierwszej ciąży zgaga to był mój najpierwsiejszy objaw, bo nigdy wcześniej w życiu nie miałam. :D
    kochana robiłam test nawet na owulaka sikałam :D biel jak reklama wizira, owulaki też negatywne. nie nastawiam się :)

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:

powiem ci podziwiam cię. ja marudzę, bo mam zlecone badania 21-24 dc, a jak małpa się spóźni, to mam problem, bo tydzień wyjazdowych spraw od 25 stycznia. a ty kurde tyle ogarniasz. aż mi wstyd

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze was trochę pomęczę. 23 grudnia w lewym jajniku ciałko żółte, a w prawym pęcherzyk 10mm. i od wczoraj ten prawy właśnie mocno mi dokucza. któraś z was tak miała? wiem że ten pęcherzyk nie ma znaczenia,ale te boleści są wkurzające.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • MonikaeS Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja niestety zaczynam kolejny cykl starań 🙈 24 przyszła @

3 lata bez zabezpieczenia.
    Oficjalne starania od października 2022.
    Przyczyna niepowodzeń:
    ❌️upłynnienie mechaniczne

Czekamy na cud,na klinikę przyjdzie jeszcze czas.
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    powiem ci podziwiam cię. ja marudzę, bo mam zlecone badania 21-24 dc, a jak małpa się spóźni, to mam problem, bo tydzień wyjazdowych spraw od 25 stycznia. a ty kurde tyle ogarniasz. aż mi wstyd

Przestań bo wyjmę rękę z monitora i Ci pacne 😂
    To, że te sprawy ogarniam, to dlatego, że muszę .
    Wolałabym nie musieć.
    Wychodzę z założenia, że każdy rodzic jest od tego aby sprawować należycie opiekę nad dzieckiem. A że nasze wymaga takiej a nie innej opieki, to jest inna sprawa :)
    23 stycznia młoda ma badanie potencjałów wywołanych słuchu i będzie wiadomo czy operacja wystarczyła, czy trzeba ucho aparatować.
    Chciałabym już znać wynik 😏
    W przyszłym roku jeszcze mamy operację laryngologiczną - odwarstwienie błony śluzowej nosa. Ale póki co odwlekam bo przez ostatnie 2 lata miała 4 x narkozę i ciężko je znosi. Teraz w 2023 będą już napewno 2 kolejne więc trzeba to mądrze rozplanować.
    Szczepienia też dopiero zaczynamy powolutku robić i obserwować (te niemowlęce)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Przestań bo wyjmę rękę z monitora i Ci pacne 😂
    To, że te sprawy ogarniam, to dlatego, że muszę .
    Wolałabym nie musieć.
    Wychodzę z założenia, że każdy rodzic jest od tego aby sprawować należycie opiekę nad dzieckiem. A że nasze wymaga takiej a nie innej opieki, to jest inna sprawa :)
    23 stycznia młoda ma badanie potencjałów wywołanych słuchu i będzie wiadomo czy operacja wystarczyła, czy trzeba ucho aparatować.
    Chciałabym już znać wynik 😏
    W przyszłym roku jeszcze mamy operację laryngologiczną - odwarstwienie błony śluzowej nosa. Ale póki co odwlekam bo przez ostatnie 2 lata miała 4 x narkozę i ciężko je znosi. Teraz w 2023 będą już napewno 2 kolejne więc trzeba to mądrze rozplanować.
    Szczepienia też dopiero zaczynamy powolutku robić i obserwować (te niemowlęce)
    oj weź, no mówię że wstyd. samej siebie nie ogarniam a ty siebie i gromadkę. i to w jakim stylu. co do szczepien młody też dostał zielone światło, od 5 lat nie miał. ale chwilowo się wstrzymam, bo dostać się do lekarza to teraz jakiś horror.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Siesiepy zrobisz głosowanie na nazwę czy ja mam zrobić?😆
    Dobra to jutro rano odpalę ankietę. 😂

Pfry lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki miałam to wstawić wcześniej ale skleroza
    Zobaczcie sobie porównanie bety we krwi i w moczu (pozycja całkowita HCG)
    IMG-20221227-234310.jpg

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    oj weź, no mówię że wstyd. samej siebie nie ogarniam a ty siebie i gromadkę. i to w jakim stylu. co do szczepien młody też dostał zielone światło, od 5 lat nie miał. ale chwilowo się wstrzymam, bo dostać się do lekarza to teraz jakiś horror.

Wiem, u nas jest jakiś pogrom z ilością chorych.
    U mnie (odpukac) dzieciaki zdrowe i mam nadzieję, że tak pozostanie. T. nie była w szpitalu (pomijając planowane pobyty) w szpitalu od 2 lat i mam plan przetrwać te zimę bez szpitala. A u niej z kataru potrafi się zrobić zapalenie oskrzeli lub płuc (nie kaszle efektywnie, nie mogę też używać aspiratora ani ssaka).

Mnie tylko czeka zapewne antybiotyk bo zrobiło mi się zapalenie zęba 😭 jutro będę dzwoniła do stomatologa ale wątpię aby coś udało się załatwić na Cito. Nażarłam się przeciwbólowych żeby noc przespać. 😏😏😏

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Wiem, u nas jest jakiś pogrom z ilością chorych.
    U mnie (odpukac) dzieciaki zdrowe i mam nadzieję, że tak pozostanie. T. nie była w szpitalu (pomijając planowane pobyty) w szpitalu od 2 lat i mam plan przetrwać te zimę bez szpitala. A u niej z kataru potrafi się zrobić zapalenie oskrzeli lub płuc (nie kaszle efektywnie, nie mogę też używać aspiratora ani ssaka).

Mnie tylko czeka zapewne antybiotyk bo zrobiło mi się zapalenie zęba 😭 jutro będę dzwoniła do stomatologa ale wątpię aby coś udało się załatwić na Cito. Nażarłam się przeciwbólowych żeby noc przespać. 😏😏😏
    kurde współczuję, zęby są gorsze niż inne choróbska. obyś jak najszybciej się dostała do dentysty.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    kurde współczuję, zęby są gorsze niż inne choróbska. obyś jak najszybciej się dostała do dentysty.

Wątpię aby się udało jeszcze w tym roku ale już mam wypraktykowaną mieszankę przeciwbólową, która największy ból załatwi.
    Co prawda żołądek cierpi na tym ale ból zęba niweluje do zera :D
    Dam radę :)

Ewiwi lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ