W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
ChocoMonster wrote:Łyżeczka sody na pół szklanki wody, pomoże na pewno*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:boszzzz dziewczyny podpowiedzcie coś na zgagę.... szlag mnie trafi chyba się przejadłam w te święta bo już któryś dzień męczy. dzisiaj tonie wiem jak spać będę, siedzę i szlag mnie trafia♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Evondita82 wrote:Mi 9 lat temu w ciąży imbir polecono na zgagę. Dziadostwo niedobre (herbatka), ale coś tam dawało. Jeszcze gaviscon.. Ale nie wiem, czy to w Polsce jest..*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Evondita82 wrote:Mi 9 lat temu w ciąży imbir polecono na zgagę. Dziadostwo niedobre (herbatka), ale coś tam dawało. Jeszcze gaviscon.. Ale nie wiem, czy to w Polsce jest..
Myślałam że imbir tylko na mdlosci. Na zgagę jadłam migdałyOliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
Ja na zgagę polecam zimne mleko migdałowe
Pod koniec ciąży z E. spalam na siedząco bo taka zgaga mnie męczyła i tylko to mleko przynosiło odrobinę ukojenia spróbuj
Choco, nie wiem czy odpisałaś a ja gapa. Jak rodzice zareagowali na nowinę? Jeśli odpisywalas to powiedz, poszukam 🙈
Co do tytułu to wszystkie mi się podobają
Cotakoza, głowa trochę się uspokoiła? Uwierzyłas, że wszystko jest dobrze?
Atomówka gratuluję ❤️ co do apki to ja poprzednie ciaze korzystałam z belly
Ja jutro mam maraton telefoniczny - 4 lekarzy do umówienia 😵💫
Neurolog, okulista, hematolog, endokrynolog.
W styczniu czeka nas 2 x audiolog, badania IQ, potem psychiatra, ortopeda, chirurg, kardiolog, stomatolog (pod narkozą), kilkanaście badań z krwi i EEG.
Dostałam namiar na jakąś genialną dr hematolog-onkolog z Kielc. Będę próbować bo Lublin i Warszawa wymiekly 😏
Początek roku to zawsze jest taki maraton i przegląd 🙈
Atomówka lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Ja na zgagę polecam zimne mleko migdałowe
Pod koniec ciąży z E. spalam na siedząco bo taka zgaga mnie męczyła i tylko to mleko przynosiło odrobinę ukojenia spróbuj
Choco, nie wiem czy odpisałaś a ja gapa. Jak rodzice zareagowali na nowinę? Jeśli odpisywalas to powiedz, poszukam 🙈
W styczniu czeka nas 2 x audiolog, badania IQ, potem psychiatra, ortopeda, chirurg, kardiolog, stomatolog (pod narkozą), kilkanaście badań z krwi i EEG.
Dostałam namiar na jakąś genialną dr hematolog-onkolog z Kielc. Będę próbować bo Lublin i Warszawa wymiekly 😏
Początek roku to zawsze jest taki maraton i przegląd 🙈*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:boszzzz dziewczyny podpowiedzcie coś na zgagę.... szlag mnie trafi chyba się przejadłam w te święta bo już któryś dzień męczy. dzisiaj tonie wiem jak spać będę, siedzę i szlag mnie trafia
Sara30 lubi tę wiadomość
Każdy o coś walczy.
Każdy o czymś marzy.
04.2021 ⏸️ (7cs)
01.2022 👶(CC) -
GlamAnonimRe wrote:Nie żeby coś, ale w pierwszej ciąży zgaga to był mój najpierwsiejszy objaw, bo nigdy wcześniej w życiu nie miałam.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Sara30 wrote:Ja na zgagę polecam zimne mleko migdałowe
Początek roku to zawsze jest taki maraton i przegląd 🙈*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
jeszcze was trochę pomęczę. 23 grudnia w lewym jajniku ciałko żółte, a w prawym pęcherzyk 10mm. i od wczoraj ten prawy właśnie mocno mi dokucza. któraś z was tak miała? wiem że ten pęcherzyk nie ma znaczenia,ale te boleści są wkurzające.*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:powiem ci podziwiam cię. ja marudzę, bo mam zlecone badania 21-24 dc, a jak małpa się spóźni, to mam problem, bo tydzień wyjazdowych spraw od 25 stycznia. a ty kurde tyle ogarniasz. aż mi wstyd
Przestań bo wyjmę rękę z monitora i Ci pacne 😂
To, że te sprawy ogarniam, to dlatego, że muszę .
Wolałabym nie musieć.
Wychodzę z założenia, że każdy rodzic jest od tego aby sprawować należycie opiekę nad dzieckiem. A że nasze wymaga takiej a nie innej opieki, to jest inna sprawa
23 stycznia młoda ma badanie potencjałów wywołanych słuchu i będzie wiadomo czy operacja wystarczyła, czy trzeba ucho aparatować.
Chciałabym już znać wynik 😏
W przyszłym roku jeszcze mamy operację laryngologiczną - odwarstwienie błony śluzowej nosa. Ale póki co odwlekam bo przez ostatnie 2 lata miała 4 x narkozę i ciężko je znosi. Teraz w 2023 będą już napewno 2 kolejne więc trzeba to mądrze rozplanować.
Szczepienia też dopiero zaczynamy powolutku robić i obserwować (te niemowlęce)
-
Sara30 wrote:Przestań bo wyjmę rękę z monitora i Ci pacne 😂
To, że te sprawy ogarniam, to dlatego, że muszę .
Wolałabym nie musieć.
Wychodzę z założenia, że każdy rodzic jest od tego aby sprawować należycie opiekę nad dzieckiem. A że nasze wymaga takiej a nie innej opieki, to jest inna sprawa
23 stycznia młoda ma badanie potencjałów wywołanych słuchu i będzie wiadomo czy operacja wystarczyła, czy trzeba ucho aparatować.
Chciałabym już znać wynik 😏
W przyszłym roku jeszcze mamy operację laryngologiczną - odwarstwienie błony śluzowej nosa. Ale póki co odwlekam bo przez ostatnie 2 lata miała 4 x narkozę i ciężko je znosi. Teraz w 2023 będą już napewno 2 kolejne więc trzeba to mądrze rozplanować.
Szczepienia też dopiero zaczynamy powolutku robić i obserwować (te niemowlęce)*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Bialeekk wrote:Siesiepy zrobisz głosowanie na nazwę czy ja mam zrobić?😆
Pfry lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Ewiwi wrote:oj weź, no mówię że wstyd. samej siebie nie ogarniam a ty siebie i gromadkę. i to w jakim stylu. co do szczepien młody też dostał zielone światło, od 5 lat nie miał. ale chwilowo się wstrzymam, bo dostać się do lekarza to teraz jakiś horror.
Wiem, u nas jest jakiś pogrom z ilością chorych.
U mnie (odpukac) dzieciaki zdrowe i mam nadzieję, że tak pozostanie. T. nie była w szpitalu (pomijając planowane pobyty) w szpitalu od 2 lat i mam plan przetrwać te zimę bez szpitala. A u niej z kataru potrafi się zrobić zapalenie oskrzeli lub płuc (nie kaszle efektywnie, nie mogę też używać aspiratora ani ssaka).
Mnie tylko czeka zapewne antybiotyk bo zrobiło mi się zapalenie zęba 😭 jutro będę dzwoniła do stomatologa ale wątpię aby coś udało się załatwić na Cito. Nażarłam się przeciwbólowych żeby noc przespać. 😏😏😏
-
Sara30 wrote:Wiem, u nas jest jakiś pogrom z ilością chorych.
U mnie (odpukac) dzieciaki zdrowe i mam nadzieję, że tak pozostanie. T. nie była w szpitalu (pomijając planowane pobyty) w szpitalu od 2 lat i mam plan przetrwać te zimę bez szpitala. A u niej z kataru potrafi się zrobić zapalenie oskrzeli lub płuc (nie kaszle efektywnie, nie mogę też używać aspiratora ani ssaka).
Mnie tylko czeka zapewne antybiotyk bo zrobiło mi się zapalenie zęba 😭 jutro będę dzwoniła do stomatologa ale wątpię aby coś udało się załatwić na Cito. Nażarłam się przeciwbólowych żeby noc przespać. 😏😏😏*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Ewiwi wrote:kurde współczuję, zęby są gorsze niż inne choróbska. obyś jak najszybciej się dostała do dentysty.
Wątpię aby się udało jeszcze w tym roku ale już mam wypraktykowaną mieszankę przeciwbólową, która największy ból załatwi.
Co prawda żołądek cierpi na tym ale ból zęba niweluje do zera
Dam radęEwiwi lubi tę wiadomość