X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
Odpowiedz

W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Soda oczyszczona ;)
    z wodą wymieszać?ile tej sody?

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    z wodą wymieszać?ile tej sody?
    Łyżeczka sody na pół szklanki wody, pomoże na pewno

Ewiwi lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Łyżeczka sody na pół szklanki wody, pomoże na pewno
    zaraz sobie zrobię bo zwariuję

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Evondita82 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    boszzzz dziewczyny podpowiedzcie coś na zgagę.... szlag mnie trafi chyba się przejadłam w te święta bo już któryś dzień męczy. dzisiaj tonie wiem jak spać będę, siedzę i szlag mnie trafia
    Mi 9 lat temu w ciąży imbir polecono na zgagę. Dziadostwo niedobre (herbatka), ale coś tam dawało. Jeszcze gaviscon.. Ale nie wiem, czy to w Polsce jest..

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * podwyższony wapń we krwi
    * arytmia

* cykle: 25-28 dni

* starania od: wrzesień 2022

💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022

♂️ 38 lat
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:
    Mi 9 lat temu w ciąży imbir polecono na zgagę. Dziadostwo niedobre (herbatka), ale coś tam dawało. Jeszcze gaviscon.. Ale nie wiem, czy to w Polsce jest..
    Ja nie w ciąży 🤣 przezarcie świąteczne po prostu 🤣

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:

Myślałam że imbir tylko na mdlosci. Na zgagę jadłam migdały

Oliwka ❤️ 30.12.2020
    Zosia ❤️ 17.07.2024
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zgagę polecam zimne mleko migdałowe :D
    Pod koniec ciąży z E. spalam na siedząco bo taka zgaga mnie męczyła i tylko to mleko przynosiło odrobinę ukojenia :) spróbuj

Choco, nie wiem czy odpisałaś a ja gapa. Jak rodzice zareagowali na nowinę? Jeśli odpisywalas to powiedz, poszukam 🙈

Co do tytułu to wszystkie mi się podobają :D

Cotakoza, głowa trochę się uspokoiła? Uwierzyłas, że wszystko jest dobrze? :) :)

Atomówka gratuluję ❤️ co do apki to ja poprzednie ciaze korzystałam z belly :)

Ja jutro mam maraton telefoniczny - 4 lekarzy do umówienia 😵‍💫
    Neurolog, okulista, hematolog, endokrynolog.
    W styczniu czeka nas 2 x audiolog, badania IQ, potem psychiatra, ortopeda, chirurg, kardiolog, stomatolog (pod narkozą), kilkanaście badań z krwi i EEG.
    Dostałam namiar na jakąś genialną dr hematolog-onkolog z Kielc. Będę próbować bo Lublin i Warszawa wymiekly 😏
    Początek roku to zawsze jest taki maraton i przegląd 🙈

Atomówka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵7,5 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Pod koniec ciąży z E. spalam na siedząco bo taka zgaga mnie męczyła i tylko to mleko przynosiło odrobinę ukojenia :) spróbuj

Choco, nie wiem czy odpisałaś a ja gapa. Jak rodzice zareagowali na nowinę? Jeśli odpisywalas to powiedz, poszukam 🙈

Cotakoza, głowa trochę się uspokoiła? Uwierzyłas, że wszystko jest dobrze? :) :)

W styczniu czeka nas 2 x audiolog, badania IQ, potem psychiatra, ortopeda, chirurg, kardiolog, stomatolog (pod narkozą), kilkanaście badań z krwi i EEG.
    Dostałam namiar na jakąś genialną dr hematolog-onkolog z Kielc. Będę próbować bo Lublin i Warszawa wymiekly 😏
    chlapnerłam wcześniej mleka,ale mi mleko na zgagę tylko w ciązy pomaga. łyknęlam sody zgodnie z podpowiedzią Choco, może coś pomoże. bo na razie to zgaga taka że aż do wymiotów podnosi. jutro chyba głodowka będzie :D daj spokój niby małojadłam,nie wydawało mi sie że się przeżeram... a tu takie kombinacje.. :(

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • GlamAnonimRe Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    boszzzz dziewczyny podpowiedzcie coś na zgagę.... szlag mnie trafi chyba się przejadłam w te święta bo już któryś dzień męczy. dzisiaj tonie wiem jak spać będę, siedzę i szlag mnie trafia
    Nie żeby coś, ale w pierwszej ciąży zgaga to był mój najpierwsiejszy objaw, bo nigdy wcześniej w życiu nie miałam. :D

Sara30 lubi tę wiadomość

Każdy o coś walczy.
    Każdy o czymś marzy.

04.2021 ⏸️ (7cs)
    01.2022 👶(CC)
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GlamAnonimRe wrote:
    Nie żeby coś, ale w pierwszej ciąży zgaga to był mój najpierwsiejszy objaw, bo nigdy wcześniej w życiu nie miałam. :D
    kochana robiłam test nawet na owulaka sikałam :D biel jak reklama wizira, owulaki też negatywne. nie nastawiam się :)

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:

powiem ci podziwiam cię. ja marudzę, bo mam zlecone badania 21-24 dc, a jak małpa się spóźni, to mam problem, bo tydzień wyjazdowych spraw od 25 stycznia. a ty kurde tyle ogarniasz. aż mi wstyd

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze was trochę pomęczę. 23 grudnia w lewym jajniku ciałko żółte, a w prawym pęcherzyk 10mm. i od wczoraj ten prawy właśnie mocno mi dokucza. któraś z was tak miała? wiem że ten pęcherzyk nie ma znaczenia,ale te boleści są wkurzające.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • MonikaeS Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja niestety zaczynam kolejny cykl starań 🙈 24 przyszła @

3 lata bez zabezpieczenia.
    Oficjalne starania od października 2022.
    Przyczyna niepowodzeń:
    ❌️upłynnienie mechaniczne

Czekamy na cud,na klinikę przyjdzie jeszcze czas.
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    powiem ci podziwiam cię. ja marudzę, bo mam zlecone badania 21-24 dc, a jak małpa się spóźni, to mam problem, bo tydzień wyjazdowych spraw od 25 stycznia. a ty kurde tyle ogarniasz. aż mi wstyd

Przestań bo wyjmę rękę z monitora i Ci pacne 😂
    To, że te sprawy ogarniam, to dlatego, że muszę .
    Wolałabym nie musieć.
    Wychodzę z założenia, że każdy rodzic jest od tego aby sprawować należycie opiekę nad dzieckiem. A że nasze wymaga takiej a nie innej opieki, to jest inna sprawa :)
    23 stycznia młoda ma badanie potencjałów wywołanych słuchu i będzie wiadomo czy operacja wystarczyła, czy trzeba ucho aparatować.
    Chciałabym już znać wynik 😏
    W przyszłym roku jeszcze mamy operację laryngologiczną - odwarstwienie błony śluzowej nosa. Ale póki co odwlekam bo przez ostatnie 2 lata miała 4 x narkozę i ciężko je znosi. Teraz w 2023 będą już napewno 2 kolejne więc trzeba to mądrze rozplanować.
    Szczepienia też dopiero zaczynamy powolutku robić i obserwować (te niemowlęce)

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Przestań bo wyjmę rękę z monitora i Ci pacne 😂
    To, że te sprawy ogarniam, to dlatego, że muszę .
    Wolałabym nie musieć.
    Wychodzę z założenia, że każdy rodzic jest od tego aby sprawować należycie opiekę nad dzieckiem. A że nasze wymaga takiej a nie innej opieki, to jest inna sprawa :)
    23 stycznia młoda ma badanie potencjałów wywołanych słuchu i będzie wiadomo czy operacja wystarczyła, czy trzeba ucho aparatować.
    Chciałabym już znać wynik 😏
    W przyszłym roku jeszcze mamy operację laryngologiczną - odwarstwienie błony śluzowej nosa. Ale póki co odwlekam bo przez ostatnie 2 lata miała 4 x narkozę i ciężko je znosi. Teraz w 2023 będą już napewno 2 kolejne więc trzeba to mądrze rozplanować.
    Szczepienia też dopiero zaczynamy powolutku robić i obserwować (te niemowlęce)
    oj weź, no mówię że wstyd. samej siebie nie ogarniam a ty siebie i gromadkę. i to w jakim stylu. co do szczepien młody też dostał zielone światło, od 5 lat nie miał. ale chwilowo się wstrzymam, bo dostać się do lekarza to teraz jakiś horror.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Siesiepy zrobisz głosowanie na nazwę czy ja mam zrobić?😆
    Dobra to jutro rano odpalę ankietę. 😂

Pfry lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    Stymulacja ⛔ torbiel krwotoczna 4cm na lewym jajniku ➡️ marzec?
    IMSI?

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki miałam to wstawić wcześniej ale skleroza
    Zobaczcie sobie porównanie bety we krwi i w moczu (pozycja całkowita HCG)
    IMG-20221227-234310.jpg

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    oj weź, no mówię że wstyd. samej siebie nie ogarniam a ty siebie i gromadkę. i to w jakim stylu. co do szczepien młody też dostał zielone światło, od 5 lat nie miał. ale chwilowo się wstrzymam, bo dostać się do lekarza to teraz jakiś horror.

Wiem, u nas jest jakiś pogrom z ilością chorych.
    U mnie (odpukac) dzieciaki zdrowe i mam nadzieję, że tak pozostanie. T. nie była w szpitalu (pomijając planowane pobyty) w szpitalu od 2 lat i mam plan przetrwać te zimę bez szpitala. A u niej z kataru potrafi się zrobić zapalenie oskrzeli lub płuc (nie kaszle efektywnie, nie mogę też używać aspiratora ani ssaka).

Mnie tylko czeka zapewne antybiotyk bo zrobiło mi się zapalenie zęba 😭 jutro będę dzwoniła do stomatologa ale wątpię aby coś udało się załatwić na Cito. Nażarłam się przeciwbólowych żeby noc przespać. 😏😏😏

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Wiem, u nas jest jakiś pogrom z ilością chorych.
    U mnie (odpukac) dzieciaki zdrowe i mam nadzieję, że tak pozostanie. T. nie była w szpitalu (pomijając planowane pobyty) w szpitalu od 2 lat i mam plan przetrwać te zimę bez szpitala. A u niej z kataru potrafi się zrobić zapalenie oskrzeli lub płuc (nie kaszle efektywnie, nie mogę też używać aspiratora ani ssaka).

Mnie tylko czeka zapewne antybiotyk bo zrobiło mi się zapalenie zęba 😭 jutro będę dzwoniła do stomatologa ale wątpię aby coś udało się załatwić na Cito. Nażarłam się przeciwbólowych żeby noc przespać. 😏😏😏
    kurde współczuję, zęby są gorsze niż inne choróbska. obyś jak najszybciej się dostała do dentysty.

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiwi wrote:
    kurde współczuję, zęby są gorsze niż inne choróbska. obyś jak najszybciej się dostała do dentysty.

Wątpię aby się udało jeszcze w tym roku ale już mam wypraktykowaną mieszankę przeciwbólową, która największy ból załatwi.
    Co prawda żołądek cierpi na tym ale ból zęba niweluje do zera :D
    Dam radę :)

Ewiwi lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️32
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ