X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
Odpowiedz

W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰

Oceń ten wątek:
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Newangel wrote:
    Cześć dziewczyny, już ponad rok staramy się z mężem o pierwsze dziecko. Teraz dostałam propozycje nowej pracy. Chętnie bym zmieniła obecną pracę ale nie chce przerywać starań. Tam dostanę najpierw umowę na czas próbny a tu mam na czas nieokreślony. Z drugiej strony nie wiadomo kiedy zajdę w ciążę i czy wgl... Może doradzicie coś w tej sprawie? nie wiem co robić😪
    Znam to aż za dobrze. Ale posłuchałam dziewczyn i nie odkładam zmiany na później. Też się wahałam, dobre 2-3 miesiące. Ale zaczęłam działać w kierunku zmiany. 😊

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaks wrote:
    Ja oglądam, i mam zamiar uraczyć się piwkiem😏. Na trzeźwo nie da się naszych oglądać,trzeba sobie dopomóc 💪
    Mam nadzieję, że będzie remis 😆

Myszaks lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2022, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzy91 wrote:
    My z mężem też obowiązkowo piwko i chipsy 😃 poprzedni mecz mnie tak zestresował że teraz nie da rady bez % myślę że raczej nie wygrają ale może chociaż uda się zremisowac 🤞🤞
    Zacytuję słowa słynnego Janusza Nosacza z memów:" Niby człowiek wiedzioł,ale i tak się łudził". Tak będzie dziś,coś tak czuję 😂

oli23, Kil lubią tę wiadomość

• izzy91 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaks wrote:
    Zacytuję słowa słynnego Janusza Nosacza z memów:" Niby człowiek wiedzioł,ale i tak się łudził". Tak będzie dziś,coś tak czuję 😂
    Hahah tak, tak jest za każdym razem 😂

03.2023 - 9tc 💔

25.03.2024 - Zuzia 💓 3300g, 53cm 🌈

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierzę do samego końca. Chyba, że już jest taka beznadzieja jak na mistrKstwach świata w '18... Wyszłam wtedy w 70 minucie meczu, bo nie dało się na to patrzeć. 😆

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja wierzę do samego końca. Chyba, że już jest taka beznadzieja jak na mistrKstwach świata w '18... Wyszłam wtedy w 70 minucie meczu, bo nie dało się na to patrzeć. 😆
    Oby był chociaż ten remis. Skoro nie potrafią atakować to niech chociaż się bronią efektywnie.😔
    Ja to nawet tych mistrzostw nie kojarzę,więc musiało być grubo 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2022, 17:59

• M94 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wracam wlasnie z pierwszego monitoringu w życiu. Pęcherzyk 16 mm, lekarka twierdzi ze owu bedzie jutro. Co ciekawe, dzis dopiero 9 dc, a owu zazwyczaj mam w 14-15 dc. Ale od wczoraj mam juz faktycznie sporo śluzu, az sie zastanawiałam nad testami owu. Zapisała Ovitrelle na jutro oraz zaleca ❤️ dzis, jutro i pojutrze. Od soboty (12 dc) mam brać Duphaston 2x1 i w 25 dc przyjść na betę (i nie testować samej do tego czasu 🫢). Co o tym sądzicie? Pierwszy raz bede miała do czynienia z ovitrelle i duphastonem - czy cos szczególnego powinnam wziąć pod uwagę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2022, 18:05

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • Elenaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow wow witam w grudniowym wątku dziewczyny ale lecicie 😅 32 strony 🥵 proszę o zapisanie mnie na 7 grudnia o ile 🐒 nie przyjdzie 😁 trzymam kciuki za was wszystkie 🤞🏼🤗

Myszaks, SandraH.97, Biedronka@, Jagodecka, siesiepy, Evondita82 lubią tę wiadomość

24 👩🏼‍🌾 | 30 👨🏻‍🌾
    Badania ✅️

👩🏼‍🤝‍👨🏽05.2017

💍09.2020

💒03.2022

Starania od 09.2022

02.03 - ⏸️❤️
    07.11.23 - Wiktor 🤱🏼 54cm, 3340g 🥰

age.png
  • Jemarta Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym nie odkładała pracy. Ja zmieniłam pracę, bo chciałam mieć stabilizację finansową dla dziecka, już 2 lata minęły i go nie ma. Ale przynajmniej mam fajną pracę :)

PS wpadłam w jakąś PMSową depresje, wszyscy mnie wkurzają, płakać mi się chce, nic mi się nie chce robić tylko spać/siedzieć w jednym miejscu : / Help >_<

👩🏼32;
    IX 22 BMI 25.2
    XI 22 BMI 24.24
    nadciśnienie
    💊 Ovarin, Dopegyt, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez , wit. C

👨🏽33
    IV 22: morfologia 1%, mało żołnierzyków
    XII 22: kolejne bad.
    💊 Folandrol, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez, Wit. C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elenaa wrote:
    Wow wow witam w grudniowym wątku dziewczyny ale lecicie 😅 32 strony 🥵 proszę o zapisanie mnie na 7 grudnia o ile 🐒 nie przyjdzie 😁 trzymam kciuki za was wszystkie 🤞🏼🤗
    33 strony w grudniowym a jeszcze grudzień się nie zaczął. 😂

• Elenaa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaks wrote:
    33 strony w grudniowym a jeszcze grudzień się nie zaczął. 😂
    No właśnie ! Ale dobrze może to przyniesie szczęście wszystkim testujacym bo przecież do świąt trzeba się przygotować ♥️😁

24 👩🏼‍🌾 | 30 👨🏻‍🌾
    Badania ✅️

👩🏼‍🤝‍👨🏽05.2017

💍09.2020

💒03.2022

Starania od 09.2022

02.03 - ⏸️❤️
    07.11.23 - Wiktor 🤱🏼 54cm, 3340g 🥰

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaks wrote:
    Oby był chociaż ten remis. Skoro nie potrafią atakować to niech chociaż się bronią efektywnie.😔
    Ja to nawet tych mistrzostw nie kojarzę,więc musiało być grubo 😂
    To były te mistrzostwa po super Euro 2016, i udanych eliminacjach do mistrzostw. Na meczu Polska-Dania na narodowym wygraliśmy. Nawet prowadziliśmy w pewnym momencie 3:0, a Dania potem zaczęła nadrabiać. I wtedy zaczęły wychodzić na wierzch problemy drużyny. Potem już było gorzej, gdy graliśmy mecz Dania-Polska, i Dania odrobiła zadanie domowe i nas zjechali. Byliśmy bez szans. Mecz towarzyski w Poznaniu (nie pamiętam już z kim) przed mistrzostwami to też był dramat. No i jak doszło do meczu z Senegalem to było grubo. Nawet mecz o honor nam nie wyszedł. 😆
    Łatwo się o tym mówi z boku, ale grubo poszło coś nie tak.
    Ps nie jestem fanem piłki nożnej. Ja tylko oglądam mecze Polski. 🤣

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemarta wrote:
    Też bym nie odkładała pracy. Ja zmieniłam pracę, bo chciałam mieć stabilizację finansową dla dziecka, już 2 lata minęły i go nie ma. Ale przynajmniej mam fajną pracę :)

PS wpadłam w jakąś PMSową depresje, wszyscy mnie wkurzają, płakać mi się chce, nic mi się nie chce robić tylko spać/siedzieć w jednym miejscu : / Help >_<
    Weź sobie zafunduj coś dobrego do jedzenia. Nic tak dobrze nie rozumie jak kawał dobrej czekolady 🙊. Albo idź spać. Odpocznij. Nie ma co się zmuszać... Czasami trzeba zwolnić.

Jagodecka lubi tę wiadomość

• EwelinaNowa 😊 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Siesiepy tak jak mówiłam po prawidłowym przyroście możesz mnie wypisać z wolnego strzelca 😊 na chwilę ulga przyrost 250% 🥰

Beezi, Myszaks, Aleksandra_joanna_p, ChocoMonster, Vivico, Jagodecka, Paulina666, ELka, siesiepy, .aś., Kil, Evondita82, Lipcowa lubią tę wiadomość

👱‍♀️31l 👱‍♂️30l
    21.10.2016 Bartosz 👶

23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)

24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
    29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
    03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
    26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
    18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
    12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷

11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    To były te mistrzostwa po super Euro 2016, i udanych eliminacjach do mistrzostw. Na meczu Polska-Dania na narodowym wygraliśmy. Nawet prowadziliśmy w pewnym momencie 3:0, a Dania potem zaczęła nadrabiać. I wtedy zaczęły wychodzić na wierzch problemy drużyny. Potem już było gorzej, gdy graliśmy mecz Dania-Polska, i Dania odrobiła zadanie domowe i nas zjechali. Byliśmy bez szans. Mecz towarzyski w Poznaniu (nie pamiętam już z kim) przed mistrzostwami to też był dramat. No i jak doszło do meczu z Senegalem to było grubo. Nawet mecz o honor nam nie wyszedł. 😆
    Łatwo się o tym mówi z boku, ale grubo poszło coś nie tak.
    Ps nie jestem fanem piłki nożnej. Ja tylko oglądam mecze Polski. 🤣
    Senegal..i już kojarzę ten dramat 😂. To było tak straszne,że musiałam wyprzeć to wydarzenie z pamięci 😆. Ja też oglądam tylko nasze mecze i to nawet nie wszystkie - te o pietruszkę i honor olewam,wiadomo - niestety o takie stawki gramy najczęściej 🙈

• Jemarta Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Weź sobie zafunduj coś dobrego do jedzenia. Nic tak dobrze nie rozumie jak kawał dobrej czekolady 🙊. Albo idź spać. Odpocznij. Nie ma co się zmuszać... Czasami trzeba zwolnić.

Dziękuję dobra kobieto <3 Faktycznie nic nie jadłam od 14...

👩🏼32;
    IX 22 BMI 25.2
    XI 22 BMI 24.24
    nadciśnienie
    💊 Ovarin, Dopegyt, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez , wit. C

👨🏽33
    IV 22: morfologia 1%, mało żołnierzyków
    XII 22: kolejne bad.
    💊 Folandrol, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez, Wit. C
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaks wrote:
    Senegal..i już kojarzę ten dramat 😂. To było tak straszne,że musiałam wyprzeć to wydarzenie z pamięci 😆. Ja też oglądam tylko nasze mecze i to nawet nie wszystkie - te o pietruszkę i honor olewam,wiadomo - niestety o takie stawki gramy najczęściej 🙈
    No te mistrzostwa to był... Dramatyczny hit. 😆

Ale dla mnie zawsze są wzruszające obrazki jak się cieszą. Albo jak Lewandowski się wzruszył po strzelonym golu. 🥺 Lubię patrzeć na taką radość. Dlatego gdy przegrywają, to wolę nie oglądać do końca bo mnie serduszko boli 💔🤣.

Myszaks lubi tę wiadomość

• Bezimienna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jemarta wrote:
    Dziękuję dobra kobieto <3 Faktycznie nic nie jadłam od 14...
    To smacznego i odpoczywaj. 🤗

• Namisa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20221130-180703792.jpg

Przedstawiam wam mojego okruszka aka piranię 😍 5,5 cm, z USG wychodzi teraz 12+0 czyli ciąża starsza o dzień niż OM i 4 dni niż to co pokazywało ostatnie USG. Kość nosowa obecna, przyziernosc karkowa jest (ale ile się nagimnatykowalismy z doktorem żeby ustawić wiercipięte tak żeby się to dało zbadać xD), kończyny cztery - wszystko na miejscu 😁 Zauważyłam że dopóki byłam w opór zestresowana (ciśnienie 160 było jeszcze przed wejsciem, a podejrzewam że podczas badania to musiało być ze 180 😳) to dzidzia fikala intensywniej, potem z czasem gdy ja się uspokoiłam, ona zareagowała tak samo. Postanowienie na dziś - kupuje ciśnieniomierz na pewno, bo trochę mnie położna przestraszyła z tym że takie ciśnienie już się nadaje pod obserwację do szpitala. Ale kamien z serca spadł, kolejny spadnie miejmy nadzieję za tydzień na prenatalnych 🍀😍

Więc świeże wirusy już was lecą, prosze sie częstować kochane! 💚 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Emka06, Arieen, Anett93, Bezimienna , izzy91, bzksz, Beezi, Kimbra, Amunicja, Ancalime, M94, Biedronka@, Ona11, Marteczka92, Nataliii, Myszaks, justme, Kasiooola, smoothie, Aleksandra_joanna_p, Madziq6, SandraH.97, Zosis, ChocoMonster, Smerfetka_1988, MimiM29, MimiM29, Vivico, Jagodecka, ELka, agentka93, siesiepy, .aś., Kil, Evondita82, Kłapciuch, Kasiaaa.97, Lipcowa, Natala26 lubią tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do zmiany pracy: myślę, że lepiej zmienić i czuć się dobrze w pracy niż nie zmieniać i dołować się jednocześnie nielubiana pracą i przedłużającymi się staraniami.

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ