W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
EwelinaNowa 😊 wrote:Dziewczynki... 🥺🥺
https://zapodaj.net/56c1080dfd484.jpg.html
Jest pięknie gratulacje!EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
https://zapodaj.net/56c1080dfd484.jpg.htmlEwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
10.2022 CB 🖤
05.2023 CB 🖤
03.2024 CB 🖤
10.2023 histeroskopia👍usunięto 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia, brak polipa✅️
biopsja endometrium ✅️
08.24 - I cykl stymulowany (prog 30,1 ng/ml)❌️
09.24 - II cykl stymulowany (prog 22,2 ng/ml)
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
30.10 2.1 cm + ❤️
15.11 3.8 cm + ❤️ nifty pro⏳️
28.11 prenatalne 🤞🤞
Kwas foliowy✅️
Homocysteina ✅️
AMH 2.73 ng/ml
Wit. B12 ✅️
Wit. D 43✅️
DHEAS ✅️ -
Hej!
Trzymam za każdą mocno kciuki, niech ta końcówka roku będzie pełna 🤰.
Wysyłam ogorom wirusków 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠...🦠
Powodzenia! 🤞🤞❤️Zosis, Ancalime, EwelinaNowa 😊, ELka, Mart768, Emka06, Jagodecka, Beezi, SandraH.97, Evondita82, oloska, justme, Anett93, Niemampomyslunanick, Lipcowa, Rica, Paulina666, siesiepy, Kil, Zapominajka lubią tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Dzień dobry w nowym, grudniowym wątku. Mam nadzieję, że dla mnie i wszystkich Was będzie tym szczęśliwym.
Siesiepy, proszę wpisz mnie na testowanie na 12.12. - a co! niech będą te urodziny miesiąca. To akurat dzień przewidywanej 🐒. Chciałam testować wcześniej, ale coś mi jajeczko zwariowało. Owu miała być w niedzielę. W sobotę byłam pewna, że już jest - było krwawienie owulacyjne, ból jajnika i wodnisty śluz. Super. Podziałaliśmy, oczywiście. Ale... Dzisiaj od południa znowu nawala mnie prawy jajnik i to tak masakrycznie momentami. Śluz dalej wodnisty. Po wpisaniu obserwacji w apkę - bach - przewidywany dzień owu dzisiaj. Także jeszcze "nie składam broni" i ciągnę Męża wieczorem na maraton seksowy (mam nadzieję, że mnie nie spuści na drzewo ). Już sama mam trochę dość...
Aha. I jak możesz, wpisz mi 3.12 urodziny. Pewnie nie ma się, czym chwalić, ale dobrze mi tu z Wami. 🥰Evondita82, siesiepy, Kil lubią tę wiadomość
-
Anett93 wrote:Jest pięknie gratulacje!
-
Bezimienna wrote:Dziewczyny, mam chyba wynik swoich nie powodzeń...
Prolaktyna 31 (norma labo 6.0-29.0) a to dopiero 5 dzień cyklu. Strasznie wysoko.
FSH 7.05
LH 7.10,
Estradiol 50.9
Progesteron 0,280...
Ech. 🥺
Słuchałaś podcastu o prolaktynie? Siesiepy zalinkowala w pierwszym poście. Polecam, dużo ci rozjaśni I taka prolaktyna wcale nie jest aż tak duża, owulacji raczej ci nie przyblokuje, na cykl jakoś znacząco nie wpłynie, więc spokojnie. Wymaga tylko przyglądniecie się trochę "higienie życia", mechanizmom reakcji na stres, temu jak śpisz, jak jesz itp. Za to stosunek LH do FSH masz książkowy, więc to się chwali 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2022, 17:54
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Namisa wrote:Słuchałaś podcastu o prolaktynę? Siesiepy zalinkowala w pierwszym poście. Polecam, dużo ci rozjaśni I taka prolaktyna wcale nie jest aż tak duża, owulacji raczej ci nie przyblokuje, na cykl jakoś znacząco nie wpłynie, więc spokojnie. Wymaga tylko przyglądniecie się trochę "higienie życia", mechanizmom reakcji na stres, temu jak śpisz, jak jesz itp. Za to stosunek LH do FSH masz książkowy, więc to się chwali 😁
Dlatego od 1 grudnia skierowuje się na L4. Bo stresowo jest fatalnie. 😢 Ale szczerze mam nadzieję, że dostanę coś na zbicie. Bo niestety, stoi twardo bestia i nie chce ruszyć.
Tak, stosunek LH do FSH mnie zdziwił. 😳 Progesteron też nisko. I estradiol też wporzo.
Trzeba szukać plusów. -
Trzymam za Was mocno kciuki🤞🤞🤞 niech każda ma piękny prezent pod choinkę⏸️ zostawiam Wam ciążowe wiruski🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
ELka, Mart768, Ancalime, Zosis, Emka06, Jagodecka, Meeg, Beezi, Evondita82, justme, Anett93, Niemampomyslunanick, Rica, Paulina666, siesiepy, Kil, Zapominajka lubią tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Dlatego od 1 grudnia skierowuje się na L4. Bo stresowo jest fatalnie. 😢 Ale szczerze mam nadzieję, że dostanę coś na zbicie. Bo niestety, stoi twardo bestia i nie chce ruszyć.
Tak, stosunek LH do FSH mnie zdziwił. 😳 Progesteron też nisko. I estradiol też wporzo.
Trzeba szukać plusów.
Posłuchaj tego podcastu, serio. Szkoda twojego zdrowia na branie leków na zbicie takiej niskiej prolaktyny. Podejrzewam zresztą że żaden lekarz z głową na karku ich nie zleci. Jeśli masz przewlekły stres w życiu codziennym to nie dziwne że prolaktyna idzie w górę. Po co masz ja na siłę zbijać, to nie ma sensu, skoro nie robi ci ona realnej krzywdy. Uspokojenie trochę trybu życia na pewno korzystnie wpłynie na całokształt twojego zdrowia, więc dobrze że zdecydowałaś się na taki krok.Claire, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Claire wrote:Na stronie widziałam, że mają też diety dla Par Zdaje się, że większość dań można robić nawet w jednym garnku, różnią się jedynie dodatkami i kaloryką.
Ja akurat jem razem z nim. I muszę pochwalić bo pomaga w kuchni
Jakbym miała robić osobno dla mnie i osobno dla niego to bym musiała pracę na etat rzucić
Ja robię już od wakacji diety dla par. Najpierw wjechała 1-tygodniowa, ale nie było czym rotować, więc teraz jesienną mamy na 2 tyg. Na wspólnym home office nie chcę gotować osobno. Taka uwaga tylko - jak się chce schudnąć to polecam obciąć nieco kaloryki ogólnie. Na początku gotowałam wszystko z oryginalnymi gramaturami i tych węgli nie dało się zjeść, za dużo było. Ale warto uwzględnić wszystkie składniki, bo inaczej jest mniej wartości odzywczych i smakowych
PS Moja apka dalej szaleje, dziś wydłużyła cykl o 3 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2022, 18:05
👩🏼32;
IX 22 BMI 25.2
XI 22 BMI 24.24
nadciśnienie
💊 Ovarin, Dopegyt, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez , wit. C
👨🏽33
IV 22: morfologia 1%, mało żołnierzyków
XII 22: kolejne bad.
💊 Folandrol, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez, Wit. C -
Namisa wrote:Posłuchaj tego podcastu, serio. Szkoda twojego zdrowia na branie leków na zbicie takiej niskiej prolaktyny. Podejrzewam zresztą że żaden lekarz z głową na karku ich nie zleci. Jeśli masz przewlekły stres w życiu codziennym to nie dziwne że prolaktyna idzie w górę. Po co masz ja na siłę zbijać, to nie ma sensu, skoro nie robi ci ona realnej krzywdy. Uspokojenie trochę trybu życia na pewno korzystnie wpłynie na całokształt twojego zdrowia, więc dobrze że zdecydowałaś się na taki krok.
-
Bezimienna wrote:Dziękuję ❤️. Już napisałam do endo. Wizytę mam dopiero na 21.12, więc czekam na odpowiedź.
Claire, siesiepy lubią tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Bezimienna, ja też miałam badania w normie poza właśnie podwyższona prolaktyna ktora miała górna wartość graniczna, i ginekolog powiedział mi żebym się tym nie przejmowala że generalnie prolaktyna jest bardzo wrażliwa i bardzo szybko skacze .
Jeśli masz regularne cykle, potwierdzoną owulację to nie ma sensu się faszerować lekami. Tak jak Namisa pisze, polecam podcast Kasi o hormonach - przystępnie tłumaczy skąd ten hormon się bierze i dlaczego w ogóle może być podwyższony. Bo nic w organizmie nie dzieje się bez przyczynysiesiepy lubi tę wiadomość
-
izzy91 wrote:Bezimienna, ja też miałam badania w normie poza właśnie podwyższona prolaktyna ktora miała górna wartość graniczna, i ginekolog powiedział mi żebym się tym nie przejmowala że generalnie prolaktyna jest bardzo wrażliwa i bardzo szybko skacze .
U mnie owulacją potwierdzona i temperaturą, testami owu i Progesteronem (8dpo wynosiło 14,95), więc tak... Idealnie bym powiedziała.Ancalime, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Claire wrote:To prawda, ja od początku starań się martwiłam tą prolaktyną. U mnie jest lekko powyżej górnej granicy. I sprawdzałam ją już wielokrotnie, praktycznie za każdym razem wynik był inny, ona na prawdę skacze jak szalona, nawet od stresu z powodu samego pobrania. Gdzieś jeszcze nawet czytałam, że po przyjściu do punktu pobrań powinno się conajmniej 30 minut posiedzieć w poczekalni.
Jeśli masz regularne cykle, potwierdzoną owulację to nie ma sensu się faszerować lekami. Tak jak Namisa pisze, polecam podcast Kasi o hormonach - przystępnie tłumaczy skąd ten hormon się bierze i dlaczego w ogóle może być podwyższony. Bo nic w organizmie nie dzieje się bez przyczyny -
pluto_nova wrote:O! Już wątek grudniowy! Za wszystkie trzymam mocne kciuki! 🤞🤞🤞 Oby koniec roku obfitował w ⏸️
Ja 6.12 wstawiam się w szpitalu i mam tam być tydzień czasu. W końcu się dowiem kiedy będę mogła wrócić do gry po operacji 💪 Wtedy te starania to już będą wszystko, albo nic 😉pluto_nova lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
https://zapodaj.net/56c1080dfd484.jpg.html
Wyglada cudownie 😍 Jeszcze raz gratulacje!!!
Ja w tym wątku raczej nie będę testować bo biorę Nafarelin aby uspokoić jajniki które znów na usg wyglądają jak korale.. eh...
Ale trzymam kciuki za wszystkie staraczki 🤞 Abyście pod choinką znalazły upragnione ⏸💜ELka lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Bezimienna wrote:Myślicie, że warto abym na miesiąc/dwa wdrożyła niepokalanka? Czy dać sobie spokój?
Bezimienna , siesiepy lubią tę wiadomość