Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰
Odpowiedz

W grudniu ☃️ seks na każdym kroku ❤️🔥, będę mamą w nowym roku! 🤰

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Gratis to uczciwa cena! Wychodzę z tego samego założenia. 😂 Właśnie próbuje się umówić na darmowe badanie okulistyczne z soczewkami (jakie noszę) gratis hahah.
    No i w ten sposób idę na wizytę do Invicty, bo darmowa, z USG. 😎

Z tym glutenem mnie zagielas. Pierwsze efekty kiedy były widoczne? Może bym spróbowała. Wybór mąk i bezglutenowych makaronów jest tak wielki, że czemu nie.
    Ale to zapewne dopiero po wyprowadzce, bo tu się zesram co najwyżej, a nie będę skuteczna ze swoją słabą wolą. 😑

Aż musiałam znaleźć rozmowy- początek października odstawiła, a koniec grudnia pisała, że schudła 7kg, zaczyna mieć regularne cykle i przestała nabierać wodę :) To nie jest łatwe, na pewno, zwłaszcza, że nadal cześć ludzi ma podejście „ale wydziwiasz”, idąc na imprezę czasami trudno coś dla siebie wybrać. Ale patrząc na ten przykład uwierzyłam, że to ma sens i warto. Także jak będziesz chciała spróbować to będę bardzo kibicować 🍀

siesiepy lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, a co poza NAC stosowalas na to przyspieszenie owu?
    Wybacz, ale poza pojedynczymi wpisami w różnych miesiącach, nie bywalam tu zbyt czesto do tej pory i nie wiem jaka jest do końca Twoja historia.

PS. Z ciekawości, jakie nosisz soczewki? Ja pokochalam całym sercem miesięczne biofinity 😍 spie w nich i mam spokoj totalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2022, 23:32

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego NAC branego przez cały cykl na przyspieszenie owu, to ja się trochę zaczęłam nad tym zastanawiać. Przed stosowaniem NAC miałam owu 15/16dc.
    W tamtym cyklu brałam NAC 3-7 dc, owu w 12/13dc. W tym cyklu brałam od 1dc dawkę 1000mg, w 3-7dc 1500mg i niestety owu w 19dc. Także czy ten NAC przyspiesza owu to nie wiem, podchodziłabym ostrożnie do tematu jednak. Choć jak wiadomo, każda z Nas jest inna. Gdzieś kiedyś czytałam, że w pierwszym cyklu przyjmowania NAC cały miesiąc mogą być takie zawirowania z owu.

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Siesiepy ja dietetykiem nie jestem, ale uważałabym na diety w stylu keto i inne tego typu modne rzeczy. Jeśli coś Ci nie służy to oczywiście należy to odstawić lub na odwrót, jeśli coś Ci służy to należy się w ten sposób odżywiać, ale do tego powinny służyć takie wytyczne jak długotrwała obserwacja organizmu, trawienia, wydalania, samopoczucie czy wyniki badań, a nie dlatego, że ktoś stworzył dietę keto i je codziennie 3kg karkówki z majonezem. Osobiście znam więcej przypadków złego wpływu tego typu diety na zdrowie niż dobrego. Ludzie stosują takie jadłospisy bez badań i żadnych poważniejszych podstaw, a co gorsza bez kontroli dietetyka, a później pojawiają się niedobory, napady głodu albo gigantyczny efekt jojo.
    Prawda jest taka, że do redukcji jest potrzebny ujemny bilans kaloryczny, a prawidłowo zachowany bilans z odpowiednio skomponowanym jadłospisem jest długotrwałą metodą do zrzucenia kilogramów. Już nie raz to tu pisałam, w ciągu 2 lat schudłam 35 kg na zdrowej, zbilansowanej diecie, na której jadłam wszystko. Zaczynajac od warzyw, mięsa, glutenu, wpadały nawet chipsy, piwo i McDonals. Wszystko jest dla ludzi. Nikt mi nie powie, ze prędzej czy później nie rzucisz się na jedzenie, którego cały czas sobie odmawiasz, bo dieta keto i nie możesz zjeść kromki chleba.
    Wyniki badań z krwi miałam idealne podczas redukcji, czułam się wyśmienicie, poprawiła mi się cera, samopoczucie, a satysfakcja jest ogromna do dziś
    Oczywiście w pełni się zgadzam. Dlatego wkurza mnie gadanie że na keto nie trzeba liczyć kalorii. To był dla mnie szczyt.
    Ja rozumiem, że znaczna część społeczeństwa czuję się syta dużo szybciej, gdy zamula się tłuszczami. No ale ja nie... Jak sobie nie robiłam dokładnej rozpiski, jadłam po prostu ZA DUŻO i mogłabym więcej. Ja w ogóle mam jakieś wypaczone uczucie sytości, muszę chyba iść do psychodietetyka w ogóle w tej sprawie.
    Jak nie jestem nazarta po uszy to mogę jeść. Konkretne jadłospisy wytyczają mi konkretną ilość i po czasie faktycznie dochodzi do mózgu, że głodna nie jestem i wystarcza.

Niemniej moje keto na szczęście polegało na żarciu sałatek w głównej mierze, bo uwielbiałam. Za to karkówki z majonezem szału nie robiły. Najbardziej uwielbiałam tzw. tortille bez torilli, czyli tona warzyw, mięsko czikena z przyprawami, domowy sos czosnkowy, jakieś tabasco i serek do tego czy co tam dusza zapragnie. 😇

Robiłam też sobie tzw. okresowe ładowanie weglodowanami, żeby właśnie się nie rzucać się na chleby i ziemniaki.
    No ale główny problem keto to byli domownicy, którzy na chama potrafili wciskać świeżo upieczone bułeczki mi pod nos, żebym tylko je zezarla.
    Żeby nie było, teraz jest podobnie, ale mam mniej restrykcyjną dietę, więc umiem odmówić na rzecz kromki żytniego chlebka. 💪
    Moje badania krwi też były super, poza cholesterolem, który teraz również mam na tym samym poziomie co wtedy, więc to nie wina tłuszczów. 🤷

ChocoMonster lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choco, mnie przed ciaza ogarnial Infoem, mialam fajnie, w 12dc owu - pomijając fakt, ze ja nie mam problemów z PCOS, więc nie wiem jakby to dzialalo z tym schorzeniem.

Raz, zeby zajsc w ciążę, próbowałam z castagnusem przez 3 cykle, jakieś efekty tez widzialam.

Ale ogólnie rzecz biorąc ja to jestem z tych "tonacy brzytwy sie chwyta, byle nie isc do kliniki", wiec z rozwagą próbowałam wszystkiego, co możliwe i bezpieczne, ale ostatecznie efektu nie przynioslo większego.
    Moze lekko przyspieszyły owu, moze ustabilizowały hormony, ale wpływu na samo zajście w ciazy nie mialo - tylko tu moze byc czynnik taki, ze teoretycznie wszystko bylo w normie, wiec co tu poprawiać? 😔

Polecam zajrzeć tez, jeśli jeszcze nie obserwujecie do Zuzy:
    https://instagram.com/2w1_dietetyka_plodnosci?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Bardzo Wam dziękuję za wszystkie życzenia. To mega miłe. W ogóle cała ta forumowa społeczność to mega dobre doświadczenie takiej empatii i wsparcia. Niezmiennie pozostaje pełna podziwu dla tego miejsca.

Ja dopiero wróciłam z randki urodzinowej z Mężem. Padam na pyszczek, bo w domu byliśmy dosłownie 10 minut między budową (na którą wstaliśmy o 6) a wyjściem w miasto. Na marginesie byliśmy w kinie na Listy do M. 5. Nie polecam. Chłop 3/4 filmu przespał. 🤣

ChocoMonster, siesiepy, agentka93, Anett93, .aś. lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Choco, mnie przed ciaza ogarnial Infoem, mialam fajnie, w 12dc owu - pomijając fakt, ze ja nie mam problemów z PCOS, więc nie wiem jakby to dzialalo z tym schorzeniem.

Raz, zeby zajsc w ciążę, próbowałam z castagnusem przez 3 cykle, jakieś efekty tez widzialam.

Ale ogólnie rzecz biorąc ja to jestem z tych "tonacy brzytwy sie chwyta, byle nie isc do kliniki", wiec z rozwagą próbowałam wszystkiego, co możliwe i bezpieczne, ale ostatecznie efektu nie przynioslo większego.
    Moze lekko przyspieszyły owu, moze ustabilizowały hormony, ale wpływu na samo zajście w ciazy nie mialo - tylko tu moze byc czynnik taki, ze teoretycznie wszystko bylo w normie, wiec co tu poprawiać? 😔

Polecam zajrzeć tez, jeśli jeszcze nie obserwujecie do Zuzy:
    https://instagram.com/2w1_dietetyka_plodnosci?igshid=YmMyMTA2M2Y=
    Tak, ja zaczęłam brać inofem w sierpniu i wtedy wyregulował mi owu z 20-22dc na 15/16dc, wiec to było wow! Cera super, mniejsze łaknienie na słodycze. Cały czas do dziś biorę inofem i sobie chwale, choć w ciąże niestety nie zaszłam 🤪

Księgowa, siesiepy lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Tak, ja zaczęłam brać inofem w sierpniu i wtedy wyregulował mi owu z 20-22dc na 15/16dc, wiec to było wow! Cera super, mniejsze łaknienie na słodycze. Cały czas do dziś biorę inofem i sobie chwale, choć w ciąże niestety nie zaszłam 🤪

No wlasnie.. Cos reguluje i to jest plus, ale niestety to nie wszystko 🙈 jakby co, mam chyba trochę szaszetek, ja ich nie wykorzystam raczej, bo po ciazy moje cykle wyglądają jak przed, więc.. Chętnie oddam. 😊

EDIT: a z ciekawości, brałaś jedna czy dwie saszetki? Gdzies mi kiedys mignęło, ze przy PCOS powinno sie dwie. Pamiętam, ze byl moment, ze jeden miesiąc sama pilam dwie dziennie 😅 nie wiem po co, ludzilam sie chyba nadzieja 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2022, 23:43

ChocoMonster lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Dziewczyny! Bardzo Wam dziękuję za wszystkie życzenia. To mega miłe. W ogóle cała ta forumowa społeczność to mega dobre doświadczenie takiej empatii i wsparcia. Niezmiennie pozostaje pełna podziwu dla tego miejsca.

Ja dopiero wróciłam z randki urodzinowej z Mężem. Padam na pyszczek, bo w domu byliśmy dosłownie 10 minut między budową (na którą wstaliśmy o 6) a wyjściem w miasto. Na marginesie byliśmy w kinie na Listy do M. 5. Nie polecam. Chłop 3/4 filmu przespał. 🤣
    O widzisz, dobrze, że mówisz, bo mieliśmy iść.
    Swoją drogą jakie teraz te bilety są drogie 🫣 Razem z popcornem i colą wychodzi 100 zł za takie wyjście 😭

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Siesiepy, a co poza NAC stosowalas na to przyspieszenie owu?
    Wybacz, ale poza pojedynczymi wpisami w różnych miesiącach, nie bywalam tu zbyt czesto do tej pory i nie wiem jaka jest do końca Twoja historia.

PS. Z ciekawości, jakie nosisz soczewki? Ja pokochalam całym sercem miesięczne biofinity 😍 spie w nich i mam spokoj totalny.

Poza NAC jeszcze niczym nie stymulowałam. Ot, niepokalanek pije, Fertistim, kompleks PrenaCaps jem.
    Chciałam się rozeznać na własną rękę, poznać ciało. Poza tym kurcze... Psychicznie mnie coś blokowało przed "twardą" stymulacją hormonalną na owu, skoro mam własne. Myślałam, że uda się to jakoś skrócić naturalnie. Zwłaszcza, że hormonalnie przecież gra i buczy, to gdzie problem? 🥺

Choco ja niby zwiększyłam dawkę NAC w 3-8dc, w nadziei że zaimituje to trochę jego zażywanie tylko w 3-7dc. Niemniej muszę przyznać, że moja wydolność bardzo wzrosła oraz sprawność organizmu i to pewnie zasługa NAC. Biegi to małe piwo teraz, prawie codziennie mogę walić dychy.
    Będę w klinice to podpytam gina co z tym NAC robić.

A soczewki noszę Acuvue Oasys for astigmatism, niestety. :P ale je lubię, wygodne są, dobrze w nich widzę, dobrze się aplikują i ściągają, nie są za grube.
    Mam utrudniony wybór przez ten cholerny astygmatyzm. 😂

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:

Co za herezje szerzysz, każde listy do M to super świąteczny odmozdzacz. Ale fakt faktem, jedynka najfajniejsza była. 🤪

Księgowa, Anett93 lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siesiepy, pomyślałabym w takim razie jeszcze o infoemie wlasnie i castagnusie (jego mozna brać max 3 miesiace, zaczęłabym w 1dc). Dieta to tez super pomysl + zajrzyj do Zuzy na instagram.

A co do soczewek.. Ja też mam astygmatyzm, ale maly i nie ma takich soczewek, ale! Ostatnio sie dowiedziałam, ze mozna ogarnąć astygmatyzm zmieniajac wade na soczewce, dostalam jedne na probe, musze kiedyś spróbować 😅

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Co za herezje szerzysz, każde listy do M to super świąteczny odmozdzacz. Ale fakt faktem, jedynka najfajniejsza była. 🤪

Z takim właśnie nastawieniem szłam, ale no niestety... Nie tym razem... 🤷

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele chorób/zaburzeń powiązanych z płodnością i hormonami ogólnie ma jednocześnie objaw w postaci zaburzonego poczucia łaknienia. Dlatego tak 100% to co mówisz Choco, na własna rękę silnie eliminujące diety mogą przynieść efekt odwrotny od zamierzonego.
    Czytałam i o keto i o postach, żadna z tych form odżywiania nie jest spoko dla równowagi hormonalnej kobiety. Dlatego z tym glutenem podpowiadam, są badania, które potwierdzają skuteczność, ale oczywiście najlepiej gadać z dietetykiem specjalizującym się w temacie. To temat rzeka w zasadzie🤔
    Ja mam szczęście, że całe życie jestem szczupła i jedyna dieta jaką mi sie udawało trzymać dłużej niż tydzień to z apki Ani Lewandowskiej 🙈 Także podziwiam, jak ktoś ma determinację, jest systematyczny i chudnie. Czuje, że byłabym w to beznadziejna.

siesiepy, ChocoMonster lubią tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Siesiepy, pomyślałabym w takim razie jeszcze o infoemie wlasnie i castagnusie (jego mozna brać max 3 miesiace, zaczęłabym w 1dc). Dieta to tez super pomysl + zajrzyj do Zuzy na instagram.

A co do soczewek.. Ja też mam astygmatyzm, ale maly i nie ma takich soczewek, ale! Ostatnio sie dowiedziałam, ze mozna ogarnąć astygmatyzm zmieniajac wade na soczewce, dostalam jedne na probe, musze kiedyś spróbować 😅
    Fertistim też ma inozytole, mio i d-chiro. :) Resztę z chęcią zobaczę.

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Wiele chorób/zaburzeń powiązanych z płodnością i hormonami ogólnie ma jednocześnie objaw w postaci zaburzonego poczucia łaknienia. Dlatego tak 100% to co mówisz Choco, na własna rękę silnie eliminujące diety mogą przynieść efekt odwrotny od zamierzonego.
    Czytałam i o keto i o postach, żadna z tych form odżywiania nie jest spoko dla równowagi hormonalnej kobiety. Dlatego z tym glutenem podpowiadam, są badania, które potwierdzają skuteczność, ale oczywiście najlepiej gadać z dietetykiem specjalizującym się w temacie. To temat rzeka w zasadzie🤔
    Ja mam szczęście, że całe życie jestem szczupła i jedyna dieta jaką mi sie udawało trzymać dłużej niż tydzień to z apki Ani Lewandowskiej 🙈 Także podziwiam, jak ktoś ma determinację, jest systematyczny i chudnie. Czuje, że byłabym w to beznadziejna.

Jak dobrze pamiętam to ostatnio w DDTVN był program, ze dieta Dąbrowskiej jest dobra na płodność. Trzymajcie mnie, bo o ile wiem to raczej za wiele nie pomoże, a prędzej zaszkodzi.

Mama wtedy do mnie dzwoniła, zebym poczytala, bo moze szybciej sie uda 🤦‍♀️

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Fertistim też ma inozytole, mio i d-chiro. :) Resztę z chęcią zobaczę.

Racja! Fertisim w sumie teraz najlepiej wypada. 😊 Nawet sama Zuza dietetyk go bierze jak dobrze pamiętam - btw. tez ma PCOS i jest dietetyczką, mama, więc mowi również w oparciu o własne doświadczenia.

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Jak dobrze pamiętam to ostatnio w DDTVN był program, ze dieta Dąbrowskiej jest dobra na płodność. Trzymajcie mnie, bo o ile wiem to raczej za wiele nie pomoże, a prędzej zaszkodzi.

Mama wtedy do mnie dzwoniła, zebym poczytala, bo moze szybciej sie uda 🤦‍♀️

Nie wierze po prostu 🙈🙈🙈 Na tik toku mi się reklamy też od niej pokazują, mam ochotę zgłosić jako treści niebezpieczne…

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post Dąbrowskiej nigdy do mnie nie przemawiał. 😂 Ani to post, ani jedzenie. 🙄

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2022, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agentka93 wrote:
    Nie wierze po prostu 🙈🙈🙈 Na tik toku mi się reklamy też od niej pokazują, mam ochotę zgłosić jako treści niebezpieczne…

Mnie sie noz otworzył i prawie sie z mama pokłóciłam wtedy.. Jasne, on moze jest dobry, jak ktoś chce oczyścić organizm z toksyn, szybko zrzucić (i równie szybko uzyskać efekt jojo, ale to akurat moje zdanie), ale co to ma wspolnego z płodnością to ja nie wiem? 🙈

Az normalnie żałuję, ze tego odcinka nie prowadziła szanowna Rozenek-Majdan, bo chciałabym zobaczyć te rozmowę 😅

https://dziendobry.tvn.pl/zdrowie/diety-i-odchudzanie/slynna-dieta-warzywno-owocowa-dr-ewy-dabrowskiej-zasady-wskazania-i-przeciwskazania-da307268

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2022, 00:14

siesiepy, agentka93 lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ