W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
dracaena wrote:Tak, właśnie dlatego ja jestem stymulowana letrozolem, lekarz mówił, że od Clo się odchodzi.
Gratulacje wszystkim kresek 😍, ale tutaj się zaroiło od ⏸️. 😍
U mnie apka szaleje. Zastrzyk w 11dc, a ta uznała, że owu miałam 16dc, choć pierwotnie prognozowała 14dc, co by się zgadzało z moimi obserwacjami. No nic. Wczoraj i przedwczoraj ciągnęło mnie podbrzusze tak dziwnie, bo mi się to raczej nie zdarza, w tym cyklu też w 14dc czułam podbrzusze troszkę. Ogółem czuję chyba skutki podwyższonego progesteronu po owu (to podbrzusze, parcie na pęcherz), ale z powodu braku możliwości monitoringu chyba przebadam proga, żeby się upewnić.
Wy tu już testujecie, a ja dopiero około jestem 4dpo, jeśli była zgodnie z moimi kalkulacjami (po zastrzyku powinny pęcherzyki pęknąć w ciągu 36h max). Czeeekam cierpliwie. 😅
u mnie to samo! też sobie wybrała jakiś randomowy dzien, który na pewno nie był dniem owulacji
zastrzyk miałam tak jak Ty w 12 dc, a owulacje w 13 albo 14 bo był skok temp i ból jajników, a apka mi wpisała na 15 dc
ja też jestem ok 4dpodracaena lubi tę wiadomość
-
drSylwia wrote:Jest pęcherzyk 14,4mm może jeszcze za kilka dni pęknie 😊
Pocahontas brałam 1 tabletkę dziennie, od 5 dnia. Nie pamiętam ile tam było mg, a w tej chwili nie mam jak sprawdzić.
W kolejnym cyklu mam już dawkę podwojna i monitoring w 15 i 17 DC.
Ginekolog mi powiedział, że nawet 50% cykli po klomifenie może być bezowulacyjnych 🤷
może też jednak na letrozol Cię przerzuci? poczytaj mój post wcześniejszy -
jo_ana wrote:Tak czytam właśnie Twoją stopkę i nie wiem czy dobrze liczę, czy udało Ci się zajść ponownie w ciąże po poronieniu i łyżeczkowaniu bez żadnej miesiączki ? Pytam z ciekawości.
Ale podobno tak to jest, że organizm po poronieniu jeszcze jest w trybie ciąży o łatwiej zajść. Ja nie liczyłam na ten cykl, nawet tez za bardzo się nie staraliśmy. Był jeden jedyny raz, po randce z mężem i butelce wina nas poniosło na wyjeździe. No ale teraz tylko mocno trzymam kciuki żeby się utrzymało ✊🏻😔😔Anett93 lubi tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Poczytałam o żelazie. Coś może w tym jest. Macie do polecenia jakis suplement?
I powiem wam że lekarze to sa różni i niektórzy powinni się dokształcić. Moja endo zauważyła za mało wit D3 ale jak żelaza nie. Rodzinny to stwierdził że wszystko ok i pięknie. Pani ginekolog do której chodziłam stwierdziła że jestem młoda i że przez rok mam się starać (chyba nie spojrzała na PESEL).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 18:04
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Pocahontas16 wrote:u mnie to samo! też sobie wybrała jakiś randomowy dzien, który na pewno nie był dniem owulacji
zastrzyk miałam tak jak Ty w 12 dc, a owulacje w 13 albo 14 bo był skok temp i ból jajników, a apka mi wpisała na 15 dc
ja też jestem ok 4dpo
Oo, to mam z kim czekać. 😁 Ja temp muszę się przestawić na mierzenie w pochwie i ciągle obiecuję sobie, że od następnego cyklu, bo mam wrażenie, że przez mierzenie w buzi jest mało miarodajne. 😂Pocahontas16 lubi tę wiadomość
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Dziewczyny gratuluję wszystkich kreseczek! Proszę Nas nimi zarazić 🍀💚
Muszę poszukać, miałam kiedyś polecone od znajomej lekarki żelazo do picia. Jak znajdę to dam Wam znać.
Jakoś tak mi mokro dzisiaj… Nie wiem jak to nawet określić. Może po tych plamienich przyjdzie 🐒 i to taki objaw? 🤔 Stresuje się za mocno i przeżywam, czepiam się każdego ewentualnego objawu.Nati94, Anett93 lubią tę wiadomość
-
drSylwia wrote:Czytałam Twój post, ale skoro coś tam rośnie to narazie zostaję przy Clo. To dopiero mój pierwszy cykl po poronieniu, więc podchodzę na spokojnie, a poprzednim razem miałam ⏸️ właśnie po Clo. Poza tym mój lekarz woli ten lek, a ja mu ufam i nie chce narzucać z czym ma pracować, bo sama nie wyobrażam sobie, żeby moi pacjenci mówili mi jakimi materiałami mam pracować 😅
Btw doktor powiedziała mi jeszcze, że obserwacja temperatury i śluzu super, ale żebym nie robiła testów owulacyjnych, bo ich wyniki wychodzą bardzo różne i potrafią narobić niezłego zamieszania w głowie.
W sumie mój pozytywny w 11dc trochę mnie skołował 🤔
ja mam też fajnego doktora, ale też wiem, że uczepił się tego clostilbegytu i bardzo dużo ciąz u niego jest mnogich , nawet trojaczki sie zdarzyły... warto nieraz zasugerować i porozmawiać
niektórzy lekarze się obruszają jak coś się zasugeruje, a prawda taka, że pracują bardzo dużo i nie zawsze są na bieżąco z nowymi badaniami
dracaena lubi tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Może jeszcze będzie świąteczny cud!
Ja mam pytanie z innej beczki. Czy brała któraś z Was duphaston po owulacji? Ja czuję takie ciągnięcie / klucie jajnikow/jajnika. Mialyscie coś takiego? Ok 4 dpo jestem, nie wiem kiedy dokładnie peknal
Ja w tym cyklu clo+ ovitrelle + duphaston.
Tak, ja jestem drugi cykl na duphastonie po owulacji i w pierwszym cyklu czułam kłucie jajnika i to mocne (akurat na nim mam dużą torbiel więc mam nadzieję, że wchłaniała się stąd ten ból) ten cykl jest ok, już nic nie boliPocahontas16 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Siłownia to jednak lekarstwo na wszystko 😁 +100 punktów do nastroju
Selenka, Pocahontas16, Kasiooola, Koteczka82, dracaena, Poziomka9204, Aneta2506, jo_ana, Gwiazdeczka 93, gabi5443, Anett93 lubią tę wiadomość
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Monk@ wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was robi badania w alabie? Widzę, że mają jakąś promocję na pakiety tylko dziś - to częste u nich?
Ja robię, bo w mojej przychodni jest Alab. Czasem widziałam promocje, ale na konkretne pakiety.Monk@, Pfry lubią tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:ja testów też nie robie, właśnie z tego względu, że mieszają mi w głowie
ja mam też fajnego doktora, ale też wiem, że uczepił się tego clostilbegytu i bardzo dużo ciąz u niego jest mnogich , nawet trojaczki sie zdarzyły... warto nieraz zasugerować i porozmawiać
niektórzy lekarze się obruszają jak coś się zasugeruje, a prawda taka, że pracują bardzo dużo i nie zawsze są na bieżąco z nowymi badaniami
Dokładnie. I czasem sztampą lecą jak zabiegani są. Od mojego dopytywania i sugerowania to lekarz: uznał moje racje po pierwsze, a po drugie pożegnał mnie ostatnio słowami "no idzie i w ciążę już zajdzie to spokój bedzie". 😂 Śmieje się, że mnie nie przyjmie jak znowu przyjdę nie w ciąży. 🤣
Ja biorę Duphaston od dawna (rok juz) na regulacje cyklów, ale chyba nie pomogę, bo nie czuję jakichś większych skutków ubocznych. Skąpe okresy może tylko, ale dzięki niemu mam je w ogóle regularnie. W tym cyklu też czułam podbrzusze po owu, ale nie jest to u mnie regułą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 18:59
👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Dziewczyny co tu się dzisiaj dzieje! 😱
Nati94, Kori gratulacje! 😍
malinowamamba95, verliebtindich, Miśka34 trzymam kciuki za ciemnienie kreseczek 🤞🏻Musi być dobrze!
Takie tu dzisiaj szaleństwo, że najchętniej sama bym siknęła pomimo, że jestem przed owu. Może też bym mi wyszły ⏸ 😂
Ja właśnie zaczynam płodne, jest ogień! 😀 I w tym cyklu też działam z winkiem, jest całkiem miło 🍷Selenka, verliebtindich, Kluska95, dracaena, Poziomka9204, AgulaM, Miśka34, Gwiazdeczka 93, malinowamamba95, Nati94, Martitka3006, Anett93 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️35
Starania o pierwsze dzieciątko
Hashimoto
Własne owulacje
Krótkie cykle
Duphaston na wydłużenie fl -
Kofii wrote:Ja w tym cyklu będę brała duphaston od 16 do 25 dnia cyklu (mam około 27-29 dniowe), żeby się pozbyć plamień przed okresem. Dzięki że piszecie o tych objawach, przynajmniej się nie będę stresować jak mnie też coś będzie kłuć. 😊 Ja mam brać duphaston tylko 2 cykle. Brałam go też na początku drugiej ciąży biochemicznej i byłam po nim senna.
-
Dziewczyny czy te slupkowe plastikowe testy Facelle z rossmana kiedyś Was oszukały? Pokazują fabryczna?
verliebtindich lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Właśnie, w ogóle te facellaki? Bo mi się tylko ten tak wybarwił, no i nie wiem, czy to aby nie jakaś pomyłka.
Jutro na obu facelle próbujędracaena, Ilaria, Aneta2506 lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Właśnie, w ogóle te facellaki? Bo mi się tylko ten tak wybarwił, no i nie wiem, czy to aby nie jakaś pomyłka.
Jutro na obu facelle próbuję
A bo są na promocji w rossmanie i myślę czy sobie ze dwa nie kupić 😅😂
za Ciebie mocne kciuki ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 20:39
verliebtindich lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ale podobno tak to jest, że organizm po poronieniu jeszcze jest w trybie ciąży o łatwiej zajść. Ja nie liczyłam na ten cykl, nawet tez za bardzo się nie staraliśmy. Był jeden jedyny raz, po randce z mężem i butelce wina nas poniosło na wyjeździe. No ale teraz tylko mocno trzymam kciuki żeby się utrzymało ✊🏻😔😔
Nie chce Cię zmartwić, ale jeśli po poronieniu nie przyszła miesiączka, to ten test wcale nie musi oznaczać kolejnej ciąży. Badałaś betę po poronieniu czy spadła do zera ? Jeśli nie to bardzo możliwe, że nadal beta spada skoro nie było pierwszej miesiączki po i dlatego test wychodzi jeszcze pozytywny. Ale oczywiście, życzę Ci aby to była zdrowa ciąża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 20:53
malinowamamba95 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔