W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Ilaria wrote:Dziewczyny co tu się dzisiaj dzieje! 😱
Nati94, Kori gratulacje! 😍
malinowamamba95, verliebtindich, Miśka34 trzymam kciuki za ciemnienie kreseczek 🤞🏻Musi być dobrze!
Takie tu dzisiaj szaleństwo, że najchętniej sama bym siknęła pomimo, że jestem przed owu. Może też bym mi wyszły ⏸ 😂
Ja właśnie zaczynam płodne, jest ogień! 😀 I w tym cyklu też działam z winkiem, jest całkiem miło 🍷
A to wszystko Wasza wina 🤣 tao siedziałam i czytałam o testach które robicie i jak znajdujecie na nich kreski i nie mogłam się powstrzymać żeby też nie sprawdzić 🤣 To była nieplanowana akcja bo nie wierzyłam że zaskoczy zwłaszcza że cały czas odczuwałam dyskomfort jak przed @ a tu niespodzianka 🤗Ilaria, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩🏻 35 lat 🧔🏻 44 lata
* dł.cyklu: 21-24 dni
* starania "na luzie" od: maj 2021
* konsultacje diagnostyczne od: listopad 2021
* hiperprolaktynemia
* Dostinex 3 cykle
* Duphaston 1 cykl
19.04.2022 --->🍀⏸️ (25 dc), 14-15 dpo
20.04.2022 --->beta HCG 252,0 mlU/ml
20.04.2022 ---> progesteron 18,70 ng/ml
25.04.2022 --->beta HCG 2192,0 mlU/ml
05.05.2022 --->beta HCG 57 587,0 mlU/ml
05.05.2022 --->maleństwo 6+2, jest ❤️
05.05.2022 ---> pierwsze USG ❤️ 😍😍😍😍maleństwo 6+2, jest ❤️, 113 uderzeń /min -
jo_ana wrote:Nie chce Cię zmartwić, ale jeśli po poronieniu nie przyszła miesiączka, to ten test wcale nie musi oznaczać kolejnej ciąży. Badałaś betę po poronieniu czy spadła do zera ? Jeśli nie to bardzo możliwe, że nadal beta spada skoro nie było pierwszej miesiączki po i dlatego test wychodzi jeszcze pozytywny. Ale oczywiście, życzę aby to była zdrowa ciąża.
też o tym pomyślałam, ale nie chciałam odzierać dziewczyny z nadziei tak brutalnie..Lolka997, Martitka3006 lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:też o tym pomyślałam, ale nie chciałam odzierać dziewczyny z nadziei tak brutalnie..
Brutalnie ? Nie uważam bym napisała to brutalnie, jeśli tak zostało to odebrane, to przepraszam nie miałam zamiaru nikogo urazić. Chciałam tylko napisać, że taka możliwość istnieje, bo być może ktos może nie być tego świadomy.Aneta2506, malinowamamba95, Martitka3006 lubią tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
U mnie 5/6 dzień po owulacji i czytając Wasze pozytywne komentarze sama chętnie przetestowałabym się chociaż wiem, że to za wcześnie 😅 i z jednej strony nie chce się nakręcać i próbuje ułożyć sobie w głowie argumenty, które w razie miesiączki pozwolą przejść to łagodnie, a z drugiej pokładam nadzieję w tym cyklu, bo pierwszy raz na testach owulacyjnych i wydaje mi się, że wyłapaliśmy z Mężem moment, bo był przez cały okres płodnych dni w domu co w ostatnich miesiącach przy wojskowym nie jest łatwe 😅 to jednak boję się, że to znowu pudło 😐
Migotka93_ lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
jo_ana wrote:Nie chce Cię zmartwić, ale jeśli po poronieniu nie przyszła miesiączka, to ten test wcale nie musi oznaczać kolejnej ciąży. Badałaś betę po poronieniu czy spadła do zera ? Jeśli nie to bardzo możliwe, że nadal beta spada skoro nie było pierwszej miesiączki po i dlatego test wychodzi jeszcze pozytywny. Ale oczywiście, życzę Ci aby to była zdrowa ciąża.
Hej
Oczywiście ze badałam betę po poronieniu, spadła do 0. Również badałam się testami ciazowymi po poronieniu przed badaniem bety i były negatywne. Byłam tez u lekarki i było czysto - dostałam zielone swiatlo.
Dodatkowo miałam 10 dni temu owulacje potwierdzona testami. A 4 dni temu na teście ciążowym biel Vizira. Jestem mega świadomą staraczką - dont worry:)dracaena, cuddlemuffin, Ilaria, Koteczka82, gabi5443, AgulaM, Anett93 lubią tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
cuddlemuffin wrote:też o tym pomyślałam, ale nie chciałam odzierać dziewczyny z nadziei tak brutalnie..
Wiem, że część z was może uważać mnie za nieodpowiedzialną, że nawet nie poczekałem na 1 miesiączkę po zabiegu i serduszkowalismy w okolicy owulacji, ale ja nie nie mam na co czekać. Konsultowałam się z lekarka i podeszłam do tego odpowiedzialnie ale tez podeszłam do tego teoche na luzie - uda się to się uda. Nie będę czekać 3 miesięcy bo tak gdzieś jest napisane, że tak najlepiej a później spinać się, że nie wychodzi…
Poza tym, te blade testy to tez jeszcze nie gwarancja, że jest ciąża, ze będzie się prawidłowo rozwijać - ja to wiem. Zobaczymy jak będzie. Chce być pozytywnie nastawiona, włączę leki, i będę czekać co przyniesie mi przyszłość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 21:52
Migotka93_, Poziomka9204, gabi5443, Lolka997, Anett93 lubią tę wiadomość
👩🏻26
👦🏻 34
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Serio duphaston może zaszkodzic w owulacji? 😳 Mam cykle 31 dni a mój gino kazał mi zacząć go brać od 15 do 25 dnia cyklu 2 razy dziennie to już nie wiem czy to prawidłowe🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
malinowamamba ja Ci jak najbardzirj życzę, żeby kreska ciemniała i nie uważam, żeby to było nieodpowiedzialne. nie znałam Twojrj historii i nie chciałam, żebyś sie rozczarowała fałszywie dodatnim testem jakby co. ale skoro lekarka dała zielone swiatło i beta była 0 to czemu nie, tak jak juz pisalsm, kazda z nas potrzebuje czrgos innego, zeby fojsc do siebie po poronieniu, jrdna czasu a druga wlasnie działania. trzymam za Ciebir kciuki
malinowamamba95 lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:malinowamamba ja Ci jak najbardzirj życzę, żeby kreska ciemniała i nie uważam, żeby to było nieodpowiedzialne. nie znałam Twojrj historii i nie chciałam, żebyś sie rozczarowała fałszywie dodatnim testem jakby co. ale skoro lekarka dała zielone swiatło i beta była 0 to czemu nie, tak jak juz pisalsm, kazda z nas potrzebuje czrgos innego, zeby fojsc do siebie po poronieniu, jrdna czasu a druga wlasnie działania. trzymam za Ciebir kciuki
Dzięki! Jasne nie odebrałam tego jakoś zle. Wiele osób faktycznie może nie wiedzieć. I tak jak mówisz, ja właśnie po starcie potrzebowałam działania. Ogólnie jestem człowiekiem, który działa, uczy się, nie stoi w miejscu, po prostu.Migotka93_ lubi tę wiadomość
👩🏻26
👦🏻 34
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Dzięki! Jasne nie odebrałam tego jakoś zle. Wiele osób faktycznie może nie wiedzieć. I tak jak mówisz, ja właśnie po starcie potrzebowałam działania. Ogólnie jestem człowiekiem, który działa, uczy się, nie stoi w miejscu, po prostu.
Ps ale dodam, że znam joanę i nie miała nic złego na myśli ♥️♥️ tylko tak dodaję do Twojego postu o ,nieodpowiedzialności, i ocenach innych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 22:08
malinowamamba95, Aneta2506, Migotka93_, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Najwazniejsze, że lekarz dał Ci zielone światło. On Cię zna, zna Twoją historię i wie, że może pozwolić na starania. Ja mocno trzymam kciuki, bo wiem, jak to boli, gdy stracisz dziecko i trwasz kilka miesięcy w oczekiwaniu. Ja dopiero teraz czuję, że naprawdę się ,budzę, że to poronienie to przeszłość, że jeszcze będę mamą. Ktoś może mówić, że to moje trzecie, to już nie powinno mi tak zależeć, a ta strata tak zniszczyła moją psychikę i część naszego życia, że to było jedno z moich największych marzeń (poza zdrowiem moich dzieci). Cieszę się, że ktoś może przejść krótsza drogę(mimo, że moja i tak była dość krótka, pół roku). Ciemniejcie i rośnijcie zdrowo, oby to było to 🍀
Ps ale dodam, że znam joanę i nie miała nic złego na myśli ♥️♥️ tylko tak dodaję do Twojego postu o ,nieodpowiedzialności, i ocenach innych.
Jasne, wiem że Joana nie miała nic złego na myśli. Napisałam tak ogólnie, żeby rozwiać wątpliwości bo jak ktoś widzi moja stopkę i to ze testuje, nie znając mojej historii może pomyśleć, że to głupie albo nieodpowiedzialne i ja to wszystko rozumiem.
Dzięki za kciuki! Ja tez trzymam mocno kciuki za Twojego kropka! Niech rośnie zdrowo!
Nati94 lubi tę wiadomość
👩🏻26
👦🏻 34
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
Lipcowa wrote:Serio duphaston może zaszkodzic w owulacji? 😳 Mam cykle 31 dni a mój gino kazał mi zacząć go brać od 15 do 25 dnia cyklu 2 razy dziennie to już nie wiem czy to prawidłowe
-
Lipcowa wrote:Serio duphaston może zaszkodzic w owulacji? 😳 Mam cykle 31 dni a mój gino kazał mi zacząć go brać od 15 do 25 dnia cyklu 2 razy dziennie to już nie wiem czy to prawidłowe
Ja bym nie brala sztywno 15dc
W tym cyklu miałam monitoring i brałam ovitrelle i owulacje miałam gdzieś czwartek /piątek a i tak brałam duphaston od niedzieli
Ponoc jak się weźmie krótko przed owulacja to wtedy jej nie zablokuje, ale na ile przed to nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2022, 22:31
Lipcowa lubi tę wiadomość
-
malinowamamba95 wrote:Wiem, że część z was może uważać mnie za nieodpowiedzialną, że nawet nie poczekałem na 1 miesiączkę po zabiegu i serduszkowalismy w okolicy owulacji, ale ja nie nie mam na co czekać. Konsultowałam się z lekarka i podeszłam do tego odpowiedzialnie ale tez podeszłam do tego teoche na luzie - uda się to się uda. Nie będę czekać 3 miesięcy bo tak gdzieś jest napisane, że tak najlepiej a później spinać się, że nie wychodzi…
Poza tym, te blade testy to tez jeszcze nie gwarancja, że jest ciąża, ze będzie się prawidłowo rozwijać - ja to wiem. Zobaczymy jak będzie. Chce być pozytywnie nastawiona, włączę leki, i będę czekać co przyniesie mi przyszłość.
Osobiście żałuję, że nie podeszłam do starań wcześniej, tym bardziej, że moje cykle są coraz gorsze, a od poronienia minęło już prawie 5 miesięcy.
Skoro lekarz dał zielone światło i sama czujesz, że to dobry moment, to nie musisz się nam z tego tłumaczyć. Trzymam kciuki za ciemniejącą kreskę i zdrowy rozwój ciąży. 🍀malinowamamba95 lubi tę wiadomość