W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
RoZyCzK4 wrote:Ja też siknelam na facelaka i bielutko😑
Nic innego nie zostało jak czekać na @ i mieć nadzieję na kolejny cykl😊Ciężko jest ale no cóż 🤷♀️
Może maj będzie szczęśliwym miesiącem dla Nas🌸🌼
Kochana musi być 💪✊🥰RoZyCzK4, Anka1312 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Kochana musi być 💪✊🥰
Dokładnie tak😘🍀🌼
W końcu w maju spełniają się sny🤩😍Koteczka82, Miśka34, Anka1312, Anett93, AgulaM lubią tę wiadomość
👩 31 l.
👱 31 l.
👫17 lat👰♀️🤵 2018
👶 synek 2019
Staramy się o rodzeństwo od 12.2021🍀
11.2022 - 1 wizyta w klinice bezpłodności
U Męża słabe wyniki nasienia
19.01 - badanie Sono Hsg - oba jajowody drożne 🙏🍀
14 cs ten szczęśliwy 😍❤️
1.02 - ⏸️ w 9dpo
2.02 - bHCG: 15,58 U/l 🥺😍
6.02 - bHCG: 170,6 U/l🍀🤞(przyrost 233%)
06.03- pierwsza wizyta USG🤞🍀
06.03- 1.87 cm Bobasa z bijącym serduszkiem❤🍀🤰
20.03 - 3.64 cm człowieczka 🥰
13.04 - prenatalne - niskie ryzyka,7.91 cm zdrowego Robaczka🤰
17.04 - chyba będzie drugi synek🙈💙🤩
23.05 - połówkowe - 320 g zdrowego chłopczyka 🥰
-
drSylwia wrote:Miałam podejrzenie PCOS, na oddziale endokrynologicznym zbadali mnie kompleksowo, wszystkie wyniki mam idealne. Podejrzewali zbyt niską masę ciała i regulowali cykl duphastonem. Kazali mi przytyć do BMI co najmniej 18,6. Przytyłam, powtórzyłam wszystkie badania, odstawiłam duphaston po 6 miesiącach. Miesiączki brak. Endokrynolog rozłożyła ręce, powiedziała, że z jej strony jest wszystko okej i przejął mnie ginekolog.
Zaczęłam Clostibegyt, w pierwszym cyklu idalenie w 15 dniu owulacja i ciąża. Poroniłam w 9 tyg. Triploidia płodu. Po poronieniu cykl bezowulacyjny, brak miesiączki, po 6 tyg dostałam duphaston na wywołanie i od kolejnego cyklu znowu start z Clostibegyt..
I tak oto jestem tu dzisiaj. Jak widać po moim wykresie tym razem Clostibegyt nie działa, ale też dostałam dawkę o połowę mniejsza niż poprzednio.
Od następnego cyklu mam już brać po 2 tabletki dziennie, więc liczę, że będzie lepiej. Obym teraz tylko miesiączki dostała, bo u mnie to nie wiadomo 😟
Gdzieś czytałam, że przy PCOS często kobiety mają większą wagę niż niedowagę
Najgorszy jest jest ten brak wiedzy. Jak masz diagnozę to albo coś działasz i czekasz na efekt albo wiesz że nie wiele da się zrobić. Cokolwiek wiadomo. To lepsze niż niewiedza 😟
Jak clo raz pomógł to jest szansa że leczenie poszło we właściwym kierunku. Jeśli masz zaufanie do swojego lekarza to naprawdę jest szansa że drugi raz też się uda. Pamiętam jak mi lekarz powiedział że jak się zajdzie w ciążę nawet jeśli się nie utrzyma na początku, to już jest sukces. Teraz trzeba znaleźć przyczynę dlaczego się nie utrzymuje i działać. Dlatego wierzę, że wszystko się ułoży 🤗
drSylwia lubi tę wiadomość
👩🏻 35 lat 🧔🏻 44 lata
* dł.cyklu: 21-24 dni
* starania "na luzie" od: maj 2021
* konsultacje diagnostyczne od: listopad 2021
* hiperprolaktynemia
* Dostinex 3 cykle
* Duphaston 1 cykl
19.04.2022 --->🍀⏸️ (25 dc), 14-15 dpo
20.04.2022 --->beta HCG 252,0 mlU/ml
20.04.2022 ---> progesteron 18,70 ng/ml
25.04.2022 --->beta HCG 2192,0 mlU/ml
05.05.2022 --->beta HCG 57 587,0 mlU/ml
05.05.2022 --->maleństwo 6+2, jest ❤️
05.05.2022 ---> pierwsze USG ❤️ 😍😍😍😍maleństwo 6+2, jest ❤️, 113 uderzeń /min -
drSylwia wrote:Dziękuję za ciepłe słowa 😊
Lekarza mam bardzo fajnego, z polecenia od mojej endokrynolog, więc mam do niego duże zaufanie.
A jeśli chodzi o poronienie to była spontaniczne powielenie materiału genetycznego - triploidia. Więc ani ja, ani mój partner nie mieliśmy na to wpływu i nie ma ryzyka, że to się powtórzy 😊 Doktor powiedział, że w takich sytuacjach nie ma najmniejszego sensu robić dodatkowych badań.
Apropo PCOS to zostało wykluczone przez endokrynolog, ona naprawdę przebadała mnie wzdłuż i wszerz 😀
To jest kolejna dobra wiadomość jeśli wada maleństwa nie miała nic wspólnego z nieprawidłowościami u Was. Domyślam się że najtrudniej jest czekać ale chyba I tak najważniejszym krokiem jest rozpoczęcie diagnostyki. Mój lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że zakłada, że w przeciągu 3 miesięcy, może w okolicach wakacji już się powinno nam udać i się pomylił bo udało się w 1 cyklu z duphastonem po przywróceniu owulacji. Dlatego wierzę, że nasz organizm potrafi zrobić niejedną niespodziankę.
Zażartował nawet, że statystycznie w okresie wakacyjnym najwięcej kobiet zostaje brzuchatkami 😅
A mam zaufanie do mojego ginekologa więc masz niewiele czasu żeby się oswoić z myślą o wakacyjnym brzuszku 🤰❤drSylwia, Anett93 lubią tę wiadomość
👩🏻 35 lat 🧔🏻 44 lata
* dł.cyklu: 21-24 dni
* starania "na luzie" od: maj 2021
* konsultacje diagnostyczne od: listopad 2021
* hiperprolaktynemia
* Dostinex 3 cykle
* Duphaston 1 cykl
19.04.2022 --->🍀⏸️ (25 dc), 14-15 dpo
20.04.2022 --->beta HCG 252,0 mlU/ml
20.04.2022 ---> progesteron 18,70 ng/ml
25.04.2022 --->beta HCG 2192,0 mlU/ml
05.05.2022 --->beta HCG 57 587,0 mlU/ml
05.05.2022 --->maleństwo 6+2, jest ❤️
05.05.2022 ---> pierwsze USG ❤️ 😍😍😍😍maleństwo 6+2, jest ❤️, 113 uderzeń /min -
Pluto_nova na majowym wątku mignęła mi -mała-mi- jest zapisana tam na testowanie 11.05 więc chyba spokojnie możesz już tutaj wpisać @
pluto_nova lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
dziewczyny po jakim czasie od odstawienia duphastonu dostajecie 🙈?
dziś 33dc okresu brak testy negatywne
cykl według gin bezowulacyjny, a zabiegana byłam i nie zbadałam proga dla własnej wiedzy
duphaston brałam 16-26 dc 2x1
gin powiedział ze do 30dc powinnam dostać spokojnie okres i jak dostanę to mam się umówić w 11-13 dc na monitoring a tu dupa
najgorsze jest to ze jak dostanę ten okres to raczej nic nie będzie z tego cyklu bo 13-17 maj jedziemy do Niemiec na komunie, a ze będziemy nocować u ciotki i jedzie z nami siostra męża to nawet w lesie się nie zatrzymamy 😅😅👩🏻 27 👨🏼30
👧🏼 Nikola 13.07.2018 - stan przedrzucawkowy, małowodzie - na szybko cc w piątek 13-ego 🙈😊
jeden jajowód ❌
Starania o rodzenstwo 👶 od 03.2021
03.01.22 badania w 3dc
badania nasienia 02.2022 wszystko w normie
czerwiec/lipiec 2022. 3 stymulowany
5-9 dc letrozole
8-12dc estrofem
Prenatal Uno
Wit. D 4000
Zestaw witamin B
Wit C
Olej z wiesiołka do owu
Wit E
Euthyrox 75/100 -
Ja też czekam na @ dziewczyny, piątka!
Wróciliśmy właśnie z tego teatru.
Nie sądziłam, że się tak ubawię, więc jak coś, to polecam zainteresowanym 😉Koteczka82, Kropka6, 2+3, Selenka, Miśka34, AgulaM, pluto_nova, Anett93, Kluska95, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
daruśka wrote:dziewczyny po jakim czasie od odstawienia duphastonu dostajecie 🙈?
cykl według gin bezowulacyjny, a zabiegana byłam i nie zbadałam proga dla własnej wiedzy
gin powiedział ze do 30dc powinnam dostać spokojnie okres i jak dostanę to mam się umówić w 11-13 dc na monitoring a tu dupa
najgorsze jest to ze jak dostanę ten okres to raczej nic nie będzie z tego cyklu bo 13-17 maj jedziemy do Niemiec na komunie, a ze będziemy nocować u ciotki i jedzie z nami siostra męża to nawet w lesie się nie zatrzymamy 😅😅
Zwykle 3-4 dni chociaż patrzę że w poprzednim cyklu dostałam 5 dnia po odstawieniu ale dzień wcześniej wieczorem już zaczęłam plamić.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Dziewczyny mam pytanie czy któraś piła zioła ojca sroki nr 3 przy stymulacji Letrozolem? Przy clo piłam i było ok.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Dziewczyny właśnie wzięłam ostatnia tabletkę anty 🙃💪Dziwnie będzie bez nich kiedy tak już to weszło w nawyk 🙈 Teraz muszę czekać i zobaczyć jak wyglądają moje cykle bo zanim zaczęłam brać były wzorcowe i tak punktualne, że kalendarz można na nich było opracować 😂 Uznaliśmy że skończę teraz i dam sobie te trzy miesiące na obserwacje zanim zaczniemy starania. Wiem że to się ma nijak do waszych testów ⏸️ i bet ale kurcze jestem tym trochę podekscytowana 😅 bo wcześniej to że będziemy się starać było tylko w mojej głowie, a odstawienie anty to jakiś krok naprzód 🥰
Koteczka82, drSylwia, pluto_nova, Anett93, gabi5443, Kluska95 lubią tę wiadomość
👩 i 🧑 27 lat
💑 2011
👰🤵 2020 -
peonia wrote:Dziewczyny właśnie wzięłam ostatnia tabletkę anty 🙃💪Dziwnie będzie bez nich kiedy tak już to weszło w nawyk 🙈 Teraz muszę czekać i zobaczyć jak wyglądają moje cykle bo zanim zaczęłam brać były wzorcowe i tak punktualne, że kalendarz można na nich było opracować 😂 Uznaliśmy że skończę teraz i dam sobie te trzy miesiące na obserwacje zanim zaczniemy starania. Wiem że to się ma nijak do waszych testów ⏸️ i bet ale kurcze jestem tym trochę podekscytowana 😅 bo wcześniej to że będziemy się starać było tylko w mojej głowie, a odstawienie anty to jakiś krok naprzód 🥰
Pamiętam swoje pierwsze starania, najpierw ekscytacja wow będziemy robić nowego człowieka. Późnej przeszło w 'o kurdę, to sie dzieję na prawdę, ale czy to odpowiedni czas, a co to będzie jak się uda, panika i przerażenie'. A następnie jak przyszła pierwsza @ po tej panice, nastąpiło, ale jak to się nie udało... I smutek. W sumie w jednym miesiącu tak skrajne emocje nastąpiły, że sama nie wierzyłam i byłam lekko zdezorientowana, że to tak można -
daruśka wrote:dziewczyny po jakim czasie od odstawienia duphastonu dostajecie 🙈?
najgorsze jest to ze jak dostanę ten okres to raczej nic nie będzie z tego cyklu bo 13-17 maj jedziemy do Niemiec na komunie, a ze będziemy nocować u ciotki i jedzie z nami siostra męża to nawet w lesie się nie zatrzymamy 😅😅
Ja jestem drugi cykl na duphastonie i miesiączkę dostaje dzień - max dwa po odstawieniu 🙃
Oj tam zawsze można coś wykombinować - potrzeba matką wynalazków 😅🤣🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Miśka34 wrote:Gdzieś czytałam, że przy PCOS często kobiety mają większą wagę niż niedowagę
Najgorszy jest jest ten brak wiedzy. Jak masz diagnozę to albo coś działasz i czekasz na efekt albo wiesz że nie wiele da się zrobić. Cokolwiek wiadomo. To lepsze niż niewiedza 😟
Jak clo raz pomógł to jest szansa że leczenie poszło we właściwym kierunku. Jeśli masz zaufanie do swojego lekarza to naprawdę jest szansa że drugi raz też się uda. Pamiętam jak mi lekarz powiedział że jak się zajdzie w ciążę nawet jeśli się nie utrzyma na początku, to już jest sukces. Teraz trzeba znaleźć przyczynę dlaczego się nie utrzymuje i działać. Dlatego wierzę, że wszystko się ułoży 🤗
Po za tym nadchodzi maj, a w nim spełnią się marzenia. Wszystko kwitnie i budzi się do życia po zimie. Kiełkuje trawa, to i mogą kiełkować małe fasolki 😁😉
taki mnie chwilowy optymizm złapał 😃Miśka34, Anka1312, pluto_nova, Anett93, gabi5443 lubią tę wiadomość
-
Kropka6 wrote:Pamiętam swoje pierwsze starania, najpierw ekscytacja wow będziemy robić nowego człowieka. Późnej przeszło w 'o kurdę, to sie dzieję na prawdę, ale czy to odpowiedni czas, a co to będzie jak się uda, panika i przerażenie'. A następnie jak przyszła pierwsza @ po tej panice, nastąpiło, ale jak to się nie udało... I smutek. W sumie w jednym miesiącu tak skrajne emocje nastąpiły, że sama nie wierzyłam i byłam lekko zdezorientowana, że to tak można
Anett93, gabi5443 lubią tę wiadomość
👩 i 🧑 27 lat
💑 2011
👰🤵 2020 -
peonia wrote:Jestem na etapie ekscytacji 😅 Chociaż czasem kiedy czytam o Waszych staraniach próbuję to w sobie gasić i udawać że wcale aż tak mi nie zależy, przecież i tak nie uda się od razu i trzeba uzbroić się w cierpliwość bo boję się rozczarowania. Ale już samo czekanie pod waszymi kibelkami przyprawia mnie o tyle emocji że nie wiem czy dam radę oszukać sama siebie kiedy będzie to dotyczyło mnie bezpośrednio 😅
Pamiętam jak odstawiłam tabletki anty przed staraniami o synka, też dałam sobie 3 miesiące czasu na regulację cyklu, wtedy uważaliśmy żeby nie było za szybko. Później już było bez uważania ale i bez celowania i bez spiny nawet nie wiedziałam kiedy mam ovu 🤪 udało się w 4 cyklu czyli łącznie w 7 po odstawieniu tabletek. Miałam mniej więcej tyle lat co ty. Szkoda że nie da się cofnąć czasu i znowu starać się na takim luzie jak za pierwszym razem...
Trzymam kciuki za ciebie ✊peonia lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
A ja sobie dzisiaj znowu poczytałam o stymulacjach.
No, że cytrynianem klomifenu, że letrozol, gonadotropiny, metformina i że to wszystko przynosi takie super efekty.
Ta..
No i ogólnie dziś mielismy poważną rozmowę ze Starym co dalej. Ustaliliśmy, że w tym nowym cyklu powtarzamy badanie nasienia, działamy te dwa ostatnie cykle stymulowane, jeśli w którymś z nich doktor zaproponuje inseminację - poważnie się zastanowimy i na razie chyba przerwa.
Dajemy sobie te 2 miesiące i nie pójdziemy dalej, nie stać nas teraz na in vitro, podwyżka rat nas powoli przygniata, a mieszkanie będzie do wykończenia lada moment.
No i niby są rzeczy ważne i ważniejsze. Ale nie wyczarujemy teraz tych pieniędzy, więc stawiamy wszystko teraz na jedną kartę - wszystko zależy od tych dwóch ostatnich cykli stymulowanych.
Nie wiem, czy to podejście jest dobre, powoli przestaję wierzyć w to, że jest nam to pisane, wydajemy na te wizyty i leki kupę kasy (w ostatnim cyklu pęknął tysiąc) i sytuacja zaczyna się komplikować..