W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Pocahontas16 wrote:No właśnie też widziałam, że często łączone jest z duphastonem. Chyba tak to zrobię w tym cyklu
Dziewczyny może się pojawia później
⏸️ Jeszcze jest nadzieja, chociaż wiem, że ta pierwsza biel trochę ja niszczy. 🍀🍀🍀
U mnie w większej części zniszczyła nadzieje, aż dla męża jestem niemiła.. Ale to silniejsze 😞 same wiecie👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
Dziewczyny mam taki mętlik w głowie.. po pierwsze posprzeczalam sie z małżem, wiec dziś nie bedzie już serdusxkowania. Ale temperatura pnie sie do góry, wiec chyba owu juz byla, musi w takim razie wystarczyć to co do tej pory działaliśmy. zobaczymy, będzie co ma być.
w moim życiu zadziało sie coś dziwnego. troche to może myślenie magiczne, ale ja wierze, ze nic sie nie dzieje bez przyczyny. mianowicie odezwala sie do mnie dawna kolezanka, z ktora nasze drogi rozeszly sie ok 2 lata temu. przeprosila za to, że spieprzyła nasza relacje i wyznała, że jej mnie brakuje i chciałaby odbudować naszą prxyjaźń. i teraz clou programu- ta koleżanka jest doulą! jak powiedzialam Mojemu to skwitował: może to znak ze zajdziesz w ciaze i ona wrocila do Twojego zycia po to by byc twoja doulą? ( wiem, ze nie bede z roznych wzgledow chciala rodzic z mezem dlatego prywatna polozna lub doula to mus) . nazwijcie mnie wariatką, ale mam nadzieje wkrotce zobaczyc 2 kreski.bajkaa, Kluska95, Miphuhiz, Ilaria, Anett93, Koteczka82, MałaMk, Ekta, Poziomka9204, pluto_nova, Lolka997, laimė lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny mam taki mętlik w głowie.. po pierwsze posprzeczalam sie z małżem, wiec dziś nie bedzie już serdusxkowania. Ale temperatura pnie sie do góry, wiec chyba owu juz byla, musi w takim razie wystarczyć to co do tej pory działaliśmy. zobaczymy, będzie co ma być.
w moim życiu zadziało sie coś dziwnego. troche to może myślenie magiczne, ale ja wierze, ze nic sie nie dzieje bez przyczyny. mianowicie odezwala sie do mnie dawna kolezanka, z ktora nasze drogi rozeszly sie ok 2 lata temu. przeprosila za to, że spieprzyła nasza relacje i wyznała, że jej mnie brakuje i chciałaby odbudować naszą prxyjaźń. i teraz clou programu- ta koleżanka jest doulą! jak powiedzialam Mojemu to skwitował: może to znak ze zajdziesz w ciaze i ona wrocila do Twojego zycia po to by byc twoja doulą? ( wiem, ze nie bede z roznych wzgledow chciala rodzic z mezem dlatego prywatna polozna lub doula to mus) . nazwijcie mnie wariatką, ale mam nadzieje wkrotce zobaczyc 2 kreski. -
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny mam taki mętlik w głowie.. po pierwsze posprzeczalam sie z małżem, wiec dziś nie bedzie już serdusxkowania. Ale temperatura pnie sie do góry, wiec chyba owu juz byla, musi w takim razie wystarczyć to co do tej pory działaliśmy. zobaczymy, będzie co ma być.
w moim życiu zadziało sie coś dziwnego. troche to może myślenie magiczne, ale ja wierze, ze nic sie nie dzieje bez przyczyny. mianowicie odezwala sie do mnie dawna kolezanka, z ktora nasze drogi rozeszly sie ok 2 lata temu. przeprosila za to, że spieprzyła nasza relacje i wyznała, że jej mnie brakuje i chciałaby odbudować naszą prxyjaźń. i teraz clou programu- ta koleżanka jest doulą! jak powiedzialam Mojemu to skwitował: może to znak ze zajdziesz w ciaze i ona wrocila do Twojego zycia po to by byc twoja doulą? ( wiem, ze nie bede z roznych wzgledow chciala rodzic z mezem dlatego prywatna polozna lub doula to mus) . nazwijcie mnie wariatką, ale mam nadzieje wkrotce zobaczyc 2 kreski.
O kurczaki, może to znak 😍07.23 Misia 🩷👶 -
Mnie Aneta zainspirowała wczoraj czy przedwczoraj i właśnie siadam sobie poprawić endometrium 🍷
Za Wasze zdrowie i same pozytywne testy 🤞Pfry, Kluska95, Anett93, Koteczka82, Aneta2506, Poziomka9204, pluto_nova lubią tę wiadomość
-
Ja wcinam ananasa. Ale już wiem, że nic nie będzie. Szkoda, bo bym się mogła wymigać od obiadu świątecznego u tesciów, a tak to muszę jechać. Buuuu👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Miphuhiz wrote:Ja wcinam ananasa. Ale już wiem, że nic nie będzie. Szkoda, bo bym się mogła wymigać od obiadu świątecznego u tesciów, a tak to muszę jechać. Buuuu
Skąd wiesz, że nic z tego? Ja też tak mówiłam 🙈 i co, i są II kreski 😄 Tak więc, głowa do góry i czekamy do terminu @🤞🍀🍀
Co do świąt, to jest właśnie duży dla mnie plus że termin mam przed świtami - chociaż mam wymówkę żeby w domu zostać 😅Monk@ lubi tę wiadomość
-
Miphuhiz wrote:Ja wcinam ananasa. Ale już wiem, że nic nie będzie. Szkoda, bo bym się mogła wymigać od obiadu świątecznego u tesciów, a tak to muszę jechać. Buuuu
-
Milixx wrote:Skąd wiesz, że nic z tego? Ja też tak mówiłam 🙈 i co, i są II kreski 😄 Tak więc, głowa do góry i czekamy do terminu @🤞🍀🍀
Co do świąt, to jest właśnie duży dla mnie plus że termin mam przed świtami - chociaż mam wymówkę żeby w domu zostać 😅
Jak tak strasznie nie lubie jeździć na święta do teściów. O ile w normalnym czasie jakoś znoszę kocopoły, które opowiada moja teściowa, to w święta tak mnie irytuje, że mam ochotę walnąć ją laciem, żeby się zamknęła 🙃
Monk@ jakoś tak czuję. Owu miałam w 20dc i wydaje mi się, że była dziadowska chociaż proga mam wysokiego (ponad 23 ng)
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
Miphuhiz wrote:Jakoś tak mi się wydaje, bo właśnie wszyscy mają jakiś spadek w okresie domniemanego zagnieżdżenia, a ja nic 🙄
Jak tak strasznie nie lubie jeździć na święta do teściów. O ile w normalnym czasie jakoś znoszę kocopoły, które opowiada moja teściowa, to w święta tak mnie irytuje, że mam ochotę walnąć ją laciem, żeby się zamknęła 🙃
Monk@ jakoś tak czuję. Owu miałam w 20dc i wydaje mi się, że była dziadowska chociaż proga mam wysokiego (ponad 23 ng)
Każdy organizm jest inny, więc myślę, że jakaś nadzieja mimo wshsysko jest 😊Miphuhiz lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Trzymam kciuki, żeby jednak się udało 😘 nawet nie w związku z wizytą u teściów, ale żeby spełniło się Twoje marzenie ❤️
Każdy organizm jest inny, więc myślę, że jakaś nadzieja mimo wshsysko jest 😊
Jak byłam w ciąży to też miałam późno owu. Ale tamto dzieciątko straciłam
Cieszę się, że już koniec dnia, jutro mam wolne, bo jest nowy sezon naszego serialu i będziemy cały dzień oglądać (a jak wiadomo są rzeczy ważne i ważniejsze 🙃), we wtorek też cały czas zajęty i środa to samo. Więc nie mam czasu myśleć o głupotach. W czwartek będzie 12 dpo więc już mogę zacząć testowacWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 20:30
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
AMH -1,01 ->1,59
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
❄️❄️❄️ na zimowisku
8tc - 1,72 cm 🐣
Miphuhiz wrote:Dziękuję :*
Jak byłam w ciąży to też miałam późno owu. Ale tamto dzieciątko straciłam
Cieszę się, że już koniec dnia, jutro mam wolne, bo jest nowy sezon naszego serialu i będziemy cały dzień oglądać (a jak wiadomo są rzeczy ważne i ważniejsze 🙃), we wtorek też cały czas zajęty i środa to samo. Więc nie mam czasu myśleć o głupotach. W czwartek będzie 12 dpo więc już mogę zacząć testowacMiphuhiz lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Mnie Aneta zainspirowała wczoraj czy przedwczoraj i właśnie siadam sobie poprawić endometrium 🍷
Za Wasze zdrowie i same pozytywne testy 🤞
Twoje również 😉 bo ja też wczoraj poprawiałam endometrium, mieliśmy rocznicę ślubu 😉 a że zostało troszkę z wczoraj, to dzisiaj dalej winkuję 🍷🍷🍷Monk@, AgulaM lubią tę wiadomość
-
Hejo,
Ja kończę aktywny weekend, wczoraj byliśmy na galeriowych zakupach, podzialalismy też trochę. Jutro idę na monitoring, ale prawie nie mam wątpliwości, że owu była wczoraj, bo tak brzuch to mnie już dawno nie bolał.
No i dziś poszliśmy na te wspominane wcześniej trampoliny, mam nadzieję, że wszystko się zatrząsło i znalazło drogę, gdzie trzeba
Wczoraj próbowałam też wyciągać kubeczek "waszym" sposobem, namęczyłam się strasznie 🤣🤣
Zawalony mam ten tydzień i chyba dobrze, byle do świąt, szybko zleci, a ciężko znoszę wdrożenie w nowej pracy.
Miłego tygodnia wszystkim! Jutro po monicie się na pewno odezwę 😀Monk@, Anett93, Poziomka9204, Koteczka82, pluto_nova lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Mnie Aneta zainspirowała wczoraj czy przedwczoraj i właśnie siadam sobie poprawić endometrium 🍷
Za Wasze zdrowie i same pozytywne testy 🤞
Zdrówko ☺15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Ja dziś znowu usłyszałam od mojego że o czym ja myślałam jak byłam młodsza i był czas (kilka dni temu urodziła 21letnia kuzynka). W wieku 21 lat to pewnie myślal skąd wziąć kasę na fajki i na imprezkę lub ciuchy 😊 i na prawdę się cieszę że miałam czas na zabawę, na karierę ,podróży po świecie trochę za mało ale coś było ale jednak przykro trochę się zrobiło.
Jeszcze się wykręciłam że to wszystko przez TSH (pozostałe hormony tarczycy ok ) i że żaden lekarz mi nie da leków bo przecież mieści się w granicach normy i że nigdy się nie uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 22:27
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Kamala8 wrote:Ja dziś znowu usłyszałam od mojego że o czym ja myślałam jak byłam młodsza i był czas (kilka dni temu urodziła 21letnia kuzynka). W wieku 21 lat to pewnie myślal skąd wziąć kasę na fajki i na imprezkę lub ciuchy 😊 i na prawdę się cieszę że miałam czas na zabawę, na karierę ,podróży po świecie trochę za mało ale coś było ale jednak przykro trochę się zrobiło.
Jeszcze się wykręciłam że to wszystko przez TSH (pozostałe hormony tarczycy ok ) i że żaden lekarz mi nie da leków bo przecież mieści się w granicach normy i że nigdy się nie uda.
Jeżeli pozostałe hormony ok, tylko tsh skacze to raczej bym się aż tak nie przejmowala. Wizyta u endokrynologa, usg, wykluczenie Hashimoto i konsultacja (nie wiem czy byłaś, czy pisałaś, nie pamietam). Jeżeli staracie się dlugo to na pewno warto zbadać partnera, nie zawsze wina leży po stronie kobiety. Jeżeli chodzi o nastawienie partnera, też pewnie nie pomaga. Warto szczerze porozmawiać... Trzymam kciuki15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Anett93 wrote:Tylko czy były tutaj dziewczyny na forum, które miały np 10dpo negatywny, a potem nagle jednak 14dpo pozytywny? 😀 jestem krótko na forum i nie mam aż takiego stażu w robieniu testów. Szukałam dziś informacji jakichś w internecie, ale nie znalazłam...
Hejka,
Ja przy pierwszych staraniach robiłam test 10 dp i nic nie było a potem następnego dnia coś mnie naszło i byl cień, ale myślałam ze to moje oczy szwankują 😂 i go olałam, zrobiłam jeszcze 14 do i to już była bardzo widoczna krecha. Wiec teraz nie zamierzam się nastawiać na testowe jak najszybciej, bo domyślnie się czy jest czy nie ma jest bez sensu 😅 i tez już nie zamierzam robić przed terminem 🙈 i się stresować czy jednak przyjdzie i okaże się biochemiczna czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2022, 22:55
Anett93, Agwinka lubią tę wiadomość
———————————-
Ponad 10 lat stosowania tabletek antykoncepcyjnych
Ona 30 lat - badania ok, cykle przed ciąża 27-28
On 32 lata - badania ok
27.07.2021 CC, Aleksander 🤱🏻
( 3 cs / 11dp⏸)
01.01.2023 CC, Alicja 👨👩👧👦
( 2cs / 13dp⏸️)