W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati94 wrote:Co oni z tym majem tu już 🙈 aż myślałam, że mi się dzień miesiąca pomylił 🤷🤣
-
cuddlemuffin wrote:Dziewcxyny dziś musi być jakas słaba konstelacja gwiazd bo widze, że kilka z Was tu ma kiepski dzien jak ja..
najpierw z rana corka zwymiotowala w przedszkolu i trzeba bylp ją odebrac, po poludniu bylam w moim poprzednim miejscu pracy gdzie bardzo chcialabym wrocic i dowiedzialam sie ze wlasnie przyjeli nowa osobe wiec nie ma powrotu a tu gdzie jestem teraz xostac nie chce.. czuje sie na maksa sfrustrowana i nieszczesliwa. gdybym chociaz zaszla w ciaze to poltora roku mialabym czas na ogarniecie nowej pracy.. a tu sama nie wiem, temperatura jest tak niewiele wyzsza.. serio 0, 2 stopnia to ten skok juz? czy nie bylo owu👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Ilaria wrote:Dziękuję, kochana jesteś 😘 To nie było z porannego moczu, ale już się podłamałam 😔 W tym cyklu miałam tyle „objawów” jak nigdy. Eh, dzisiaj jak wrócę do domu muszę się wypłakać a później działamy od nowa. Trzymam kciuki za resztę dziewczyn!
Ilaria lubi tę wiadomość
-
Aneta2506 wrote:Ja już po monitoringu. Jest pęcherzyk dominujący 🥰 endometrium idealne (polecam pić winko😝) owulacja za rogiem! Lekarz mówi że jutro, pojutrze. ☺☺☺ w czwartek jade na podgląd czy pękł, musimy sprawdzić czy z tym nie ma problemu... Dzisiaj jestem wniebowzieta 🥰🥰🥰 dziękuję za kciuki ☺
A Wy działajcie, powodzenia ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 18:19
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Dziewcxyny dziś musi być jakas słaba konstelacja gwiazd bo widze, że kilka z Was tu ma kiepski dzien jak ja..
najpierw z rana corka zwymiotowala w przedszkolu i trzeba bylp ją odebrac, po poludniu bylam w moim poprzednim miejscu pracy gdzie bardzo chcialabym wrocic i dowiedzialam sie ze wlasnie przyjeli nowa osobe wiec nie ma powrotu a tu gdzie jestem teraz xostac nie chce.. czuje sie na maksa sfrustrowana i nieszczesliwa. gdybym chociaz zaszla w ciaze to poltora roku mialabym czas na ogarniecie nowej pracy.. a tu sama nie wiem, temperatura jest tak niewiele wyzsza.. serio 0, 2 stopnia to ten skok juz? czy nie bylo owu
Łącze się z Tobą w bólu w związku z pracą. Dzisiaj był mój pierwszy dzień w pracy po 3 tygodniach zwolnienia. Miałam odpocząć, wyhamować trochę, zregenerować się a wczorajszy wieczór to łzy i nic więcej. Od rana to samo. Stres, nerwy, płacz i trzęsące się ręce ze strachu przed powrotem. A miało być lepiej niż poprzedniej pracy... 😉
Ale na pocieszenie powiem, że ten dzień już się kończy, zapowiada się pogodny wieczór więc tylko korzystać 😄
Spróbuj że spacerem, może jakiś fajny film, coś dobrego do jedzenia A jaki już to nie pomoże to winko I maseczka na bazie i sukces gwarantowany 😁👩🏻 35 lat 🧔🏻 44 lata
* dł.cyklu: 21-24 dni
* starania "na luzie" od: maj 2021
* konsultacje diagnostyczne od: listopad 2021
* hiperprolaktynemia
* Dostinex 3 cykle
* Duphaston 1 cykl
19.04.2022 --->🍀⏸️ (25 dc), 14-15 dpo
20.04.2022 --->beta HCG 252,0 mlU/ml
20.04.2022 ---> progesteron 18,70 ng/ml
25.04.2022 --->beta HCG 2192,0 mlU/ml
05.05.2022 --->beta HCG 57 587,0 mlU/ml
05.05.2022 --->maleństwo 6+2, jest ❤️
05.05.2022 ---> pierwsze USG ❤️ 😍😍😍😍maleństwo 6+2, jest ❤️, 113 uderzeń /min -
Aneta super wieści 😉 działajcie i trzymam kciuki za zielony finał ✊✊✊
Ja w tym cyklu nie sprawdzam na monicie idę na żywioł 🤣 dzisiaj 10dc od 8dc mam śluz płodny, dzisiaj trochę czułam jajniki więc liczę że wszystko działa jak należy. Męża wzięłam w obroty od 7dc i zamierzam kontynuować ❤️ tak do 16dc na razie jest 🔥 liczę że się uda.
Niestety żeby nie było zbyt pięknie to znowu mam problem z pęcherzem i znowu jestem na antybiotyku i do tego dostałam szczepionkę doustna na 90 dni. Niestety żadnego z tych preparatów nie wolno brać w ciąży. Proszę trzymajcie kciuki żeby zadziałały szybciej i żebym zachodząc w ciążę była bez infekcji i dała radę przejść ciążę bez problemów z pęcherzem 😖🙄Monk@, Aneta2506, Kluska95, pluto_nova, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Aneta super wieści 😉 działajcie i trzymam kciuki za zielony finał ✊✊✊
Ja w tym cyklu nie sprawdzam na monicie idę na żywioł 🤣 dzisiaj 10dc od 8dc mam śluz płodny, dzisiaj trochę czułam jajniki więc liczę że wszystko działa jak należy. Męża wzięłam w obroty od 7dc i zamierzam kontynuować ❤️ tak do 16dc na razie jest 🔥 liczę że się uda.
Niestety żeby nie było zbyt pięknie to znowu mam problem z pęcherzem i znowu jestem na antybiotyku i do tego dostałam szczepionkę doustna na 90 dni. Niestety żadnego z tych preparatów nie wolno brać w ciąży. Proszę trzymajcie kciuki żeby zadziałały szybciej i żebym zachodząc w ciążę była bez infekcji i dała radę przejść ciążę bez problemów z pęcherzem 😖🙄Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Pfry wrote:Super! A jak żebra? 🤪 Już nie dokuczają?
Trzymamy kciuki za ten cykl 🤞🤞
Jak miło że pytasz 🥰 Jak tylko więcej coś porobię to czuję ból, teraz zaczynam walkę z ubezpieczalnią😅15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Kluska95 wrote:Girls, ja pooglądałam trochę wykresów tu w aplikacji i trochę się podbudowałam, bo tym porannym spadku. Co będzie to będzie, cycki mnie tak bolą, że ciężko mi leżeć na boku, nigdy aż tak nie miałam, nawet w poprzedniej ciąży 🙈 no i są takie pełne. Siedzę i wpierdzielam ananasa 🍍😂 miałam dziś jechać na progesteron, bo to 8dpo, ale już odpuściłam. Nic mi nie da ta wiedza teraz, jedynie zaspokoi ciekawość 🙈😉 nawet nie wiecie jak mnie korci, żeby iść siknąć na test. Mąż wyszedł z domu, a mi już głupoty w głowie 😂 możecie mnie opierdzielić, że i tak byłaby biel vizira 😂
Nie dziwie Ci się, ja tylko czekam zawsze aż mąż wyjdzie 🍀😌Kluska95 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Mam nadzieję że to dobre przeczucia.🤞
Dopiero 8dpo.Agwinka lubi tę wiadomość
-
Miśka34 wrote:To bardzo dobra wiadomość 😄
Teraz tylko wziąść przyszłego tatusia pod rękę i przytulać się ze szczęścia 😍
A winko jak rozumiem czerwone? I rzeczywiście wzmacnia endometrium?
Tak, kieliszek dziennie... Niby pomaga 😅15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
😵😱15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Ufff, ulżyło mi. Bo już się bałam, że jestem jakaś dziwna, że wolę testować jak męża nie ma w domu 😁Aneta2506, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Ufff, ulżyło mi. Bo już się bałam, że jestem jakaś dziwna, że wolę testować jak męża nie ma w domu 😁
Ja też wolę bez niego testować a jak już wiem co i jak to mu mówię 🤣Aneta2506, Kluska95, Gwiazdeczka 93, Nutka85, Milixx lubią tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Ja jeszcze dzisiaj pozwolę sobie na kieliszek wina, w tym cyklu piłam już dwa razy 😝 do tego migdały i morele i mam nadzieję że endometrium będzie grubiutkie 🤪
Monk@, Gwiazdeczka 93, Milixx lubią tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Nutka85 wrote:Ufff, ulżyło mi. Bo już się bałam, że jestem jakaś dziwna, że wolę testować jak męża nie ma w domu 😁
Aneta2506, Kluska95, Gwiazdeczka 93, Nutka85, Miphuhiz, Milixx lubią tę wiadomość
-
Anetka, powodzenia 🤞🤞🤞
Ja już po podglądzie, pękło wszystko, nic nie zostało 🥰
wygląda na to, że ten czwarty, mniejszy pecherzyk też.
Endometrium wg pani doktor - w porządku, 7.8mm, od jutra luteina.
No i ja pytałam znowu o to endo, ale mowi, że ładnie wygląda, dobrze zbudowane, więc ona uważa, że nie trzeba estrofemu, a w poprzednim cyklu brałam. No ja trochę się martwię, ale skoro tak twierdzi, no to ufam.
Rozmawialysmy też o tym co dalej, no i doktor twierdzi, że jeszcze daje mi po tym cyklu 2 kolejne, łącznie 6 u niej stymulowanych, do inseminacji nie widzi wskazań. No a co dalej? Nie wiem, nie chcę na razie myśleć o in vitro, bo mamy mieszkanie do wykończenia i będzie ciężko wygospodarować kasę...
W takim razie jestem 2dpo, chyba zacznę powolutku tego ananasa, ja sobie robię z niego shake, bo inaczej nie zjem 🤣
Pluto_nova, proszę o przepisanie na 23.04, to już będzie 14dpo, a i tak pewnie jeszcze wczesniej siknę 😅dracaena, Koteczka82, Kluska95, Nati94, pluto_nova, Aneta2506, Sylka , Monk@, Poziomka9204, KlaraJa, Milixx lubią tę wiadomość
-
verliebtindich super, że pękły wszystkie. Też u mnie do inseminacji brak wskazań, a lekarz z tych "szybkich", w sensie nie widzi sensu wielokrotnych stymulacji powyżej 6 cykli. Też się boję o koszty in vitro - da się zrobić, ale wiadomo, stokrotnie wolałabym zajść na stymulacjach, koszty in vitro dużeee...
Jutro kolejny monit, coś się ogółem zmienia mi w organizmie (dziś spadek temp. dość znaczny), ale wiem, że mogę mieć jak zwykle owulację w 19-21 dc i nie ma się co nastawiać, że jutro w 11dc coś będzie. A i wiesiołek coś na śluz daje. Zobaczymy. Trochę problem przez święta z dalszymi monitoringami, bo następny mogę mieć dopiero w poświąteczny wtorek.👩 31 / 🧔30
❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą
Stymulacje (letrozol, NAC, Ovitrelle):
03.2022, 04.2022, 05.2022, 06.2022 ❌
08.2022 -> 9.09.2022 ⏸
10.09 - beta 204
12.09 - beta 482
4.10 - wszystko ok, 1,43 cm człowieczka, mamy ❤️🍀
2.11 - prenatalne -> 5,38cm fikającego człowieczka, niskie ryzyka 🍀
4.01 - połówkowe -> 370g ruchliwej już potwierdzonej dziewuchy 🥰🍀 21+1
22.02 - USG III trymestru, 1150g 🍀 28+1
21.03 - 2020g ❤️ 32+0
9.05 - około 3200-3300g panny, której dobrze w brzuchu ❤️ 39+0
PTP - 16.05.2023
Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3
-
Dziękuję Wam za życzenia!! 🥰🥰🤗🤗 ostatnio mało tu zaglądam jedynie rano wpisuje temperaturę a wieczorem szybko nadrabiam wasze wiadomości, tule za biel i trzymam kciuki za testowanka i za piękne owulacje😇 mi owulacja wypada na święta, małżonek ma wolne cieszyłam się a dziś dostałam jakieś zapalenie pęcherza latam do kibelka co 5 minut 🙄 także juz go nastawilam, że pewnie nic z tego. Zrobiłam ostatnio te badania hormonalne na moje oko niby ok ale z tego co widzę normy nie zawsze znaczą, że jest w porządku, jutro wstawię może któraś zerknie, dziś już nie mam do tego głowy
pluto_nova, Gwiazdeczka 93, Poziomka9204 lubią tę wiadomość