W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
No a żywym acard to kiedyś koleżanka mi mówiła ze tez stosuje przed owulacja i zaraz po owulacji kilka dni. Nie ukrywam jak w tamtym roku zaszłam w ciąże tez tak stosowałam, ale nie wiem czy to miało jakieś znaczenie. Mój gin ciamajda powiedziała ze niepotrzebne - w sumie jemu nic niepotrzebne 😂
-
uduchowiona wrote:Kaja aktualnie jestem w pracy, ale pamietam ze w normie miałam ACTH. Na przysadce jakieś maleństwo. Kurczę ale jesteś obcykana - DR QUINN 😘
To się jakoś lekami likwiduje? Kiedyś czytałam ze zabiegi chirurgiczne.
Hmm no to możliwe, że ten mikrogruczolak to jeden z tych co wydzielają prolaktyne i dlatego wcześniej była taka wysoka ale w takim razie nie wiem jak to wpływa na kortyzol. Moja wiedza nie jest aż tak obszerna😆 z tego co wiem to najlepszym wyjściem chyba jest usunięcie chirurgiczne, zwłaszcza że branie leków nie wiadomo ile czasu jest męczące a też niewiadomo czy nie urośnie. Na pewno lekarz Ci wskaże odpowiednie leczenie. Jeśli kortyzol nadal będzie niski po wyleczeniu to może taka Twoja uroda😊
Miasa lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Niby są inne przypadłości, które objawiają sie niskim kortyzolem jak zespół stresu pourazowego czy fibromialgia (przewlekły ból mięśni, stawów itp) ale z tego co czytałam to też nie jest w 100% udowodnione. Myślę, że jak załatwisz tego gruczolaka to będzie ok😁24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
uduchowiona wrote:UWAGA!!
Może ktoś wie 🤭🤔
Jestem po rezonansie i wyszedł mi hipointensywny mikrogruczolak 2,5x3 mm - czy to może być powodem niskiego kortyzolu? Kortyzol 6,6 a prolaktyna z 28 w ciągu 2 miesięcy na 4,46 (po diostinex)
Czytam oczywiście jakieś głupoty u wujka Google ale nic mi to nie rozjaśnia 👎👎 może mamy tu znawczynie takich tematów? Lekarz - poniedziałek dopiero 👎
A przy okazji - stosujecie acard przed owulacja?
Ja z gruczolakiem nie pomogę, ale wypowiem się o acardzie. Stosuję od tego cyklu pierwszy raz (zaczęłam przed owulacją) bo mam mutację pai1 homozygotyczną. Mam ten acard brać cały czas codziennie. -
nick nieaktualnyAcard pomaga podobno w zagniezdzdniuuduchowiona wrote:No a żywym acard to kiedyś koleżanka mi mówiła ze tez stosuje przed owulacja i zaraz po owulacji kilka dni. Nie ukrywam jak w tamtym roku zaszłam w ciąże tez tak stosowałam, ale nie wiem czy to miało jakieś znaczenie. Mój gin ciamajda powiedziała ze niepotrzebne - w sumie jemu nic niepotrzebne 😂
lekarze przepisują zwykle jak ktoś ma mutacje pai
uduchowiona lubi tę wiadomość
-
milam wrote:No właśnie z powodu tej mutacji pai1. Że niby jakieś mikrozakrzepy się mogą robić i się ciąża nie może utrzymać.
Tez mam ta mutacje i właśnie dziś mam się konsultować z genetykiem, a dostałaś zalecenie na heparyne w ciąży? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Rzadko leksrze przepisują heparyne na samo pai tymbardziej jak ktoś ma hetero i nie poronil
No właśnie ja jestem po stracie i widzę na innych wątkach ze dziewczyny z tą mutacją przyjmują zastrzyki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 13:20
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KaJa wrote:Hmm no to możliwe, że ten mikrogruczolak to jeden z tych co wydzielają prolaktyne i dlatego wcześniej była taka wysoka ale w takim razie nie wiem jak to wpływa na kortyzol. Moja wiedza nie jest aż tak obszerna😆 z tego co wiem to najlepszym wyjściem chyba jest usunięcie chirurgiczne, zwłaszcza że branie leków nie wiadomo ile czasu jest męczące a też niewiadomo czy nie urośnie. Na pewno lekarz Ci wskaże odpowiednie leczenie. Jeśli kortyzol nadal będzie niski po wyleczeniu to może taka Twoja uroda😊
Umrę ze strachu zanim się położę na usunięcie 🤭😮💨🤔🤦♀️👎 -
nick nieaktualny
-
Beta hcg 14.07 - 90,7
Beta hcg 16.07 - 220 ( tym razem nie kazali długo czekać na wynik 😅)
Bardzo się cieszę i wierzę, że będzie dobrze
Ah to teraz już czekanie na bicie ❤
uduchowiona, KaJa, nick nieaktualny, Wojcinka, milam, Blondyna.B, nick nieaktualny, Gravity, Axon, Ivanka93, DeLaCruz, Izi, Kajucha95, nick nieaktualny, Marbella, nick nieaktualny, Minka, Anettaa, Sendi94, Mgdra, annaanja, Zagadka919, Kimberly, Szyszka90, Paulina1106, Niebieska Gwiazda, SandraMaria lubią tę wiadomość

-
Gratulacje! 🍾 💛 chyba czas na nowy suwaczek w stopce 😉😁MamaMagda89 wrote:Beta hcg 14.07 - 90,7
Beta hcg 16.07 - 220 ( tym razem nie kazali długo czekać na wynik 😅)
Bardzo się cieszę i wierzę, że będzie dobrze
Ah to teraz już czekanie na bicie ❤
MamaMagda89, Izi lubią tę wiadomość