X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy gratuluję 🤗

Ja w pierwszej ciąży piłam jedną kawę dziennie, ale poroniłam i w kolejnej już nie piłam od starań, bo się bałam. Teraz też już od miesiąca nie pije, inka mi wystarcza, ale ja nie jestem jakiś wielkim kawoszem. Najbardziej lubię wodę i tylko ją piję. Z herbatek można napewno miętę, kiedyś sporo piłam, ale w drugiej ciąży odrzuciło mnie od wszystkiego co miętowe i nie mogłam nawet myć zębów, musiałam kupować owocowe pasty dla dzieci 😂

Ja w cyklu w którym zaczęłam brać euthyrox też miałam bardzo skąpa @ mimo że brałam też acard.

uduchowiona, SandraMaria, annaanja lubią tę wiadomość

• milam Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy91 wrote:
    906b1a3f8b91.jpg

11 dpo .

Kolejna kreska, no pięknie!

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Co człowiek to opinia i co badacz to inne wyniki. Ja z kolei wyczytałam na mądrych stronach, że kawa chwilę przed stosunkiem poprawia ruchliwość plemników. 🙈 Nie żebym w to wierzyła, ale słyszałam już tyyyyyle różnych cudów o kawie (jestem kawoszem więc się interesuję tematem) że chyba w żaden z tych niusów nie wierzę.
    Znam, czytałam, tez nie wierze 😂

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Minka Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie również dziś 🐵. Zaczynamy 10 cs ✌🏼

• Lucy91 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam drugi test , mniej czuły i z drugiego moczu i tez jest kreska. ;)
    Tak myślę sprawdzę czy test nie oszukał No i chyba nie oszukal;)

Norka01, Wojcinka, Blondyna.B, KaJa, Axon, Nayax, milam, SandraMaria, Paulina1106, DeLaCruz, Zagadka919, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy91 gratulacje 🥳🥰

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axon wrote:
    Gratulacje Lucy91- piękna kreska 😍
    A propo tej kawy. Ja pije jedna dziennie, staram sie lekka, ale pije tez czarna herbate. Jak to jest z kofeina w herbatach? Które można? Bo ja to tak sobie wymyśliłam ze jak pije jedna kawe i jedna herbate to jakby dwie dawki kofeiny juz. I nie wiem co pić na gorąco potem 🙈

W herbacie jest teina, która jednak troche sie różni od kofeiny w kawie. Teina wolniej sie wchłania ale dłużej działa, kofeina w kawie szybko sie wchłania ale krócej działa pobudzająco. Zielona herbata ma mniejszą ilość teiny od czarnej i jest zdrowsza ale picie czarnej też nie zaszkodzi ;)

Axon lubi tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Joanka# Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem kawomaniaczką, ale zawsze najbardziej smakuje mi ta pierwsza kawa w ciągu dnia.
    Raczej nie zdarza mi sie wypic wiecej niz 2 kaw w ciagu dnia, pomieszkiwałam chwile w Norwegii gdzie tej kawy piję się litrami i tam chyba weszlo mi to w krew ;)

W ciazy jakby mnie odrzuciło to bym nie piła, a jakby mnie nie odrzuciło to jedną chyba bym sobie piła od czasu do czasu dla smaku😍

Poza tym u mnie 34dc objawow ciazy brak, małpa czuje że jest blisko ;) az szkoda mi marnowac testu.
    Ale zawsze kiedy zalezy mi zeby nie przyszla to sie spoznia cholera! 😈 zazwyczaj jest jak w zegarku 28-29

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 09:38

uduchowiona lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziewczyny z moich planow rocznicowych raczej dupa. Mąż ma 6 dni wolnego i leci do Polski poogarniać kilka naszych spraw bo nie byliśmy w Polsce od 1,5 roku. I niestety ma lot o 1 w nocy z 18 na 19 lipca a 19 to nasza 4 rocznica 🤷‍♀️

No nic, teraz plan mam taki, że czekam to 16dpo (dzisiaj mam 11dpo) i wtedy będę testowała jeśli @ nie przyjdzie. Mężowi nie chce o ewentualnej ciazy mówić przed wyjazdem ani przez tel bo nie chce żeby się komukolwiek z rodziny wygadał 😅

także tego człowiek sobie może planowac a życie i tak napisze swój scenariusz 🤪

uduchowiona, SandraMaria lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    Usg prenatalne prawidłowe
    czekamy na wyniki PAPP-A i NIPT 🤞
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanka# wrote:
    Poza tym u mnie 34dc objawow ciazy brak, małpa czuje że jest blisko ;) az szkoda mi marnowac testu.
    Ale zawsze kiedy zalezy mi zeby nie przyszla to sie spoznia cholera! 😈 zazwyczaj jest jak w zegarku 28-29
    Jak dla mnie to już zdecydowanie czas na test 😅
    Czasem jedynym objawem jest brak objawów 😉🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 09:41

milam lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    Usg prenatalne prawidłowe
    czekamy na wyniki PAPP-A i NIPT 🤞
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny testujcie szybciej, bo mi się dłuży czas a jak Wy testujecie to jakoś szybciej leci 😅
    U mnie dopiero 7dpo

uduchowiona, Nayax, Wojcinka, Zagadka919 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanka, rób test😁

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie ☹️

1 ciąża zakończona poronieniem w ciągu 1,5 roku. Wcześniej z poprzednim partnerem brak ciąży przez ponad 2 lata.

Badanie nasienia zrobione wyniki bardzo dobre ( obecny partner ma już dziecko i zaskoczyło im w pierwszym cyklu).
    U mnie za wysoka prolaktyna - endokrynolog dał skierowanie na HSG i dostinex poł tabletki na tydzień ( zaczęłam brać w poniedziałek).

Wczoraj poszłam do ginekologa z kliniki. Straszny mruk nie interesował się tym co mówię, najlepiej tylko odpowiadać na jego pytania ( nie było ich za wiele) . Za tydzień mam przyjść na monitoring i kazał zrobić kariotyp mi i partnerowi oraz fragmentację dna plemnika. Powiedziałam, że przecież on ma już dziecko więc czy jest sens to robić to lekarz po chwili namysłu stwierdził, że nie zaszkodzi. Oczywiście wszystko zrobić w tej konkretnej klinice. Kupa kasy wyjdzie ok 1600 zł ☹️.

I na koniec stwierdził, że na podstawie wyników tych badań podejmie decyzję czy jest sens robić HSG. Napewno zleci mi test PCT i inseminację.

I powiem Wam, że trochę mi się to nie podoba. Myślałam, że zrobię drożność, spadnie prolaktyna i wtedy zobaczymy czy się uda naturalnie, ewentualnie stymulacja.

Proszę podpowiedzcie mi czy to dobra droga 🙁

• KaJa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart91 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie ☹️

1 ciąża zakończona poronieniem w ciągu 1,5 roku. Wcześniej z poprzednim partnerem brak ciąży przez ponad 2 lata.

Badanie nasienia zrobione wyniki bardzo dobre ( obecny partner ma już dziecko i zaskoczyło im w pierwszym cyklu).
    U mnie za wysoka prolaktyna - endokrynolog dał skierowanie na HSG i dostinex poł tabletki na tydzień ( zaczęłam brać w poniedziałek).

Wczoraj poszłam do ginekologa z kliniki. Straszny mruk nie interesował się tym co mówię, najlepiej tylko odpowiadać na jego pytania ( nie było ich za wiele) . Za tydzień mam przyjść na monitoring i kazał zrobić kariotyp mi i partnerowi oraz fragmentację dna plemnika. Powiedziałam, że przecież on ma już dziecko więc czy jest sens to robić to lekarz po chwili namysłu stwierdził, że nie zaszkodzi. Oczywiście wszystko zrobić w tej konkretnej klinice. Kupa kasy wyjdzie ok 1600 zł ☹️.

I na koniec stwierdził, że na podstawie wyników tych badań podejmie decyzję czy jest sens robić HSG. Napewno zleci mi test PCT i inseminację.

I powiem Wam, że trochę mi się to nie podoba. Myślałam, że zrobię drożność, spadnie prolaktyna i wtedy zobaczymy czy się uda naturalnie, ewentualnie stymulacja.

Ja bym spróbowała najpierw tak ja mówisz. Z tego co dużo dziewczyn mówiło to niektórzy lekarze właśnie od razu pchają na inseminacje ze względu na kase :/ może jednak powinnaś zmienić lekarza jeśli jest taka możliwość albo chociaż zasięgnąć opinii innego?

13.10.22 ➡️ II kreski
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart91 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie ☹️

Kurde moze jakos specjalnie się nie znam, bo sama dopiero zaczynam diagnostykę, ale ja też najpierw zrobiłabym podstawę czyli hormony, monitoring zeby potwierdzić owulacje i hsg przynajmniej u mnie to tak idzie chociaz ja nie chodzę do kliniki. Kariotypy to chyba już trochę wyzsza szkoła jazdy. Zwłaszcza że piszesz o problemach z prolaktyna a ona moze hamować owulacje.

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Joanka# Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah zrobiłam… biało ;)
    Człowiek niby wiedział ale przy tym tescie jak zwykle sie jeszcze łudził ;)

• tylko_czytam Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze u mnie koniec @ i zaczynam kolejny cykl starań

Gratuluje wszystkim || 😊
    trochę mnie tu nie było bo odpuściłam forum, najbardziej ekscytujący jest czas przed owu i tuż po i wtedy chętniej tu zaglądam a jak mam znów biało na teście to odpuszczam żeby się nie dołować

W środę wizyta u gina-> sprawdzenie kurnika, trzymajcie kciuki żeby coś było bo u mnie często cykle bezowulacyjne, mam nadzieje ze uda się bez stymulacji 🤞

Blondyna.B, uduchowiona, Joanka#, SandraMaria, annaanja lubią tę wiadomość

Ix2Tp2.png
    14.02- beta 674🥰
    15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
    26.03 - 3,6cm ❤️
    12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
    22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖
  • Joanka# Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_czytam wrote:
    Melduje ze u mnie koniec @ i zaczynam kolejny cykl starań

Gratuluje wszystkim || 😊
    trochę mnie tu nie było bo odpuściłam forum, najbardziej ekscytujący jest czas przed owu i tuż po i wtedy chętniej tu zaglądam a jak mam znów biało na teście to odpuszczam żeby się nie dołować

W środę wizyta u gina-> sprawdzenie kurnika, trzymajcie kciuki żeby coś było bo u mnie często cykle bezowulacyjne, mam nadzieje ze uda się bez stymulacji 🤞

Znam to!
    Najwieksza ekscytacja tu przed i tu po, a pozniej taki troche spadek formy… czekanie i czekanie.
    Ja czekam na kolejny cykl 😍

Trzymam kciuki!👊🏻

uduchowiona lubi tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanka# wrote:
    Ah zrobiłam… biało ;)
    Człowiek niby wiedział ale przy tym tescie jak zwykle sie jeszcze łudził ;)
    Nie lubię... 😔
    To oby 🐵 przyszła jak najszybciej

Joanka# lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • uduchowiona Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA!!
    Może ktoś wie 🤭🤔
    Jestem po rezonansie i wyszedł mi hipointensywny mikrogruczolak 2,5x3 mm - czy to może być powodem niskiego kortyzolu? Kortyzol 6,6 a prolaktyna z 28 w ciągu 2 miesięcy na 4,46 (po diostinex)
    Czytam oczywiście jakieś głupoty u wujka Google ale nic mi to nie rozjaśnia 👎👎 może mamy tu znawczynie takich tematów? Lekarz - poniedziałek dopiero 👎

A przy okazji - stosujecie acard przed owulacja?

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ